Cum să identificați sarcina falsă la câini (pseudocyesis sau fantomă sarcina)

Iată o situație: Ai un câine de sex feminin și ea nu este spayed. Ea nu a avut nici un contact nesupravegheat cu câinii de sex masculin necastrat. Ea nu ți-a lăsat vederea în ultimele luni și cu siguranță nu este însărcinată. Totuși, ea acționează ca și cum ar fi însărcinată. Aceasta este o condiție familiară numită Sarcina falsă la câini și ar trebui să știți ce să faceți despre simptomele pe care le vedeți.

În mod obișnuit, câinii de sex feminin vor afișa toate semnele cheie ale comportamentului matern (matern), senzație de letargică și au greață. Ele vor afișa, de asemenea, unele semne fizice de sarcină. Și, toate acestea se întâmplă după estrul lor (căldură).

Nu vă faceți griji - ceea ce se confruntă cu câinele dvs. este Pseudocyesis, cunoscută în mod obișnuit ca o sarcină fantomă, sarcină falsă sau doar pseudo-sarcină la câini. Cât de neobișnuit, cum ar părea, în câinii feminini neînsuflețiți și intacte (virgin) se întâmplă de fapt destul de des.

Dacă câinele dvs. de sex feminin începe să se confrunte cu pseudocyesis, să vă liniștiți și să o duceți la medicul veterinar. O înțelegere corectă a pseudo-sarcinii, precum și o vizită în timp util la veterinar, sunt cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru o rezoluție ideală și curată a întregii situații.

LEGATE DE: Cum să spuneți dacă câinele dvs. este însărcinată

Cum să identificați sarcina falsă la câini
(Pseudocyesis sau fantomă)

Cum să identificați sarcina falsă la câini

Simptomele sarcinii false la câini

Ce ar trebui să vă așteptați când câinele dvs. se confruntă cu un pseudocyesis? După cum sugerează și numele, simptomele sarcinii fantomă de câine sunt aproape identice cu cele ale unei sarcini reale.

Simptomele comportamentale

Depresie - Câinele dvs. a devenit brusc mult mai letargic și retras. Are mult mai puțin entuziasm pentru joc și plimbare și afișează apatia generală.

Anxietate - Ea este mai ușor de uimită și se simte mult mai neliniștită.

Nelinişte - Câinele tău nu pare să găsească un loc unde să stea, ea schimbă în mod constant poziții și chiar whines destul de mult.

Comportamentul cuiburilor - Dacă câinele tău a distrus o pătură sau o rolă de hârtie și a format un cuib într-un colț al casei, atunci ea este cuibărit pentru puii pe care o simte că vine.

Săpat - un efect secundar mai specific al comportamentului ei de cuibărit, câinele dvs. ar putea începe săparea sau cel puțin să încercați, pentru a pregăti un cuib pentru puii ei neexistenți.

Mamă - Ca și în cazul câinilor gravide, câinii cu sarcină fantomă pot uneori să prezinte un comportament matern către o jucărie umplută, o pernă sau un pantof. Ei ar lua un astfel de obiect la "cuibul" pregătit și să încerce să se înghesuie și să-l hrănească. Acest lucru se întâmplă uneori chiar și pentru câinii însărcinați atunci când instinctul mamă au intrat înainte de nașterea efectivă.

Îngrijirea excesivă - O parte din instinctul maternic de câini poate fi uneori auto-asistența superioară. Câinele dvs. poate începe să ia o grijă deosebită de haina ei și de burta ei.

Agresiune - Nu este un semn neobișnuit de sarcină și o sarcină fantomă poate fi agresiune spre alți câini și oameni și chiar spre tine.

Simptome fizice

Extinderea glandelor mamare - Ca și într-o sarcină reală, glandele mamare ale unui câine cu o sarcină falsă pot fi adesea umpleți cu lapte în pregătirea pentru puii.

Secreția glandelor mamare - Uneori, glandele mamare ale câinelui dvs. pot chiar să înceapă laptele de secretare.

Distensie abdominală - o extindere a unei umflături a abdomenului nu este mai puțin frecventă fie în sarcină reală, fie una falsă.

