Pot câinii să obțină cancer de sân?

pot câinii să obțină cancer de sân

În zilele noastre, datorită dietei îmbunătățite, o îngrijire veterinară mai bună și Vaccinări, Caninii noștri trăiesc mai mult decât oricând. Ca și în cazul oamenilor, aceasta înseamnă că pot cădea victimă într-o gamă mai mare de afecțiuni medicale ca și corpurile lor. Cancerul este una dintre aceste boli, iar în acest articol vom privi în mod specific la ceea ce am numi "cancer de sân" la om.

De obicei, nu ne referim la termenul "sânii" când vorbim despre câini; În schimb, termenul folosit mai de obicei este "glandele mamare". În loc de două sânii, un câine are două rânduri de cinci glande mamare care rulează în jos în piept în zona abdominală inferioară. Extern, aceste afișări ca sfârcuri; Glandele mamare de sub suprafața pielii produc laptele care își hrănește puii nou-născuți.

Asta nu înseamnă că câinii de sex masculin nu au glande mamare, nici nu vor contracta cancer de sân. Citiți mai multe pentru a afla mai multe detalii despre sân cancer la câini, tratamentul său și prognosticul dacă câinele dvs. este diagnosticat cu această condiție.

cancer de sân la câini

Care este probabilitatea ca câinele meu să fie diagnosticată cu tumori mamare glande?

Câinii de sex feminin au mai multe șanse de a contracta tumori mamare de glandă decât câinii de sex masculin. Incidența cancerului de sân la câinii de sex feminin, neputincioasă cu vârsta de patru ani este de aproximativ 25%. Dar, deși câinii rari, bărbați pot suferi încă din această condiție. Din păcate, este mult mai probabil să fie serios la bărbați, deoarece boala se va răspândi agresiv, reducând șansele de tratament eficient.

Care sunt simptomele tumorilor glandei mamare la câini?

Cand esti mângâind câinele, Este posibil să observați bulgări sau umflături în zona din jurul glandelor mamare sau de ganglionii limfatici. Ele pot fi netede sau neregulate la atingere. Bucățile pot fi mici, dar vor arăta semne de creștere, uneori agresiv, dacă sunt lăsate necontrolate.

Este important să luați îngrijirea de rutină a câinelui dvs, îngrijirea, mângâindu-le și mâncându-le în mod regulat, deoarece aceasta este o oportunitate excelentă pentru tine de a observa noi creșteri.

În detaliu, simptomele pe care le puteți observa includ:

  • Fie bulgări singure sau multiple situate în glandele mamare, în special în jurul unuia sau mai multor sfârcuri.
  • Sângerare sau descărcare de la sfârcuri.
  • Bulgări vor fi, de obicei, încet să crească.
  • Suprafața pielii poate părea ulcerată, inflamată, infectată sau poate prezenta o subțiere a țesutului.
  • Masele benigne se pot mișca liber sub suprafață când sunt palpate cu degetele.
  • Massele maligne pot fi dificil de mutat atunci când sunt manipulate cu degetele deoarece sunt fixate pe peretele corpului sau pe piele.

Indiferent de simptomele pe care le observați, este important să nu vă panicați, deoarece există o șansă de 50% a oricăror bucăți pe care le găsiți Benign. Alte condiții ar putea duce, de asemenea, la simptome similare, deci un diagnostic al cancerului nu este inevitabil. Dar căutați sfatul veterinarului dvs. cât mai curând posibil. Condiția poate fi tratată corect numai după ce a fost identificată.

Cum este diagnosticat cancerul la câinii?

  • VET dvs. va lua de obicei probe de sânge și urină.
  • Ta câinele va fi x-rayed de-a lungul pieptului și abdomenului, pentru a verifica dacă toate tumorile au fost prinse și nu s-au răspândit mai departe ("metastazate").
  • VET va lua mostre de masă și de ganglionii limfatici prin introducerea unui ac fină în zonele afectate. În mod alternativ, va fi necesară o biopsie, unde este necesară o intervenție chirurgicală pentru a tăia în masă și pentru a lua o probă mai mare. În acest caz, poate fi necesară un anestezic sau o sedare. Analiza de laborator va determina dacă bucățile sunt maligne sau benigne.

