Beneficiile de sănătate ale menținerii unui acvariu înfloritor

Un rezervor de pește într-un televizor

Aveți o viață stresantă, o tensiune arterială ridicată, insomnie? Păstrarea anilor acvariu poate fi o terapie bună pentru dvs. Studiile care se întorceau până la sfârșitul anilor 1980 au arătat că privirea la peștele de acvariu reduce stresul și, ulterior, scade tensiunea arterială.

Peștele fac o diferență

Cercetătorii au comparat efectele hipnozei față de un acvariu, fără pește vs. Acvarii umplute cu pește, și nici un acvariu vs. având un acvariu. În toate cazurile, sa demonstrat că prezența unui fel de acvariu reduc tensiunea arterială. În plus, a apărut o reducere mai mare a tensiunii arteriale atunci când există pește în rezervor, spre deosebire de acvariile care sunt decorate atractiv, dar nu au pește. Chiar și vizionarea unui videoclip de pește a fost dovedită a avea efecte terapeutice.

Multitudinea de beneficii

Seniorii expuși la un acvariu umplut cu pește au arătat o reducere semnificativă a tensiunii arteriale. Vizionarea peștilor sa dovedit a fi calmă copii care suferă de tulburare de hiperactivitate. Pacienții dentari care au fost supuși hipnozei vs. Un acvariu au experimentat același beneficiu sau mai mare de acvariu. Alte studii au arătat că pacienții dentari au nevoie de mai puțină medicamente pentru durere după ce au urmărit pește în biroul dentist. Este puțin de mirare că birourile medicilor, clinicile dentare și chiar centrele de consiliere au păstrat în mod tradițional un acvariu în sala de așteptare.

Efectul acvariului asupra bolii Alzheimer

Studiile au arătat că seniorii cu boala Alzheimer experimentează o varietate de beneficii de sănătate de la urmărirea unui acvariu. La Universitatea Purdue, cercetătorii au descoperit că afișarea rezervoarelor de pește luminos colorate pot reduce comportamente perturbatoare și pot îmbunătăți obiceiurile alimentare ale oamenilor cu boala Alzheimer. A Purdue News August 1999 Raport afirmă că "Profesorul de îngrijire medicală Nancy Edwards a urmărit 60 de persoane care au locuit în unități specializate în trei case de îngrijire superioară din Indiana. Ea a constatat că pacienții care au fost expuși la tancurile de pește păreau mai relaxate și alerte și au mâncat până la 21% mai multe alimente decât au avut înainte de introducerea rezervoarelor de pește. Creșterea medie a consumului de alimente a fost de 17.2%."

În timpul aceluiași studiu, au existat rapoarte că un pacient de sex feminin "care nu au vorbit niciodată cu membrii personalului sau al altor pacienți, a devenit fascinat de rezervorul de pește, petrecând perioade lungi de urmărire a peștelui. Într-o zi, femeia sa apropiat de Edwards și a întrebat "Hei, doamnă de pește, câte pești sunt în acest rezervor, șase sau opt?"Edwards, surprins de această întrebare, ia spus că erau șase pești în rezervor. "Ei bine, am numărat șase ani și am numărat opt, răspunse femeia."

Pește pește oriunde

Practic orice acvariu, de la mare la mic, poate oferi beneficii potențiale pentru sănătate. Un acvariu mare este mare, dar dacă spațiul este limitat, a Mini-Aquarium se va face. Seniorii și studenții pot găsi de obicei un loc pentru un acvariu "desktop". Acestea sunt compacte și de obicei vin în kituri cu tot ce trebuie să începeți.

Dacă nu este posibil să păstrați un acvariu, o altă opțiune este un joc video sau DVD pe un ecran TV sau pe un computer. Videoclipurile de înaltă definiție sunt disponibile pentru descărcare și, de obicei, includ muzică liniștitoare sau pur și simplu sunetele bubbling ale unui acvariu real (și spectatorii pot opri întotdeauna sunetul).

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Beneficiile de sănătate ale menținerii unui acvariu înfloritor