10 Semne de cancer la câini pentru a privi

Semne de cancer la câini

Ajutor de îngrijire și nutriție adecvată stimulați sistemul imunitar de câini, Păstrați-le împotriva bolilor comune și prelungirea vieții lor. Cu toate acestea, bolile canine sunt, în mod normal, rezultatul unei game largi de factori, inclusiv genetică, expunere la stimuli nocivi, traume fizice, nutriție și chiar vârsta. Numai îngrijirea corectă nu vă poate salva animalul de pe Big C.

Dr. Dave Ruslander, fost președinte al Societății Cancerului Veterinar, explică faptul că, Câinii îmbătrânesc, Ele devin mai vulnerabile la infecții și probleme de sănătate. El a adăugat că aproximativ 50% dintre câinii cu vârsta de 10 ani și mai mult dezvoltă cancer, care este acum cauza principală a morții în rândul caninilor. Medicii recomandă totuși verificări periodice și respectarea meticuloasă, indiferent de vârsta câinelui dvs. Chiar și cei mai tineri nu sunt cruțați de cancer.

Simptome de cancer de câine bolnav

Detectarea precoce a semnelor de cancer este esențială pentru salvarea vieții câinelui. Cu toate acestea, spre deosebire de oameni, câinii sunt incapabili de vorbire. Acest lucru face sarcina de a cunoaște stare de sănătate Dificil, lăsând proprietarii dependenți de indicii comportamentale și de manifestările fizice ale bolii. Mai jos sunt 10 dintre semnele indicative ale cancerului pe care proprietarii de câini nu trebuie să o ignoreze.

Bulgări suspecte

Bulgări sau mase la câini sunt normale pe măsură ce îmbătrânesc și acumulează depuneri de grăsimi în timp. Există două categorii de bucăți la câini: benigne și maligne. Acesta din urmă este mai probabil să ducă la cancer, deși acest lucru nu înseamnă că bulgări benigne sunt sigure și ar trebui să fie trecute cu vederea. Unele bulgări benigne în cele din urmă transformă malign; ei devin mai mari și complică țesuturile învecinate. Astfel, este important să efectuați o verificare obișnuită a câinelui dvs. o dată sau de două ori pe lună, în special dacă câinele dvs. este avansat deja.

Bulgări se dezvoltă în mod obișnuit sub piele și în glandele mamare. Vă puteți concentra asupra acestor zone, deoarece acestea sunt considerate cancerului predispus. În timp ce procedura se poate face cu ușurință acasă, sunteți recomandat cu fermitate să consultați un medic veterinar odată ce vă simțiți un suspicios și în ceea ce privește creșterea, în special atunci când sunt însoțite de alte semne și simptome. La urma urmei, malignitatea unei tumori sau a unei bucăți necesită o analiză a eșantionului și există zone sensibile cum ar fi organele genitale și sânii care sunt cel mai bine lăsate în mâinile unui expert.

Afte bucale

Rănile gurii sunt greu de observat, deoarece nu sunt vizibile în exterior. Cel mai probabil, ei merg neobservat de către proprietarii de câini, cu excepția cazului în care își examinează părțile corpului animalelor de companie în mod minunat sau își aduc animalul la clinica veterinară unde se efectuează o verificare cuprinzătoare. Rănile gurii, în special atunci când sunt însoțite de descărcarea sau sângerarea greșită, pot fi semne de cancer oral. Având în vedere dificultatea de a observa rănile gurii la câini, este recomandabil ca îngrijitorii să fie în mod regulat periați dinții animalelor de companie și verificați interiorul gurii lor în proces.

Ați putea dori, de asemenea: Câini periuțe de dinți

Altele decât rănile și sângele, culoarea și starea gingiilor animalului dvs. pot fi, de asemenea, orientative pentru o boală gravă. Gumele palide arată că câinele a experimentat pierderea de sânge și motivul poate fi cancer. Dacă aceste semne vizibile rămân neobservate, mirosul intens neplăcut al gurii câinelui tău poate fi steagul tău roșu. Soarele agravează bacteriile care rase în mod natural în gură, astfel mirosul rău chiar și după periajul regulat.

Oboseală

O lipsă bruscă de energie în rândul câinilor este o dăruire moartă a unei boli sau a unei răniri. Ca proprietar de câine, sunteți cel mai probabil familiarizat cu nivelul de energie obișnuit al animalului dvs. de companie și de comportamentul în orice zi. O schimbare în starea de spirit reflectă adesea ceva neobișnuit în sănătatea sa. Poate fi cancer sau altă boală. Dacă câinele dvs. este deja avansat în ani și letargic, pierderea bruscă de interes pentru o activitate preferată, alimente sau obiect poate fi un semn al unei probleme de sănătate. Altele privind comportamentele includ pauze în răspunsuri de rutină, întârziate, pierderea apetitului și prea mult sau lipsa de somn.

Într-un interviu, dr. Ruslander a explicat că, deoarece cancerul canin uneori nu manifestă semne vizibile până la etapa latentă, devine critică pentru ca proprietarii de câini să respecte și să nu fie mulțumiți. Oboseală, deși un semn non-alarmant, ar trebui tratată în serios.

