De ce câinele dvs. Este scos peste podea

câine așezat pe podea

Când un proprietar de animale de companie își observă căderea câinelui peste covor, uneori este primul semn al unei probleme medicale. Scotajul poate fi văzut când un câine are paraziți intestinali sau când au alergii. Dar un alt motiv comun este atunci când glandele lor anale trebuie abordate. Aici vom discuta despre ce glande anale sunt, cauze și tratamente ale impactului glandei anale și modalități de a preveni problemele glandei anale.

Probleme de glandă anal la câini

Ce sunt glandele anale?

Glandele anale, cunoscute și ca saculete anale, sunt situate chiar în interiorul anusului unui câine. Materialul secretat în aceste glande de dimensiuni mari este gros, uleios și mirositor. Cele mai multe animale sălbatice sunt capabile să golească aceste glande în mod voluntar pentru marcajul mirosului sau în autoapărare. Animalele domestice, pe de altă parte, au pierdut în cea mai mare parte această abilitate. În condiții normale, câinii își pot goli glandele anale în timp ce merg și / sau defecând. În majoritatea cazurilor, proprietarii nu sunt chiar conștienți de câinele lor a golit glandele lor anale. Dar când sunt văzuți lins și scotându-se capătul din spate pe podea, aceasta poate fi o indicație că nu pot să-și exprime glandele. Un medic veterinar va determina dacă scotajarea se datorează unei probleme de glandă anală și va oferi tratamentul adecvat.

Cauze și tratamente

Simpla impacție a glandei anale

Când un câine este văzut lins spatele și scootarea pe podea pentru prima dată, acest lucru ar putea fi destul de îngrijorător. Uneori un câine se confruntă cu o simplă impacție a glandei anale în care nu sunt în măsură să-și exprime glandele pe cont propriu. Un medic veterinar sau un membru al echipei lor vor exprima manual glandele. În acest caz, nu poate fi necesar un tratament suplimentar, dacă problema persistă, o altă vizită și discuție cu VET pot fi justificate.

Infecția anală a glandei

Când o impacție a glandei anale este lăsată netratată, ele pot deveni abscesate sau infectate. Un câine care se confruntă cu această problemă poate fi văzut lins sau scotaj. Dar proprietarii pot, de asemenea, să-și mențină animalul de companie nu se acționează. Ei pot fi văzuți tremurând, ascunzându-se sau poate doar să aibă un timp greu de șezut. O excursie la medic veterinar va confirma că este prezent un abces. Una sau ambele glande anale sunt dificil de exprimat, iar materialul este gros sau ca în aparență. Se poate observa și o descărcare de miros sângeroasă. Când atinge acest punct, tratamentul este mai implicat. Exprimarea manuală, antibioticele și un guler Elizabetan (pentru a preveni lingerea și mușcarea zonei infectate) pot fi necesare. Dacă câinele pare să fie în durere, medicamentele pot fi trimise acasă pentru a oferi ajutor.

Ruptura anală a glandei

O ruptură anală a glandei apare atunci când una sau mai multe glande anale abcesate sunt complet pline și, astfel, determinându-le să spargă. Un tract de scurgere se va forma în afara pielii. Proprietarii pot observa semne similare, așa cum se vede cu impacție și infecție, ei pot vedea și miros, de asemenea, un picent, de obicei sângeros, cum ar fi descărcarea de la capătul spatelui câinelui. Odată ce se determină că a avut loc o ruptură anală a glandei, glandele anale afectate vor trebui să fie spălate (uneori acest lucru trebuie făcut sub anestezie dacă acestea sunt într-o mulțime de durere) și antibioticele pot fi infuzate în cei afectați Glanda anală. Medicamentul de durere și un guler Elizabethan (pentru a preveni lingerea și mușcarea zonei infectate) pot fi necesare. Ambele infecții anale ale glandei și rupturi vor necesita vizite de urmărire.

Prevenirea problemelor glandelor anale

Unii câini nu au niciodată probleme cu glandele lor anale, în timp ce alții ar putea să vină la biroul VET la fiecare câteva săptămâni pentru a le exprima. În acest caz, adăugarea mai multor fibre la dietă poate fi o opțiune. Aceasta poate fi sub forma unei alimentații cu o dietă bogată în fibre sau a fibrelor. Probiotice poate fi de asemenea utilă. Un medic veterinar va ajuta la a decide ce opțiune este cea mai bună. Dacă problemele de glandă anal sunt încă prezente, în ciuda încercărilor de tratamente recomandate, poate fi sugerată o sacucecolță anală. Sunt posibile complicații, deci vorbiți cu un medic veterinar pentru a discuta acest lucru înainte de a lua o decizie finală.

Referințe:

Brooks, DVM, DABVP, Wendy. "Golirea sacului anal al câinelui - partener veterinar - Vin". Veterinartner.Vin.COM, 2019, https: // veterinarpartner.Vin.COM / Implicit.ASPX?PID = 19239 & ID = 4951501.

Urmăriți acum: cum să știți dacă pisica dvs. este bolnavă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinele dvs. Este scos peste podea