Hygroma cotului la câini

mare Dane agățat

Pentru orice proprietar de câine, găsirea unei creșteri sau umflături pe animalul dvs. de companie poate fi alarmantă. Acest lucru este cu siguranță adevărat dacă dvs Rasa mare câinele dezvoltă o umflare a cotului, care continuă să crească și se simte mai ferm de-a lungul timpului. În acest caz, în timp ce a VEDEA VEDEA este justificată pentru a evalua umflarea și a determina dacă este ceva cosmetic sau ceva mai grav, această nouă umflare poate fi o creștere non-canceroasă numită hygroma cotului.

Ce este un higrom cofow?

Un higrom cot este o umflare plină de fluid care apare peste articulația cotului. Este mai frecvent văzut în câinii cu părul cu părul scurt, cum ar fi Labrador Retrievers, Păstori germani, mastiffs și mare danezi. Începe ca o masă mică, moale și mobilă, dar în timp poate deveni destul de mare și se simte greu. Hygromurile cotului nu sunt dureroase și pot apărea peste orice primă importanță sau punct de presiune, inclusiv "oasele de ședere" ale îmbinării șoldului și / sau a țâței, dar sunt cel mai adesea văzute peste cot.

Semne de higromas cot la câini

Un higrom cot este o umflare moale umplută cu fluid (de obicei galbenă până la roșu în culoare) peste o parte osoasă sau punct de presiune pe corpul câinelui. Ele pot crește la aproximativ două centimetri în diametru. Câinele dvs. nu va arăta probabil semne de boală sau disconfort decât dacă hygroma devine infectată.

Cauze de higromas cot

Hygromul cotului apar atunci când câinii de rasă mare și gigant se așeză frecvent pe suprafețe dure, cum ar fi podelele, țiilele sau betonul din lemn, care cauzează în mod repetat o traumă minoră pe pielea subțire pe o proeminență osoasă. Un răspuns inflamator în țesutul sub piele peste articulația cotului poate apărea și corpul încearcă să protejeze zona prin încapsularea acesteia cu fluid pentru a perna articulația. În timp, cu traume repetate, această capsulă plină de fluid va continua să crească.

În timp ce un higrom, indiferent de dimensiune, este, în general, non-dureros, dacă este permis să devină suficient de mare până la punctul de ulcerare și abces, câinele dvs. poate prezenta durere și disconfort.

Tratament

Când este prins în timp ce încă mai mici, pur și simplu adăugând paturi moi, căptușite (stompuri, vârfuri de spumă de ouă, etc.) la punctele preferate de odihnă preferate pot fi singurul lucru care trebuie făcut. Dacă un higrom este suficient de mic, adăugarea de umplutură pentru ameliorarea presiunii poate să nu oprească doar progresia higromului, poate permite regresia acestuia. Terapia cu laser rece poate contribui, de asemenea, la reducerea inflamației. Există, de asemenea, bretele și tampoane de cot, unele personalizate, care pot ajuta la prevenirea progresiei și abcesului de higrome. Adresați-vă medicului veterinar dacă credeți că câinele dvs. ar putea beneficia de o bretele și care ar fi recomandarea lor.

Dacă higroma câinelui dvs. crește la o dimensiune care nu este ușor de gestionat prin metode mai conservatoare de tratament, drenarea lichidului și / sau îndepărtarea chirurgicală a hygromului poate fi cea mai bună opțiune. Trebuie remarcat, totuși, că drenarea și îndepărtarea nu garantează că hygroma nu se va repeta. Pașii de creștere a zonelor de odihnă căptușite și amortizate trebuie luate pentru a se asigura că un alt higrom nu va apărea într-o zonă în care unul a fost îndepărtat. Având în vedere că higromasul se formează în punctele de presiune, dacă higromul câinelui dvs. este îndepărtat chirurgical, adăugarea de amortizare și umplutură în zonele lor de odihnă va contribui, de asemenea, la prevenirea unor complicații în timpul recuperării, cum ar fi infecțiile și deschiderea inciziei.

Dacă sunt mici și necomplicate de infecțiile secundare, higgromii pot fi tratați cu ușurință. Deoarece un higrom devine mai mare, totuși, riscurile de complicații în timpul tratamentului pot crește. Prindeți un higrom devreme, înainte de a deveni complicat și necesită tratamente mai invazive cum ar fi drenarea și chirurgia, poate fi cheia într-o recuperare ușoară. Dacă observați o creștere a câinelui dvs., indiferent cât de mică, programarea unei întâlniri cu VET ar putea face diferența într-o simplă schimbare a rutinei dvs. de companie față de o intervenție chirurgicală invazivă cu potențialul unei perioade lungi de recuperare.

Aflați cum să identificați și să tratați abcesele la câini
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hygroma cotului la câini