Puppy dinți și dentiție - căderea, durata, remediile & faqs

Puppy dinți și dentiție - căderea, durata, remediile și întrebările frecvente

Aflați totul despre Puppy dinți și dentită cu cel mai bun ghid pe Internet. Vă va explica întregul proces în termenii lui Layman și puteți găsi o perspectivă exclusivă și învățături în voi cum să păstrați dinții catelului dvs. într-o stare optimă.

Veți învăța când Puppy TEECTLY este la cel mai rău lucru, ceea ce simptomele de dentiție sunt și ce jucării vă vor ajuta animalul să aibă un timp mai ușor. De asemenea, descoperiți răspunsurile la cele mai frecvente întrebări referitoare la dinții de catelus.

Etapele de dezvoltare a dinților în puii

Să începem prin a învăța despre diferitele etape ale dezvoltării dinților în puii, astfel încât să vedeți cât durează și ce îi pasă de fiecare fază. Pentru a vă aduce o imagine de ansamblu generală, catelul dvs. va avea 28 de dinți temporari în această fază, care primește și numele de catelus / dinți de lapte.

Etapa 1: Săptămâna 2 până la 4

De la naștere până la două săptămâni, catelul dvs. nu va avea dinți. Apoi, de la vârsta de două săptămâni la patru, următorii dinți vor începe să apară:

  • Incisivi: Ei sunt primele care apar, veți găsi 6 dintre ele atât pe partea de sus, cât și pe partea inferioară a maxilarului
  • Canines: Ele tind să apară până la sfârșitul săptămânii 4 și sunt mai subțiri decât caninele unui câine adult. Ei vor crește lângă incisivi - atât pe partea de sus, cât și pe partea de jos - în consecință, încadrați-le
  • Premolars: Ei cresc în spatele canininelor pe săptămână numărul 3, în spatele gurii catelusului tău. Există trei pe fiecare parte, atât pe fundul inferior, cât și pe maxilarul superior
  • Molari: Catelul dvs. va dezvolta molarii permanenți în timpul săptămânii 3, trei pe fiecare parte a maxilarului inferior și două pe maxilarul superior

Amintiți-vă că sunt dinți de lapte și, prin urmare, catelul dvs. îl va înlocui în următoarele săptămâni. Cu toate acestea, chiar și la această vârstă, puteți vedea că catelul dvs. a fost conceput pentru a obține proteina din carne. Acești dinți sunt concepuți pentru ruperea și mestecarea cărnii și, prin urmare, trebuie să vă asigurați că furnizați o astfel de dietă.

Etape ale dezvoltării dinților catelului
Catelul tău nu va avea dinți de la naștere până când nu are două săptămâni.

Etapa 2: Săptămâni 5 până la 8

În acest interval de timp, catelul dvs. va avea toți cei 28 de dinți de lapte. După aceea, începe procesul de înlocuire a acestora cu dinți adulți și, prin urmare, catelul dvs. poate experimenta disconfort și durere. Când catelul dvs. devine de opt săptămâni, dinții permanenți vor începe să împingă dinții de lapte și, în același timp, corpul va absorbi rădăcinile dinților copilului. Cu toate acestea, unele pui care suferă de probleme în această fază, deoarece nu sunt capabile să împingă dinții catelului. Dacă se întâmplă acest lucru, câinele dvs. va avea un set dublu de dinți.

Dacă vă confruntați cu această situație, va trebui să luați catelul dvs. medicului veterinar, deoarece dinții de lapte rămași vor trebui extrași. Acesta va permite dinților permanenți să iasă și să se dezvolte în mod corespunzător. De aceea, ar trebui Verificați că catelul dvs. are întreaga 2 dinți de lapte până în săptămâna 5 la 7, și din săptămâna 8 ar trebui să acordați atenție dinților permanenți care au apărut și dinții catelului care cad. În cazul în care animalul dvs. de companie prezintă complicații, va trebui să o duceți la medicul veterinar. Este esențial deoarece dacă permiteți animalului dvs. de companie să aibă un set dublu de dinți, atunci va duce la probleme cu alinierea dinților, o problemă care are tot felul de complicații, inclusiv:

  • Probleme atunci când mănâncă și, în consecință, malnutriție
  • Igiena orală inadecvată
  • Disconfort și durere
  • Boală parodontală

În consecință, trebuie să luați problema în serios ca proprietar.

