Cum să reproduceți marele danezii - sănătate, practici de reproducere, dimensiunea așternutului, secțiunile c & # 8230;

Cum să reproduceți Marele Danezii - Sănătate, practici de reproducere, dimensiunea așternutului, secțiunile C & # 8230;

Dacă vă întrebați Cum de a rasa marele danezi, Ar trebui să fii pregătit să-ți screști câinii pentru o listă lungă de condiții de sănătate genetice moștenite. În afară de clearance-urile de sănătate, un mare crescător Dane trebuie să fie pregătit absolut pentru a cumpăra alimente de calitate de calitate și să fie foarte atent la umflături la câinii lor.

Reproducerea câinilor mari de dane este de fapt destul de simplă, mai ales în comparație cu rasele de câini foarte mici. Cu toate acestea, din cauza dimensiunii mari a puiilor, liturile mari pot necesita o secțiune C pentru a evita complicațiile la naștere pentru mamă.

Când sunteți implicat Mare de reproducere daneză, De asemenea, trebuie să planificați în continuare atunci când puii vor fi o săptămână și vor alerga în jur. Aceștia sunt câini mari și cățelușul lor pot fi mai mari decât adulții de rase. Astfel de câini nu sunt câini de apartament dacă nu le puteți da pentru viața lor, ore de exercițiu zilnic.

Fundal de mare reproducere Dane

Marele Danezii se numără printre cele mai preferate rase de câine în fiecare an în Statele Unite; Oamenii iubesc acești giganți blânzi. Ei au fost inițial crescuți să vâneze și să păstreze un joc mare, dar au evoluat rapid pentru a rămâne în gospodăriile noastre în schimbul unei cantități bune de exerciții regulate.

Istorie

Numele rasei este un nume greșit de atunci Marele rasă de câini Dane a provenit din Germania. Modul în care rasa a primit de fapt numele său nu este exact cunoscut. Unii comentatori cred că a provenit din scrierile naturaliste francez, Numără Buffon, care în timp ce călătorește în Danemarca în anii 1700 sa întâmplat pe un bobound atletic pe care la sunat, Grand Danois & # 8221; sau # 8220; mare Dane & # 8221;. Un bun istoric de rase nu sunt de acord că a existat o încercare deliberată a crescătorilor non-germani de a divorța rasa din țara de origine din cauza comportamentului din secolul al XX-lea al Germaniei (la fel ca păstorii germani au ajuns să fie cunoscută sub numele de Alsatian după primul Razboi Mondial). Deși rasa a venit să fie mai distinctivă în Germania medievală, familia mastifilor la care aparține este mult mai în vârstă. Câinii de tip Mastiff au fost utilizați în războiul în civilizațiile Egiptului, Greciei și Romei încă din 1000 î.Hr.

Câini de vânătoare cu majuscule

Câinele din forma sa actuală, cel puțin datează din Germania medievală. Este cel mai probabil un rezultat al transversarului mastiff-ului englez și wolfhound irlandez (deși unele surse enumeră și oglinda în strămoșii ei). Câinii au fost crescuți să vâneze Bear, Boar și alt joc mare. O vânătoare tipică ar folosi mai mult de un tip de câine. Unul ar putea fi folosit pentru a urmări sau a elimina cariera. Alții ar putea fi folosiți pentru a ucide sau recupera. Marele Danezi ar deține jocul pentru vânători. A fost nevoie de un câine puternic și tenace pentru a se prinde pe un mistreț sălbatic și pentru a preveni scăparea sa. Deci, o slujbă mare a lui Dane, inițial, trebuia să țină misiunea până când vânătorii să sosească. Prin urmare, este adesea numită a Boarhound În scrierile acestei perioade. Câinii din Germania medievală, evident, ar trebui să aibă o natură agresivă și unitate de pradă puternică. Aceste caracteristici au fost crescute de-a lungul secolelor din rasă, deoarece nevoia de câini de vânătoare de mistreți au scăzut.

