Mastită la câini - cauze, simptome & # 038; tratamente

Mastită la câini - Cauze, simptome & # 038; Tratamente

Canina mastita apare atunci când una sau mai multe glande mamare sunt infectate bacterian. Dacă este detectat destul de devreme, starea poate fi tratată folosind un curs de antibiotice ca un ambulator. În caz contrar, ar putea exista o nevoie de spitalizare cu terapie sau chirurgie IV.

Mastita este comună la câinii de sex feminin însărcinată, în special cei cu mai multe cățeluși decât questii. Acest lucru se datorează faptului că puii vor pune glandele mamare ale mamei lor la încercare de mai multe săptămâni. O lipsă de igienă, împreună cu zgârieturi și fisuri, se poate escalada rapid într-o infecție bacteriană.

Pentru a oferi un tratament rapid și recuperare rapidă, crescătorii de câini trebuie să verifice toatările lor de sex feminin în fiecare zi. Apelarea VET devreme poate salva o mulțime de durere și hassle pentru câine și tine însuți.

Ce este mastita la câini?

Mastita canină este o condiție în care una sau mai multe dintre Lactarea glandelor mamare devine inflamate sau umflate Datorită unei infecții cu o bacterie. Mastita la câini este asociată cu umflarea și patch-urile postpartum. În general, nu este o preocupare pentru lactație care rezultă dintr-o pseudopregnă. Bacteriile care sunt cel mai adesea asociate cu inflamația care provoacă Mastită sunteți Escherichia coli (e. coli), Streptococci și Stafilococ.

Există două tipuri de Canina mastita:

  • Galactostasis este tipul care tinde să apară în etapele ulterioare ale sarcinii și este marcată de sânii de lapte
  • Mastită septică acută este atunci când bacteriile s-au îndreptat spre glanda mamară și au provocat un abces

Infecția glandelor mamare cauzate de mastită poate duce la o afecțiune malignă sau benignă care poate fi verificată printr-o examinare aprofundată a laptelui mamei. Este o condiție potențial care pune viața în pericol, astfel încât să fie întotdeauna tratată cu grijă.

Mastita canine nu este cancer. Prin urmare, nu ar trebui să fie confundată cu Canina tumora de celule catarg, sau Mastocitoma, care este o tumoare canceroasă situată pe piele.

Ce cauzează mastita la câini?

În timpul fazei de prindere, o cățea este expusă diferiților stresori în viața ei. Stresul sarcinii urmată de asistența medicală, împreună cu dinții ascuțiți ai tânărului ei creează o bază de sol infecțioasă pentru bacterii pentru a prospera. În condiții normale, sistemul imunitar al barajului este în măsură să lupte cu bacteriile, cu toate acestea, cu lipsa unor medii nutriționale adecvate sau sanitare, imunitatea ei este mai puțin probabil să funcționeze la nivelul său optim.

[Pulcquote-dreapta] Ca o consecință a durerii, o victimă a câinelui de sex feminin a mastitei canine va respinge adesea puii și va evita alăptarea împreună.[/ Pulcquote-dreapta]

Infecția ascendentă printr-o tată

Una dintre cele mai frecvente cauze ale mastitei la câini este răspândirea lui infecție prin intermediul uneia dintre tatuaje. Trauma sau rănirea într-unul din sfârcuri sau canalul de teatru permite ca bacteriile să intre în canal. În timp ce călătorește glanda mamară, populatul bacteriilor provoacă o infecție. În afară de traume, anumite condiții de viață pot provoca bacteriile să se ridice din cauza diferitelor iritante prezente în spațiul de locuitor al câinelui.

Răni și zgârieturi pe sfârcuri

În timpul sarcinii, o cățea va produce lapte în conductele de lapte ale glandelor sale mamare pentru furnizarea de hrană pentru puii ei. Cu toate acestea, de multe ori, puii pot deveni supraexprimați și prea agresivi în timp ce alăptează. De multe ori zgâriau sfarcurile mamei în timpul hrănirii. Mai mult, sfarcurile pot deveni adesea crăpate din cauza agravării. Aceste crăpături și zgârieturi oferă un loc de joacă pentru bacterii pentru a câștiga un impuls și a provoca o infecție care începe în conductele de lapte.

Igiena slabă

În afară de rănire, o infecție bacteriană a sânilor la câini este adesea cauzată de standardele igienice slabe de viață. Lipsa de igienă într-un loc de locuit a barajului poate provoca haos pe sănătatea ei, deoarece aceste locuri sunt pline cu bacterii și alte proprietăți adverse. Care a spus, nu numai este spațiul de locuit a hrănirea terenului pentru germeni, Dar și spațiul din jurul mamelor mamei. Prin urmare, practici de igienă adecvate, cum ar fi curățarea regulată a câinelui, sânii ei și în jurul spațiului său de cuibărit, sunt necesare pentru prevenire.