Etapa 3: Săptămâni 12 la 16

În timpul săptămânii 8, catelul dvs. va începe să-și piardă dinții de lapte și să le înlocuiască cu dinți permanenți adulți. Procesul poate dura câteva săptămâni, de obicei până la săptămânile 12 și 16. Această perioadă este cea mai dureroasă pentru catelul dvs. Pentru a le ajuta să facă față durerii și disconfortului, ar trebui să-l aduceți pe unii Chew toys sau oase cum ar fi mielul și capra. Amintiți-vă să vă uitați îndeaproape pentru a verifica dacă câinele dvs. păstrează încă câțiva dinți, pentru că trebuie să le extrageți cât mai curând posibil. Ca întotdeauna, vizitați veterinarul dvs. dacă v-ați confruntat cu un astfel de scenariu.

Etapa 4: 6 luni și mai sus

Cu vârsta de 24 de săptămâni, catelul dvs. ar fi trebuit să-și piardă toate dinții de lapte și Ar trebui să aibă întregul 42 dinți permanenți; Cu toate acestea, poate dura până la patru săptămâni mai mult. Maxilarul superior are 20 de dinți, în timp ce maxilarul inferior are 22 de dinți. Distribuția este următoarea:

  • Incisivi: 12 În total, 6 pe maxilarul de jos și de sus
  • Canines: 4 în total, 2 pe maxilarul de jos și de sus
  • Molars: 10 în total, 6 pe maxilarul inferior și 4 pe maxilarul superior
  • Premolars: 16 în total, 8 pe partea de jos și cea de sus

Ca întotdeauna, monitorizați modul în care dinții se dezvoltă în timpul acestui interval de timp, astfel încât să puteți obține ajutor profesional în cazul în care este necesar.

Cum să evitați problemele de îngrijire a catelului

Dentarea este naturală, dar vine cu probleme și efecte secundare care vă vor face ca catelul să fie incomod. Prin urmare, să vedem cum să ajutăm să facem față acestui proces natural, cu câteva sfaturi practice pe care le puteți pune în practică.

Jucării de mestecare fiabile

Dentirea va aduce dureri, disconfort și stres în viața catelului tău și mestecând jucăriile sunt o modalitate eficientă de a face față. În plus față de ajutorul dvs. de pui, îl veți împiedica să vă distrugă casa. Jucăriile de mestecat vor permite câinelui dvs. să ușureze iritarea orală și durerea indusă de dentiție. Cele mai bune alegeri pentru animalul dvs. de companie sunt:

  • Jucării de coardă
  • Jucării din cauciuc
  • Nylon Toys
  • Oase gustoase
  • Jucarii rece de mestecat (groapa permite catelul vostru sa se bucure de frig, ceea ce aduce o multime de ușurare gingiilor)

Pe măsură ce puștiul va suferi o mulțime de stres, ar fi o idee bună să optați pentru o jucărie de mestecat parfumată, deoarece Un studiu a arătat că își îmbunătățesc bunăstarea considerabil mai bun decât jucăriile non-parfumate. Sfatul nostru aici este Cumpărați cel puțin două tipuri de jucării de mestecat astfel încât să puteți lăsa cățelul să decidă care dintre ele îi place cel mai mult. Alternativ, ați putea să-l aduceți un os de miel sau capră, care este o opțiune excelentă pentru că sunt destul de greu să mestece, dar nu la fel de dens ca bizon sau carne de vită. Alte jucării naturale sunt cuburi de gheață și morcovi înghețați, care sunt excelenți pentru gingiile.

mestecați jucăriile pentru puii de îngrijire
Chew toys sunt o modalitate eficientă de a face față durerii, disconfortului și stresului!

