Cum de a rasa malamutes alaskan

Cum de a rasa Malamutes Alaskan

Cand Prepararea malamutelor din Alaska, Unul trebuie să înțeleagă cum să se ocupe de această rasă veche. În timp ce multe rase de câine sunt afectate cu afecțiuni medicale moderne, un crescător de malamute din Alaskan trebuie să se ocupe de o rasă care să fie strâns legată de vechii câini sălbatici.

Deci, pentru cei care întreabă Cum de a rasa Malamutes Alaskan Din punct de vedere etic, aș spune socializarea, formarea și o mulțime de exerciții fizice sunt necesare pentru a rambursa și a ridica o linie de sânge sănătoasă.

Contextul reproducerii malamute din Alaska

Malamutul din Alaska este unul dintre câțiva câini existenți care încă arată ca strămoșul său de 4.000 de ani. Acest lucru este destul de feat! Este numit după tribul nomazic care a creat-o - Mahlemuts.

Dar așteptați, există mult mai mult pentru această rasă decât vârsta lui!

Rase bazale

Alaskan Malamute crescători știu cât de vechi este rasa. De fapt, malamutul din Alaska este a rasa bazală. Rasele bazale, în cuvinte simple, sunt rase care au cel mai mult Diluție genetică minimă. Acestea sunt rase antice care au venit atât de departe fără prea multe daune sau mutație la ADN-ul original. Alaska Malamutes se întâmplă să fie una dintre ele.

Termenul și # 8220; Basal & # 8221; el însuși se referă la baza sau partea inferioară a stratului. Alaska Malamutes formează cel mai mic strat de origine a câinilor ca specie. Acestea trebuie să fi format fundația sau cel puțin au contribuit la fundamentul ramificației din câini în sute de rase pe care le avem astăzi.

Origins

Alaskan Malamute reproducerea merge la fel de departe ca Cu 4000 de ani în urmă. În acele zile, au fost crescuți și crescuți de un trib popular numit Malamuit Inupiaq oameni.

Ca un crescător, este important să înțelegem oamenii care au avut o mână în reproducerea primelor malamute din Alaska. Persoanele inUpiaq aparțin aceluiași trib pe care îl aparține Eskimos (dacă vă ajută să vă referiți mai mult). Tribul a provenit din regiunea Sound Norton din Alaska - de unde au venit, de asemenea, malamutele noastre de blândețe ale lui Alaskan.

Alaska Malamutes au fost în principal crescuți ca câini de sanie și vânători în cele mai reci regiuni. După cum sa explicat mai devreme, malamutul este o rasă bazală. Se stabilește rularea cu bile pentru alte rase de spinoff. De fapt, un studiu a arătat că genele malamutelor din Alaska, Siberian Husky, iar Alaskan Husky au asemănări foarte apropiate între ele. Machiajul lor genetic se potrivește, de asemenea, cu o altă rasă de câine străvechi, Chukchi, în vecinătate, nu departe de Norton Sound, pe insula Chukotka. Aceasta este linia malamute din Alaska cu veri împrăștiate pe tot parcursul arcticii!

Basal Rase de câine vechi
Lista raselor antice și bazale de câine (conform lucrărilor de cercetare).

Popularitate

Mai devreme limitat doar la regiunile arctice și mai reci, malamutele din Alaska încet, dar constant a câștigat popularitate în anumite părți mai calde ale lumii de asemenea. Ei fac ca câini de familie foarte prietenoși și dulci și pot să se dubleze, de asemenea, ca câini de gardă, ceea ce le face foarte populare printre oamenii cu case mari.

Rasa se adaptează lent la climatul ușor mai cald, dar este recomandabil să le păstrați în locurile în care clima este rece. Acest factor își împiedică capacitatea de a merge în jurul lumii. Dar mulțumită lui filme ca Opt de mai jos și Darling Companion, Ei au reușit să câștige inimile de-a lungul globului, chiar dacă nu pot călători.

Aspect

Alaska Malamutes sunt irezistibile. Ele sunt bile gigantice de puf, dragoste și loialitate.

Ei au o haina dublă, din care sub acoperire este groasă, lână și are o textura oarecum uleioasă. Stratul superior este grosier, pentru a le proteja de vremea extremă. Alaskan Malamutes intră Nuanțe de gri, alb, roșu, salbatic și altele. Cele alb sau negru sunt uneori preferate mai mult. Cele mai multe malamute din Alaska sunt modelate, fie cu stropi de nuanțe contrastante lângă gâtul lor, fie chiar o mică margine de culoare la gulerele lor.

