Conversia de la plastic la plante vii într-un acvariu comunitar

Plante de acvariu cu pește

Mulți proprietari de acvariu au privit la acvariile plantate și au dorit să aibă plante vii în acvariul lor. Plantele din plastic arată bine inițial într-un acvariu, dar în timp culorile se estompează și plasticul se acoperă cu alge. Plantele din plastic pot fi scoase din rezervor și curățate, dar de ce nu începeți cu plantele reale de acvariu în schimb?

Plantele de acvariu variază în funcție de dimensiune și colorare și pot fi achiziționate la majoritatea magazinelor de pește. Unele plante cresc doar în apă și sunt vândute în ciorchini, altele pot crește și de apă și sunt adesea vândute în tuburi din plastic. Avantajul acestor plante este că sunt liberi de melci și paraziți că plantele din rezervoarele de afișare ale magazinului ar putea duce la acvariul dvs. la domiciliu.

Nu există reguli sau o formulă reală a cantității de acoperire a plantelor pentru a oferi într-un acvariu comunitar. Oferind doar locuri suficiente de ascundere pentru peștii să se simtă în siguranță, și creând un mediu natural pe care peștele îl va fi confortabil în jurul este o mare îmbunătățire.

Selectarea plantelor vii

La selectarea plantelor live pentru acvariu, este frumos să aveți o plantă plutitoare, cum ar fi sprite de apă sau cornwort, în colecție. Aceste plante vor oferi iluminare difuză în acvariu și vor ajuta la ascunderea copiilor nou-născuți (Fry). Peștii va fi încurajată să se reproducă și prăjirea se va ascunde în plante și va fi mai probabil să crească în rezervorul tău. Aceasta este o mare experiență pentru copii și ceva de gândit pentru adăugarea de interes pentru acvariul comunitar.

Plantele înalte, cum ar fi plantele de sabie și Anacharis, trebuie așezate în substrat de-a lungul spatelui și laturilor acvariului și în colțuri, iar plantele mai mici, cum ar fi iarba de păr și Anubias Nana pot fi plasate în fața lor. Părăsiți centrul frontal al acvariului deschis pentru peștii să înoate în. Peștele va fi mai activ dacă știu că au un loc printre plantele să se învârtă în a fi înspăimântați.

În acvariile mai mari, o plantă cu frunză mare sau o plantă pe un jurnal de rocă sau scufundată poate fi plasată în mijlocul rezervorului ca o piesă centrală.

Alte beneficii ale plantelor reale sunt că pot fi o sursă de hrană pentru pește și să ofere prevenirea algelor calea naturală.

Beneficiile plantelor reale

  1. Singura sursă de alimente într-un acvariu numai pești (unul care are numai plante de plastic și fără plante acvatice vii) este alimentele ambalate hrănite pe peștele din acvariu o dată sau de două ori pe zi. (în afară de alge care cresc pe tot ceea ce se datorează lipsei de plante vii). Aceasta înseamnă că peștele depind în întregime de portarul de pește și de alimentele introduse în rezervor zilnic.
    Dacă nu se face alegeri înțelepte în hrănirea a Dieta variată, Peștele nu poate fi la fel de sănătos și poate deveni mai vulnerabil la boală. De asemenea, dacă uitați să hrăniți peștele, ei nu au altă sursă de alimente. Într-un acvariu plantat, peștele au o alegere - au o gustare naturală la jumătatea zilei. Deși nu toți peștii vor mânca plante, majoritatea vor alege la frunzele și microorganismele care pot crește pe ele dacă nu există alte alimente disponibile. De asemenea, ajută la variația unei diete hrănite Acvariile comunitare, Deoarece există multe tipuri diferite de pește, scufundări și melci cu gusturi și nevoi variate. Mulți pești sunt omnivori sau erbivori și trebuie să mănânce material vegetal pentru a fi sănătoși și prosperi.
  2. Algele crește atunci când există azot și fosfor care conțin substanțe nutritive în apă și există lumină (chiar scăzută) și nimic altceva să absoarbă substanțele nutritive. Într-un acvariu plantat, plantele pot depăși algele și pot folosi o mare parte din substanțele nutritive din apă. Odată ce un acvariu plantat este echilibrat, plantele live vor ajuta la menținerea acvariului fără alge, reducând nevoia de a curăța Algae off Decor. Amintiți-vă, o mică alge este normală și unii peștii iubesc să mănânce alge, în cele din urmă o mică alge dă un acvariu un aspect natural. Dar plantele vii vor face ca acvariul să pară grozav și va ajuta la menținerea creșterii algelor.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Conversia de la plastic la plante vii într-un acvariu comunitar