Spaying un câine de sex feminin - proceduri, riscuri, beneficii, prețuri și îngrijire postop

Spaying un câine de sex feminin - proceduri, riscuri, beneficii, prețuri și îngrijire postop

SPAYING este specific doar câinilor de sex feminin. Mulți proprietari de câini vor fi sfătuiți să spulberă sau să-și oarezească animalul de companie odată ce ajunge la o vârstă adecvată.

Procedura în sine poate fi utilizată în scopuri multiple și poate varia în procesul său. Este natural ca proprietarii să vrea să știe mai multe despre orice intervenție medicală folosită pe animalul lor.

Mai jos sunt unele dintre cele mai frecvente întrebări despre spaying un câine de sex feminin.

Ce înseamnă spaying un câine de sex feminin?

Spaying un câine este termenul folosit pentru a descrie operația care Renders un câine de sex feminin steril, de obicei o ovarioisterectomie. Această intervenție chirurgicală ajută la controlul populației de câine și poate împiedica o întreagă serie de alte complicații de sănătate la câinele de sex feminin. În plus, spargerea unui câine de sex feminin va elimina, de asemenea, procesul ciclului de căldură. Neuteringul este pentru bărbați, spayingul este pentru femei.

Operațiunile de spionare a câinilor sunt oferite la aproape toate clinicile și spitalele veterinare și este una dintre cele mai practicate operațiuni din lume. Zilele moderne au învățat proprietarii de câini să-și spume câinii dacă nu intenționează să-i reproducă. Din ce în ce mai mulți oameni obișnuiți o fac pentru că reduce rasele accidentale și este, de asemenea, mai convenabil ca proprietarii să nu trebuie să se ocupe de un ciclu de căldură al femeii (E.G. picături de sânge, schimbări de dispoziție etc.)

De ce ar trebui să-mi spună câinele de sex feminin?

Motivul numărul unu pentru a vă spulda câinele este să Eliminați șansele de pui nedorite. Este cunoscut faptul că mii de câini stau deja în adăposturi sau îngrijire favorabilă, așteptând casele proprii. Vedeți pagina ASPCA cu privire la acestea statistici.

Ridicații neplanificate și așternutul de pui adaugă la această problemă. Dacă este crescută de un proprietar fără experiență sau pregătire, aceste pui pot chiar să ajungă cu multe probleme de sănătate, sporind șansele lor de a fi abandonate de câteva luni în jos.

Dar există mai multe motive pentru a spay un câine de sex feminin.

Mulți proprietari sunt nepregătiți pentru hassle și curățenie care vine împreună cu o cățea intactă. Câinii de sex feminin sângerăm (de obicei de două ori sau de trei ori pe an) de la uterul lor și sunt fertili în acest moment. Orice câine de sex masculin intact din zonă va fi atras de femelă în timpul ciclului de căldură. Odată ce a fost efectuată o intervenție chirurgicală spay, câinele nu va mai sângera sau nu va putea concepe. Câinii de sex feminin în căldură prezintă semne de modificări ale dispoziției schimbat comportamentele și poate fi mai dificil de rezolvat.

Pyometra este un alt motiv minunat pentru a spay un câine de sex feminin mai curând decât mai târziu.

Una dintre cele mai frecvente probleme de reproducere observate într-o practică veterinar este Pyometra. În Greaca antica, numele literalmente înseamnă "pur-uter."Pyometra este o infecție uterină care pune viața în pericol, adesea, care afectează câinii mai în vârstă, intacte sau nefericite, de sex feminin.

Vedea Mspca.Org

În plus, câinii de sex feminin care sunt lăsați intacte sunt predispuși la multe complicații de sănătate pe măsură ce vârî. Tumorile mamare și ovariene sunt comune în vârstă mijlocie la cățelele de vârf. Dacă ovarele sunt îndepărtate în timpul unei spații, hormonii care duc la aceste tipuri de cancer nu mai sunt eliberați, prin urmare, tăind orice risc asociat cu acesta.

organele de reproducere ale unui câine de sex feminin
Organele de reproducere ale unui câine de sex feminin. (credite: vcampitales.COM)

Care sunt avantajele spargerii unui câine de sex feminin?

După cum sa menționat anterior, spaying un câine de sex feminin o oprește de la a fi însărcinată. Aceasta înseamnă că proprietarul va putea să-și aducă animalele de companie la parcuri de câine, plaje și alte zone pe care câinii frecvent fără să se îngrijoreze dacă câinele lor este încă fertil sau nu.

Ca vârstele femeilor, Este mai puțin probabil să dezvolte tumori dacă a fost spionată. Aceste tumori pot fi costisitoare pentru a se elimina și pot necesita intervenții chirurgicale periculoase.

În plus, comportamentul unui câine de sex feminin în căldură poate fi dificil de rezolvat. Cățelele intacte pot marca frecvent teritoriul lor Pentru a atrage bărbații din apropiere. Dacă câinele este spayed, ea nu va expune aceste obiceiuri nedorite.