Alte cauze

Alte cauze comune ale mastitei includ infecții sistematice care provin în altă parte a corpului și își fac drumul spre tată. Acumularea laptelui La conducta mamară datorită perioadelor prelungite ale producției de lapte pot crește șansele de acumulare de bacterii și pot duce la inflamație. În cazuri mai grave, mastita poate fi un simptom al cancerului de glandă mamar. Din acest motiv, este extrem de important să verificați barajul cât mai curând posibil, deoarece nu este întotdeauna posibil să știți ce etapă a mastitei este în sau dacă infecția este cauzată de factori mai maligni.

Simptome

Proprietarii de câini observă adesea o schimbare a comportamentului și a apariției într-un baraj infectat de mastita canine. Această schimbare este destul de evidentă în modul în care ea colaborează cu descendenții ei și va alarma cel mai probabil crescătorul ei, atâta timp cât plătiți atenția și monitorizați situația în mod regulat.

Simptomele mastitei la câini
Monitorizați câinele feminin pentru a observa o schimbare a comportamentului și aspectului cauzat de mastita canină.

Respingerea puiilor și îngrijirea mai puțin frecventă

Datorită durerii din zona infectată a glandei mamare, un baraj va începe să respingă puii și Evitați asistența medicală în totalitate. Acest lucru este de a contracara disconfortul extrem cauzat de alăptarea constantă a puiilor care irită în continuare senzația dureroasă.

Pe măsură ce starea ei se înrăutățește, poate părea că și-a pierdut interesul complet al puilor și să respingă orice noțiune pentru a continua faza de răbdare. Whelps va plânge foarte mult. În timp ce unii îngrijitori nu pot considera că este foarte mare, această lipsă de atenție este adesea un semn care indică faptul că ceva este greșit și ar trebui verificată.

Glandele mamare vizibil umflate și purulente

Cele mai proeminente semne ale unei infecții bacteriene ale sânului la câini sunt schimbările vizibile vizibile pe tatuajele barajului. Glanda mamară infectată va avea tendința de a se umfla și de a deveni distinct inflamate, umflate și va începe să arate culorile unui teacă purulentă. Site-ul infectat va deveni roșu sau purpuriu în funcție de stadiul avansului și va deveni mai dureros.

De multe ori, după ce a progresat infecția, glanda poate arăta semne ulcerative și poate deveni purulentă în care produce lichide asemănătoare puroiului sau sângelor și prezintă răni vizibile și vizibile. Orice lapte care este exprimat de pe locul infectat va produce un lapte mai noros sau mai gros în compoziție. Sângele și puroi pot fi găsite și în laptele extras, de asemenea.

Letargie și energia generală scăzută

Un baraj care a fost infectat cu infecția cu mastită va arăta semne de letargie extremă și oboseală. Ea va prezenta o energie redusă globală. Poate suferi un a pierderea poftei de mâncare, mai ales când infecția a progresat să provoace o mulțime de durere pentru mamă. Acestea sunt semne evidente de căutare în cățea dvs. care indică că ceva este greșit greșit și trebuie să fie verificată. Un alt semn include somn excesiv. Acest lucru este foarte important să urmăriți pentru că aceste tipuri de infecții se pot răspândi destul de repede în organism și pot afecta energia și funcția globală a barajului.

Alte simptome

În afară de cele mai frecvente semne menționate mai sus, alte simptome de vizionat pentru includerea Lumpy Teaks care sunt dureroase pentru a atinge. Ele pot fi, de asemenea, foarte calde sau fierbinte când este atins. În plus față de faptul că nu dorește să asiste, o infecție a glandelor mamare poate provoca lovitura și mârâit la puii ei. Ea va expune semne de nelinişte În etapele anterioare înainte de a deveni prea slabe. Unii câini pot plânge și scânteia.

Diagnostic

Un diagnostic de examinare fizică completă a barajului poate fi tot ceea ce este necesar, cu toate acestea, unele cazuri necesită rezultate de laborator pentru a exclude alte boli și pentru a confirma ceea ce a fost găsit în examen. După examinarea animalului dvs. de companie, asigurați-vă că VET cunoaște întreaga istorie a câinelui dvs., precum și a oricăror evenimente care duc la incident pentru a lua în considerare posibilele cauze. Damurile vor fi supuse unei analize complete de numărare a sângelui împreună cu un profil de sânge chimic și o analiză de urină.

Numărul total al celulelor sanguine va determina numărul de celule albe și roșii din sânge prezente împreună cu trombocitele. Un alt test de laborator utilizat în mod obișnuit este testul de citologie lapte în care picăturile din laptele ei sunt examinate temeinic sub microscop pentru a detecta numărul de celule albe sau bacteriile. În cazul în care mastita nu răspunde la tratamentul cu antibiotic, poate fi necesar un test de cultură bacteriană în care laptele este extras din situsul infectat, iar bacteria este izolată pentru testare.

Tratament

Mastita canină la câini poate fi tratată cu un curs de antibiotice, o terapie cu fluid intravenos sau o intervenție chirurgicală. Tratamentul va depinde de cât de devreme a fost detectat și diagnosticat mastisul.

Antibiotice

Un tratament antibiotic este, în general, Cea mai rapidă modalitate de a trata și de a recupera de la mastită. Ei promovează o recuperare mai ușoară în timp ce nu au nevoie de nici o spitalizare. Cățelele tratate sunt capabile să rămână în confortul casei lor.

