Infecția anală a glandei în puii

Puppy

Câinele au glande anale. În timp ce scopul exact al acestor glande este necunoscut, se crede că câinii sălbatici le-au folosit pentru marcarea și protecția teritoriului, similar cu skunks. Când aceste glande anale producătoare de mirosuri devin infectate, va trebui să luați o acțiune rapidă pentru a evita consecințele grave.

Ce este infecția anală a glandei?

Infecția anală a glandei este o afecțiune care provoacă umflarea dureroasă și descărcare mirositoare din sacul de la capătul spatelui unui câine. O infecție anală a glandei vă poate afecta câinele, comportamentul de scotaj prompt și are nevoie de atenție veterinară.

Toate Câinii au două glande anale, sau saculete, situate sub piele la ora opt și patru de pe ambele părți ale anusului. Glandele de dimensiuni de mazăre sunt similare cu a Organele parfumate Skunk. În sălbăticie, câinii ar goli în mod regulat aceste glande, dar multe animale domestice par să fi pierdut capacitatea de a goli aceste glande în mod voluntar, ceea ce poate duce la o creștere a secrețiilor care pot deveni infectate.

Simptomele infecției anal a glandei la câini

Glandele secretă o substanță galbenă de culoare galbenă lichidă sau cremoasă, care ar putea mirosi bine catelul dvs., dar poate fi destul de ofensivă pentru oameni. Din fericire, glandele anale de obicei se auto-exprimă ori de câte ori câinele trece un scaun.

Glandele anale pot fi, de asemenea, exprimate atunci când câinele contractează brusc sfincterul anal, mușchiul circular care controlează anusul. Contracția se poate întâmpla atunci când puii dvs. este înspăimântat sau stresat. Veți observa un miros ciudat, pește de pește destul de diferit de mirosul de la flatulență.

În timp ce majoritatea câinilor nu necesită ajutor cu întreținerea glandei anale, altele au saculețuri hiperactive care pot provoca o problemă de miros sau nu pot să-și exprime frecvent glandele anale suficiente și acești câini au nevoie de ajutor păstrând glandele exprimate.

Stânga netratată, glandele anale afectate pot deveni dureros infectate. Zona de pe una sau de ambele părți ale rectului se va umfla și câinele dvs. se poate linge pentru a ușura disconfortul sau a scoase fundul pentru a încerca să elimine blocajul. Atunci când sunt infectate, secrețiile din glande vor conține sânge sau puroi. În cazuri severe, se poate dezvolta un abces se poate dezvolta la fața locului, caracterizat printr-un umflarea fără păr moale până la purpuriu pe una sau pe ambele părți ale rectului. Câini cu un abces poate rula a febră și se simt bolnav.

Cauzele infecției anale a glandei

Rasele mai mici dezvoltă în mod obișnuit glandele anale afectate atunci când sacii nu reușesc să gumeze normal. Este necunoscut de ce câinii mai mici sunt mai predispuși, deși genetica probabil joacă un rol pe măsură ce acești câini au fost domesticiți mai departe de strămoșii lor decât câinii de rasă mare. Glandele anale afectate pot fi, de asemenea, datorate scaunelor moi sau diaree care nu oferă suficientă presiune pentru a goli sacul. Câinii cu alergii sunt, de asemenea, mai susceptibile de a dezvolta probleme de glandă anal, deoarece glandele lor sunt peste reactive și produc mai multe secreții. Secrețiile pot deveni pasty și groase atunci când nu sunt exprimate în mod regulat și conectați ieșirea normală.

Tratament

Tratamentul în toate cazurile este expresia manuală a glandelor anale. Când glandele sunt infectate, medicul veterinar va trebui să trateze câinele. Zona poate deveni atât de durere încât câinele are nevoie de sedare pentru procedură.

Glandele anale infectate trebuie să fie exprimate în mod regulat și un antibiotic infuzat direct în SAC în sine. Unguente cum ar fi pantalogul de lucru bine- vârful tubului este introdus în deschiderea sacului, iar glanda este umplută cu medicamentul. De obicei, este mai bine dacă medicul veterinar aplică medicamentul în glanda anală. Un antibiotic oral administrat la domiciliu poate fi, de asemenea, prescris și va trebui să înveți cum să dați a Pill la câinele tău.

Compresii calde, umede aplicate în zona infectată timp de cincisprezece minute de două sau trei ori pe zi, vor ajuta infecția să se rezolve mai repede. Înmuiați un prosop cu apă caldă și Dă-ți câinele să stea pe el. Animale de companie sau oferă o mesteca jucărie pentru a-i menține ocupat în timpul tratamentului comprimat.

Glandele anale infectate pot abces, care adesea necesită un lanț chirurgical, astfel încât infecția din interior să poată fi spălată și drenată. Incizia este lăsată deschisă astfel încât rana să se vindece din interior. Câinele va avea nevoie, de asemenea, de antibiotice.

În majoritatea cazurilor, abcesul se vindecă fără complicații. Puii care suferă recurente de impact sau infecție necesită ca glandele lor anale să fie exprimate în mod regulat, de obicei la fiecare patru până la șase săptămâni. În unele cazuri, poate fi necesară eliminarea chirurgicală a glandelor problematice.

Cum de a preveni infecția anală a glandei

Pentru întreținerea glandei anale de rutină, puteți Aflați cum să exprimați singur glandele anale, sau puteți fi făcut de medicul veterinar. Un medic veterinar sau VET poate exprima, de obicei, glandele mai complete prin efectuarea unei proceduri rectale. Acest lucru va reduce frecvența cu care trebuie efectuată expresia. Dacă tu sau groomerul tău efectuați procedura, glanda este exprimată numai din exterior. Cel mai bine este să vă adresați medicului veterinar sau câinelui groomer pentru o demonstrație mai întâi. Manipulările necorespunzătoare ale glandelor pot forța problema mai profundă în țesut, provocând alte probleme, astfel încât să ceară unui profesionist să mențină sănătatea glandei anale a puilor este, de asemenea, o opțiune înțeleaptă.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Infecția anală a glandei în puii