Câinii ajută acum să trateze cancer la copii

Cercetătorii caută câini pentru a ajuta la găsirea unor opțiuni de tratament mai bune pentru cancer la om - în special copii.

Potrivit oncologului veterinar dr. Chand Kanna, anumite tipuri de cancere la câini sunt aproape identice cu aceleași tipuri de cancere la om.

O privire mai profundă

Osteosarcom (cancer osos), de exemplu, funcționează identic în ambele specii. Dr. Kanna spune că dacă un patolog se uită la osteosarcomul uman și câine sub microscop, nu există nici o diferență observată.

Dr. Kanna lucrează la serviciile oncologice în Springfield, Virginia. De asemenea, a petrecut mai mulți ani de lucru la Institutul Național al Cancerului, Cercetarea legăturilor dintre cancerele care afectează atât canini, cât și copiii.

Potrivit Societății Americane de Cancer, majoritatea osteosarcorilor care au loc la omul afectați de copii și adulți tineri. De obicei, acest cancer atacă oasele lungi ale picioarelor sau brațelor și, uneori, pelvisul.

Câinii ajută știința să trateze cancerul la copii
Cancerul comun pentru copii și canini. Imagine: Fundația Canines-N-Kids

Osteosarcomul este cea mai comună tumoare osoasă printre canini.

Asemănările împărtășite de oameni și câini sunt locația tumorii, caracteristicile microscopice ale tumorii și modelul răspândirii cancerului.

Progresul este necesar cu disperare

Theresa fag și-a pierdut tânărul fiu Daniel la osteosarcom; El a fost diagnosticat la vârsta de 11 ani și a murit 2 ani mai târziu.

Fag spune că Daniel a trebuit să se supună 130 de nopți în spital, 15 operațiuni, 20 de runde de chimioterapie cu doze mari, studii clinice și alte încercări.

A fost disponibilă o singură opțiune de tratament pentru Daniel; A fost aprobat de FDA în 1979 și implică "arme mari" din chimioterapie.

Frustrat de lipsa de alternative mai bune disponibile, fagul a făcut propria ei cercetare. A început să se uite la genetica osteosarcomului, sperând să găsească medicamente utilizate pentru a trata alte forme de cancer. Apoi a intrat în cercetarea efectuată pe câini cu osteosarcom.

LEGATE DE: Un nou medicament de cancer care mărește supraviețuirea la câini

Una dintre cele mai mari fețe de știință a luptelor cu găsirea unor opțiuni mai bune pentru copii cu Osteosarcom este lipsa unui model bun pentru studiile clinice. Procesul poate fi complicat, iar osteosarcomul nu este un cancer care să poată aștepta. Adesea dovedește fatal foarte repede.

Dar fagul știe despre mai multe lucruri încercate acum cu câini; Dacă medicamentele pe care le folosesc se dovedesc de succes, pot fi capabile să tranzifică unele dintre aceste tratamente în copiii umani.

Speranță pentru un tratament

Fundația Canines-N-Kids a fost fondată anul trecut cu o singură misiune: Creșterea gradului de conștientizare și a fondurilor pentru cercetarea cancerului canin și din copilărie, pentru a le aborda.

Dr. Kanna este încântată de această colaborare, precum și studiile efectuate pe cancerele caninei. Potrivit lui Kanna, în cazul în care noile medicamente îmbunătățesc rezultatele pentru câini, acestea vor fi apoi prioritizate pentru evaluări în tratamentul cancerelor din copilărie.

Osteosarcoma este un cancer care este cercetat cu acest scop, dar nu este singurul. Institutul Național al Cancerului are mai multe studii clinice care se referă la asemănări la câini și adulți care împărtășesc tipurile de cancer, cum ar fi melanomul, limfomul și sarcomul țesuturilor moi.

Citiți următorul: Ghidul final pentru creșterea copiilor cu câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii ajută acum să trateze cancer la copii