Culling pește de acvariu

FRY KISIFISH

Dacă ați creat vreodată peștii, fie în mod intenționat, fie accidental, probabil că ați fost confruntat cu problema de a avea mai mulți pești tineri decât vă puteți ocupa. Poate că ți sa spus să-i speli pe minorii mai devreme. Ce înseamnă asta și cum te duci să faci asta?

Ce este sacrificat?

Pur și simplu, pescuitul de pește este procesul de răsturnare a câtorva dintre tinerii peștii pentru a reduce numerele lor la un nivel adecvat pentru Dimensiunea acvariului. În unele specii de pești, nu este neobișnuit ca sute de pești să se ridice deodată. Puțini acvaristici au spațiul pentru a găzdui că mulți pești, ceea ce înseamnă că fie peștele trebuie să fie sacrificat, fie întregul ambreiaj poate fi pierdut din cauza deteriorării condițiilor de habitat care rezultă din supraaglomerare.

Nu este crud?

Orice timp o creatură vie este eutanasiată, apare problema cruzimii invariabil. Da, pare aspru, dar același lucru apare în mod normal în natură. Peștele sunt una dintre numeroasele specii care produc număr excesiv de mare de tineri, multe dintre ele nu vor ajunge niciodată la vârsta adultă. Dacă toți tinerii trebuiau să supraviețuiască să atingă dimensiunea adulților, resursele disponibile ar fi epuizate, suprimarea echilibrului ecologic. Tânărul pește (prăjit) care nu fac să fie o sursă de proteine ​​de înaltă calitate la alte animale. Este cercul vieții și, în cele din urmă destul de natural.

Cum să CLULL

Culling peștele de acvariu poate părea intestin, dar dacă abordați sarcina cu procesul natural în minte, nu este atât de greu. În natură, cea mai mică, cea mai slabă FRY ar muri sau să fie mâncată de prădători, așa cum ar fi deformat peștele. Acestea sunt cele pe care ar trebui să le eliminați.

Un alt factor determinant poate fi colorarea și marcaje din Fry. Deși nu prezintă întotdeauna o colorare completă sau marcaje la o vârstă fragedă, veți fi de obicei capabili să alegeți unii care sunt drabser în comparație cu ceilalți. Aceștia sunt candidați pentru CULL.

După identificarea malformată, mai slabă, mai slabă și cea mai mică prăjitură, separați-le de ceilalți. Veți găsi adesea că acestea sunt mai ușor de capturat decât omologii lor mai puternici. Odată separate, aruncați-le în rezervor cu pește adult, care va fi încântat să aibă o masă vii și să beneficieze de nutriție. FRY rămase va avea un mediu mai bun și va fi mai probabil să crească în adulți sănătoși.

Amintiți-vă că atunci când este culling nu are loc, tancurile Fry suferă adesea pierderi grele datorită supraaglomerării. Prin sacrificare, cele mai bune prăjituri au o șansă mai bună. Este ceea ce trebuie să faci - nu o practică crudă.

Opțiuni pentru Culling

Dacă procesul de culling pare încă prea barbar pentru dvs., există câteva alte opțiuni. Primul este de a crea un alt acvariu (sau două sau trei) pentru a găzdui prăjirea. Separați-le devreme pentru a le oferi cât mai mult spațiu pentru a crește posibil. Țineți minte că dacă nu intenționați să scăpați de aceste pești, sunteți probabil să aveți și mai mulți pești pe mâini odată ce cresc la adulți și să înceapă reproducerea.

O altă opțiune este de a vinde pește sau pur și simplu le dați departe. Magazinele locale de animale de companie vor lua adesea peștii de pe mâini dacă sunt o specie dorită. Uneori întreprinderile care păstrează un acvariu În lobby sunt, de asemenea, dispuși să ia peștii în exces. Nu în ultimul rând, verificați școlile locale pentru a vedea dacă acceptă donații de pește pentru acvariile lor de clasă.

Ca cuvânt de prudență, nu ar trebui să scapi niciodată de pești nedoriți, dând-i în căi navigabile locale sau să le spălați pe toaletă! Cotele sunt că vor fi mâncate de locuitorii locali, așa că nu le-ați făcut favoruri. Cu toate acestea, în cazul peștilor de acvariu agresiv, acestea pot provoca dezastru asupra peștelui nativ și a habitatului local.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Culling pește de acvariu