De fapt, majoritatea cazurilor de mastită la câini ajung cu tratamente în ambulatoriu, cu excepția cazului în care este progresată infecția. De aceea este important să se trateze câinele imediat. În timpul acestei faze de tratament la domiciliu, câinii vor fi în mod normal prescrise medicamente cu antibiotice orale. Antibioticele pot reprezenta o amenințare pentru puii care alăptează, totuși, deoarece este posibil ca acestea să poată fi trecute prin laptele mamei.

Terapia fluidă intravenoasă

Dacă infecția cu mastita a câinelui este severă, câinele trebuie să fie spitalizat. În timpul acestui proces, cățea va fi tratată cu terapie cu fluid intravenos, precum și cu medicamente injectabile pentru a-i menține stabil. Terapia cu fluid este, de asemenea, necesară pentru câinii care au dificultăți în gestionarea greutății, de exemplu. Această terapie fluidă va ajuta la menținerea ei la o greutate uniformă și va furniza substanțele nutritive necesare pentru vindecare în timpul tratamentului.

În cele mai grave cazuri, Îndepărtarea chirurgicală a glandelor infectate poate fi cerut.

Lipirea glandelor mamare afectate pentru a păstra tractele curate

Pentru infecțiile mai puțin grave, crescătorii și proprietarii de câini pot să lapte manual conducta de mână. Mișcarea de muls de mână va atenua presiunea din tatăle infectată și va ajuta la creșterea fluxului sanguin. Acest lucru va îmbunătăți considerabil starea barajului și va încuraja vindecarea. Milkingul trebuie făcut la fiecare șase ore pentru rezultate optime.

Deși crescătorii de câini au opțiunea de a asista manual în tratamentul mastitei, acest lucru ar trebui să fie recomandat de medicul veterinar, mai degrabă decât de propria dvs. opinie. Acest lucru se face apoi pe bază de ambulatoriu, ceea ce înseamnă că cățea nu necesită spitalizare.

Poate căppies asistă de la o femeie cu mastită?

În cele mai multe cazuri, cel mai bine este să nu lăsați puii să continue asistența medicală după ce târfa este diagnosticată cu mastită de canină într-una din glandele sale mamare. În stadiile incipiente, puii pot fi potriviți mai adecvat pentru a extrage laptele din glande, spre deosebire de mulsul de mână, dar va exista întotdeauna preocuparea dacă antibioticele utilizate în tratament pot trece la puii. În plus, târfa poate fi, de fapt, prea dureroasă pentru a permite continuarea asistenței medicale.

După ce au spus că, crescătorii de câini vor fi forțați să ia chestiuni de îngrijire medicală în propriile lor mâini hrănirea sticlelor. În aceste cazuri, cumpărați unele de înaltă calitate Puppy Formula înlocuire și obțineți puii într-un program de hrănire regulat, așa cum ar fi fost în timp ce ei erau asistență medicală. Cumpărați o sticlă și hrăniți-le în consecință. Acest lucru trebuie făcut până când glandele mamare sunt toate sunete și clare de la orice infecție.

Prevenirea și evitarea recurenței

Mastita canină poate fi o condiție periculoasă dacă nu este tratată corect sau la timp. Câinii care au avut mastită în trecut sunt mult mai probabil să-l dezvolte în viitor, astfel încât prevenirea este esențială. O femeie care a trecut prin mastita canină ar trebui, în general, să fie eliminat din programul dvs. de reproducere.

Din fericire, există anumite pași pe care o puteți lua pentru a minimiza apariția sau pentru ao împiedica acest lucru în primul rând. Este important Creșteți standardele de igienă În îngrijirea cățea și țineți-i mereu împrejurimile curat, Mai ales în locurile pe care câinele dvs. tinde să frecventeze cel mai mult, cum ar fi locul ei de cuibărit. Un alt sfat este de a bărbierit Glandele mamare precum și rasul în jurul fiecărui teatru. Pentru a preveni mastita și alte infecții, este extrem de important pentru curățarea sânilor barajului cu tifon umed sau apă sărată în mod regulat. Verificați și sfarcurile ei în mod regulat.

Multe cauze de mastită la câini pot fi urmărite înapoi la jocul de zi cu zi între pui și mamele lor. Prin rănirea mamei mamei, bacteriile își pot găsi cu ușurință calea în glandele mamare. Aceste leziuni sunt cauzate în mod obișnuit de zgârierea și crăparea unghiilor și dinților puilor. Prin urmare, păstrați unghiile lor în mod regulat.

În timpul asistenței medicale, dați-vă cățea o baie de sare săptămânală și asigurați-vă că toate tatuajele ei sunt folosite de pui. În cazul numărului de toatări depășește numărul de pui, organizați o rotație între hrănire, astfel încât toate tatile să se folosească. În orice caz, pentru a evita agravarea simptomelor odată ce mastita este diagnosticată, intervenția timpurie este imperativă pentru menținerea infecției bacteriene de la culminarea într-o încercare care pune viața în pericol viața.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mastită la câini - cauze, simptome & # 038; tratamente