Hamsteri de spaying și neutering

Hamster pe roată, portret, close-up

Este o cunoaștere destul de comună pentru proprietarii de pisici și câini că animalele lor de companie ar trebui să fie spuse (dacă o femeie) sau sterilate (dacă un bărbat), dar proprietarii de hamster nu pot fi la fel de conștienți de motivele de fixare (sau de a nu repara) animalele de companie mici altele decât pentru controlul populației (sau că se poate face chiar și).

De ce ar trebui să-mi iau hamsterul spayed sau neaterat?

Hamsterii sunt susceptibili la aceleași boli de reproducere pe care câinii, pisicile și iepuri poate obține. Masculii pot obține cancer testicular, iar femelele pot obține cancer uterin, tumori mamare (care sunt extrem de frecvente în șobolanii de animale de companie de ambele sexe), cât și un uter infectat numit Pyometra. Deși există riscuri definite asociate cu orice procedură efectuată în timp ce sub anestezie generală, beneficiile par să depășească aceste riscuri. Alte beneficii includ controlul reproducerii și eventualele îmbunătățiri ale comportamentului dacă aveți un hamster agresiv.

Un veterinar exotic experimentat nu va avea nici o problemă de spay sau neuterizarea hamsterii dvs. de companie și va recomanda vârsta pe care el sau ea preferă să facă intervenția chirurgicală (de obicei, șase până la opt luni). Dacă acestea au preocupări cu privire la intervenția chirurgicală pentru animalul dvs. specific, vă vor informa înainte de timp. Lucrările de sânge se poate face, dar trebuie administrate anestezie pentru a obține eșantionul de sânge și screening-ul limitat este de obicei efectuat datorită eșantionului mic care poate fi colectat. Fluidele intravenoase (fluidele IV) sunt, de asemenea, recomandate înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală pentru a menține tensiunea arterială, permit accesul la vena directă în caz de urgență și pentru a preveni deshidratarea, dar adesea nu pot fi administrate din cauza vaselor de sânge foarte mici că hamsterii posedă. Fluidele subcutanate sunt, de obicei, administrate sub piele.

Ce riscuri vorbim aici?

O preocupare cu orice procedură anestezică, în special cele care implică exotice mici, este, desigur, moartea. În timp ce acesta este un lucru foarte înfricoșător de a gândi că nu ar trebui să fie ignorat. Șansa de a voastră moare de hamster în timp ce sub anestezie este foarte scăzută cu o experiență Exotice veterinar care le-a monitorizat de a Tehnician veterinar licențiat în timpul operației. Alte riscuri includ complicații chirurgicale, cum ar fi problemele de sângerare sau anomalii descoperite în timpul procedurii. Acestea sunt din nou foarte scăzute pentru un veterinar exotic experimentat sau pentru un hamster care primește controlul adecvat al durerii.

Deci, dacă mă simt confortabil cu exotica mea, de ce nu ar trebui să am fixat hamsterul meu?

Numărul unu motiv pentru care oamenii nu primesc hamsterii lor spayed sau sterilat nu este riscul sau oportunitatea anestezicului pentru complicații chirurgicale, sunt bani. Dacă nu vă puteți permite o intervenție chirurgicală care va costa, în medie, între 175 și 400 de dolari, pentru animalul dvs., care va trăi pentru a fi de aproximativ doi la doi ani și jumătate, atunci nu o faceți. Există o companie care oferă asigurarea exotică pentru animale de companie, dar spargerea sau sterilizarea poate sau nu să fie acoperită. Verifica cu VPI Pentru pachetele lor specifice de asigurare de companie exotice disponibile pentru hamsterul dvs. înainte de a merge la veterinar.

Un alt motiv pentru care oamenii nu primesc hamsterii lor este că ei nu înțeleg cum va beneficia de animalul lor de companie. Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la faptul dacă ar trebui sau nu ar trebui să spay sau să-ți aduci hamsterul, adresați-vă exotică VET.

În ansamblu, dacă nu vă simțiți confortabil cu chirurgia dvs. Hammy și ați acceptat riscurile pe care le luați prin faptul că nu aveți rozătoarele fixate, atunci cea mai bună opțiune pentru dvs. poate fi să nu aveți chirurgie. Cântăriți opțiunile și gândiți-vă la lucruri până când vă simțiți confortabil cu decizia dvs. înainte de a face unul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hamsteri de spaying și neutering