Determinarea cât de mult de alimentat pește de acvariu

hrănirea peștelui

Suprasolicitarea este cea mai mare greseala comuna Proprietarii de pește fac și poate duce la o multitudine de probleme grave în acvariu. Suprapunerea se blochează filtrul și se descompune în toxine care sunt dăunătoare pentru a pescui. Acesta este motivul pentru care ambalajul alimentar pește include avertismente clare cu privire la pericolele suprapuse.

În natură, peștele de pește când sunt foame, dar va mânca, de asemenea, ori de câte ori este disponibilă alimente. Dacă sursele de alimente sunt abundente, vor mânca de mai multe ori pe zi. Pe de altă parte, dacă sursele de alimente sunt rare, peștele ar putea merge timp de zile între mese fără efecte rele. Din acest motiv, peștele sunt foarte oportuniste și vor mânca ori de câte ori au o șansă. Ori de câte ori le oferi alimente, pește de acvariu de obicei, va fi înfășurată chiar dacă nu au nevoie de nutriție. Păstrați în minte data viitoare când peștele dvs. pare să "Beg" pentru mâncare. Peștele învață repede cine aduce mâncarea în rezervor și va sari la șansa de a fi hrăniți, chiar dacă nu sunt în nevoie.

Avertizare

Hrănirea peștelui prea des sau oferindu-le prea multă hrană poate duce la mai multe probleme. Ambele deșeuri digestive excesive și alimente neatenție pot polua apa și pot crea nivele de amoniac, nitrit și nitrați ridicate și pot scădea nivelul de oxigen, precum și reducerea nivelurilor de pH. Dacă testele dvs. de apă arată niveluri ridicate de nitrați, este foarte probabil pentru că depășiți peștele. Mai mult, alimentele excesive plutitoare în apă pot înfunda filtrele, determinând că apa să devină toxică.

Cât de des

Frecvența corectă de hrănire va varia în funcție de specia de pește. În general, majoritatea peștilor fac destul de bine pe una sau două hrăniri pe zi. Cele mai multe pești necesită între 16 și 24 de ore pentru a digera pe deplin alimentele pe care le mănâncă, astfel încât o hrănire o dată pe zi este destul de suficientă. Cu toate acestea, unii proprietari preferă să-și hrănească peștele foarte ușor de două ori pe zi. Indiferent dacă alimentați de una sau două ori pe zi, cheia este de a păstra hrănirea foarte mică. Timpul nu este critic, cu speciile de excepție care sunt alimentatoare nocturne, cum ar fi anumite somn. Dacă aveți pești nocturni în acvariul dvs., asigurați-vă că le hrăniți chiar înainte de a întoarce luminile pe timp de noapte.

Există câteva excepții față de regula de hrănire o dată pe zi. Erbivorele (vegetarienii) trebuie să mănânce frecvent pentru că nu au stomacuri mari pentru a ține o mulțime de alimente. În natură, ele se înmoaie toată ziua pe plante care sunt ușor disponibile și nu au nevoie să se descurce oportunist. Aceste specii ar trebui să aibă mai multe hrăniri mici pe zi sau prevăzute cu plante vii ei pot să-i nimbeze în mod constant.

De asemenea, prăjiturile noi și peștii tineri care nu sunt complet crescuți necesită hrăniri mai frecvente de alimente speciale concepute pentru prăjituri. De obicei, trei sau patru hrăniri pe zi sunt necesare pentru Fry.

Cât costă

În ceea ce privește cât de multă hrană pentru a hrăni, o bună regulă de degetul mare este să hrănească nu mai mult decât peștele va consuma complet în mai puțin de cinci minute. Când aveți îndoieli, substați! Puteți să le dați întotdeauna o altă mică hrănire, dacă este necesar. Cu toate acestea, dacă ați depășit, alimentele nefolosite vor produce deșeuri care pot fi dăunătoare peștelui. În cazul în care vă depășiți, îndepărtați prompt alimentele nefolosite din rezervor folosind un sifon sau net. Dacă vedeți că alimentele putrezite se află în apropierea fundului rezervorului, este un semn clar că depășiți. Acest lucru poate duce la niveluri ridicate de amoniac în apă și consecințe grave ale sănătății pentru peștele dvs. Ca orice specie, peștele supraîncălzit poate deveni obez și umflat.

Depozitați alimentele de pește într-un loc răcoros pentru a-și menține valoarea de vitamină și pentru a vă asigura că peștele dvs. obține valoarea nutrițională maximă din hrănirea. Este, de asemenea, cel mai bine să cumpărați sume mici, o livrare de o lună la un moment dat, pentru a împiedica alimentele să-și piardă valoarea nutrițională înainte de a fi consumate de pește.

Ca o notă finală, țineți cont de faptul că nu numai suma, dar tipul de alimente este importantă. Cercetarea speciilor de pești pentru a determina ce tip de alimente este potrivit pentru peștele pe care îl păstrați. Unele alimente de pește sunt specifice speciilor, cum ar fi hainele de alge pentru herbivorele de bază de fund, în timp ce altele pot fi adaptate la pește de apă dulce sau specii de apă sărată. Indiferent de alimentele pe care le alegeți, asigurați-vă că este echilibrat să furnizeze vitamine, proteine ​​și minerale. Cantități mici de alimente nutriționale bune sunt mult mai bune pentru peștele dvs. decât cantități mari de alimente ieftine.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Determinarea cât de mult de alimentat pește de acvariu