Cum pot spune dacă un gurami este bărbat sau femeie?

Gurami

Sexul Gouramis nu se face la fel ca determinarea sexului Living de pește. Dacă dorești rasă ei, descoperind care sunt bărbați și femei sunt importante. Acest ghid vă va ajuta să determinați sexul lui Gouramis și cum au ras.

Gouramis de sex masculin și feminin

Gouramisul masculin sunt, de obicei, un pic mai mic decât femelele și sunt mai subțiri în circumferința generală. Femelele au o burtă rotunjită în comparație cu bărbații. Cu toate acestea, FIN Dorsal (Top) este cea mai distinctă diferență care poate fi văzută între bărbați și femei. Firul dorsal al femeii este scurt și rotunjit, în timp ce bărbatul are o aripă dorsală mai lungă, care vine la un punct. Rețineți că peștii tineri nu sunt la fel de ușor de diferențiat ca adulții complet crescuți. În pește mai tânăr, aripioarele nu sunt pe deplin dezvoltate și nu au atins dimensiunea adulților.

Cresterea Gourami

Există multe specii de Gouramis, iar unele pot fi o provocare de a rambursa, în timp ce altele, cum ar fi Blue Gourami, rasa cu ușurință în acvarii. Va trebui să faceți două lucruri pentru a încuraja reproducerea. Mai întâi este să pregătiți un rezervor adecvat, iar cealaltă pregătește peștele pentru reproducere. În mod normal, pur și simplu nu poți pune o pereche de gurami albastru într-un rezervor și se așteaptă ca ei să se împerecheze și să se reproducă ca live-ul, pentru că cele mai multe tancuri nu vor satisface destul de bărbat ca să-l facă să construiască un cuib de bule de aer la suprafață pentru a atrage femeia să pună ouă. Bărbatul este partenerul dominant, dar femeia este cea care face alegerea în ceea ce privește reproducerea.

Pentru a pregăti Gouramisul pentru reproducere, le hrăniți o dietă variată care include alimente de fulgi, napolite de alge sau fulgi de spirulină, împreună cu viermi de sânge uscați prin congelare, tufifex și creveți de saramură. De asemenea, le puteți hrăni, de asemenea, alimente vii și niște legume proaspete, cum ar fi salată sau castravete tocate pentru câteva zile. La timpul de reproducere, bărbatul devine vibrant și mult mai întunecat decât femeia. Gurami albastru de sex feminin în condiții de reproducere primare va arăta că a mâncat o minge de golf. Ea este foarte grasă și plină de ouă. O vei ști când vezi asta - nu există nici o îndoială că este gata. Dacă bărbatul nu-i place împrejurimile, nu va construi un cuib de bule. Dacă nu există un cuib, nu va fi loc pentru femeia să-și depună ouăle. Deci, următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să obțineți un rezervor gata care să se potrivească bărbatului.

Cel mai bun mediu rezervor pentru creșterea Gourami

Rezervorul în sine ar trebui să fie în mod ideal în jur de 20 de galoane, lung, cu apă mai veche și plante plutitoare. Temperatura rezervorului trebuie să fie undeva între 74 și 79 f și pH-ul trebuie să fie oarecum neutru până la ușor acid. Gouramis preferă apă relativ moale și un rezervor bine plantat este întotdeauna un plus.

Rezervorul nu ar trebui să aibă o piatră de aer sau un filtru, deoarece bărbatul îi place apa calmă pentru a-și construi cuibul în. Dacă apa are prea multă turbulență, el nu va încerca nici măcar să construiască un cuib. Gouramis sunt pește labirint, astfel încât să poată trăi în apă slab oxigenată, deoarece vor merge la suprafață pentru a respira aerul.

Este foarte important să aveți ramuri libere și frunze de plante acvatice care plutesc pe suprafața apei, deoarece acestea sunt folosite de bărbat în construirea cuibului său de bule.

Cum rasa Gouramis

Rutina de bază pentru împerecherea este că bărbatul va pregăti un cuib de bule pentru femela aleasă și apoi o va urmări, uneori violent, până când ea depune și inspectează cuibul. Dacă ea este impresionată de munca sa și își acceptă casa pentru ouăle, ea se va prezenta într-un mod care să-i las pe bărbatul să știe că este dispusă să-și depună ouăle acolo.

În acest moment, bărbatul îi va îmbrățișa apoi cu femeia, înfășurându-se în jurul ei pentru a-i ajuta să expulze ouăle în cuib. Orice ouă care nu se depun în cuibul de bule vor fi adunate de bărbat și ar fi suflate într-un bubble înapoi în cuib. Odată ce au dat naștere, ar trebui să eliminați femeia și să lăsați bărbatul să aibă grijă de ouă.

Dacă nu scoateți femeia, și nu este un cămin bun, bărbatul poate ucide femeia în timp ce apărau ouăle în cuib și mai târziu Fry (pește pentru copii). Odată ce ouăle încep incubarea, ar trebui, de asemenea, să înlăturați bărbatul, deoarece dacă ceva îl deranjează, le-ar putea mânca pe toți. În sălbăticie, odată ce prăjirea se înclină din slujba lui este peste - prăjiți-l pe Fry să mănânce Infusoria și el este plecat să găsească o altă femeie să se împerecheze cu. La reproducerea gouramis este important să aveți o mică hrană disponibilă pentru a hrăni prăjirea odată ce părăsesc cuiburile de cuiburi bubble - creveți de saramură (înghețată este fină), microporile sau alimentele fulgi fin zdrobit vor funcționa.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum pot spune dacă un gurami este bărbat sau femeie?