Sunt mai sănătoși câini de rasă mixtă?

Sunt câinii de rasă mixtă mai sănătoasă?

Câinii cu reproducere mixtă sunt, în general, mai sănătoși decât câinii de rasă pură și tind să trăiască prea mult din cauza unei diversități genetice mai puternice. Cu toate acestea, crescătorii de câini cu pură pot îmbunătăți sănătatea liniei de sânge folosind modern Instrumente de testare genetică.

Câinii pură au mult Piscine de gene mai mici decât rasele mixte, prin urmare, diversitatea genetică este de facto mai restrânsă și limitată. În plus, câinii de rasă nu pot fi Outbred Pentru a rămâne câini pedigree, astfel încât piscina genetică generală a rasei este obligată să se micșoreze în timp.

Datorită acestui fapt, câinii de rasă pură tind să cadă victimă tulburărilor recesive comune care sunt comune în Practica de încrucișare. Faptul este, pentru a verifica validitatea unor astfel de declarații controversate, cercetarea pe o perioadă de ani ar trebui să fie efectuată cu rezultatele analizate cu atenție. Mulți câini de rasă pură sfârșesc să trăiască vieți foarte fericite și lungi, iar aceleași lucruri sunt adevărate pentru rasele mixte. Prin urmare, ea poartă întrebarea despre modul în care cineva ar determina dacă o malformitate genetică se datorează Adevărata reproducere a unui câine.

De ce sunt câinii de rasă mixtă mai sănătoși decât câinii de rasă pură?

Potrivit unui A Studiu efectuat de Bellumori și colab În 2013, prin utilizarea diverselor înregistrări medicale într-un UC Davis Clinica Vet, mai mult de 27.000 de câini au fost studiați ca răspuns la 24 de tulburări genetice atât în ​​rasele pure și mixte. Concluzia a declarat asta Purebredurile au fost la un risc mai mare de 10 din cele 24 de tulburări genetice, macar. Rezultatele au arătat că:

  • 42% din condițiile genetice au fost mai mari la câinii de rasă de rasă,
  • 4% din tulburările moștenite au fost mai mari la câinii mixți și
  • 52% din condițiile genetice nu au evidențiat nici o diferență în comparație.

Într-adevăr nu este un concept dificil de reproducere pentru a înțelege odată ce unul este familiarizat cu conceptele din Moștenirea Mendelian. Știm că materialul genetic este trecut când câinii sunt crescuți împreună, jumătate de la mamă și jumătate de tată. După decenii de împerecheri într-o piscină generală închisă (i.E. câini de pură), șansele de tulburări genetice au fost transferate la descendenții cauzați de mutațiile recesive crește.

În general, tot ce este nevoie este unul alele defectuoase Pentru ca tulburarea să apară. Bolile recesive sunt cauzate atunci când un descendent moștenește două gene defecte ale alelei, unul de la mamă și unul de la Tatăl. Prin urmare, cu atât mai frecventă încrucișarea unei linii de câini care au tendința de a aduce o astfel de alelă, cu atât mai mari șansele să fie transmise, spre deosebire de introducerea de sânge nou în linie (e.G. rase mixte și mutts).

Hibrizii sunt acei câini care au fost introduși într-o linie existentă de câini, prin urmare sunt în afara acelei baze de gene închise. Ele sunt mai puțin probabil să moștenească trăsăturile defecte ale alelelor transferate. În timp, Procesul de împerechere În cadrul acestor rase mixte, părăsește în mod natural genele nedorite și defecte. Acest lucru se datorează faptului că brusc, un câine cu o genă recesivă are toți ceilalți câini pentru a selecta ca partener. Deci șansele de a găsi o scădere a transportatorului.

Câinii care sunt stabiliți din aceste sindicate sunt denumite rase mixte datorită amestecării genotipurilor și fenotipurilor câinilor. Mulți proprietari de câini, de fapt, preferă aceste lucruri, deoarece sunt scutite de ce endogamie adesea cauze. Conform lucrării de cercetare menționate anterior, Mutturile sunt cunoscute a fi mai afectate de doar trei anomalii medicale:

  1. Arteroza de ductus brevet,
  2. a rupt ligamentul cruciat și
  3. Accidente din cauza loviturilor de mașini (Da, serios!)

Toate celelalte condiții indică faptul că au fost mai susceptibile de a fi victimele. Desigur, ratele de rambursare au mai multe șanse de a fi afectate de cazurile în care tulburările genetice sunt cauzate de mutații unice recesive.

Câinii hibrizi prezintă, în general, un risc mai scăzut de:

  • displazie de șold,
  • Bolile spinale,
  • Bolile genunchiului,
  • Cancerul,
  • boli de inimă,
  • precum și o serie de afecțiuni care afectează creierul, sângele, ficatul, pielea,
  • și boli de rinichi.

În ansamblu, genetica joacă un factor important, precum și oferă o bază de referință pentru viitoarele boli. in orice caz, Geneticii canine nu sunt singurele variabile în determinarea sănătății unui câine. Alți factori implicați care ar trebui luați în considerare includ probleme de nutriție, exercitare și socializare în care ratele de rasă au tendința de a fi mai bune decât rasele mixte.

În plus, rasele mixte tind să sufere mai mult de la ratele de boală infecțioase la momentul adoptărilor lor, având în vedere că pariurile sunt adesea achiziționate direct de la un crescător de câini. Desigur, există, de asemenea, factor de moară catelus în care multe mutts sunt luate în casele lor deja cu probleme de sănătate.