Cum se tratează cancerul la câinii?

Din nou, la fel ca și în cazul oamenilor, cu atât mai devreme condiția este văzută și diagnosticată, cu atât mai bine șansele de recuperare și supraviețuire.

Principalul mod de acțiune este de obicei intervenția chirurgicală pentru a elimina tumora (e). În funcție de tipul de tumoare, de rata de creștere și de răspândire și de vârsta câinelui dvs., VET poate elimina doar forfetarea în sine. Alternativ, el sau ea poate decide să elimine tumora, țesutul înconjurător, glandele mamare și ganglionii limfatici. Dacă nu este posibil să eliminați întreaga tumoare, cât mai mult posibil vor fi scoase.

Chirurgia are o șansă bună de succes, iar vestea bună este că câinii tind să se recupereze destul de repede din procedură. Dacă câinele dvs. a fost altfel se potrivește și sănătos, vă puteți aștepta ca ea să se întoarcă la sinele ei normal în aproximativ două săptămâni. Cu toate acestea, ea va avea nevoie de numiri frecvente de urmărire cu veterinar sau oncolog, deși.

Chimioterapia și radioterapia nu au fost utilizate în mod obișnuit ca tratamente pentru tumorile glandelor mamare la câini până în prezent, deși noile tehnologii și progresul medical înseamnă că aceste rute devin tot mai mult. VET dvs. va sfătui dacă fiecare tratament este adecvat, adesea după consultarea cu un specialist la oncologie.

Chimioterapia implică utilizarea de medicamente sistemice pentru a distruge orice celule canceroase rămase. Radioterapia implică administrarea radiațiilor vizate la tumori care nu pot fi îndepărtate complet sau la tumori care nu s-au răspândit în alte părți ale corpului. Ambele cursuri de tratament vor ataca, de asemenea, celulele sănătoase și pot determina câinele dvs. să se simtă sub vreme, cu efecte secundare incluzând diaree, vărsături, Reducerea apetitului, Pierderea parului, și / sau o scădere a numărului de celule albe din sânge (făcându-le mai predispus la alte infecții).

Pentru a preveni recurența cancerului, câinele dvs. poate fi, de asemenea, spayed dacă acest lucru nu a fost deja făcut. În prezent, există dovezi medicale mici care să demonstreze că câinii care spulberă, în special femelele mai vechi, vor împiedica întoarcerea cancerului, dar unele veterinarii pot recomanda acest lucru ca o opțiune.

cancer de sân în canini

Ce poate afecta tipul de tratament pe care îl primește câinele dvs?

Când decideți cum să abordăm problema, VET dvs. va lua în considerare vârsta câinelui dvs. și orice alte probleme de sănătate pe care le suferă în prezent de. Alți factori importanți includ numărul de tumori și unde sunt situate. În general, cu cât este mai adânc în interiorul țesutului tumora, cu atât este mai greu de îndepărtat și cu atât mai mare posibilitatea de răspândire a cancerului. Probele de biopsie, razele X și urina și sângele dvs. VET vor fi analizate pentru a determina tipul de tumoare și cea mai bună formă de tratament pentru câinele dvs.

Care este prognosticul pentru câinele meu odată ce a fost diagnosticat?

Ratele de supraviețuire depind de tipul, de severitatea și răspândirea tumorii (e). Prognosticul pentru câini care au avut tumori benigne este excelent. Și dacă o tumoare malignă este prinsă și îndepărtată în întregime mai devreme, înainte de a deveni în jur de 5 cm în diametru, există o șansă bună ca câinele dvs. să rămână în remisiune pentru o lungă perioadă de timp să vină.