Semne de cancer la câine

Colaps și sincopă

Slăbiciunea sau letargia în rândul câinilor nu pot fi acea alarmă pentru proprietarii de animale de companie. Dar cand Câinii prăbușiți Fără o cauză imediată a traumelor fizice sau a vătămării, acestea ar trebui să fie graficate la medicul veterinar pentru o verificare cuprinzătoare. Când câinele dvs. se prăbușește, poate fi prea slab pentru a-și aduna energia pentru a rămâne, deși este încă conștientă. Un colaps la animale poate semnifica o serie de probleme posibile, inclusiv cauze circumstanțiale cum ar fi deshidratarea, otrava și cursa de căldură. În același timp, acestea se pot datora, de asemenea, cazurilor grave de boli neurologice, musculo-scheletice, cardiace și endocrine. În unele cazuri, aceste boli se dezvoltă în cancer.

Între timp, leșin sau sincopă este cauzată de lipsa fluxului de sânge către creier. Aici, animalul este complet inconștient pentru o perioadă de timp. Spre deosebire de oameni, animalele rareori leșin, dacă nu are loc o anomalie în sistemul lor. Legătură la animale, este suficientă să spună, este mai puțin frecventă. Există doar două cauze posibile pentru leșin la animale, fie că au probleme neurologice (e.G., creierului convulsii) sau probleme cardiace (e.G., Inima neobișnuită a inimii). Deci, atunci când câinele tău leșine, ar trebui să fie suficient motiv pentru a sprinta până la veterinar.

Mișcări neobișnuite

Are dvs câine limpede, se aplecă foarte mult pe o parte, sau se rotesc fără sfârșit pe covor? Aceste mișcări ciudate pot fi semne de avertizare de durere pe care câinele dvs. experiențele și suferințele. Deoarece acestea nu sunt echipate cu cunoașterea tratamentului adecvat al durerii, aceștia exercită mecanisme comportamentale, cum ar fi neutilizarea unei zone afectate (e.G., limpede) sau aplicarea presiunii (e.G., apăsând o parte a corpului pe o suprafață) pentru a atenua sau a evita durerea. Mai mult, ei nu sunt echipate verbal durerea lor la îngrijitorii lor umane, așa că recurg la Ilping pentru ajutor cel puțin. Deși este posibil ca aceste mișcări neobișnuite să fie cauzate de boli mai puțin grave, cum ar fi artrita sau o ușoară vânătăi, durerea poate fi, de asemenea, indicatoare a cancerului osos. Nu luați riscul și aduceți-vă câinele la medic cât mai curând posibil.

Descărcarea anormală

Descărcarea sau sângerarea greșită este un motiv absolut de îngrijorare. Se poate datora infecției sau unei boli mai grave, cum ar fi cancerul nazal. La animale, descărcările anormale asociate cu cancer apar în mod obișnuit în zonele faciale, cum ar fi ochii, nasul și gura. Mirosul neplăcut al descărcării poate indica severitatea bolii. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru proprietarii de câini să-și aducă imediat animalele de companie la cea mai apropiată clinică.

Medicii explică faptul că mirosul neplăcut, chiar și în absența oricărei descărcări sau sânge, trebuie luate în serios de către proprietarii de animale de companie. Respirațiile extrem de rele ale câinilor dvs. pot fi cauzate de răni de gura canceroasă, care scapă de ochii unui observator obișnuit. Mirosul corpului rău, între timp, poate tulpina din bucățile canceroase ascunse sub piele și blană.

Rănile

Rănirea per se sunt tratabile și periculoase numai atunci când sunt lăsate neintenționate. Sistemul corporal al animalelor are, de asemenea, capacitatea naturală de a vindeca tăieturi minore și zgârieturi. De exemplu, trombocitele animalelor ajută la prevenirea fluxului greu continuu de sânge de la răni prin formarea unui cheag. Cu toate acestea, potrivit oncologului veterinar, dr. Ruslander, răni care persistă în timp sunt un semn clasic de cancer. Atunci când evacuările greșite încep să curgă din zona afectată, atunci proprietarii de câini nu ar trebui să aștepte o zi mai mult înainte ca câinii săi verificați.

Convulsii

Convulsii sunt spasme sau supratensiuni corporale bruște și necontrolate, cum ar fi jignul piciorului, răsucirea și mestecarea. Elevii dilatează și mușchii se răsucesc. Convulsiile sunt posibile semne ale unei game largi de boli, inclusiv a bolilor hepatice, a toxinelor sau a tumorii cerebrale. Toate sunt boli grave care necesită o acțiune absolută din partea proprietarului, mai mult încât animalele de companie pot apărea normale chiar și cu câteva minute înainte de episod. Știind ce să facă în timpul unei convulsii contribuie la supraviețuirea animalului de companie canin.