Este spaying un câine de sex feminin riscant?

Într-o femeie sănătoasă, matură, Spayingul are un risc foarte puțin. Este important să așteptați până când câinele a îmbătrânit, deși timpul primei pentru efectuarea intervenției chirurgicale este încă argumentat. Din cauza ratelor lor de creștere rapidă, unele veterinari sugerează în așteptare până când un câine a trecut prin pubertate dacă este o rasă uriașă.

Acestea fiind spuse, pot apărea unele complicații dacă femeia are deja o stare de sănătate preexistentă. În plus, utilizarea anesteziei are întotdeauna un risc mic de probleme, deși cu tehnologia modernă, acestea nu se întâmplă adesea.

Deci, atâta timp deoarece câinele dvs. este mai tânăr la vârstă și nu suferă de probleme de sănătate majore, SPAY Chirurgie are o șansă foarte mare de a avea succes. Procedura este standard și este efectuată de majoritatea medicilor veterinari, așa că știu cum să se ocupe de ea!

Cât costă un câine spaying un câine?

În medie, prețul de spaying un câine de sex feminin în mod obișnuit variază de la 50 la 300 de dolari. În unele situații, pot fi adăugate costuri suplimentare, cum ar fi o ședere peste noapte la clinica VET sau alte proceduri de îngrijire opțională.

Pentru un câine sănătos care nu este vechi sau supraponderal, O intervenție chirurgicală spay nu trebuie să fie scandaloasă în preț. Un lucru de observat este că femelele de rasă mai mari costă mai mult decât rasele mai mici. Acest lucru se datorează cantității de anestezie necesare pentru a efectua operațiunea.

Locația clinicii veterinare sau spitalul de animale afectează, de asemenea, costul general al intervenției chirurgicale. Diferitele regiuni vor avea prețuri diferite pentru procedurile chirurgicale și pentru echipamente pentru a le face. În anumite împrejurări, Universități va percepe mai puțin decât clinicile VET standard pentru a efectua o intervenție chirurgicală spay. Ei pot avea un student veterinar sau să efectueze operațiunea. niste adăposturile oferă, de asemenea, tarife reduse sau donații pentru a spay un câine de sex feminin în încercarea de a controla populația de companie.

Este etică să vă spulberați câinele?

Răspunsul la această întrebare se reduce cu adevărat Situația individuală a câinelui și a proprietarului.

Pe de o parte, crescătorii de câini cu experiență care își exercită o mare îngrijire în practicile lor de reproducere nu le-ar sparge niciodată câinii lor de sex feminin. Pentru ei, spionarea unei cățea în stare bună de sănătate nu ar fi avantajoasă și în mod clar contraproductivă.

Proprietarii obișnuiți de câini, pe de altă parte, trebuie să fie absolut siguri că câinele lor de sex feminin nu va avea acces la bărbați intacte dacă decid să nu aibă spayed. Puii nedorite sunt o problemă uriașă În majoritatea părților lumii și aducerea ființelor în această lume care nu au pe nimeni care să aibă grijă de ei este considerată neetică de opinia publică.

Care se spune, dacă câinele poate fi ținut în siguranță în interior sau într-o curte împrejmuită În timpul ciclurilor de căldură, Beneficiile pentru sănătate pot depăși inconvenientele a unei femei intacte.

Când nu trebuie să spay un câine de sex feminin

În timp ce spargerea unui câine este în general sigur, există câteva scenarii care pot face inadecvat. Unele veterinarii vor recomanda o ovariohisterectomie în timpul unui a Procedura de avort pentru câini, Cu toate acestea, există un Risc crescut de sângerare gravă În timp ce câinele este însărcinată.

Cu studii recente care sunt eliberate despre corelația dintre anumite tipuri de cancer și mai devreme sau orice spargere, mulți proprietari caută alte măsuri preventive pentru controlul nașterii câinilor. Cățele de rasă mari și uriașe par să beneficieze cel mai mult de la o intervenție întârziată sau de lungă durată. Pot fi găsite exemple de studii Aici, Aici și Acolo Pentru un post minunat pe blogul științific american.

Un alt grup la risc pentru intervenții chirurgicale SPAY sunt femele care suferă deja de probleme grave de sănătate. Câini obezi tind să experimenteze complicații pe masa de operare. De asemenea, Câinii avansați în vârstă au un timp mai greu de a face față efectelor anesteziei generale și pot fi sfătuiți să nu aibă niciun fel de intervenție chirurgicală.

Diferitele tipuri de intervenții chirurgicale spay

Ovarioisterectomie de câine spaying
Ovariohisterectomie: îndepărtarea celor două ovare ale femeii, coarnele uterine și corpul uterului.

Când vine vorba de spaying un câine, o dimensiune nu se potrivește întotdeauna tuturor. Decizia pe care o intervenție chirurgicală să aleagă depinde de proprietar și ce stilul lor de viață va permite.

