Puppy blană - creștere și funcție

Tilt împușcat de câine dormind pe canapea acasă

Puppy blană este alcătuită din fire de păr individuale. Caracterul a Puppy Coat depinde de textura și culoarea structurilor individuale de fire din keratină, care cresc în afară de foliculii de păr din piele.

Ce este blana?

Blana servește ca o barieră de protecție care scutură pielea catelului de elemente, reglează corpul temperatura, și protejează puii de la arsuri solare, încălțămintea, Frostbite, și hipotermie. Parul acționează, de asemenea, ca o lumânare "fitil" pe cale miros-chimice legate de identificarea și starea sexuală, trimiterea mirosului de pe piele în aer.

Toți câinii sănătoși au blană, dar cantitatea și tipul de strat de păr variază în funcție de indivizi și de la rasă la rasă. Chiar și câinele chinez fără păr are păr pe fața, picioarele și coada.

Ce este părul?

Firele de păr sunt compuse din arborele de păr, care este porțiunea vizibilă a părului și o rădăcină generată de un folicul de păr în interiorul pielii. Câinii au foliculi compuși, ceea ce înseamnă că 20 de fire de păr pot crește de la un singur porți. Oamenii au foliculi simpli care produc doar un singur păr pentru fiecare pori.

Câinii au trei tipuri de fire de păr, caracterizate de lungime și diametru. Garda sau firele primare sunt cele mai lungi și mai mari de păr din stratul exterior. Fire de păr secundare de diferite lungimi alcătuiesc subsolul. Lungimea medie AWN de păr alcătuiesc haina intermediară, iar subsolul este moale, blană de bumbac scurtă, care este curl sau încurată. Toate cele trei tipuri pot varia dintr-un folicul de compus unic.

Lungimea arborelui de păr și raportul dintre gardă la părul subacțival variază de la rasă la rasă. Când foliculul de păr care produce părul este ușor răsucite, părul care crește este curly. Aceste diferențe, precum și o varietate de culori și modele, producă haina distinctivă a fiecărui câine.

Cum creste blana

Fiecare păr crește de la rădăcină într-un ciclu de creștere rapidă numită Antagen - contracție numită catagen în care rădăcina se detașează de folicul și o perioadă de odihnă numită telogen. Vechile fire de păr în faza de telogen sunt împinși în afara numitului vărsare- Era noi de păr ca ciclul Anagen începe. Blana de transport este compusă din păr de păr de telogeni.

Un singur păr uman poate crește până la șase ani înainte de a fi vărsat și înlocuit cu unul nou. Ciclul de creștere al părului Puppy este mult mai scurt și mai sincronizat, care reprezintă vărsarea masivă. Ciclul de creștere a blănurilor medii de aproximativ 130 de zile, deși acest lucru variază de la rasă la rasă. Excepția este așa-numitele rase "non-vărsate", cum ar fi Pudelul și niște terori, ale căror haine cresc de fapt de câțiva ani înainte de a fi înlocuiți.

O haină sănătoasă este posibilă numai cu alimentație adecvată Deoarece părul este de 95% proteină. Haina de cățeluș își păstrează strălucirea sănătoasă de echilibrul adecvat al grăsimilor și al altor substanțe nutritive. Nutriția slabă se reflectă mai întâi în pielea și haina părului cu blană uscată, fără viață sau pierderea anormală a părului. Îngrijirea este benefică pentru toți câinii și deosebit de importantă pentru câinii cu haine lungi groase.

Puppy Whiskers

Whiskers sunt firele groase, lungi, asemănătoare firului care ies din fața câinelui. De asemenea, numit fire de păr vibrissae sau sinusuri, mușchi sunt fire de păr care sunt lungi, suple și groase - pot apărea, de asemenea, ca grupuri de peri rigizi scurte.

Whiskers sunt mult mai dezvoltate la animalele care vânează în timpul nopții sau a timpului de lumină scăzută. Ele acționează ca niște rătăciți și sunt așezați adânc în piele, unde declanșează receptorii nervilor la cea mai mică atingere.

Câinii au mușchi în patru locuri pe fiecare parte a capului și două pe maxilarul inferior. Cele mai evidente sunt cele de pe fiecare parte a botului câinelui, unde mușchii cresc în patru rânduri - ele oferă informații când câinele își lipsește nasul în și în jurul obiectelor.

Peri de patru până la cinci whiskers deasupra fiecărui ochi se comportă ca genele extinse. Ei provoacă un reflex de protecție împotriva protecției dacă este atins. O grămadă de mușchi este situată pe fiecare obraz și una mai mică în apropierea fiecărui colț al gurii. În cele din urmă, câinele are un trunchi sub bărbie, care probabil servește să-și păstreze capul de la răzuirea terenului în timpul comportamentului de urmărire sau poate chiar să ajute Puii în activități de îngropare a alimentelor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puppy blană - creștere și funcție