Ce este o cerea păsărilor?

Budgerigar

Zona carnală, bulboasă chiar deasupra unui cioc din budgerigar chiar sub ochi este numit "Cerea."Aici nările, numite" nares ", trăiesc. Se pare că este o creastă care conectează ciocul la fața păsărilor. Deși nu toate păsările posedă o cerea, soiuri de papagali, Doves, porumbei, rapitoare și alte păsări de pradă fac.

Cum poate să-și indice sexul

Experții nu au identificat un singur scop al Cereilor, dar cel mai mult cred că are legătură cu simțul mirosului păsărilor. Poate fi, de asemenea, un indicator destul de bun al unui sex de păsări. Masculii au o ceară mai închisă decât femelele. Problema cu consistența în această indicație este că păsările mai ușoare colorate au o ceară mai deschisă, deci, în timp ce, în teorie, Cerea Culoare este un indicator destul de bun al sexului păsării, nu este în acest caz în toate cazurile. Acest lucru se aplică numai păsărilor adulte ca culoarea cereale în minori se schimbă pe măsură ce vârî.

Culoarea se poate schimba, de asemenea, la femeie când este în stare de reproducere. Când ea este în sezon și este interesată de reproducere, cerea ar putea deveni maro în culoare, dar, din nou, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Unele ceresuri de sex feminin nu schimbă deloc culoarea. O altă indicație a sexului, în special în rândul porumbeilor, este faptul că o Cerea de sex masculin este de obicei mai mare și mai pronunțată decât cerea pe o femeie.

Watchers de păsări folosesc adesea cererea ca mijloc de identificare a diferitelor tipuri de păsări în încercarea lor fără sfârșit de a vedea diferite tipuri de păsări.

Cum de a determina oficial sexul păsării tale

În orice caz, dacă simțiți că este important să aflați sexul dvs Budgie, Cel mai bine este să obțineți un test de sânge ADN. Precizia acestor teste de sânge este de aproximativ 99%. În timp ce nu este complet prost prost, ei atârnă orice altă metodă de a descoperi sexul păsării tale. Testul este rapid și durează doar o picătură de sânge. Sexul chirurgical folosit pentru a fi singura modalitate de a determina sexul unei păsări cu certitudine absolută, dar această metodă este mai degrabă invazivă și poate fi riscantă.

Cum pot indica o cerea păsărilor

O altă caracteristică interesantă despre Cere este faptul că starea ei este un semn de boală. Când examinați o pasăre, veterinarii aviari se uită adesea la Cerea. Dacă există semne de iritare, umflare sau inflamație, VET este probabil să caute posibile probleme respiratorii.

Alte probleme care pot indica boala sunt o cerea crăpată, precum și ceea ce pare a fi un nas curbat. Bolile respiratorii cronice și infecțiile pot determina cereale să mătură și să fie afectate cu puroi din infecția care provoacă distorsiuni ale Cereilor. Aceste prize de puroi, numite Rhinoliths, sunt observate mai frecvent în Papagali gri africani, dar ele pot apărea în orice specie de păsări. Este important ca medicul veterinar avian să determine că acest aspect este rezultatul unei infecții și nu o tumoare sau granulom, care este în esență o tumoare inflamată.O astfel de infecție poate fi corectată prin punerea păsării sub anestezie generală și spălarea acestei acumulări de puroi cauzată de infecție.

Ceărul este una dintre părțile mai evidente ale anatomiei păsării pe care le puteți observa că indică sănătatea păsărilor. Păstrarea unui ochi pe ea pentru curățarea, picurarea sau orice tip de descărcare este o bună practică.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este o cerea păsărilor?