Învață să spui dacă hamsterul tău este bărbat sau femeie

Hamsteri sexuali - Diagrama - Femeie sau Hamster masculin

Hamsterii de sex poate fi dificil, mai ales dacă sunt tineri sau nu aveți neapărat ambele Hamsterii masculi si feminini pentru comparație. Diferențele de bază sunt similare pentru toate speciile de hamsteri-sirieni, pitici sau chinezi. Cu toate acestea, fiecare specie are diferite caracteristici sau caracteristici care pot ajuta la identificarea sexului.

Ținând un hamster pentru a determina bărbatul sau femeia

Țineți hamsterul pe spate pentru a vă uita la zona de burtă. Poți să-ți pui mâna peste hamster-ul tău și să-l întorci ușor pe spate, sau ține hamsterul de gâtul său. Ținând hamsterul într-o poziție ușor în poziție verticală ("așezat") vă va ajuta să determinați dacă sunt prezente testicule.

Distanța anogenitală

Cea mai sigură modalitate de a spune dacă un hamster este bărbat sau femeie se uită la distanța anogenitală. Aceasta este distanța dintre deschiderile genitale (deschiderea penisului în hamsterii masculi - deschideri vaginale și urinare la femele) și anusul. Această distanță este mult mai scurtă la femele decât bărbații. Cele două deschideri pot fi dificil de distins la femele, în timp ce acestea sunt separate cu aproximativ 1 până la 2 centimetri la bărbați.

Alte diferențe generale

Se aplică câteva diferențe suplimentare toate hamsterii, Deși acestea pot fi dificil de văzut, în funcție de vârsta și speciile hamsterului.

  • Sfârșitul din spate al bărbatului tinde să fie alungit și rotund în aparență în comparație cu femeia.
  • Hamsterii masculi au adesea un scrot vizibil cu testicule după aproximativ patru săptămâni, deși testiculele pot fi retrase.
  • Doar hamsterii feminini au sfarcuri.

Caracteristicile hamsterilor sirieni

Determinarea sexului Hamsteri siriene tinde să fie oarecum mai ușor decât sexul alte specii, deoarece diferențele dintre bărbați și femei sunt relativ evidente. Femeile hamsteri siriene au sfarcuri relativ vizibile care apar în două rânduri care rulează paralel cu, și de-a lungul laturilor, burta. Sfârcurile sunt cele mai vizibile atunci când părul de burtă Hamster este scurt. Hamsterii masculi sirieni au testicule destul de evidente care se extind de la capătul lor din spate. Testiculele pot fi retrase (ca și în cazul tuturor hamsterilor masculi) sau ascunși de blănuri, dar, în general, sunt discernici în majoritatea cazurilor.

Caracteristicile hamsterilor pitici

Hamsterii pitici au câteva caracteristici suplimentare pentru a vă ajuta să determinați sexul lor. Hamsterii de sex masculin au o glandă parfumică vizibilă situată în apropierea mijlocului buricului. Poate fi, de asemenea, colorarea galbenă sau uleioasă în jurul glandei, rezultată din secrețiile glandelor. Hamsterii de sex feminin au glande foarte mici de miros care sunt greu de văzut. De asemenea, hamsterii pitici de sex masculin pot fi identificați prin testiculele lor și forma capătului din spate în fața cozilor lor. Testiculele sunt cele mai vizibile pe hamsterii maturi. În cele din urmă, hamsterii psihicilor masculi sunt mai mari decât femelele, deși dimensiunea este o măsură nesigură, deoarece variază în funcție de vârstă și animalul individual.

Caracteristicile hamsterilor chinezi

Cea mai vizibilă caracteristică a hamsterilor chinezi este forma capetelor lor din spate. Masculii au capete din spate mai lungi decât femelele. Cu toate acestea, dacă nu aveți ambele sexe de hamsteri de comparație, va trebui să vă bazați pe distanța anogenitală pentru identificarea pozitivă.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Sexing sau determinare de gen în mamifere miciLafebervet

  2. Ceea ce este posibil să nu știți despre glandele de parfum de hamsterȘtiri de practică veterinară

  3. Feeney, William P. Hamsterul chinez sau dungatIepurele de laborator, cobai, hamster și alți rozătoare, 2012, pp. 907-922. Elsevier, DOI: 10.1016 / B978-0-12-380920-9.00035-3

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Învață să spui dacă hamsterul tău este bărbat sau femeie