Dieta bună

Dieta catelului tău poate fi o mare sursă de ușurare, și pe partea de sus a aducerea suficientă a proteinelor și a substanțelor nutritive, Trebuie să înmoaie textura. Dacă îl hrănești a Dieta de casă, care constă în principal din alimente gătite sau proaspete, atunci veți avea un timp mai ușor. În cazul în care vă hrăniți-l, atunci puteți lua două rute:

  1. Înmuiați kibul în apă caldă timp de 10 minute înainte de servire. Cantitatea ideală de apă variază de la 1/8 la 1/4 din o ceașcă
  2. Combinați kibul cu alimente umede / umede, de exemplu, alimente conservate. Vă va ajuta să înmuiați mâncarea uscată și, prin urmare, să vă aduceți un timp mai ușor de petrecut atunci când îl mâncați

În loc de apă, ați putea folosi bulionul osos, care are beneficii excelente pentru sănătate pentru câinele dvs., în special în această etapă. Îți aduce câinele următorii nutrienți:

  • Vitamina B-12
  • Glucozamină
  • Vitamina B-6
  • Fier
  • Vitamina D
  • Potasiu
  • Vitamina C
  • Tiamina
  • Vitamina K
  • Condroitină
  • Tiamina
  • Calciu

Doar un eșantion din numeroasele beneficii pe care bulionul osului, în plus față de alimentele cu catelus regulat, poate face pentru animalul dvs. de companie!

Puppy de izolare

Așa cum am explicat mai devreme, în timpul perioadei de dentiție, catelul dvs. poate deveni foarte distructiv datorită durerii, disconfortului și stresului pe care îl supun. Prin urmare, trebuie să vă dovedească cățelușul. Știți deja că jucăriile de mestecat sunt o modalitate excelentă de a face față, împreună cu îmbunătățirea mâncării catelului vostru. Cu toate acestea, veți rămâne scenarii față în care puștiul tău va mesteca și mușca obiecte pe care nu ar trebui să le, ​​ca și pantofii tăi.

Cand se intampla, Nu uitați să spuneți "nu" într-un ton fermă și continuați rapid să înlocuiți articolul cu o jucărie de mestecat. Acesta este acest lucru înțelege că este permis doar să muște și să-și mestece jucăriile.

Funcțiile dinților catelului

Fiecare tip de dinți are o funcție specifică, iar mai jos veți afla despre ele în detaliu. De asemenea, veți afla de ce puii și câinii, în general, sunt concepuți să mănânce anumite tipuri de alimente.

Incisivi

Incisorii sunt situați în partea din față a gurii puilor și sunt singuri. Funcția lor este răzuire și nibbling, datorită suprafeței lor de mușcătură tare. De exemplu, pupa ta o va folosi pentru a desprinde carnea de pe o suprafață ca un os, deoarece suprafața lor este ideală. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. a trebuit să muște un os gol, atunci nu ar folosi incisivii lor, deoarece nu sunt utile.

in orice caz, Funcția lor se extinde și la îngrijire, ridicând obiecte și scooping. De exemplu, incisivii, datorită suprafeței lor, sunt excelente pentru îndepărtarea blănurilor de la stratul animalului dvs. de companie. Doar urmăriți-o, mai ales dacă câinele dvs. are o haină densă și lungă și veți vedea că animalul dvs. de companie va face acest lucru în mod repetat. Este demn de remarcat faptul că, atunci când sunt afectați de boala parodontală, incisivii devin mobili și, prin urmare, au o șansă mai mare de a cădea.

Canines

Caninele sunt ascuțite și punctate și stau chiar lângă incisivi. Ele permit câinelui dvs. să mănânce carne, În trecut, au jucat un rol fundamental în supraviețuirea lor, deoarece le-a permis să-i deterioreze prada și atacatorii lor. Prin urmare, fără canini, câinii nu ar fi supraviețuit niciodată. În ultima sub-secțiune, veți vedea că acestea completează perfect cu dinții carnazuiți și, prin urmare, ambele tipuri de dinți susțin afirmația că câinii trebuie să obțină cea mai mare parte a proteinei lor din carnea de animale.

