Câinii masculi au sfarcuri? Tot ce trebuie să știți

Câinii masculi au sfarcuri?

Răspunsul la întrebarea "Câinii masculi are sfarcuri" este surprinzător de simplu: da. De fapt, aproape toate mamiferele de ambele sexe au sfarcuri, cu unele excepții, cum ar fi șobolani masculi, platypuse masculine și șoareci de sex masculin. Întrebarea mai complicată este motivul pentru care câinii de sex masculin au sfarcuri?

Câte sfarcuri au câini de sex masculin?

Sfârcurile de pe un câine de sex masculin se găsesc în același loc ca și pe un câine de sex feminin. Ei alerg în două linii în jos pe abdomen, pereche de pereche. Niplele sunt destul de asemănătoare, indiferent dacă câinele este un bărbat neaterat, o femeie spartă, un bărbat intact sau o femeie intactă, deși există unele diferențe în niplurile feminine în comparație cu sfârcurile masculine.

Numărul de mameloane pe un câine, depinde de dimensiune. A Câine de rasă mai mare pot avea zece sfarcuri în cinci perechi. A câine mai mic pot avea opt sfarcuri în patru perechi. Deși este posibil ca câțiva câini să aibă mai mult sau mai puțin.

Cum arată sfarcurile pe un câine de sex masculin

Cum arată sfarcurile pe un câine de sex masculin?

Dacă aveți a Rajor cu părul lung, S-ar putea să fi văzut niciodată sfarcurile câinelui tău. Dacă câinele dvs. are o haină scurtă, atunci ați observat sfarcurile lui. Sfarcurile masculine arata foarte asemanatoare cu sfarcurile feminine. Sunt niște lovituri mici, rotunde. Ele pot fi aceeași culoare ca și culoarea pielii câinelui, sub haina lui sau poate fi o culoare diferită. Ambele sunt complet normale, și nimic de îngrijorat.

Niplele au nume?

Sfârcurile de pe un câine de sex masculin au de fapt nume. Numele se referă la locul în care sunt pe corpul ei. Presupunând că câinele are zece sfârcuri, prima pereche de sfârcuri este cea mai apropiată de picioarele din față și se numește sfarcurile toracice craniene. După ele, vine o pereche de sfârcuri toracice caudale, urmate de sfarcurile abdominale craniene, iar sfarcurile abdominale caudale. Ultimele sunt de sfârcuri sunt aproape de îngrozitoare și se numesc sfârcurile inghinale.

De ce câinii de sex masculin au sfarcuri?

Mamiferele feminine au sfarcuri pentru a hrăni laptele la copii, așa că pare destul de inutilă pentru animalele de sex masculin să aibă sfarcuri. Majoritatea mamiferelor de sex masculin nu au nici un rol în hrănirea descendenților, deci de ce câinii de sex masculin au sfarcuri?

Nu este nimic de-a face cu hrănirea. Sfârcurile sunt ceea ce se numește o stare rudimentară. Când un mamifer, în acest caz, un câine este conceput, începe să se dezvolte ca embrion. Înainte de a-și dezvolta sexul, se dezvoltă mai întâi alte părți ale corpului, iar sfarcurile sunt dezvoltate în această primă etapă de dezvoltare. Practic la etapele de dezvoltare inițiale, toate embrionii sunt exact la fel. Pe măsură ce catelul continuă să crească în uter, se dezvoltă alte părți ale corpului său, inclusiv hormonii care determină dacă este o fată sau un băiat.

Deoarece nu există o necesitate evolutivă de a schimba procesul de dezvoltare, câinii de sex masculin au sfarcuri. Un alt exemplu al unei stări rudimentare ar fi oasele pelvine din balene. Ei nu mai au un scop, dar nu provoacă nici un rău, astfel încât acestea nu au fost eradicate prin selecție naturală.

De ce câinii de sex masculin au sfarcuri

Cainii de sex masculin pot avea probleme cu sfarcurile lor?

În general, sfarcurile nu vor face ca câinele dvs. să facă probleme. Ele tind să fie inofensive, destul de inutile, dar inofensive. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că le puteți ignora complet. Faceți verificarea niplurilor câinelui dvs. parte a rutinei sale, astfel încât dvs. va observa modificări cât mai curând posibil. Unele schimbări pot fi complet benigne, dar altele pot avea o cauză mai sinistru.

  • Modificări în dimensiune

Modificările în mărimea sfarcurilor câinilor pot fi o cauză de îngrijorare. Niplurile mărite pot fi un simptom al cancerului testicular. Cancerul testicular poate afecta atât câinii de sex masculin netered, cât și intact, dar este mult mai frecvent în câinii intacte. Dacă observați că câinele dvs. a extins sfarcurile, ar trebui să căutați alte simptome comune, cum ar fi umflarea abdomenului, pierderea simetrică a părului, durerea în abdomen și anemia. De asemenea, puteți observa și alți câini de sex masculin care să devină prea interesați de dvs.

Chiar dacă nu observați nici unul dintre aceste alte semne, ar trebui să vă contactați pe medicul veterinar cât mai curând posibil. Dacă câinele dvs. este diagnosticat cu cancer testicular, atunci vor exista două opțiuni de tratament. Dacă este intact, atunci neutering poate elimina toate cancer. Dacă el este sterilizat, poate avea nevoie să aibă tratament de chimioterapie. Cu toate acestea, cancerul testicular nu este de obicei agresiv și nu se răspândește adesea în alte zone. Aceasta înseamnă că, în majoritatea cazurilor, prognosticul este foarte pozitiv.

  • Modificări ale culorii

Este obișnuit ca sfarcurile câinelui să schimbe culoarea pe o perioadă de timp. În majoritatea cazurilor, acest lucru nu este altceva decât un semn de îmbătrânire. Atât sfârcurile câinelui de sex masculin, cât și femeile pot trece printr-o schimbare de culoare pe măsură ce îmbătrânesc. O schimbare a culorii în câinele feminin mai tineri ar putea fi un simptom al mastitei, dar nu este o condiție ca câinii de sex masculin pot obține.

  • Nu de fapt un mamelon

Majoritatea proprietarilor se vor panica atunci când văd sau simt nimic din obișnuit, iar cândva poate greși un mamelon pentru o căpușe. Sa întâmplat cu majoritatea dintre noi, deci nu este nimic de a vă simți rău. Dacă nu sunteți sigur dacă ceea ce simțiți este un mamelon, sau, eventual, o bifare, aruncați o privire la ea. Dacă lovitura este pe deplin atașată corpului câinelui, atunci este un mamelon sau un mol sau o scabie. Dacă se pare că este parțial îngropat în carnea lui, atunci este mai mult decât probabil o bifă. Poti Îndepărtați-vă singur, Dar trebuie să fii sigur că ai eliminat toate căpușele și nu doar corpul.

În legătură cu o postare: Instrumentul de remodelare a câinelui

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii masculi au sfarcuri? Tot ce trebuie să știți