Tumorile, creșterea și chisturile la câini

Puppy sănătos după examen medical

Nu este neobișnuit să găsim bucăți și umflături pe câini. Creșterile și masele pot apărea pe câini la orice vârstă, dar sunt printre cele mai multe Probleme comune de sănătate văzute la câinii mai în vârstă. Ca proprietar de câine, este util să înțelegeți diferitele tipuri de creșteri pe care le puteți întâlni. Orice masă sau creștere persistentă, neobișnuită ar trebui să solicite un apel medicului veterinar.

Epulidele la câini sunt tumori gura obișnuite

Ce sunt tumorile, creșterea și chisturile?

Majoritatea medicilor veterinari vor numi orice necunoscut forfetare sau bump o creștere, masa sau o tumoare. În general, termenii pot fi utilizați interschimbabil, dar majoritatea veterinarilor evită cuvântul tumora, cu excepția cazului în care masa a fost determinată a fi un tip de cancer.

Simptome ale tumorilor, cresterilor si chisturilor la caini

Creșterile anormale pot apărea oriunde pe corp sau în gură. Semnele de avertizare includ:

  • O bucată anormală sau o bombă variind de la foarte mic la foarte mare
  • A decolorat, mâncărime sau piele iritată peste o ciocnire
  • O zonă umflată (în special în interiorul corpului)
  • Ganglionii limfatici mărită
  • Lamele sau umflarea afectează un os

Chisturi sebacee, adenoame și adenocarcinoame

Chisturile sebacee sunt tipuri comune de chisturi ale pielii care conțin sebum, un material uleios, uleios găsit în mod normal în piele în jurul foliculilor de păr. Aceste mase pot fi găsite oriunde pe corp. Chisturile sebacee sunt benigne, dar pot fi, de asemenea, confundate cu o tumoare malignă numită adenocarcinomul glandei sebacee sau o masă benignă numită adenomul glandei sebacee. Dacă chistul nu vă deranjează câinele, veterinarul dvs. ar putea lăsa singur, dar un chist poate fi îndepărtat chirurgical dacă este necesar. Odată eliminat, chistul trebuie trimis la un laborator, astfel încât un patolog veterinar poate determina că este, într-adevăr, doar un chist sebaceos sau un adenom sau adenocarcinom care poate necesita mai mult tratament.

Etichete de piele

Etichetele pielii pe câini sunt similare cu acei oameni. Unii pot obține destul de mari și penduloși, atârnând pielea printr-o tulpină îngustă. Etichetele pielii sunt benigne și, de obicei, nu sunt îndepărtate decât dacă le deranjează câinele sau sunt foarte mari și iritate.

Histiocitomul

Histiocitomul sunt umflături roșii care pot apărea rapid pe pielea câinelui dvs. și tind să plece pe cont propriu pe parcursul unor câteva luni. Deși sunt tumori benigne, unii pot crește rapid și într-adevăr vă deranjează câinele. VET dvs. poate recomanda eliminarea histiocitomelor mari sau iritate. Spre deosebire de alte mase comune ale pielii, histiocitomii sunt cel mai frecvent diagnosticați la câinii mai tineri.

Carcinomul celular scuamos

Carcinomul celular scuamos este un tip de tumoare care poate fi cauzat de expunerea la soare. Acest tip de cancer poate apărea pe piele și / sau în gură. Aceste tumori pot avea o culoare roz sau roșiatică și un aspect "brut".

Melanomul malign

Melanomul malign poate apărea pe piele și / sau în gură și se consideră că este cauzată de expunerea la soare. Multe dintre aceste tumori au o culoare neagră, dar nu toți vor arăta la fel.

Canine Creșteri orale

Există multe tipuri de creșteri care se pot dezvolta în gura câinelui tău. Unele creșteri nu pot fi ușor de văzut, dar vor provoca semne cum ar fi respirație urâtă, probleme de mestecare, dificultăți de a ține lucrurile în gură, dureri orale și pasăre la fața sau gura. Desigur, aceste semne ar putea, de asemenea, să indice Boala dentară și nu ar trebui să fie ignorată.