Fundamental, câinele dvs. îl va folosi pentru a prinde și a face alimente. Data viitoare când o hrăniți cu carne, urmăriți cum le folosește pentru a-și prinde mâncarea și apoi continuați să o rupeți. Când câinele dvs. este încă un cățeluș, ei vor arăta asemănători acului. Cu toate acestea, funcția canininelor este, de asemenea, structurală, deoarece ei țin limba și acționează ca un leagăn. În plus, ele aduc puterea mandibulelor rostrale. Prin urmare, pierderea caninilor de pe maxilarul scăzut ar duce la caderea limbii să cadă gura și să slăbească atât mandibulele rostrale.

Premolars

Premolarii sunt situați în spatele caninilor și prezintă margini ascuțite. Câinele dvs. îl va folosi sparge alimentele în bucăți mici, și, prin urmare, ei joacă un rol fundamental. Pe măsură ce câinele dvs. lacrește alimentele de pe orice suprafață, împreună cu caninele sale, premolarii au funcția de a le reduce în bucăți mai digerabile.

Când vă dați puii un jucărie de mestecat, veți observa că va folosi în primul rând premolarii săi. Asta pentru ca au fost, de asemenea, proiectate pentru mestecare, Datorită suprafeței lor cu lamă serită. În plus, câinele dvs. poate folosi, de asemenea, premolari pentru a ține și purta obiecte, datorită marginilor lor ascuțite și că există mai multe dintre ele.

Molars

Molarii sunt situați în partea din spate a gurii catelului dvs. și prezintă o formă plată. Datorită formei lor, Ele sunt ideale pentru măcinarea și zdrobirea alimentelor. De exemplu, când vă hrăniți câinele Kibble, acesta va folosi molarii să-l zdrobească. Ele sunt extrem de puternice deoarece mușcătura lor pasivă variază de la 300 la 800 psi (lire sterline pe inch pătrat), și când s-au închis maxilarii, se pot înregistra la fel de mult 30.000 la 80.000 psi.

Datorită puterii lor, câinii pot zdrobi tot felul de obiecte cu ei. De exemplu, câinii mamă le folosesc pentru a elimina cordonul ombilical al catelului, datorită forței de masticare excepționale. Molarii sunt mai susceptibili la carii și, prin urmare,, Trebuie să le vizați în mod specific atunci când vă spălați dinții catelului dvs.

Dinți carnazuiți

Dinții carnazuiți sunt Prima morală din maxilarul inferior și cel de-al patrulea premolar superior. Ele sunt diferite de alte dinți, deoarece au trei rădăcini, iar aspectul lor, ascuțit, ascuțit, permite câinelui la carnea de forfecare, ceea ce face mult mai eficientă la consumarea și digerarea cărnii.

În esență, Dinții carnazuiți sunt molari modificați și sunt caracteristice carnivorelor. Spre deosebire de alți dinți, singura funcție este o forfecare de carne și oase. În mod similar, ele pot produce o mulțime de forțe masticatoare. Dinții carnazuiți sunt modalitatea ideală de a vedea că câinii s-au născut să mănânce carne ca principala lor sursă de nutriție, deoarece evoluția și-a adaptat structura dentară pentru a fi ideală în acest scop.

Cum să evitați suportul catelului?

Mulți proprietari noi se plâng de zgomote de catelus, și chiar dacă este complet normal, trebuie să o corectați. Pentru a face acest lucru, puneți doar următorii pași în practică:

  • Permiteți-vă catelul să vă mușcați mâna ca de obicei
  • Când aplică prea multă presiune, dați un zgomot puternic, arătând că acțiunea sa vă rănește
  • După aceea, lăsați-vă mâna să meargă

Repetați-o oricând că catelul dvs. o face până când învață că doare și, prin urmare, nu este acceptabilă. În cazul în care catelul dvs. nu reacționează la acest lucru, atunci puteți lua un alt unghi:

  • Când catelul tău te mușcă prea tare, arătați-o că te-a rănit
  • Se ridică și pleacă de la ea
  • Ignorați-vă catelul timp de 1-2 minute
  • În cazul în care catelul dvs. vă urmează și țineți suportul, părăsiți camera timp de 1-2 minute

Vă va permite să întăriți mesajul că nu este acceptabilă mesajul care nu este acceptabil și că, dacă catelul dvs. o face, atunci nu va primi atenție sau afecțiune. Trebuie să Fă-o de îndată ce observi comportamentul. Cu toate acestea, urmați procedura așa cum am detaliat-o și evităm țipărea la câinele dvs., deoarece nu va depăși mesajul potrivit.