Pierdere în greutate - De obicei, din depresie și anxietate, Câinele dvs. poate începe să mănânce mai puțin și ca rezultat - pierdeți în greutate.

Creștere în greutate - alteori, în pregătirea nașterii (și în absența unei depresii sau anxietate), câinele dvs. poate începe să mănânce mai mult și să câștige greutate.

Greață și vărsături - semne tipice de sarcină în nici măcar câini.

Letargie și o lipsă globală de energie.

A descărcarea vaginală de fluide de mucoid este adesea văzut uneori.

Intrarea în muncă - Da, o sarcină falsă poate chiar să declanșeze contracții, chiar dacă nu există ca puii să li se adreseze.

Un pseudo-sarcină de câine poate fi practic identic cu o sarcină reală. Cel mai bun mod de a fi sigur este să acordați o atenție deosebită câinelui dvs in timp ce ei sunt in caldura. Fiți atenți la contactele pe care le are cu alți câini în această perioadă (sau împiedicați-le cu totul dacă nu doriți ca ea să rămână gravidă chiar acum).

Dacă sunteți sigur că nu a avut contact cu câinii de sex masculin în timpul căldurii ei, atunci semnele sale de sarcină sunt de fapt simptome de a Sarcina falsă. Indiferent, când observați semne de sarcină în câine neatins, o vizită la medicul veterinar este întotdeauna recomandată.

Fie ea este însărcinată, iar veterinarul dvs. va determina în mod concludent acest lucru și vă va da sfaturi pentru cum să se ocupe de sarcina câinelui și nașterea viitoare sau câinele se confruntă cu o sarcină falsă. În cazul acestuia din urmă, VET dvs. va fi, de asemenea, cea mai bună persoană care trebuie să se ocupe de situație.

Cauzele primare ale sarcinii false la câini

O sarcină falsă la câini este de obicei cauzată de a Dezechilibrul hormonal sau Fluctuațiile hormonale. Este departe de a fi mai puțin frecvente în câinii nesănătoși, în special în cele intacte. Ce se întâmplă este că în timpul căldurii, nivelurile lor de progesteron cresc drastic.

Acest lucru se întâmplă în timp ce căldura durează, dar odată ce sa terminat, Nivelele de progesteron coborâți înapoi. Odată ce acest lucru se termină, cu toate acestea, un alt hormon - prolactin - sare ca rezultat al fluctuării progesteronului și devine rapid produs în corpul câinelui.

Ceea ce face această producție rapidă de prolactină este declanșează majoritatea schimbărilor fizice ale corpului animalului. Și, odată ce aceste schimbări încep să apară, câinele dvs. decide că este însărcinată și începe să prezinte și o mulțime de simptome comportamentale. Poți o învinovăți cu greu, deoarece simptomele pe care le-am menționat mai sus sunt adesea destul de convingătoare pentru a păcăli chiar și crescătorii de câini experți, să nu mai vorbim de câine.

Sarcini false apar de obicei oriunde între 4 și 6 săptămâni după căldură, Deoarece acesta este momentul necesar pentru dezechilibrul hormonal pentru a lovi cu piciorul.

De cele mai multe ori această condiție este inofensivă și simptomele dispar pe cont propriu, niciodată să se întâmple din nou. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți sigur că pooch-ul dvs. nu a avut nici un contact cu bărbații și puteți aștepta pur și simplu.

Uneori, simptomele pot fi mai intense și mai persistențe, mergând chiar și la contracții. Dacă se întâmplă acest lucru - sau chiar înainte de aceasta - plătiți o vizită la medicul veterinar și vor sorta lucrurile afară.

Cauze legate de sănătate ale sarcinii fantomă la câini

Sarcina falsă la câini este de obicei inofensivă și rareori se datorează unui motiv mai mult, care stă la baza. Cu toate acestea, acest lucru poate fi și cazul.

Hipotiroidismul

Hipotiroidismul este o disfuncție în glanda tiroidă a animalului, care poate provoca o sarcină falsă la câini. La fel ca la om, această glandă este responsabilă pentru producerea hormonului Thiproxin - hormonul care controlează metabolismul organismului și rata la care corpul arde calorii.