  • Papilomii sunt negi cauzate de papillomavirus. Ele pot apărea pe buzele câinelui, față și în interiorul gurii. Papilomii sunt benigni, dar foarte contagioși. Ele pot fi eliminate dacă provoacă probleme pentru câinele dvs., dar în multe cazuri vor rezolva singuri.
  • Epulis este o creștere orală care se formează de obicei pe țesutul gingiei în jurul unui dinte. Multe epulide sunt benigne, dar unele pot fi maligne, astfel că sunt necesare diagnostice suplimentare.
  • Hiperplazia gingivală este o supraaglomerare benignă de țesut de gumă care poate arăta un pic ca o tumoare la câțiva câini. Acest exces de țesut de gingie poate fi îndepărtat dacă este afectat dinții sau este deranjant câinelui. Țesutul îndepărtat poate fi trimis unui patolog veterinar doar pentru a vă asigura că nu există celule canceroase prezente.
  • Melanomul oral poate apărea în gură și poate fi negru în culoare.
  • Carcinomul de celule scuamoase și fibrosarcom sunt alte tipuri comune de cancer care se pot dezvolta în gura câinilor.

Unele tumori orale pot afecta dinții și osul în gură și față. Dacă câinele dvs. are o masă orală, veterinarul dvs. va recomanda probabil punerea câinelui în anestezie, astfel încât să se poată efectua o examinare amănunțită și radiografii.

Lipomas la câini

Lipoamele sunt tipuri comune de tumori văzute la câini. O lipomă este o masă grasă benignă care poate fi găsită oriunde pe un corp de câine, de obicei sub piele. De obicei, se simt moi și mobilă și rareori provoacă durere sau disconfort pentru câine. Lipoamele pot fi eliminat chirurgical Dacă interferează cu mobilitatea sau confortul câinelui, cresc rapid sau ruptură (provocând daune pielii). În cazuri rare, o lipomă aparentă este de fapt o tumoare malignă numită Liposarcoma. Testarea diagnosticului poate diferenția cele două.

Tumorile celulelor celulelor la câini

Tumorile celulelor de celule pot apărea ca niște lovituri de piele sau tumori interne. Aceste mase pot elibera histamina atunci când sunt deranjate, care pot avea un efect negativ asupra corpului câinelui tău. Dacă veterinarul dvs. suspectează o tumoare celulară catargă, câinele dvs. poate fi tratat mai întâi cu difenhidramină pentru a minimiza eliberarea histaminei. Odată ce masa este îndepărtată, un patolog va clasifica tumora ca I, II sau II. Această clasificare indică cât de malign este tumora și cât de probabil este de a metastaza (răspândiți în alte părți ale corpului câinelui dvs.).

Tumorile mamare la câini

Tumorile mamare sunt mai frecvente la câinii de sex feminin, în special la cei care sunt Nu este spayed dar uneori pot apărea Femei spionate de asemenea. Deși unele mase mamare pot fi benigne, mulți sunt canceroși. Prognoza se îmbunătățește atunci când masele sunt diagnosticate și îndepărtate chirurgical atunci când sunt mici.

Masaje interne

Unii câini dezvoltă mase interne în piept sau abdomen, mai ales ca seniori. Masile interne pot fi găsite datorită simptomelor pe care le creează (de exemplu, respirația sau vărsăturile) sau în timpul unei examinări fizice de rutină. Masele interne pot fi benigne sau maligne și sunt de obicei diagnosticate definitiv printr-o combinație de radiografii, ultrasunete, lucrări de laborator și biopsie. Tratamentul depinde de locația și tipul tumorii.

Limfomul canin

Limfom nu este de fapt o tumoare - este un cancer al anumitor celule din cadrul sistemului imunitar. Cu toate acestea, primul semn de limfom este adesea o mărire a ganglionilor limfatici, care pot arăta și se simt ca tumori.