Cum să evitați suportul catelului
Puppy nipping este normal, dar trebuie corectat.

Cum să păstrați dinții câinelui curat?

Pentru a vă menține câinele fericit și sănătos, este esențial să vă curățați dinții în mod corespunzător. Mai jos veți învăța cum să o faceți.

Păstrați puii fericiți și sănătoși
Este esențial să vă curățați în mod corespunzător dinții cățelușului pentru ao păstra fericiți și sănătoși!

Vizitați Vet

Vizitarea veterinarului este cea mai bună modalitate de a vă asigura că dinții catelului dvs. rămân curate și sănătoși. Deoarece placa tinde să se dezvolte, iar calculul, tartrul și petele au tendința de a apărea, veți avea nevoie de mai mult decât o perie simplă pentru a le elimina.

Prin urmare, de fiecare dată când vizitați veterinarul, asigurați-vă că catelul dvs primește un tratament dentar adecvat, Pentru a elimina acumularea plăcii, precum și calculul și calcificarea. Acest lucru poate duce la demineralizarea dinților Datorită creșterii bacteriilor.

Prin spălarea în mod corespunzător a dinților catelului dvs., precum și utilizarea substanțelor speciale pentru a elimina eficient tartrul, calculul și acumularea plăcii, puteți preveni rezultatele slabe dentare. În plus, medicul veterinar va căuta, de asemenea, semne de a apărea bolii orale, astfel încât catelul dvs. poate primi tratament prompt. Este esențial să vizitați medicul veterinar, deoarece majoritatea câinilor nu vă vor permite să vă spălați dinții interiori și suprafețele gingiilor și, prin urmare, un profesionist trebuie să o facă.

Periajul

Periajul dinților catelusului este cea mai bună modalitate de a elimina acumularea plăcii, tartarului și a calculului, pe care după cum am văzut, duce la boli dentare cum ar fi Deteriorarea dinților, Demineralizarea dinților și chiar gingivita. Când vizitați medicul veterinar, cereți-i să vă dea o periuță de dinți recomandată și pastă de dinţi, Și odată ce aveți unul, urmați acești pași pentru ao face corect:

  • Ridicați buza pentru a vă permite să vedeți suprafețele exterioare ale dinților și gingiilor câinelui
  • Incepe sa Perie cu mișcări lente, blânde și circulare
  • Ajungeți la toate regiunile gurii, inclusiv caninele și molarii superioare
  • Dacă este posibil, încercați să periați regiunile interioare

Odată ce ați terminat, aduceți afecțiunea Puppy, Playtime și chiar un tratament sănătos. Astfel încât animalul dvs. de companie să poată atașa sentimente pozitive atunci când vă periați dinții.

Mâncare uscată

Mâncare uscată este adesea publicată ca o modalitate de a păstra dinții câinelui curat și proaspăt și chiar dacă se întâmplă într-o oarecare măsură. Nu este cel mai bun mod, deoarece elimină numai placa din apropierea vârfurilor, dar când vine vorba de linia gingiilor, este ineficientă.

Prin urmare, Chiar dacă alimentele uscate ajută, ar trebui să fie doar un add-on. Cea mai bună modalitate de a proteja dinții câinelui dvs. este periajul regulat a dinților și verificările dentare cu medicul veterinar. În loc să se bazeze pe alimente uscate, ați putea completa dieta catelului dvs. cu oasele de miel și capră, care sunt suficient de greu și abrazive pentru a curăța dinții animalului dvs. de companie, dar fără densitatea excesivă a oaselor de carne de vită.

