De ce câinii le place să fie mângâiați? Tot ce trebuie să știți

De ce câinii le place să fie mângâiați

Câinele dvs. reacționează la cuvintele de laudă? Să spunem că te uiți la câinele tău și să spui: "Bună treabă, băiatul meu!"Cum reacționează câinele dvs? Este reacția similară când animați în loc să utilizați cuvinte?

Cercetare științifică

Ei bine, cercetările arată că câinii preferă să-și petreci peste simple cuvinte de laudă. Cercetătorii au efectuat un studiu în care au observat Comportamentul a 42 de adăpost și câini de acasă, Pe măsură ce doi oameni au interacționat cu fiecare dintre ei personal. O persoană a mâncat câinele fără să spună nimic în timp ce ceilalți tocmai a stat și a dus cuvinte de laudă fără a atinge câinele.

omul mângâind câinele

Cercetătorii au remarcat timpul în care câinele a vrut să interacționeze cu fiecare persoană. Acești câini au fost din nou introduși prin aceeași rutină după câteva zile. Cercetătorii au înregistrat opt ​​sesiuni de trei minute, unde în fiecare sesiune, câinele era fie lăudat, fie peted.

Când rezultatele au fost analizate, cercetătorii au descoperit că câinii au interacționat bine cu acei străini care l-au mângâiat. De asemenea, câinii nu au manifestat nici un interes în persoana care a lăudat-o. De fapt, reacția sa a fost similară cu nici o interacțiune umană.

Acum, aceasta aduce o întrebare interesantă - de ce câinii doresc să fie mângâiați? Ce se întâmplă în mintea și corpul lor când primesc atingerea unui om?

Să aflăm.

Ce se întâmplă când câinii de companie?

O mulțime de cercetări au fost efectuate în acest domeniu și toate acestea demonstrează concludent că atunci când atingeți câinele, ritmul cardiac și tensiunea arterială coboară în jos.

  • Îmbinarea emoțională

Amintiți-vă, câinii și ființele umane sunt la fel în multe feluri, mai ales în modul în care se leagă emoțional. Acesta este probabil motivul pentru care câinii au devenit atât de aproape de oameni în ultimele câteva secole.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că câinii sunt dornici pentru relațiile umane, atenția și mângâierea. La fel cum te simți mai bine atunci când ai un fel de contact fizic cu o altă ființă umană, câinii se simt mai bine.

Ați văzut vreodată mici bebeluși plâng când nimeni nu este în jur? De îndată ce mama lor le ridică, ei încetează să plâng. Acest lucru se datorează faptului că au o legătură emoțională cu mama lor și această legare este ceea ce îi calmează.

Același lucru este și cazul câinelui dvs. Are o legătură emoțională profundă cu tine.

  • Securitate

Câinii primesc un sentiment sigur când le atingi. Vor să știe dacă Îi iubești încă și gata să-i pasă de ei. Cea mai bună modalitate de a exprima aceste sentimente este prin mângâierea lor. Atingerea dvs. soft și mâncarea blândă reafirmă multe lucruri despre relația dvs. și se simt în siguranță și vă asigurați cu dvs.

Șansele ca un câine să fugă de la casă sau să aibă probleme mentale sunt mult reduse cu mângâierea constantă, din nou ca ființele umane. Dacă analizați cauzele depresiei, mulți oameni de știință își indică degetele la o izolare sporită, creșterea condițiilor precum anxietatea socială, prea mult timp cu gadget-uri și mai presus de toate lipsa de contact fizic cu alte ființe umane.

La fel ca noi, câinii intră și în depresie atunci când nu-ți iau atingerea pentru că se îngrijorează prea mult și se simt nesiguri despre viitorul lor.

  • Atenție căutarea

Toți proprietarii de animale de companie știu că câinii sunt ca și bebelușii umani, ambele au nevoie de atenție tot timpul. Când sunteți distras sau discutați cu altcineva, câinele vă poate dori să o petreci. Acest lucru este clar comportament de căutare a atenției și nu este nimic în neregulă cu ea!

La urma urmei, tu ești cel mai bun însoțitor și singura speranță pentru viitorul său, așa că dorește să se asigure că este întotdeauna în jurul tău și nu te face furios. Se confruntă cu un astfel de comportament de căutare a atenției.

