Pisicile sexuale: cum să determinați sexul pisoiului dvs

Veterinar de ridicare Kitten

Pisicile sexuale reprezintă o parte importantă a îngrijirii pentru un nou gunoi, determinând detalii despre modul în care pisicile vor fi îngrijiți și cum vor fi rețimicite.

Citiți mai multe: Cum să aveți grijă de un pisoi: Ghidul complet

Uneori ne-am copil că un pisoi mic poate să pară deosebit de feminin, așa că ea trebuie să fie o pisică fată sau o mai mare, mai puternică este sigur că este un mic tomcat, dar adevărul este că este imposibil să spui sexul unui pisoi prin aspectul său general și de comportamentul său.

Singura modalitate de a determina sexul pisicilor pentru anumite este de a examina fizic aspectul zonei sub coadă: zona genitală a pisoiului.

Pași pentru pisoii de sex

Sexing Kittens

Înainte de a începe să încercați să identificați sexul pisicilor dvs., asigurați-vă că atât mama, cât și pisoii sunt gata. Pisicile ar trebui să aibă cel puțin două săptămâni de vârstă, iar mama lor ar trebui să fie confortabilă cu tine, tragând copiii ei.

AVERTISMENT: Nu încercați să faceți acest lucru pe pisoii nou-născuți. Este mai ușor și mai puțin stresant să le sex atunci când mai în vârstă - cel puțin două săptămâni de vârstă.

Înainte de a începe să identificați sexul pisicilor, asigurați-vă că sunteți bine pregătiți. Luând câțiva pași pregătitori care vă vor ajuta să vă asigurați că este momentul și locul potrivit.

  • Asigurați-vă că pisica mamei este confortabilă cu tine, tragând descendenții ei. Poate doriți să o distrageți oferindu-i mâncăruri gustoase și chiar preferă să o ducă într-o cameră diferită. În acest fel, puteți efectua examinarea pisoiului fără a fi nevoie să fiți atenți la răspunsul ei. Cu pisici sălbatice, este posibil să preferați să puneți pisicile într-o cutie, să le luați în interior departe de pisica mamei, apoi să le returnați cât de repede puteți.
  • Asigurați-vă că camera este caldă. Pisicii tineri pot fi răciți foarte ușor dacă într-un mediu rece departe de mama lor.
  • Dacă pisoii devin agitați sau supărați în orice moment, opriți procesul și returnați-le la mama lor.
  • Efectuați inspecția rapid și fără probleme, în special cu pisoi foarte tineri. Bondul de mamei-Kitten poate fi ușor perturbat, iar scopul este de a returna pisicile la mamă cât mai repede posibil pentru a evita provocarea oricăror supărat.

Odată ce ați decis că este momentul potrivit, ridicați ușor pisoiul și treceți la pașii următori.

Veterinar de sex de sex feminin

Pentru a determina sexul pisicilor, ridicați coada lor pentru a observa forma și poziția anusului și a genitalei.

  • Așezați pisoiul pe partea din față pe o suprafață moale non-alunecare ca un prosop.
  • Ridicați coada pisoiului, astfel încât să puteți inspecta vizual zona perineală (i.E. zona din jurul și sub anus).
  • Atât pisicile de sex masculin, cât și femeile au două orificii (deschideri) în zona perineală. Deschiderea superioară este anusul, iar deschiderea inferioară este deschiderea genitală: penisul (la bărbați) sau vulva (la femele). Caracteristica cheie a notă este forma deschiderii genitale.

Sexing Pisics Illustration

  • În majoritatea pisicilor mai mari, penisul este o deschidere mai circulară, în timp ce vulva este ca o mică fantă verticală. Unii spun că apariția unui pisoi de sex feminin seamănă cu un semn de exclamare cu capul în jos, în timp ce un pisoi de sex masculin arată mai mult ca cele două puncte ale unui colon.
  • În pisoiul mai tânăr.Și în unele pisoi mai mari, poate fi greu de distins această diferență, astfel încât să se concentreze asupra distanței dintre cele două orificii.
  • La femele, vulvaul este aproape de anus, în timp ce la bărbați, există o distanță mai mare între penis și anus.
  • Cu pisoi mai mari (e.G. Peste zece săptămâni), sacul scrotal poate fi văzut la bărbați, ca un mic bulgar care conține cele două testicule, între anus și orificiul penisului.
  • Poate fi dificil să se determine sexul pisoiului dacă priviți doar la un animal, deci este mai ușor să examinați toate pisicile, unul după altul. În majoritatea cazurilor, vor exista aproximativ 50% din fiecare sex și ar trebui să fie relativ ușor să le sortați în două grupe de apariții similare.E. mascul și femelă.
  • Odată ce ați împărțit pisicile într-un "grup de sex masculin" și o "grup feminin", verificați-le dublu, având o privire rapidă din nou pentru a vă asigura că fiecare individ din grup are un aspect similar.

În cele din urmă, utilizați un marcator semi-permanent sigur de un fel (e.G. un pix de vârf sau un fluid de radieră tip albă) pentru a marca toți indivizii într-un singur grup.

Plasând o marcă pe pisoi sau de a le oferi gulere diferite, puteți identifica sexul pisicilor dvs. de la o distanță în viitor.

Dacă aveți îndoieli, adresați-vă DVM-ul local pentru sfatul veterinar.

Proprietarii de pisici trebuie doar să facă această sarcină o dată sau de două ori într-o viață, în timp ce veterinari, precum și să fie instruiți profesional, verificați sexul pisicilor ca o parte obișnuită a vieții profesionale.

întrebări frecvente

La ce vârstă puteți spune sexul unui pisoi?

Operatorii calificați și cu experiență pot identifica sexul pisicilor nou-născuți. Ca un non-expert, este mai bine să evitați manipularea unor pisici noi până când acestea au vârsta de cel puțin două săptămâni, pentru a evita răbdarea legăturii de la mamă în vreun fel.

Pisicile masculine si fata arata diferite?

Pisicile de sex masculin tind să fie mai mari, mai multe, iar pisicile de sex feminin tind să fie mai mici și mai mici, dar aceasta nu este o regulă care se aplică întotdeauna.

Există unele diferențe de culoare legate de sex: Aproape toate pisicile de țestoasă sau pisicile calico (negru, portocaliu și alb) sunt femei, în timp ce aproximativ 70% din pisicile de ghimbir sunt bărbați. Pisicile tabby sunt la fel de probabil să fie bărbați sau femei.

Ar trebui să obțineți un pisoi de sex masculin sau feminin?

Aceasta este o alegere personală: atât pisoii de sex masculin, cât și de sex feminin pot face animale de companie adorabile, și, în orice caz, se recomandă în general ca operațiunea de a fi neutru sau spioni să fie efectuată înainte de pubertate, deci diferențele legate de sex au tendința de a fi minime la adulți pisicile de companie.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile sexuale: cum să determinați sexul pisoiului dvs