Colesterolul ridicat poate fi bun pentru câinii cu cancer osos

În timp ce colesterolul crescut este de obicei considerat rău pentru sănătate, cercetările recente arată că poate ajuta de fapt câinii cu cancer osos să supraviețuiască mai mult.

În plus față de aceste constatări, cercetătorii la Universitatea de Stat Oregon au avansat, de asemenea, înțelegerea noastră despre un anumit tip de tumoare malignă numită Osteosarcoma. Osteosarcom este diagnosticată nu numai la câini, ci și la om; De obicei, afectează copiii și adulții tineri.

Haley Oper este o oncologie veterinară rezidentă la Colegiul OSU din Medicina Veterinară. Potrivit ei, acesta este un prim pas important în identificarea colesterolului ca potențial biomarker pentru osteosarcomul canin. Un biomarker este ceva care, atunci când este prezent, poate indica boală sau infecție.

Constatările oamenilor de știință nu indică faptul că în mod necesar colesterolul crescut Ajută câini cu cancer osos în lupta lor; Ei au observat că câinii cu un prognostic mai bun se întâmplă, de asemenea, au niveluri ridicate de colesterol.

LEGATE DE: Noul vaccin de cancer canin nou arată promisiunea

Leeper spune că în prezent nu au răspunsurile cu privire la motivul pentru care această corelație există, dar speră că cercetarea viitoare poate arunca o lumină asupra tendinței.

Rezultatele acest studiu au fost publicate în Jurnalul de Practică Animală mică.

Detalii despre studiu

Over și echipa ei au colaborat cu cercetători de la Universitatea de Stat din Iowa pentru a compara 64 de câini cu osteosarcom împotriva a două grupuri de control; 30 de câini afectați de fracturi osoase traumatice și 31 de câini sănătoși de vârste asemănătoare și greutăți la pacienții cu osteosarcom.

Colesterolul ridicat poate fi bun pentru câinii cu cancer osos
Un câine cu cancer osos
Fotografie: Universitatea de Stat Oregon

Numerele au spus o poveste interesantă; Din cei 31 de câini sănătoși, 2 au avut niveluri ridicate de colesterol seric total, în timp ce 3 dintre cei 30 de câini cu fracturi osoase au avut această altitudine. Și o creștere a 29 din 64 (aproape jumătate) a pacienților cu osteosarcom au prezentat niveluri crescute de colesterol.

35 dintre pacienții cu cancer au avut cancer de picior, cu piciorul fiind ulterior amputat cu chimioterapie să urmeze (tratamentul standard de astăzi pentru boală). Din acestea, Câinii cu colesterol mai mare au avut un timp mediu de supraviețuire de 455 de zile, ceea ce este de două ori mai mare decât al câinilor cu colesterol normal.

Înțelegerea colesterolului

Colesterol este o substanță cerată care circulă în sânge. Acesta provine din două surse; Acesta poate fi produs de ficatul dvs. propriu sau derivat din grăsimi animale pe care le consumăm (cum ar fi carnea, ouăle și produsele lactate).

Potrivit intermediarului, oamenii tind să asocieze doar colesterolul negativ cu atacuri de hrană și de inimă proastă. Dar ne reamintește că colesterolul este de fapt implicat în multe procese și structuri cruciale din organism, cum ar fi sistemul imunitar, membranele celulare ... și sănătatea oaselor.

În studiile viitoare, cercetătorii vor urma pacienții cu câini pe termen lung și vor studia specificul Conținutul de lipide în sânge. Lipidele din sânge sunt (în principal) colesterolul și acizii grași. Acest lucru poate ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai bine rolul pe care colesterolul îl joacă în rate îmbunătățite de supraviețuire.

Citiți următorul: Noul medicament pentru cancer crește supraviețuirea la câini

Referinţă:

  1. H. A. Viall, C. RUAUX, S. Bracha. Evaluarea preliminară a concentrațiilor totale ale colesterolului seric la câinii cu osteosarcom. Jurnalul de Practică Animală mică, 2017; DOI: 10.1111 / JSAP.12702
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Colesterolul ridicat poate fi bun pentru câinii cu cancer osos