Redevențe

În plus, la munca lor ca vânători de majoritate, marele danezii au fost favorite ale instanțelor regale. Au servit ca câini de gardă pentru familia regală. Marele danezi ar dormi de fapt în camerele de pat ale prințului sau prințesei, pentru a le proteja de asasinare. Marele Danezii au venit să fie cunoscuți în Germania ca Kammerhunde, sau Câini de casă.

Multe dane mari apar alături de figurile istorice. Generalul Cornwallis a avut marele lui dane cu el, pe măsură ce se lupta împotriva americanilor în războiul revoluționar. Otto von Bismarck a creat multe dintre cele mai bune ale lui Germania, la la începutul secolului al XX-lea. Manfred von Richthofen (Baronul roșu și # 8221;) este raportat că i-au dat câinelui o plimbare pe un avion. Președintele Franklin D. Fiul lui Roosevelt a avut o mare dane la Casa Albă numită, Președinte și # 8221;.

[Pullquote-dreapta] Numele rasei este un nume greșit de când marele rasă de câini Dane a provenit din Germania.[/ Pulcquote-dreapta]

Ei, de asemenea, au fost asociate cu ocult. În Evul Mediu, sa crezut că a avut Abilitatea de a vedea fantome considerate a fi protectori împotriva influențelor spiritelor rele. (Este necunoscut dacă creatorii desenului desen animat mare Dane, Scooby Doo, știa că asociația de rasă cu fantomele, dar este o coincidență interesantă dacă nimic altceva.)

Popularitate

Primul club de reproducere a fost înființat în Germania în 1896, unde a fost numit, & # 8220;Deutsche Dogge& # 8221; sau / # 8220; câine german & # 8221;. Akc a recunoscut rasa în 1887. Marele Club de rasă Dane din America (Gdca) a fost al patrulea club american de reproducere recunoscut de AKC în 1889. Rasa este paisprezecea cea mai populară rasă în Statele Unite ale Americii (2016). Popularitatea lor în Statele Unite a rămas stabilă de-a lungul anilor cu rasa fiind prezentată de Hollywood în filme cum ar fi Oscar & Company și Toți câinii ajung în Rai. Cartoon-uri mari danezi ca Marmaduke și Scooby Doo au apărut de-a lungul anilor în diverse filme de la Hollywood, inclusiv occidentali din anii 1930, care au inclus câțiva câini actor Tom Mix.

Probleme de sănătate la reproducerea marelui danezi

Lifespanul este între șase și zece ani. Rasele uriașe ca marii danezi nu trăiesc mult timp chiar și atunci când nu aduc la una dintre numeroasele probleme de sănătate care marchează această rasă. Este trist că astfel de rase mari și uriașe își termină creșterea mai târziu și tind să moară mai devreme decât cele mai multe alte rase de câini. Marele danezi sunt atletice și, prin urmare, necesită un exercițiu intens zilnic pentru a le menține în formă, împreună cu o dietă ambalată cu proteine.

Scurtă durată de viață

În general, câinii mari au o durată mai scurtă de viață decât cele mai mici. Marele Danezi au o durată medie de viață de opt până la zece ani. Este scurt în comparație cu Labrador Retrievers la zece până la paisprezece sau Chihuahuas la șaptesprezece ani. Acest lucru este explicat parțial de faptul că ei Vârsta mai repede. Cealaltă problemă este unele dintre problemele cardiace congenitale grave care pot pretinde viața unora dintre acești câini chiar înainte ca condițiile să fie diagnosticate (reducând astfel media globală a rasei).

Cancer este printre primele trei cauze ale morții în marele danezi. Limfomul și cancerul osos sunt tipuri letale de cancer și sunt printre primele trei cauze cele mai frecvente de deces la câini.