Hipotiroidismul este o condiție urâtă atât la câini, cât și la oameni. Unul dintre reacțiile adverse mai rare și posibile este un Creșterea producției hormonale prolactinei, același hormon care determină sarcina fantomă la câini.

Anumite rase de câine sunt mai predispuse la hipotiroidism decât alții:

  • Rottweilers
  • Weimaraners
  • Huskies siberiană
  • Chineză Shar-Peis
  • Mastiffs
  • American Staffordshire Terriers
  • Dalmații
  • Maltezes
  • Collele de frontieră
  • Câini de munte Bernese

Mastită

Următoarea cauză potențială este mastita care este un Infecția glandelor mamare, în special conductele de lapte, ceea ce duce la umflături. În mod tipic, această condiție apare la câinii care sunt de fapt însărcinați în timp ce trece prin schimbările fizice ale sarcinii.

Mastită ca fiind cauza sarcinii false la câiniÎn cazuri rare, mastită se poate întâmpla fără sarcină și poate duce la umflarea glandelor mamare. Această umflare vă poate păcăli că este însărcinată, la rândul său, declanșând o mulțime de alte simptome ale unei sarcini fantomă.

Mastita este o condiție enervantă care poate avea rezultate problematice dacă este lăsată netratată. Acesta este motivul pentru care ar trebui să acordați întotdeauna o atenție deosebită sănătății generale a câinelui, cu sau fără semne de sarcină.

Cancer

Ca și în cazul mastitei, cancerul glandelor mamare poate duce la a umflătură și provoacă sarcină falsă la câini. Bineînțeles, cancerul de sân de câine este o condiție mult mai îngrijorătoare decât mastita sau o simplă sarcină falsă la câini, care este cu atât mai mult motiv pentru a vă lua pooch-ul unui medic veterinar imediat dacă observați orice inflamație sau Luptă lângă glandele mamare.

Alte cauze

A Uterus infecție, O umflarea de organe, sau Acumularea de lichide pot duce la o extindere abdominală. Acesta este unul dintre principalele simptome fizice ale unei sarcini sau a unei sarcini false la câini. Ca mai sus, acest lucru poate călca câinele de sex feminin în gândirea că este însărcinată și duce la alte simptome dacă nu căutați imediat ajutor veterinar.

LEGATE DE: Cât timp sunt însărcinați câinii?

Cum veterinați diagnosticarea sarcinii false la câini

Ce va face medicul dumneavoastră pentru a diagnostica o sarcină falsă la câini dacă simptomele sunt atât de convingătoare? La început, probabil vor cere un raport detaliat din toate simptomele comportamentale pe care le-a prezentat câinele dvs., precum și despre ceea ce sa întâmplat în timpul căldurii ei. Pentru a vă ajuta VET, fiți pregătiți să răspundeți la aceste întrebări.

Odată ce acest lucru se face, VET va efectua probabil o serie de teste fizice, inclusiv:

  • un examen fizic
  • un profil de biochimie
  • o analiză de urină
  • O radiografie abdominală
  • o ultrasunete
  • radiografii

După efectuarea tuturor testelor necesare, VET va diagnostica câinele dvs. cu unul dintre cele mai nefericite și rare cauze ale sarcinii false și va începe un tratament pentru acelea sau diagnosticarea câinelui cu o sarcină falsă standard datorită fluctuațiilor hormonale și începeți un tratament pentru asta.

Tratamente pentru sarcina falsă a câinelui

Când vorbim despre o pseudo-sarcină standard la câinii care se datorează fluctuațiilor hormonale, adesea vedete de tratament vor sugera pur și simplu "nu face nimic". Dacă simptomele sunt ușoare și nu există cauze periculoase care stau la baza, sarcina fantomă de câine va trece de la sine și probabil că nu se mai întâmplă niciodată.

Între timp, nu face mai rău situația.