În formă de migdale ochi sunt fie negre sau nuanțe diferite de maro. Cu toate acestea, se crede că întunericul umbra ochilor lor, cu atât mai bine. Ei au ascuțiți, erect și alertă urechi, care sunt mici și triunghiulare. Coada lor blană blană este grea și deține o mulțime de volum.

În unele malamute, cozi poate fi ușor coridoare, dar AKC identifică această caracteristică ca o defecțiune. De fapt, întregul câine este o mulțime de partea mai grea. Alaskan Malamutes poate cântări cu ușurință Până la 45 kg.

Cea mai bună caracteristică fizică de pe malamutul din Alaska este, probabil, fața lor de alertă ascuțită, care începe cu un cap larg și se compară, atât de ușor spre bot. Acest lucru le dă un aspect menționat. Unele malamute au chiar un nas de schimbare a culorilor - care transformă mai ușor sau mai întunecat în funcție de cât de rece sau caldă este.

Atacuri și pericolitate

Alaska Malamutes sunt una dintre cele mai bune rase de câine care sunt responsabile pentru uciderea oamenilor cu mușcătura lor fatală. Alaskan Malamutes sunt considerată a fi o rasă periculoasă de mulți din moment ce se bucură de munți și au fost inițial crescuți pentru a fi vânători. În timp ce acești câini de blană s-au adaptat cu succes la oameni și s-au stabilit confortabil în viața animalelor domestice, au contribuit, de asemenea, la numărul de decese cauzate de câini.

Nu a fost o multă diluție în grupul genetic al malamutelor din Alaska și astfel au păstrat o parte din acea pustie în ele.

Cauza principală a agresiunii într-un malamut din Alaska este lipsa de exercitiu. Dacă nu este permis suficient spațiu pentru a rula liber și a alerga, malamutul poate deveni foarte distructiv. Atât de mult, că în trecut, acești câini au fost cunoscuți pentru a distruge proprietățile proprietarului și împrejurimile lor din frustrare. Dacă nu este tratat ca ar trebui să fie, malamutele din Alaska pot fi foarte periculoase.

Pentru a evita orice nenorociri, crescătorii și proprietarii de malamute din Alaska și proprietarii ar trebui să fie foarte atenți la câteva reguli. Această rasă este în special posesiv despre mâncarea sa și, dacă ar fi deranjat în timp ce mănâncă (eu.E. Paza resurselor), ei pot deveni foarte agresivi și pot chiar să muște. Câinele nu este, de asemenea, un mare partener pentru un alt câine. Pentru a fi la capătul de primire a unei stări și iubiri ale lui Alaskan Malamute, trebuie să respectați pe deplin nevoile lor. Instruire și socializare sunt obligatorii de la cea mai mică vârstă!

rase de câine periculoase
Citiți articolul nostru: Carne de câini periculoși - Listă, mituri, FAQ & Ghid

Rasă activă

Continuând de sus, malamutul din Alaska este a Resursă foarte activă. Malamutele au fost crescute pentru a supraviețui în vremea rece și condițiile extreme. Au fost crescuți să fie câini de lucru și de vânătoare, care ar putea vâna urșii polari, datorită dimensiunilor lor uriașe. Rasa a fost folosită în primul rând Trageți sanile și astfel necesită cota lor de a alerga și exercițiu. O scurtă plimbare în jurul blocului sau un joc de 10 minute de preluare nu se liniștea apetitul acestui gigant.

Deci, înainte de reproducerea malamutelor din Alaska sau dându-le departe la o familie, asigurați-vă că aveți cerința de bază a unei zone mari sau a unei grădini în loc. Încercați un volei Jocuri și activități la Păstrați-vă câinele ocupat și să-i ajute să-și vleze energiile. Din Greutate de tragere la carting și la agilitate, Există multe lucruri pe care le puteți face cu atletul dvs. canin. Asigură-te că hrăniți-le în consecință.

Preocupările legate de sănătate în timp ce reproducem malamutele din Alaska

Durata medie de viață a malamutelor din Alaska variază de la 10 la 12 ani. Deși este o rasă destul de sănătoasă, malamutele tind să se confrunte cu aceleași probleme de oase și comune ca și ceilalți câini mai mari.