Zeus cel mai mare mare Dane și cel mai înalt câine
Acesta este Zeus, un mare Dane care a ținut recordul mondial al cărții Guinness pentru cel mai înalt câine la o înălțime de 44 de inci. (Credite: Picture-Alliance / DPA / K. S. Ramos / Guinness World Records)

Metabolism lent

RĂSPUNSURI GIGATE ca Marele Danezii Continuați să crească după primul an. Atât câinii de sex masculin, cât și de sex feminin vor cântări peste o sută de kilograme atunci când sunt cultivate complet. Rasa mănâncă o cantitate enormă de alimente și nu își completează creșterea decât cel de-al treilea an. Deși marele danezi sunt câini mari, sunt în mare parte o rasă atletică. Un câine care devine supraponderal poate avea o problemă hormonală. Rasa are o predispoziție genetică la o boală autoimună numită canină Tiroidita. Această condiție este marcată de hipotiroidism sau Lipsa hormonilor tiroidieni. Simptomele acestei afecțiuni includ creșterea în greutate, leneșitatea și o haină plictisitoare. Este diagnosticat de un simplu test de sânge și tratat prin pilule de înlocuire tiroide, care vor trebui să fie continuate pentru viața câinelui. Câinii cu tiroidita canin nu ar trebui să fie crescuți deoarece este o condiție genetică (deși mecanismul specific nu este încă cunoscut).

Blotat

Marele Danezii au fost crescuți să aibă un corp pătrat. Pieptul lor larg le fac Foarte susceptibile la dilatarea gastrică Volvulus sau Blotat. În Blat, răsturnarea stomacului câinelui pe axa și fluxul de sânge sunt tăiate din intestine. Câini care se angajează în exercițiu imediat după ce mănâncă sunt mai multe șanse să o primească. Simptomele includ vărsături, recepționate, drooling, dificultăți de respirație și slăbiciune. Condiția trebuie să primească tratament medical imediat. Fără asistență medicală, Câinele va intra în șoc și va muri. Din păcate, chiar și cu ajutorul medical între un sfert și o treime din câinii cu Bloat, nu supraviețuiesc. Diferitele tehnici au fost încercate pentru a împiedica incidența umflării, inclusiv poziționarea vasului de alimente la o înălțime și ruperea meselor unui câine în porții mai mici. Nici unul dintre aceștia nu pare să fie foarte mare de succes până acum.

Probleme structurale și de creștere

Toți acești câini trebuie să fie testați pentru displazie Înainte de a fi crescuți. În displazia șoldului, prizele de șold sunt slab formate. Articulația cu bile nu se potrivește corect și se alunecă în priză. Artrita dureroasă se poate dezvolta în șold. Câinele va deveni în cele din urmă lame. OFA enumeră mari danse ca fiind clasificate 88 parte printre rase Pentru incidența displaziei șoldului. Conform statisticilor sale, 12.7% dintre câinii testați pentru displazia șoldului au arătat anomalii.

O altă problemă comună în rasă este Sindromul Wobblers sau spondilomielopatie de col uterin. Aceasta este o boală a măduvei spinării în gât. Este un alunecare în discurile intervertebrale, și, uneori, creșterea bony care afectează terminațiile nervoase sensibile. Simptomele includ un mers, o slăbiciune și dificultăți de a se ridica. În cele din urmă, câinele va experimenta un anumit grad de paralizie. Această boală pare a fi asociată cu o creștere rapidă și este diagnosticată de semnele sale clinice și este confirmată de X-Rays. Tratamentul chirurgical dă cel mai bun rezultat.

Având în vedere dimensiunea lor imensă, Marele Danezii au nevoie de un pat de câine de înaltă calitate, special conceput pentru rasele mari și uriașe.