Dar dacă carcinomul sa răspândit în ganglionii limfatici sau metastazați în tot corpul, este probabil că, din păcate, durata de viață a câinelui dvs. va fi limitată. VET dvs. va discuta cu dvs. detaliat acest lucru înainte ca deciziile să fie luate cu privire la tratament.

Cum pot împiedica câinele meu să dezvolte cancer de sân în primul rând?

Nu există nici o modalitate de a eradica complet posibilitatea cancerului de sân la câini, deoarece cauzele acestei boli sunt susceptibile de a fi ereditare sau datorate hormonilor. Dar există modalități în care puteți avea grijă de sănătatea generală a animalului de companie care să contribuie la minimizarea șanselor sale de a contracta această boală. Acestea se vor asigura, de asemenea, în general că este potrivită și sănătoasă în alte moduri și capabilă să lupte împotriva unei game de boli și infecții.

Dacă dețineți un cățeluș sau un câine tânăr, având-o spayed înainte de a intra în căldură pentru prima dată va reduce foarte mult șansele de a dezvolta tumori mamare. Dacă ați pierdut această ocazie, chiar și-ați spay-o înainte de a ajunge la 2.5 ani vor reduce probabilitatea dezvoltării condiției. După aceea, totuși, beneficiile spayingului ca o prevenire împotriva cancerului nu sunt dovedite.

Păstrați greutatea câinelui într-o gamă normală pentru rasa ei. Există legături puternice între a fi supraponderali și obezi și incidența multor tipuri de cancer. Asigurați-vă că este la fel de elegantă și slabă, deoarece ar trebui, de asemenea, să vă îmbunătățească șansele de a observa mai devreme condiții potențial periculoase. Dacă ea este acoperită de rulouri de grăsime, nu este la fel de ușor de detectat bumpurile de anunțuri asociate cu creșterea canceroasă.

Așa cum oamenii sunt sfătuiți să efectueze examinări regulate pe propriile corpuri pentru a verifica creșteri și bulgări, așa că ar trebui să faceți același lucru pentru câinele dvs. După cum sa menționat, identificarea problemelor într-o stadiu incipient îmbunătățește șansele de un tratament cu succes enorm. Este posibil să puteți prinde creșterile înainte de a deveni maligne sau răspândite în alte părți ale corpului.

Când o grăbești sau să o îngrijești, să-ți conduci mâinile sub armpitorii din față, în jurul buriei și în jos spre axile din spate și zona îngrozitoare. Orice loc nou sau o bucată ar trebui să fie indicată către medicul veterinar cât mai curând posibil - nu merită să așteptați dacă crește sau dacă se dezvoltă alte lovituri și bulgări.

Sunt câteva tipuri de câine mai probabil decât altele pentru a contracta tumori de glandă mamară?

După cum sa menționat deja, sexul este cu siguranță un factor: Câinii semnificativ mai mulți bărbați sunt diagnosticați cu această afecțiune. Dar asta nu înseamnă că bărbații nu se contractă niciodată cancer de sân, așa că verificați frecvent și căutați simptomele de mai sus.

Genetica joacă, de asemenea, o parte, cu unii rase mai probabil decât altele care vor fi afectate de tumori maligne de sân. Acestea includ:

  • Boston Terriers
  • Brittany Spaniels
  • Cocker Spaniels
  • Setters de limba engleză
  • Fox Terriers
  • Lhasa Apsos
  • Indicatoare
  • Pudele

Sfârșitul pe un ..

Amintiți-vă că găsirea unei bucăți pe corpul câinelui dvs. - sau chiar i sa spus că ea sau are cancer - nu este o sentință de moarte. Tratamentele îmbunătățesc tot timpul și șansele de cancezi de a supraviețui cancer. Nu vă îngropați capul în nisip și evitați problema: Obțineți animalul dvs. de companie verificat de VET cât mai curând posibil și, mai presus de toate, rămâneți pozitiv pe tot parcursul anului. Câinele dvs. va ridica starea dvs. de spirit și, în timp ce nu neapărat științific, pozitivitatea poate ajuta cu adevărat cu recuperarea.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să obțină cancer de sân?