Moonlight gourami (moonbeam gourami) profilul speciilor de pește

Moonlight Gourami (Trichopodus microlepis), cunoscut și ca mo

Numele comun Luna Lumina Gurami descrie acest lucru pașnic pește de labirint destul de bine. Corpul său este colorat de argint, cu o nuanță ușor verzui, care nu este diferită de strălucirea moale a luminii lunii.Ca toți peștele labirint, Trichogaster microlepis are un organ special care îi permite să respire direct aerul. Din cauza acestui organ de labirint, nu este neobișnuit să o vedeți că merge la suprafață la aerul de gulp. Abilitatea de a respira aerul permite acestor pești să supraviețuiască în situații cu foarte mult oxigen scăzut. De fapt, dacă acest pește rămâne umed, poate supraviețui de fapt din apă timp de câteva ore. Panta concavă a capului în lumina lunii Gurami o deosebește de alții Gurami specii.

Prezentare speciala

Nume comune: Moonlight Gourami, Moonbeam Gourami

Nume stiintific: Trichogaster microlepis

Dimensiunea adulților: 6 inci

Speranța de viață: 4 ani

Caracteristici

FamilieBelontidae
OrigineThailanda, Cambodgia
SocialPașnic, potrivit pentru un rezervor comunitar
RezervorNivelTop, la mijlocul locuitorului
MinimRezervormărimea20 galon
DietăOmnivore, mănâncă cele mai multe alimente
Creștere

Egglayer-bubble cuib

ÎngrijireIntermediar
ph6.0 la 7.0
Duritate2 până la 25 dgh
Temperatura79 până la 86 F / 26 până la 30 ° C

Origine și distribuție

Lumina Lumina Gurami provine din zonele tropicale din Vietnam, Thailanda și Cambodgia. Preferă apele în mișcare încă sau încet, cu o mulțime de vegetație, cum ar fi iazuri, mlaștini, mlaștini și lacuri. Peștele se găsesc, de asemenea, în inundațiile râului Mekong. Așa cum a fost crescută în captivitate în diferite părți ale lumii, a scăpat de la crescători și a devenit o specie invazivă atât în ​​Singapore, cât și în Columbia. Această specie este, de asemenea, cultivată pentru alimente din Asia de Sud-Est. Majoritatea luminii luminoase destinate pieței acvariului sunt crescute în captivitate.

Culori și marcaje

Gurajumul luminos al lunii este lung și plat - capul său are o curbă concavă. Aripile sale ventrale se laudă cu filamente lungi care sunt sensibile la aripioarele pelvine ale tampoanelor sunt roșii, în timp ce aripioarele pelvine ale femelelor sunt galbene sau incolore. Are scale mici, argintii, care, pe măsură ce se maturizează, dezvoltă o irizare destul de verde. Ochii sunt roșii sau portocalii.

Tankmates

Lumina lunii Gouramis poate fi păstrată în perechi sau grupuri într-un rezervor comunitar, atâta timp cât se ascund locurile pentru cel mai puțin agresiv din grupul care uneori este agresat. Alți cisterții pot include și alte pești de labirint și specii mai mari, cum ar fi Redtail Botia, CoryDoras, și Angelfish.

Evitați speciile de tăiere, cum ar fi barele de clovn, deoarece gurami lunară are filamente lungi pe aripioarele sale care sunt foarte tentante. Chiar și în condiții ideale, acesta este un pește care tinde să fie timid. Ar trebui să fie păstrat numai cu cisterții non-agresivi.

Moonlight Gurami Habitat și îngrijire

Vegetație robustă, cum ar fi Java Fern și Vallisneria sunt alegeri excelente pentru habitat. Deși face o adăugare frumoasă la un rezervor comunitar, nu fi surprins dacă se ascunde în mod regulat. Deși nedeclarat în legătură cu condițiile de apă, ea este cea mai bună în apă acidă moale. Deoarece este atât de tolerantă de apă mai mică decât cea perfectă, este bine Pești de începători. Cu toate acestea, apa ar trebui schimbată în mod regulat pentru a menține o sănătate bună.

Moonlight Gourami Dieta și hrănirea

Lumina Lumina Gurami va mânca fulgi, înghețată și alimente vii. Servirea unei mari varietăți de alimente vii și fulgi va contribui la asigurarea unei sănătăți optime. Dacă aveți un rezervor comunitar cu alte pești mari, asigurați-vă că nu se sperie de guramiul lunii departe de mâncare. Acesta este un pește timid care nu va lupta la cina sa, chiar daca este foarte foame.

Diferențele dintre sexe

Femelele sunt mai largi decât bărbații și au aripioare anale și dorsale mai rotunjite. Masculii pot fi identificați de portocaliu până la colorarea roșie a aripioarelor pelvine, precum și aripioarele dornești lungi care se termină într-un punct. La femele, aripioarele pelvine sunt incolore la galben, iar aripioarele dorsale sunt mai scurte și mai rotunde. În timpul reproiectării, aripioarele ventrale ale bărbaților se întorc de la portocaliu până la roșu.

Creșterea luminii lunii Gourami

Lumina lunii Gurami este un strat de ou care construiește un cuib de bule ca majoritatea labirint peşte. Creșterea acestui pește este ușor și interesant. Furnizați un rezervor separat de reproducere, deoarece alte pești vor lua în considerare aceste ouă și copii mici (Fry) o gustare gustoasă.

Rezervorul de reproducere ideal are o apă foarte moale, care a fost redusă la o adâncime de aproximativ șase centimetri. PH-ul trebuie să fie ușor acid, iar temperatura trebuie ridicată la cel puțin 80 de Fahrenheit pe o perioadă de câteva zile pentru a declanșa reproducerea. Utilizați pietriș închis și oferiți o mulțime de plante plutitoare pentru construirea cuibului de bule. Hrănirea cu perechea de reproducere a alimentelor live înainte de a încerca să le reproducă va crește șansele de succes.

Masculul începe procesul de reproducere prin pregătirea cu atenție a unui cuib de bule. Apoi începe să curgă femeia sub ea. Acest dans de curte este un afiș fascinant care nu ar trebui ratat. Culminarea culmei la înfășurarea masculină în jurul femeii. În timp ce în această îmbrățișare, bărbatul transformă femeia pe spate, care o declanșează să elibereze ouăle. Până la 2.000 de ouă pot fi așezate în timpul reproiectării, pe care bărbatul îl fertilizează pe măsură ce plutesc până la cuib. În siguranța cuibului de bule, ouăle se incubează timp de două până la trei zile înainte de incubație.

Odată ce ouăle de ouă, Fry trebuie să fie hrănită foarte alimente mici de mai multe ori pe zi. Cele mai multe pierderi de prăjire se datorează lipsei de alimente adecvate sau a temperaturii prea scăzute a apei. Alimente vii, cum ar fi Daphnia, Artemia și Rotifers, sunt ideale. Cu toate acestea, salata verde tăiată, piei de banane și alimente fin de fulgi măcinate pot fi folosite pentru a hrăni tinerii (și sunt de obicei mai ușor de găsit). Păstrați temperatura apei la nivel inferior până la mijlocul anilor 80, în timp ce prăjirea (minunatele mici) sunt în creștere.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Multe specii de gurami sunt adaosuri distractive la orice rezervor, deoarece folosesc straturile superioare ale apei. Dacă vă interesează specii similare, verifică:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Moonlight gourami (moonbeam gourami) profilul speciilor de pește