Lipsa de rasă diluare genetică îi împiedică să sufere de o mulțime de probleme complexe de sănătate, dar totuși există unele pe care pur și simplu nu le pot evita.

Cancer

Probabil cel mai rău și cei mai morți dintre ei toți, 36% din malamutele din Alaska sunt cunoscute ca mor de cancer! Și asta nu este chiar cea mai rea parte. Majoritatea cancerelor pe care le suferă de la etapa ulterioară a vieții lor. Vârsta bătrână face ca recuperarea să fie foarte dificilă și tratamentul este mai dureros.

În unele cazuri, cancerele pot fi vindecate prin îndepărtarea chirurgicală a tumorii. Semnele timpurii ale cancerului în malamutele din Alaska includ:

  • rigiditate persistentă a corpului,
  • sângerări neobișnuite sau evacuări din diferite părți ale corpului,
  • mirosuri ciudate,
  • Pierdere în greutate inexplicabilă,
  • umflături anormale sau noduri peste corp,
  • refuzul de a mânca sau de a face dificultăți în a mânca,
  • Pierderea completă a interesului și a rezistenței,
  • apatie,
  • incontinență și
  • o aură globală de oboseală constantă.

Dacă vedeți oricare dintre aceste simptome sau observați că câinele dvs. fiind diferit de sinele lor obișnuit, obțineți un test făcut pentru a verifica cauza înainte de a fi prea târziu.

Probleme musculo-scheletice

Malamutele din Alaska sunt predispuse la o varietate de probleme musculo-scheletice, inclusiv displazie de șold, glicogeneza, distrofie musculara, și Osteochondroza. Cele mai multe malamute pot avea una sau mai multe probleme împreună. Astfel de probleme structurale se întâmplă de obicei datorită deficiente nutritionale, Din moment ce acești câini de munte sunt obișnuiți să vâneze și să mănânce o paleo de carne Mâncare proteină dietă.

Glicogeneza, de exemplu, este o tulburare care este propulsată din cauza lipsei de fosfatază de glucoză-6. Este în mare parte văzută în rasele de jucărie. Și, în cele din urmă, duce la scăderea zahărului din sânge la câini (Hipoglicemia) și pot avea rezultate foarte fatale. Distrofia musculară este mai frecventă printre terrii și retrierii, iar rareori afectează ca și malamutele. Această tulburare determină mușchii să se topească și duce la pierderea completă a funcției musculare. Hip displazia este o tulburare comună pentru majoritatea câinilor mari, inclusiv malamute și păstori germani. Este o tulburare dureroasă, care determină deformarea uneia dintre prizele de minge ale articulațiilor. OFA Sistem de clasificare este utilă pentru a șterge specimene sănătoase.

O mulțime de aceste tulburări pot fi tratate sau ameliorate de medicină sau chirurgie, dar ei se recuperează și pot din nou capetele lor urâte în câțiva ani. Deci, ca și crescătorii și proprietarii de maltauți din Alaska, trebuie să fii precaut în orice moment.

Alaskan Malamute Rass Standard
Diagrama standardului de rasă de malamute din Alaska.

Cataracta ereditară

Efectuarea cataractelor juvenile sunt cunoscute ca fiind prezente în malamutele din Alaska chiar din momentul în care se nasc (Vedeți PDF). Acestea sunt mostenit și pur și simplu prezent în ambele ochi. CATARACTELE JUVENILE se dezvoltă în continuare în timpul malamutelor crescând ani.

Puii se nasc normali, cu vederi regulate, dar Debutul cataractei începe atunci când sunt în jur de 9 luni. Pentru unele malamute norocoase, cataracta sunt amânate până când câinele devine două, dar totuși, doar câțiva norocoși pot evita complet. Mai târziu în viață, aceste cataracte ereditare pot provoca insuficiență vizuală ireparabilă, în afară de provocarea unor probleme ușoare de agresiune. Acestea sunt ușor de înțeles datorită vârstei și incapacității crescânde a câinelui de a vedea.

O modalitate sigură de a diminua durerea pentru câinele dvs. este de a obține ani de examinări făcute pentru ochi. A Verificarea regulată a ochilor vă va avertiza mult înainte de debutul cataractei, oferindu-vă timp să vă pregătiți câinele pentru ceea ce urmează să vină. De asemenea, puteți începe medicamentele pentru a preveni sau a restrânge starea un pic.