Inima

Probleme cardiace avansate, în special cele care au ca rezultat cultura bruscă de moarte în rasă destul de des de des. În OFA Statistici, Marele danezii au fost listate ca A șasea cea mai mare rasă cu probleme cardiace avansate. Cardiomiopatie dilatată și alte boli genetice sau congenitale a inimii lovește mari danezi și provoacă destul de des suficient pentru a câștiga rasa porecla, "rasa inimii". În cardiomiopatia dilatată, se produce peretele inimii și insuficienței cardiace. Boala de obicei lovește câinii de vârstă mijlocie și poate progresa rapid. Boala este considerată a fi ereditară, dar mecanismul exact al moștenirii nu este încă cunoscut. Great Dane Club din America recomandă ca câinii care sunt utilizați pentru reproducere să primească o examinare cardiacă la fiecare doi ani. Această examinare ar trebui să includă o ecocardiogramă pentru a evalua structura și funcția inimii.

Alte probleme structurale ale inimii sunt congenitale și simptomele apar de obicei în primul an al câinelui. Ductus de brevet Arteriosus și arcul aortic persistent sunt printre problemele cardiace congenitale care afectează mari danezi. Defectele supapelor sunt de obicei fatale în primul an al vieții câinelui. Apetitul slab și letargia într-un câine tânăr pot indica defecte cardiace și ar trebui investigate înainte ca orice câine care este crescut.

Cum de a rasa marele danezi

Creșterea marelui danezi este costisitoare dar nu foarte riscanți în comparație cu rasele de câine de jucărie. Majoritatea preocupărilor legate de sănătate pot fi examinate și curățate folosind testarea genetică, dar ar trebui să vă așteptați facturi de înaltă performanță în timpul vieții câinilor tăi. Într-adevăr, marele danezi tind să necesite mai multă atenție veterinară decât câinii de dimensiuni medii și acest lucru se datorează numai forma corpului și dimensiunii gigantice.

Naștere și ieșeli sunt netede în marea majoritate a cazurilor cu mari danezi, dar întotdeauna să fie pregătiți, dacă aveți un număr de catelus foarte mare, pentru a merge cu o secțiune C. Adresați-vă veterinarului dvs. în timpul sarcinii pentru a avea sfaturi de specialitate.

Dimensiunea medie a gunoiului

Dimensiunea medie a gunoiului în Marele Danezi este opt pui cu așternut de zece cățeluși nu sunt atât de neobișnuit. Litters de opt sau mai multe pui necesită livrare chirurgicală mai des decât liturile mai mici. În plus, marele danezi sunt printre rasele mai predispuse la Dystocia și dificultățile de naștere. Livrare cezariană electivă de mari pui de dane este preferat de unii crescători din cauza acestui factor de risc. Astfel de decizii trebuie să fie gândite de îndată ce știți numărul de cățelușuri care transportă cățea dvs. și trebuie discutată cu medicul veterinar.

Culori acceptabile

Standardul de rasă AKC permite Nouă culori inclusiv Fawn, Negru, Negru și Alb, Brindle, Alb, Albastru, Mantle, Merle și Harlequin. Marcajele de negru, mască neagră și marcajele albe sunt acceptabile cu marcaje albe pe piept și degetele de la o culoare de bază de negru, fawn, albastru sau brindle nu este de dorit.

Probleme genetice cu merles

Anumite boli genetice și anomalii sunt asociate cu Merle Culoare inclusiv anomalii oculare și surditate. Dacă două meriple sunt crescute, puii au o șansă de 25% de a moșteni două gene de merle. Aceste melle homozigote vor fi în mare parte albe, iar bolile recesive vor fi exprimate în puii. Uneori, puii dubli merle vor fi încă în picioare sau chiar vor muri la scurt timp după naștere. Mai des vor fi Surd, orb, și predispus la o multitudine de alte defecte genetice (inclusiv probleme de inimă). Este considerat un Practica de reproducere neetică Pentru a reproduce două Merle Mare Danezi (sau pentru a rasa două meriples de rase, pentru asta).