Mulți proprietari de câini încearcă să-și ajute animalele de companie într-un fel (și unele site-uri web consiliază în mod fals astfel de încercări). Ei vor face comprese calde pentru a atenua producția de lapte, vor încerca să-și înfășoare câinele strâns pentru a minimiza efectele dezordonate ale lactației și așa mai departe.

Măsuri precum acestea sunt foarte prost sfătuit, Nu numai datorită disconfortului pe care îl pot aduce la câinele dvs. de sex feminin, dar și pentru că pot accelera în continuare simptomele sarcinii. Astfel de metode pot stimula glandele mamare pentru a produce mai mult lapte, care, la rândul său, poate duce la un inflamaţie sau mastită.

Când simptomele sunt mai severe, există câteva lucruri care pot fi făcute. De exemplu, dacă câinele dvs. își linge intens tatuțele, un Elizabethan guler este o opțiune bună. Este deranjant câinelui, dar va opri linia fără a atinge, presarea sau încălzirea glandelor mamare și, astfel, nu va stimula producția ulterioară.

Pentru câinii anxioși, veterinurile pot prescrie unele diuretice și / sau ușoară Sedative. Acestea pot să-ți calmeze câinele și să-și accelereze procesul de recuperare. Dacă alăptarea este prea severă, a Dieta se schimbă poate fi, de asemenea, o opțiune, cum ar fi să nu o hrănească timp de 6-10 ore pe noapte, pentru mai multe nopți, care pot opri rapid producția de lapte.

Dă-ți câinele puțin mai puțină apă poate ajuta, de asemenea, cu asta. Nu este nimic drastic, deoarece nu vrei să rănești, malnurish, sau să-ți desființezi animalul. Dacă nu sunteți sigur de abilitățile dvs. de a gestiona în mod corespunzător o astfel de dietă, este întotdeauna o idee bună să se consulte cu un medic veterinar.

Când câinele dvs. este cuibărit și mamă, este o idee bună limita accesul ei la jucării, perne, pantofi și alte obiecte în care își prezintă instinctele sale materne. Acest lucru vă va irita câinele, dar nu va provoca nici un disconfort fizic și nu-și va grăbi recuperarea psihologică și fiziologică.

Terapia medicamentului poate fi, de asemenea, sugerată de veterinarul dvs. Medicamentele cu prescripție pot fi utilizate pentru a reduce producția de lapte. Alte medicamente pot fi, de asemenea, prescrise, dar nu încep să cumpere pentru ei de unul singur. Suplimentele naturale simple pot fi, uneori, utilizate pentru a ușura procesul de recuperare al câinelui, dar chiar și cu ei este sfătuit să se consulte mai întâi cu un veterinar.

În cele din urmă, veterinarul dvs. vă va sfătui probabil Spay câinele dvs aproximativ o lună după sarcina ei fantomă (nu în timpul). Dacă nu aveți planuri pentru o sarcină reală, acesta este, de obicei, cel mai bun mod de acțiune, deoarece elimină posibilitățile de sarcină falsă, precum și alte condiții mai periculoase în linie.

Cum de a preveni sarcina fantomă a câinilor

Deoarece sarcina fantomă la câini este de obicei rezultatul fluctuațiilor hormonale simple, nu există prea multe lucruri care să poată garanta că nu se va întâmpla niciodată. Singurul lucru pe care îl puteți face este să vă spulbați câinele (dacă nu aveți planuri pentru o sarcină reală).

Sarcina falsă la câini este, de obicei, o problemă ușoară și inconsecventă, dar un câine adult nefericit, care nu rămâne gravidă în mod regulat poate dezvolta condiții periculoase.

În afară de aceasta, acordați o atenție deosebită sănătății și comportamentului general al câinelui. Nu supuneți-o la diete nesănătoase, asigurați-vă că nu este subnutriți, că condițiile ei de viață sunt bune. Condițiile necorespunzătoare de viață pot duce cu ușurință la o infecție a uterului sau a glandelor mamare.

Citiți următorul: Cei mai buni înlocuitori de lapte de catelus pentru cățeluși sau câini însărcinați

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Pseudocyesis sau sarcina fantomă la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să identificați sarcina falsă la câini (pseudocyesis sau fantomă sarcina)