Canatul canin

Ca oamenii, caninele se confruntă cu același lucru Probleme de diabet. Cu excepția cazurilor lor sunt deja construite într-un mod care nu le permite să proceseze în orice caz zaharuri. Totuși, câini cu diabetul zaharat nu poate digera carbohidrați și zaharuri bine.

Malamutele din Alaska fiind strâns legate de câinii sălbatici, ei necesită o dietă bogată în proteine lipsită de boabe și carbohidrați. Așa că sunt predispus la diabet mai mult decât cele mai multe alte rase de câini. Diabetul canin poate apărea în orice moment în viața unui câine. Ar putea fi în Evul Mediu sau chiar să fie transmis genetic.

Un mod sigur de a ști dacă catelul de malamute are diabet zaharat este de a păstra o verificare a aportului lor de alimente - Cantitate și conținut! Dacă puiul tinde să mănânce și să bea în cantități abundente și totuși arată subnutriți, există șanse ca ea să aibă diabet zaharat. Un alt mod de a afla este de către examinând scaunul lor. Dacă scaunul este întotdeauna prea moale, diabetul este o posibilitate.

Pe termen lung, diabetul la câini poate provoca multe alte probleme, scăzând imunitatea lor și dând naștere la o afecțiune numită cetoacidoză. Această afecțiune teribilă cauzată de rezistența la insulină poate provoca depresie, slăbiciune, greață și dificultăți de respirație la câine.

Alte probleme

Displasia foliculară este ceva pe care malamutele din Alaskan tind să sufere periodic. Este o creștere anormală a foliculilor de păr, provocând probleme de piele. Pe o perioadă de timp, părul din zona în care foliculul nu este reglementat va începe să se deterioreze. Se va lăsa în urmă în spatele patch-urilor de piele. Dacă observați orice diferență în creșterea părului unui malamut din Alaskan, este recomandat să vorbiți cu un veterinar și mai bine, faceți o biopsie.

Sindromul uderodermatologic este o altă boală mortală care afectează malamutele din Alaska. Afectează ochii și pielea, provocând o mare suferință la câine. Condiția este, de asemenea, foarte costisitoare pentru a trata și malamutele din Alaska reprezintă o șansă mare de a suferi de ea.

Cum de a rasa Malamutes Alaskan

Alaska Malamutes sunt o rasă sănătoasă și tratabilă. Ele sunt ușor de manevrat, ușor de a aduce și el. Malamutele fac ca niște câini de protecție excelentă și de familie, cu toate acestea, au nevoie de un climat mai rece pentru a supraviețui. Astfel încât țările tropicale sau mediile umede pur și simplu nu sunt bine pentru Alaskan Malamute Creștere.

După ce au spus că sunt adaptabile la o mulțime de alte lucruri, cum ar fi modul în care trăiți sau cum le păstrați. Ele sunt inteligente și ascultătoare și câinii fericiți în general.

Dimensiunea gunoiului

Dimensiunea medie a gunoiului din Alaska Malamutes este între 6 și 8 pui. Unii chiar dau naștere la până la 12 dar numai în cazuri foarte rare.

Alaska Malamutes sunt foarte prețioase datorită originalității lor Fondului genetic. Deci, singurul lucru pe care doriți să-l rețineți ca un crescător de malamute din Alaskan este de a menține acel lanț de genetică. Nu diluați genele în nici un fel. Încercați să obțineți Alaskan Malamute Stud și baraj testate înainte de a merge mai departe și aveți o gunoi. Un gunoi diluat genetic sau o linie de sânge nu găsește mulți beneficiari, deci fiți foarte siguri de modul în care împerecheați câinii.

Dificultăți de naștere

Alaskan Malamutes se poate confrunta Probleme de naștere uneori. Poate deveni crucială pentru a intra pentru a C-secțiune Dacă puii sunt blocați în uter. Un uter al unui câine este în formă de A Y, partea de sus a "# 8220; Y & # 8221; se numește coarne. Și există o mulțime de situații în care a Puppy se poate bloca.

De exemplu, dacă cele două cățeluși coboară din fiecare corn și se întâlnesc la intersecție, ei vor fi blocați, iar operația poate fi inevitabilă. Uneori, dacă dimensiunea catelului este prea mare, atunci va fi necesară o secțiune C prea mare. Alaska Malamutes, de asemenea, se confruntă cu probleme în cazul în care un catelus este subdezvoltat sau se naște încă.