Când câinii se confruntă cu convulsii, acestea nu trebuie să fie mutate decât dacă poziția lor nu poate să le facă rău. Spasmele nu fac ca câinii să fie dureri, la urma urmei. Proprietarii trebuie să se mențină calm. Dacă devine necesar să mutați câinele, apucați-le de picioare. Atingerea și mângâierea lor este în regulă, dar plasarea mâinilor lângă gură poate fi nesigură, deoarece sunt incapabili de a-și controla mișcările. Gurile lor convulzi în mod involuntar și s-ar putea să-ți dea mâinile.

Îngrijirea de urgență este necesară atunci când confiscarea durează timp de cinci minute sau mai mult și când incidența are loc de două ori succesiv. Chiar și câinii deja diagnosticați clinic cu epilepsie ar trebui să fie încă verificați de un medic veterinar după confiscare. Altele decât istoricul său medical, vârsta și bunăstarea generală a câinelui sunt, de asemenea, factori critici. Potrivit Dr. Zaidel, un medic veterinar din New York, câinii mai în vârstă sunt mai predispuși la convulsii comparativ cu cei mai tineri. Nu un minut ar trebui amânat dacă un câine de 12 ani experimentează o confiscare.

Greutate modificări

Dr. Zaidel a explicat că pierderea bruscă a apetitului unui câine poate indica cancer gastrointestinal. În acest caz, pierderea în greutate are loc atât de drastic încât îngrijitorii nu pot pierde schimbarea fizică. Medicul veterinar de la spitalul de animale din Malta chiar a adăugat că pierderea în greutate este printre semnele sigure ale cancerului canin, atât de multă îngrijire ar trebui să fie dată.

Pe de altă parte, dacă câinele dvs. câștigă greutate, dar apetitul său este sărac, ar trebui, de asemenea, să fii îngrijorat. Dr. Timothy Rocha, un oncolog veterinar cu sediul în New York, a recomandat vizita unui medic în acest caz. Ceva neobișnuit se întâmplă în interiorul corpului animalului dvs. de companie. Simțiți punga câinelui tău. Dacă stomacul pare să fie umflat, în ciuda consumului de mâncare mai puțin, câinele dvs. poate avea un organ intern umflat.

Legate de pierderea în greutate sau câștigul este mișcarea intestinală neregulată la câini. Dr. Rocha a explicat că diareea nu trebuie tratată imediat ca un semn de cancer. Cu toate acestea, posibilitatea de a fi un indicator al cancerului este ridicată dacă se trage timp de câteva săptămâni și se agravează. Dificultatea de a urina sau de defectare și vărsături ar trebui să fie, de asemenea, semnele dvs. de avertizare. Sângele din urină sau fecale este foarte neobișnuit, astfel că îngrijirea de urgență ar trebui să fie întreprinsă de proprietarii de animale de companie.

Tuse persistentă

Tuse și strănut pentru o perioadă prelungită de timp indică o boală respiratorie gravă care necesită îngrijire de specialitate. Este posibil ca câinele dvs. să experimenteze răceli comune din când în când. Dar dacă tusea și strănutul continuă în ciuda unor medicamente, repaus și se schimbă dieta, acestea pot fi semne de avertizare timpurie ale cancerului respirator. Scurtarea respirației după o sarcină scurtă sau mai puțin obositoare, indică, de asemenea, o boală pulmonară, eventual chiar și cancer pulmonar. Când există sânge inclus în mucus, nu ar trebui să pierdeți o secundă pentru a vă verifica animalul iubit, ca să nu se deterioreze sănătatea sa.

Detectarea timpurie a cancerului la câini poate fi dificilă datorită incapacității lor de a comunica cu îngrijitorii lor într-o limbă clară. Cu toate acestea, fiind orientate spre semnele discutate mai sus, va ajuta foarte mult la diagnosticarea precoce a cancerelor canine. Când se arată oricare sau mai mult de un semn, consultați imediat medicul veterinar. Nu trebuie să existe întârzierea vizitei medicului. Câinii pot fi expuși la aceeași gamă de cancere cu experiență de către oameni. Dar celulele canceroase la câini pot metastaza mai repede decât celulele cancerului uman. Nu așteptați verificarea anuală a câinelui dvs.; care poate fi prea mult timp să aștepte. De asemenea, se recomandă să căutați a doua opinie a unui oncolog veterinar pentru a asigura un diagnostic precis și consecvent.

Deși nu există nicio garanție că animalul dvs. de companie sau poate supraviețui cancerului, șansele sunt mai mari dacă boala este încă în faza timpurie. Există tipuri de cancer care nu prezintă semne fizice cum ar fi tumora cerebrală până când cel mai rău sa întâmplat deja, observând astfel comportamentul animalului dvs. de companie, de asemenea, ajută. Comportamente neobișnuite sau orice acțiune în afara rutinelor și obiceiurilor lor nu ar trebui respinse. Cel mai important, încredere în instinctul tău. Există o conexiune specială că câinii și proprietarii lor umani împărtășesc. Dacă instinctul tău vă spune că ceva este în neregulă cu animalul dvs. de companie, deși toate se manifestă este o oboseală simplă, apoi aduceți animalul dvs. la medic și nu se auto-medicamente. Pentru ce merită, câinele dvs., cel mai bun prieten, merită cea mai bună îngrijire.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Semne de cancer la câini pentru a privi