Puppy Teakething - Întrebări frecvente

Deoarece dinții de catelus și dentiția sunt subiecte populare printre noii proprietari, pun multe întrebări frecvente și, prin urmare, am decis să le răspundem.

Cât durează durerea în puțuri?

Durează între șapte până la șase luni. Începe când catelul dvs. devine de două săptămâni, deoarece primii dinți de lapte încep să iasă și de atunci, este un proces lung. Catelul vostru va avea 28 de dinți de lapte, care vor fi înlocuiți în timpul trecerii lunilor până când câinele dvs. are 42 de dinți permanenți, iar corpul catelului dvs. absoarbe rădăcinile dinților de lapte.

Odată ce toți dinții de lapte au fost împinși, iar dinții permanenți s-au dezvoltat pe deplin, puteți spune oficial că această dentire a terminat pentru câinele dvs. Este nevoie de la șase până la șapte luni, dar în anumite circumstanțe, poate dura până la opt luni.

Cât durează durerea în puțuri
Corpul catelului vostru va absorbi rădăcinile dinților de lapte.

Faceți dinții câinelui rănit când vă faceți griji?

Catelul de catelus este incomod, dar poate fi, de asemenea, dureros. Se întâmplă deoarece dinții de lapte vor ieși prin gingii, ducând la durere, care poate varia de la ușoară la severă. Pui-ul tău poate fi verbal și cea mai bună modalitate de a le aduce relief este cumpărarea de jucării bune de mestecat.

Liniștitoare durerea catelului tău este esențială în această perioadă, deoarece nu toți câinii sunt aceiași și, prin urmare, a ta poate experimenta o dentiție mai dureroasă. Cumpărați jucăriile bune de mestecat și făcându-și mâncarea mai moale sunt cele mai bune măsuri pentru a ajuta ca catelul dvs. să facă față durerii și disconfortului.

Cum pot ajuta catelul meu cu dentitie?

Poți să-ți ajuți catelul cu degetele, și poți să o faci două moduri: Aduceți-l mai multe jucării de mestecat și faceți mâncarea mai moale. În cazul jucăriilor, ar trebui să-l cumpărați diferite tipuri de jucării, de exemplu, frânghii, jucării din cauciuc, oase gustoase, oase de nylon și jucării la rece.

În plus, fie că ar trebui să-l schimbați într-o dietă constând din alimente moi, cum ar fi mesele de casă sau puteți adaugă apă sau bulion osos la alimentele sale uscate. Veți permite câinelui dvs. să-și reducă iritarea orală, în special în gingiile. În cele din urmă, pentru a-l completa, dă-ți câine cuburi de gheață din când în când. Acesta vă va ajuta câinele să-și aducă iritarea gingiilor, ceea ce este deosebit de incomod și dureros atunci când dinții tocmai au început să apară.

Care sunt simptomele unei dentite de catelus?

Cel mai cunoscut simptom este un creșterea comportamentului de mestecat, împreună cu respirația greșită și gingii inflamate. În cazul în care este prea dureros, atunci câinele dvs. poate plânge și Howl.

Trebuie să începeți să observați aceste simptome în jurul săptămânii 2 când începeți primul dinți de lapte. Prin urmare, amintiți-vă să rămâneți alertă atunci când puii dvs. devine de două săptămâni. Prin urmare, puteți să monitorizați procesul și să vă ajutați pe catelul dvs. să facă față durerii și disconfortului, aducându-l mestecând jucării și alimentelor moi.

Simptomele de dentiție în puii
Cel mai cunoscut simptom este o creștere a comportamentului de mestecat.

Prin cunoașterea rutinei pentru catelul de catelus, le puteți ajuta și monitoriza procesul. Dacă apar probleme, nu veți fi conștienți de el și să le puteți da tratament VET dacă este necesar. Fiți răbdători cu puii dvs. și oferiți-le îmbogățirea de ameliorare a durerii și, în curând, vor avea dinții adulți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puppy dinți și dentiție - căderea, durata, remediile & faqs