Un bun veterinar vă va putea spune ce este următorul curs de acțiune. Contactați medicul dumneavoastră Dacă munca se oprește la jumătatea drumului sau nu începe când ar trebui.

Diferența cu alte rase arctice

Malamutele din Alaska sunt adesea confuze și comparate cu altele Rase de câine Arctic cum ar fi Samoyeds sau Huskies Siberiană. Motivul este evident: toți arată similar unul cu celălalt.

Datorită originilor lor în părțile mai reci ale lumii, toți au blană groasă pe corpurile lor în diferite nuanțe de alb, maro și fawn. Alte asemănări fizice includ ochii în formă de migdale, un bot, etc. Atleticismul lor este la fel de asemenea.

Cu toate acestea, există încă o mulțime de diferențe între aceste rase arctice.

Inupiat Oameni Alaskan Malamute
Imagine a unui malamut din Alaska cu o familie inuită (datată 1915).

Alaskan Malamute vs Siberian Husky

Alaska Malamutes sunt mai înalți, mai mari și mai largi decât Huskies siberiană. Unele malamute puternice adulte pot cântări până la 100 de kilograme. Pe de altă parte, husky-ul Siberian este mic. Huskies siberiană au, de asemenea, mai aproape de ochi și urechi și o coadă mai îngustă. De asemenea, a fost crescută și adusă în Siberia (bine, bineînțeles, a fost!).

Un trib semi-nomazic numit Persoanele Chukchi a crescut husky-ul siberian. Huskies fiind mai ușor în greutate, pot sări cu ușurință peste garduri, în timp ce malamutele din Alaska nu pot face asta. Siberian Huskies sunt mai agile. Ați găsi un malamute din Alaska folosiți mușchii săi puternici pentru a săpați mai degrabă decât să încercați să săriți.

În cele din urmă, Huskies Siberian tind să se înțeleagă bine cu alți câini, în timp ce malamutele au probleme cu gelul lor cu propriul lor tip.

Alaskan Malamute vs Samoyed

Samoyeds sunt probabil cele mai afectuoase dintre toți câinii arctici. Ele sunt cunoscute și cum Sammys sau chiar Smileys Datorită fețelor lor zâmbitoare. Ei au și o haină dublă și un bot de vârf pentru o față, dar aspectul lor facial diferă ușor. Sammys sunt, de asemenea, mai sporite și mai luminoase în comparație cu malamutele din Alaska.

Pentru proprietarii de câini noi, SamoWeds sunt ideali în timp ce malamutul din Alaska are nevoie de un proprietar de câini cu experiență. Samoyeds sunt, de asemenea, mai ușor de mire și de a gestiona decât malamutul din Alaska este.

Alaskan Malamute vs Canadian Eskimo Dog

Canadian Eskimo Dog nu este nici la fel de greu, nici construit ca malamutul din Alaska. Nu este la fel de dulce ca malamutul din Alaska, dar se poate adapta familiilor umane. Se spune că câinele canadian Eskimo a provenit din 1000 AD, undeva în Siberia.

Câinele canadian Eskimo are o toleranță mai scăzută la temperaturi mai reci decât malamutul din Alaska. De asemenea, are o toleranță mai scăzută la greutăți și la muncă, comparativ cu malamutul. Thule oamenii, care au fost extensii ale tribului inuit, a crescut eschimosul canadian. Prin urmare, ambele rase au fost crescute de acelasi trib in doua zone foarte diferite ale lumii.

Alaskan Malamute vs Groundland Dog

Dogland Dogland este genetic similar cu câinele canadian Eskimo. Atât de mult încât nici nu sunt considerate a fi o rasă separată în majoritatea țărilor. Și ei au fost adusi în America de către poporul Thule.

Câinele din Groenlanda a fost crescut de tribul de a vâna sigiliile, urșii polari și săraci - activități similare cu malamutul din Alaska. În mare măsură, câinele Greenland este destul de similar cu malamutul din Alaska în ceea ce privește corpul fizic construit și de temperament. Ei nu sunt primii câini foarte buni pentru proprietarii neexperimentați.

Cu toate acestea, ceea ce le se pune în afară este producția lor genetică. Ei au gene foarte diferite și aparțin diferitelor părți ale regiunii nordice.

Alaskan Malamute Creștere
Distribuiți acest articol pe canalele dvs. de social media pentru a ne ajuta să ajungem la mai multe crescători!
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rasa malamutes alaskan