Deschideți vs piscine genetice închise

Creșterea este o afacere și este o afacere care este direct dependentă de sănătatea stocului de reproducere și de puii produse. Prin urmare, ceea ce un crescător de câini introduce în linia lor de sânge va determina direcția în care afacerea lor va înflori sau va pieri. În lumea de reproducere, trebuie să se familiarizeze intim cu INS și Outs of Canins Genetics și consecințele sale de-a lungul anilor.

Exemplu de piscine genetice închise și deschise
Exemplu de o piscină genă deschisă mare și mai multe baze de gene închise.

A Fondului genetic este un concept abstract reprezentat de întregul material genetic găsit într-un grup de ființe, numit a populație (E.G. Piscina genetică a păstorilor germani prafați). A populație este alcătuită din diferiți indivizi din aceeași specie. Cu alte cuvinte, piscina genetică este suma alelelor din genele unui popular dat. Piscinele de gene nu stau niciodată la fel și în mod natural schimbarea la fiecare creștere: doi părinți dau unele dintre genele lor la descendenții lor, dar descendenții vor amesteca aceste gene.

Există fie un an Open Gene Pool sau a Piscină genetică închisă. Primul permite ca orice să fie în afara grupului menționat să intre în piscină (e.G. Mutts), în timp ce o piscină generală închisă este limitată la grupul curent și descendenții lor, interzicând orice sânge extern pentru a intra în piscină (E.G. rasele pure).

Rasele mixte au o piscină genetică deschisă în care variația genetică este extinsă foarte mult și se extinde în plus față de timp. Ei au întreaga populație de canină să se reproducă, oferind astfel o piscină largă. În această formă de reproducere, natura este determinată să-și ia cursul natural în selecția speciilor, care, la rândul său, ajută la consolidarea speciilor.

Pe de altă parte, Câinii pură au o piscină generală închisă ceea ce le face să se limiteze doar la grupul lor și să încheie decalajul către străini. Acestea nu oferă variații în cadrul liniei de reproducere și este ceea ce ați lua în considerare, un grup foarte limitat de gene care sunt păstrate numai în cadrul liniei lor de reproducere. Piscinele de gene închise devin în cele din urmă prea mici în timp datorită faptului că nu au niciun sânge extern, în afara.

Pe parcursul mai multor generații, schimbările mici într-o genă se pot întâmpla din diferite motive, cum ar fi mutația unei gene sau o eroare în timpul diviziunii unei celule. Aceste modificări vor schimba în cele din urmă dinamica bazinului în cele din urmă, odată ce transportatorii rasează cu alte exemplare și "# 8220; Errors & # 8221; Fiți prezentat mai mult și mai multor câini. Acest lucru poate fi bun sau ar putea fi rău în funcție de ce apar mutațiile și ce gene au trecut.

Vigor hibrid

Într-o piscină de genă închisă, trăsăturile și genele sunt mai controlate și mai puțin diverse. Este dorit ca rezultatele oricărei reproduceri în acea piscină să aibă ca rezultat un fenotip oarecum similar. Acesta este motivul pentru care reproducerea a două puncte de vedere duce la nașterea câinilor care vor arăta ca niște pudel. Cu toate acestea, când piscina genetică se micșorează prea mult, aceasta este o veste proastă pentru generațiile viitoare. Cauzează Vigor hibrid scăzut (heteroză) și cauzează fertilitate scăzută, deformări și boli genetice. Dacă devine prea rău, dispariția speciei este un adevărat rezultat posibil. Piscinele genetice mai mari sunt asociate cu specimene mai robuste care tind să supraviețuiască procesului de selecție mai ușor.

Pangenome

În creșterea câinilor, pangenome este întregul set de gene ale tuturor tulpinilor unei anumite specii, genomul principal este genele actuale și actuale. În timp ce genomul variabil sau accesoriu se referă la acele gene lipsă care nu sunt prezente deloc.

Într-un pangenome deschis, numerele cresc în mai multe medii, deoarece materialul genetic sunt schimbate constant, extindând astfel. Într-o închisoare apropiată, tulpinile nu pot produce noi gene pentru specie. Din punct de vedere tehnic, o piscină genetică va crește atunci când o anumită mutație schimbă o genă și o mutație specială supraviețuiește. Va scădea când o alelă moare.

recesiv și diagrama alelelor dominante
Alelele dominante sunt întotdeauna exprimate în organism, în timp ce trăsăturile recesive tind să fie exprimate numai atunci când alela dominantă nu este prezentă. Relația dintre genele dominante și recesive este descrisă de legea segregării.

Speranța de viață a câinilor de rasă mixtă vs câini de rasă pură

Speranța de viață a unui câine de rasă mixtă poate fi adesea determinată de greutatea sa. Câinii care greutatea sub 20 de kilograme sunt de așteptat să trăiască 11 ani, în medie. Câinii cântărind peste 90 de kilograme trăiesc în medie 8 ani. Câinii mari și mijlocii trăiesc în jur de 11 ani în medie.

durata medie de viață a unui câine pură este de aproximativ 12 ani Pe baza mijloacelor. Acesta variază de la un tip la altul și aici, de asemenea, rasele mai mari tind să trăiască vieți mai scurte decât rasele mai mici și medii. De exemplu, Retrieverii de Aur, Labradorii, Beagle și Pewingese Toți împărtășesc o viață comună de 12 ani, în timp ce unii au un pic mai scurt, cum ar fi boxerul, buldogul francez, Rottweiler, Saint Bernard și Chow Chow cu 9 ani. Alte rase au o durată de viață mare mare, cum ar fi Shih Tzu, Pudele de jucărie, collie de frontieră și Dachshund toate în medie 13 ani total.

În retrospectivă, speranțele de viață nu sunt prea îndepărtate unul de celălalt.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt mai sănătoși câini de rasă mixtă?