De ce puii vărsați

Shar-Pei Pitbull Puppy

Vărsarea se poate transforma într-un mare, păros Deal, dar este o parte normală de a trăi cu un catelus. Toate puii vărsate, chiar și rasele considerate a fi non-vărsare. Oricine a trebuit să-și rostogolească pe pantalonii lor negri, știe că acest lucru este adevărat pentru toți câinii.

Nu trebuie să trăiți cu drifturi de blană și să vă păstrați casa și îmbrăcămintea relativ fără păr cu câteva precauții simple. Iată de ce câinii vărsați și ce puteți face pentru a vă menține haina și pielea sănătoasă.

Ciclul de creștere a părului

Părul și blana nu cresc tot timpul, dar sunt reînnoite continuu într-un ciclu de creștere, odihnă și pierdere. Părul nou împinge cele vechi, de odihnă, iar această pierdere de blană se numește vărsare.

Toate foliculii de păr din piele trec printr-un ciclu de creștere activă, numită anagen. Care este urmată de o scurtă perioadă de contracție, catagen, În timpul căreia rădăcina părului slăbește. Faza de sfârșit, numită telogen, este etapa în care părul sunt vărsate în timp ce sunt împinse și înlocuite cu fire noi și emergente.

Lungimea perioadei de creștere a părului variază de la rasă la rasă. Majoritatea câinilor au un vărsat sezonier în primăvară și / sau în timpul căderii. Nu este temperatura care solicită aruncarea în schimb, expunerea la lumină, fie la soare sau la lumina artificială, determină cantitatea și sincronizarea. Mai mult păr este vărsat în timpul celei mai mari expuneri la lumină.

Câinii în aer liber care trăiesc în nord-estul Statelor Unite, în fiecare an, cel mai puternic la sfârșitul primăverii pentru cele câteva săptămâni în care lumina zilei crește. Cu toate acestea, animalele de companie sub expunerea constantă la lumina artificială poate vărsa tot anul.

Ce zici de puii scăzut?

Rase ca Pudele si ceva terriers care sunt denumite non-vărsare. În loc de faza de creștere a părului Anagen care durează un timp scurt, părul lor crește de ani de zile înainte de a se vărsa și poate crește destul de mult decât dacă a fost tăiat.

Aceste Tipuri de straturi Nu tendința de a vărsa o dată. Nu veți observa călugări de blănuri care ieșesc pentru că pierd doar câteva fire de păr la un moment dat. Deoarece aceste rase au, de asemenea, tind să aibă haine curat, au pierdut părul de păr alături de părul în creștere și nu se termină mereu pe mobilier. Blana se poate transforma în corzi lungi, ca și în cazul Puli și Komondor rase, dacă nu se păstrează tăiat.

În funcție de când sa născut catelul dvs., poate să-și vărsească haina de catelus înainte de vărsarea sezonieră regulată în primăvara sau căderea. Cele mai multe pui își pierd haina de copil între 6 și 12 luni, deoarece noua blană adultă îl înlocuiește. Acest lucru poate varia de la rasă la rasă.

Vărsând riscuri

Rasele cu haine duble grele, care vărsau în aglomerări sunt mai predispuse la dezvoltarea covoarelor dureroase. Acestea se întâmplă atunci când blănurile sunt prinse lângă piele, în special în regiunile îngrozitoare și axilor. Covorașul poate crea vânătăi și pot duce la puncte fierbinți.

Nu puteți opri vărsarea, dar puteți reduce agravarea pentru tine și pentru animalul dvs. de companie. Pieptene și o periați în mod regulat. Puppiesele înghețate au nevoie de atenție zilnică, dar animalele cu părul scurt beneficiază, de asemenea, de îngrijirea consecventă. Să acorde o atenție deosebită pieptării zonelor predispuse în spatele urechilor câinelui, sub coada sa și în creasta picioarelor sale.

Un instrument pe care îl puteți folosi pentru a preveni aceste probleme este EZ-Groomer, un pieptene ușor, în formă de gheare, care descompune covorașul stabilit și îndepărtează blana de vărsare. Spre deosebire de majoritatea celorlalți piepteni sau perii, puteți utiliza EZ-Groomer la pieptene înapoi pe PET, pentru un efect benefic. Acest produs este, de asemenea, destul de economic, în gama de 10 până la 15 dolari, și vine în două dimensiuni pentru animale mici și mari.

Furminatorul nu va funcționa pe covoare, dar nu face o treabă extraordinară. Dinții mici, puțin adânci, care se potrivesc cu 80 până la 90% din părul liber. Încerca îngrijirea animalul dvs. de companie cu un pieptene standard sau o perie, apoi urmați cu furminatorul - veți fi șocați la munții din scame. Acest produs vine, de asemenea, în diferite dimensiuni pentru a se potrivi cu animalele de companie, dar este destul de scump. Asigurați-vă că vă îngrijim de animalele de companie sau într-o zonă ușor de curățat, astfel încât să nu creați o tornadă blană în interiorul casei.

Nu trebuie să vă îngrijim întregul cățeluș într-un singur cadru. Dacă nu aveți timp sau animalul dvs. de companie devine nerăbdător, puteți răspândi sesiunile de îngrijire peste câteva ore sau zile pentru ao păstra fericit. Urmați fiecare sesiune cu un tratament sau un joc favorit pentru a vă antrena catelul pentru a identifica îngrijirea cu lucruri bune. Asigurați-vă că pieptați-vă bine catelul înaintea dvs se îmbracă, care se va slăbi și mai multă blană. Blănurile îndepărtate de îngrijire nu va provoca covorașe sau de a ajunge pe haine și mobilier. Dacă nu sunteți în stare să vă gestionați îngrijirea, ați făcut-o profesional.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce puii vărsați