Cercerea urechii și andocarea coada

cultând urechile marelui dane a început în anii când câinele a fost folosit pentru a vâna mistreț. O ureche floppy ar putea fi înțeleasă și ruptă de mistrețul sălbatic periculos. Astăzi nu servește nici un scop și se face exclusiv pentru Motive cosmetice. Chirurgia este cel mai adesea făcută între zece și douăsprezece săptămâni. Procedura costă în medie câteva sute de dolari. Actualarea urechilor este de aproximativ șase luni. Uneori procedura nu produce urechile care stau drept. Marele danezii pot, conform standardului de rasă AKC, au apărut urechi. Nu este o cerință. Urechea de cultură și andocarea coada au căzut atât în ​​dezavantaj cât sunt ilegale în majoritatea țărilor. Este ilegal în u.K. și va descalifica un câine de la spectacole sub auspiciile Clubul Kennel. Docking-ul de coadă este o descalificare în standardul de rasă AKC și în clubul de kennel. Uneori, marele Danes își vor răni cozile prin lovirea lor împotriva unui perete sau a unui alt obiect greu (HAPPY HAPPY CHASS COURCIES). Când Marele Danezi îi rănesc o coadă în acea manieră, coada de multe ori trebuie să fie andocată.

Miniatura mare Dane

Esența rasei face o Miniatura mare Dane versiune oarecum o contradicție. Acest câine ar trebui să fie un câine mare. Standardul de rasă stabilește dimensiunea minimă a bărbatului ca 32 de centimetri la greabăn și o femeie ca 30 de centimetri. Câinii descalificați pentru a fi subdimensionați pot fi anunțați ca a miniatură Dar nu este nimic special despre acești câini mai mici. Consumatorii ar trebui să fie atenți la crescători care percep o primă pentru danezi mari de dimensiuni mici.

În timp ce Wolfhounds irlandez sunt în medie mai înaltă decât Marele Danezii, înregistrarea pentru cel mai înalt câine este deținută de un mare Dane numit, "Zeus & # 8221;. Zeus a intrat la niște picioare de șapte picioare când pe labele din spate. Zeus a fost prezentat în Cartea Guinness a Recordurilor Mondiale. A murit în 2014. Cel mai înalt câine curent este un alt mare Dane, Freddy. Freddy se află la șapte metri înălțime când pe labele din spate. Marele danezi ca să fie înalți, nu miniaturizați.

Temperament

Rasa face a Mare câine de familie. Cu mult timp în urmă, toate tendințele agresive au fost crescute din ele. Ele sunt bune cu copiii. Dacă copiii sunt prea mici, pot să riscă riscul de a fi păcăliți sau împinși de câine și, bineînțeles, copiii mici vor trebui să fie supravegheați. Rasa este numită de multe ori, un gigant blând și # 8221; și va ajunge împreună cu alte animale de companie de uz casnic. Marele Dane scoruri un 48 pe dr. Coren`s Dog Intelligence Test - Cu alte cuvinte, mijlocul ambalajului.

Cost

Un mare catelus Dane va costa de la câteva sute de dolari la câteva mii de dolari în funcție de origine, Locația și calitatea catelului. Marele danezi sunt mai scumpe de a fi deținute în medie decât majoritatea celorlalte rase. În primul rând, câinii maturi cântăresc mai mult de o sută de lire sterline. Ei au un apetit imens pentru a merge împreună cu dimensiunea lor mare. O persoană se poate aștepta să hrănească un adult mare Dane Ten-doisprezece cești de mâncare de câine zilnic. Al doilea, Marele Danezii sunt printre primele zece rase cu Beneficiari veterinare ridicate. Tratamentul medical pentru situația de urgență a Bloat poate intra în câteva mii de dolari. În cele din urmă, dimensiunea mare face ca rasa incompatibilă cu spații de locuit foarte mici. Ele pot exista într-un apartament cu plimbări zilnice adecvate, dar totuși, imaginile pătrate pentru a le găzdui vor fi mai mari decât cele mai comune locuitori ca jucăriile.

reproducerea marelui danez
Ghidul nostru gratuit pentru reproducerea Marelui Danezii - Împărtășiți-l!
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să reproduceți marele danezii - sănătate, practici de reproducere, dimensiunea așternutului, secțiunile c & # 8230;