Cel mai frecvent tip de spioni de departe este Ovariohisterectomie. În timpul acestei operații, ambele Ovarele și uterul sunt îndepărtate, ceea ce înseamnă că uterul câinelui este absent și nu vor fi produse hormoni sexuali. Este cea mai frecventă operație efectuată în majoritatea cazurilor, dacă nu toate clinicile VET.

Oa doua opțiune este un Ovarul sparge, Unde Ovarele sunt lăsate în interiorul câinelui, dar uterul este îndepărtat. Femeia nu va mai putea rămâne însărcinată și nu va intra în căldură. Deoarece ovarele sunt lăsate în interiorul câinelui, hormonii sexuali vor fi încă produse. Aceasta înseamnă că ratele de creștere nu vor fi afectate de spay. Tumorile mamare și ovariene se pot dezvolta în continuare ca și vârstele câinelui. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt cauzate de eliberarea hormonilor din ovare.

Spațiile de economisire a ovarului reprezintă o opțiune relativ nouă și nu pot fi oferite la toate clinicile.

Îngrijirea postoperatorie

Pentru cei care decid să aibă un câine de sex feminin spayed, ar trebui să se acorde o atenție deosebită animalului în timpul procesului de vindecare. Există pași care pot fi luați pentru a ușura perioada de recuperare.

Îngrijirea unei cățea după chirurgia ei de spay

După ce a fost efectuată o operație de spay, este important să monitorizează îndeaproape pacientul În timp ce se trezește din anestezia ei. Ritmul cardiac și respirația vor fi urmăriți pentru a se asigura că acestea continuă la o rată normală. În plus, medicamentele sunt încă în funcțiune prin sistemul ei, astfel încât să poată dura o zi sau două pentru ca întregul ei comportament să se întoarcă la normal.

Odată ce câinele a fost descărcat, proprietarul va fi responsabil de verificarea complicațiilor post-op. Câinele de sex feminin va fi lăsat cu o incizie abdominală, de obicei închisă închisă folosind suturi. Este important sa Verificați zilnic rana chirurgicală Pentru orice semn de:

  • Roşeaţă
  • Umflarea excesivă
  • Puroi sau descărcare
  • Sângerare
  • Suturi rupte

De asemenea, dacă câinele devine letargic și a refuzat să mănânce după câteva zile după procedură, contactați medicul veterinar cât mai curând posibil. Aceste Activitățile regulate ar trebui să reiau ca rana vindecătoare, așa că dă-i două săptămâni sau cam așa ceva.

Acceptați că câinele a suferit o procedură majoră. Bouts de agresiune, somnolență excesivă și chiar somnolență trebuie să fie așteptate în orele și zile după o intervenție chirurgicală spay. Utilizarea unui Elizabethan guler poate ajuta la reducerea problemelor de la mușcătura câinilor sau zgârierea la locul inciziei.

Dacă au fost utilizate suturi regulate, va fi necesară o excursie de întoarcere pentru a le elimina. Acest lucru are loc, de obicei, la 1-2 săptămâni după operație. Suturile dizolvabile pot fi utilizate în schimb și nu necesită oa doua numire pentru îndepărtare.

Încearcă Introduceți alimentele încet la câinele dvs. după operația ei. Poate dura un pic de timp pentru dorința de a mânca pentru a vă întoarce la animalul dvs., astfel încât poate fi nevoie de un pic de încurajare. Este important sa Păstrați-i hidratat În timpul procesului de vindecare, oferiți o mulțime de apă proaspătă pe tot parcursul zilei.

Dacă câinele dvs. a fost în căldură la momentul intervenției chirurgicale, este imperativ ca tu Păstrați toți bărbații intacte timp de câteva săptămâni după. Zona ei abdominală va fi delicată în acest moment și poate fi deteriorată dacă un câine de sex masculin o suportă.

Orice semne grave de rău, cum ar fi respirația rapidă, o bătăi de agrement de curse sau vărsături, și diaree indică ceva greșit în câine. Aduceți câinele înapoi la veterinar sau la un spital de animale imediat dacă aceste simptome apar.

Furnizare Exercițiu lent și constant pentru câinele dvs. în zilele de după chirurgia ei de spay. Plimbările scurte, leșate pot fi bune pentru recuperarea ei, dar exercițiul excesiv și jocul viguros ar trebui evitați timp de cel puțin două săptămâni de la operație.

În concluzie

Mulți oameni aleg să aibă câinele lor de sex feminin spayed atât din motive pentru sănătate, cât și pentru stilul de viață. Chirurgia poate fi efectuată în siguranță dacă situația de sănătate a câinelui este evaluată corect. Alegerea unui veterinar cu experiență poate face ca procesul să fie chiar mai sigur, dar va crește în mod inevitabil factura VET totală. Monitorizarea câinelui după spargere poate ajuta la identificarea rapidă a complicațiilor și furnizați cel mai bun rezultat al animalului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Spaying un câine de sex feminin - proceduri, riscuri, beneficii, prețuri și îngrijire postop