Angelfishes: caracteristicile și compatibilitatea familiei pomacanthidae

Pterophyllum scalare aka angelfish

Considerat a fi un pește foarte teritorial și agresiv, nu este neobișnuit pentru mulți membri ai Pomacanthidae familia de a lupta cu speciile de tipul lor și sexul lor, adesea cu alte specii conexe și neruse, care sunt similare în formă, culoare și dimensiune. Cu toate acestea, există diferite grade în comportament agresiv și, prin urmare, nu toate Îngerii sunt neapărat bătăuși.

Alegerea colegilor de rezervor dreapta

Cum se va comporta angelfish-ul particular într-un acvariu se referă în mod obișnuit la ceea ce alți pestii sunt păstrați și alegând comunitatea potrivită a comunitare a rezervorului pentru speciile pe care le aveți este importantă.

Mic Specie centropyge, Chezetodontoplus, Genicanthus și alte câteva specii de genuri din grupul de dimensiuni medii fac bine într-o comunitate de pește neagresivă, cu alte specii neruse, cum ar fi antiale, fluturi, gobi, bâlbâi, pești de țiglă și astfel.

Mai mare Holacanthus și Pomacanthus Speciile coexistă bine cu colegi de rezervor mai puțin pasivi, cum ar fi declanșatoare, șoferi, grupe, anghilă, dingsels și chirurghiuri.

Grupuri bune de grupare

Cel mai Angelfishes trăiți o viață solitară, dar unii rătăcesc reciful în grupuri mici de două sau trei, care sunt de obicei perechi sau trio ale unui bărbat și mai multe femele. Nu este neobișnuit pentru mai mulți bărbați și, uneori, femelele plasate în același acvariu pentru a lupta, adesea la moarte și, deși multe angelfishes face cel mai bine atunci când sunt menținute singure, unul la un acvariu, iată câteva specii care pot fi păstrate împreună sub dreapta Condiții.

  • Lemonpeel Angelfish (Centropyge Flavissimus): Face o pereche bună și un trio al unui bărbat și două femele pot fi păstrate în mai puțin de un acvariu de 100 de galoane.
  • Heruvge angelfish (Centropyge Argi): Bine pentru împerecherea și două sau mai multe femele pot fi păstrate împreună, dar numai atâta timp cât rezervorul este de cel puțin 50 de galoane și toate sunt adăugate în același timp.
  • Blackspot Angelfish (Genicanthus melanospilos): Pot fi păstrate în grupuri mici într-un acvariu mai mare, dar cu un singur cadou de sex masculin.
  • Herald`s Angelfish (Centropye Heraldi): Face o pereche bună de sex masculin, dar într-un acvariu minim de 75 de galoane.
  • Bicolor angelfish (Centropyge Bicolor): Pot fi păstrate cu alți indivizi, dar numai într-un acvariu minim de 75 de galoane și toate sunt adăugate simultan.

Aquarium Introducere Sfaturi

Dominația extremă sau agresiunea teritorială apare cel mai adesea atunci când un angelfish a fost stabilit pentru unii într-un acvariu și este introdus un nou partener de rezervor. Dacă intenționați să adăugați un înger la comunitatea dvs. de acvariu, este sugerat, dacă nu se specifică altfel, acesta este introdus în rezervor ultimul.

Când a decis să păstreze mai multe angelfuri în același acvariu, este mai bine să alegeți perechi împerecheate, specii care comuna bine împreună sau alegeți specii diferite și apoi introduceți-le în rezervor totul in acelasi timp.

Dacă aveți deja o comunitate de pește stabilită și doriți să adăugați apoi un angelfish, puteți încerca să scoateți tot peștele prezente în acvariu și să renunțați la decor dacă este posibil, apoi plasați tot peștele înapoi în rezervor împreună cu noul angelfish.

Alți factori cheie pentru succes

Oferind angelfishes cu o cameră amplă pentru a vă deplasa și adăpostul pentru a se ascunde, le permite să se mențină mai bine de la alți pești, precum și să stabilească un teritoriu mai spațios al propriei lor. Toate acestea ajută la diminuarea efectelor litigiilor teritoriale cu alți colegi de rezervoare. Desigur, la fel de adevărat cu majoritatea peștilor marini, nu există garanții că luptele sau conflictele de un fel nu va avea loc, în special luând în considerare natura agresivă a angelfishesurilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Angelfishes: caracteristicile și compatibilitatea familiei pomacanthidae