Proprietarii de animale de companie observă cel mai adesea bucăți în zona gâtului, dar pot fi găsite și în zona axilară (Armpits), zona inghinală (abdomen inferior lângă coapse) și spatele genunchilor. Limfomul este adesea diagnosticat cu o aspirație sau biopsie cu ac sau biopsie. Chimioterapia este cel mai frecvent tratament pentru limfom.

Cauzele tumorilor, cresterilor si chisturilor

  • Chisturi sebacee, adenoame și adenocarcinoame
  • Etichete de piele
  • Histiocitomul
  • Carcinomul celular scuamos
  • Melanomul malign
  • Canina creșterii orale
  • Lipoame
  • Tumorile celulelor de celule
  • Tumorile mamare
  • Masele abdominale
  • Limfomul canin
  • ... și multe alte chisturi (non-sebacee), Hematoame, infecții, reacții inflamatorii și umflături care rezultă din rănirea.

Procesul de diagnosticare

Când a fost descoperită o bucată, medicul veterinar efectuați o examinare fizică. Dacă bucura este foarte nouă și potențial temporară (cum ar fi rezultatul unei mușcături de bug sau a unei injecții), medicul veterinar poate recomanda o perioadă de observație, dar în majoritatea cazurilor vor efectua diagnostice suplimentare pentru a determina tipul de celule care cuprind masa. Aceasta înseamnă, de obicei, colectarea unei probe de material din masă și analizarea acestuia sub un microscop.

Un medic veterinar colectează în mod obișnuit aceste eșantioane prin aspirarea sau biopsia de ac fină. Evaluarea eșantioanelor (adesea efectuate de un patolog) poate Indicați dacă masa este canceroasă, Și dacă da, ce tip de cancer este prezent.

Dacă medicul veterinar vă diagnează câinele cu cancer, diagnosticul suplimentar va fi cel mai probabil recomandat, inclusiv:

  • Teste de laborator, cum ar fi chimia sângelui, numărul de sânge complet și urineza
  • Radiografii (raze X) care pot dezvălui semne de metastaze sau alte probleme
  • Ultrasunete, care poate oferi o imagine mai bună a organelor interne și poate căuta metastaze
  • Scanarea CT sau RMN, care va ajuta veterinarii să se uite mai atent la structura tumorii câinelui și a unor organe interne.

Unele diagnostice și tratamente avansate trebuie să fie efectuate de un specialist veterinar.

Când câinele dvs. are nevoie de o biopsie

Dacă o aspirație fină a acului nu este eficientă (sau dacă VET-ul dvs. crede că nu este cea mai bună opțiune), următoarea recomandare este de obicei o biopsie. O biopsie este adesea efectuată cu câinele sub anestezie generală sau sedare, dar anestezia locală pot fi utilizate în funcție de mărimea și locația masei.

Biopsia poate fi efectuată prin utilizarea unui ac deosebit de mare. Sau, veterinarul poate tăia în masă chirurgical. În unele cazuri, întreaga masă este îndepărtată chirurgical și trimisă la un laborator pentru identificare.

Cum de a preveni tumorile, creșterea și chisturile

Multe bucăți, lovituri și creșteri nu pot fi prevenite, dar unele pot. De exemplu, spionarea câinelui înainte ca primul ciclu de căldură, elimină practic șansele ca ea să dezvolte tumori mamare.

În toate cazurile, mențineți o dietă sănătoasă și un stil de viață activ pentru câinele dvs. și vedeți-vă medicul veterinar cel puțin o dată pe an pentru îngrijirea preventivă. Să adere la un program regulat de îngrijire și să ia notă de bulgări sau lovituri care sunt noi. O fotografie și o înregistrare scrisă pot ajuta la urmărirea creșterii și dacă vedeți o schimbare rapidă, vorbiți imediat cu un veterinar.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tumorile pielii la câini. Merck Manual veterinar

  2. Tumorile orale la animale mici. Merck Manual veterinar

  3. Tumorile mamare la câini și pisici. Merck Manual veterinar

  4. Limfomul canin. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tumorile, creșterea și chisturile la câini