Acum că știm avantajele, începeți să vă plimbați imediat. Dar, înainte de aceasta, știți unde îi place câinele dvs. să fie mângâie, deoarece atingerea anumitor zone se poate supăra cu adevărat!

Cum să animale de companie un câine?

Deși fiecare câine este unic, există câteva aspecte care sunt comune tuturor, iar mângâierea este una dintre ele. De fapt, mâncându-le calea cea bună este absolut esențială dacă doriți să construiți un raport bun cu câinele dvs.

Să vedem acum niște lucruri largi și nu le place că majoritatea câinilor au atunci când vine vorba de mâncare.

  • Câinele ar trebui să ia plumbul

Regula la sol de petting - niciodată nu atingeți un câine care nu vrea să fie mângâiat. Întotdeauna, câinele va da indici când vrea să fie mângâiat. Se va iniția și va veni lângă tine. Când câinele nu inițiază contactul, nu îl companie niciodată.

Este important să vă învățați copiii să urmeze această regulă deoarece sunt cei care vor încerca să atingă un câine care se culcă, așezând într-un colț sau doar încercând să scape departe. Copiii, în entuziasmul lor, nu înțeleg acest lucru singuri și de aceea este important să le înveți.

Ca adult, dacă doriți să animalele de companie, dar câinele nu arată niciun interes, puteți să-l așteptați să inițieze să contacteze sau să-l invite să facă primul contact. De exemplu, puteți să vă așezați la nivelul său, deoarece unii câini se pot simți speriați să se apropie de tine. O altă opțiune este să ai un tratament în mâinile tale, deoarece acest lucru ar putea motiva câinele să se apropie de tine.

Oricum, primul pas ar trebui să vină de la câinele tău.

Ați putea dori, de asemenea: Câine tratează

  • Evitați plimbări

Evitați să vă plimbați pe câine atunci când încercați să stabiliți contactul. Această mișcare este adesea văzută ca o amenințare a câinelui și au tendința de a se intimida. În funcție de personalitatea câinelui, câinele ar putea fi fie să intre într-o coajă, să facă o mișcare agresivă sau să fugi de tine. În schimb, întoarceți-vă corpul ușor spre partea și priviți câinele. Evitați contactul vizual în timpul primei întâlniri, deoarece acest gest este, de asemenea, interpretat ca o amenințare a câinelui.

O altă opțiune este să vă uitați departe, ca și cum vă prefaceți că faceți altceva sau plecați. Acest lucru ar ajuta la aducerea câinelui în apropierea dvs. dacă dorește să facă contact.

  • Identificați nevoile câinelui dvs

Câinele vă va informa când vrea să fie mângâie. Unul comun limbajul trupului Urechile câinelui. Va fi ușor rețin în timp ce vine vorba de tine. Coada va fi, de asemenea, ușor ridicată la o înălțime medie și va fi greu atunci când vă vede. De asemenea, dacă corpul său este relaxat și face un scurt contact vizual cu dvs., aceasta înseamnă că este pregătit pentru interacțiune cu tine.

Când un câine vine să văniți la voi, este doar să aflați cine sunteți și acest lucru nu este o invitație pentru mângâiere. Dacă câinele este Jumpy, înseamnă că nu este sigur de tine. Când vezi acel gest, stai departe de a-l mângâia.

  • Mișcări corecte

Câinii le place să simtă mișcări repetitive în timp ce se îmbracă. Deci, faceți o plimbare lentă cu un masaj blând sau zgârierea ușoară și acest lucru vă va liniști foarte mult câinele. De asemenea, mutați-vă mâinile și degetele în aceeași direcție a blănii, deoarece acesta este terapeutic pentru câinele dvs.

Copiii mângâie un câine

Unde să animalele de companie un câine?

Cum ar trebui să-ți petreci câinele pentru ao face să se simtă confortabil, sigur și fericit? Majoritatea câinilor doresc să fie mângâie pe piept, umeri și baza gâtului lor. În timp ce vă supărați, este mai bine să ajungeți la aceste zone prin intermediul părților laterale în loc de capul său.

Unii câini au locuri specifice în care le place să fie mângâie și vor indica acest lucru într-o formă sau altul. Astfel de zone ar putea fi, eventual, la baza coada, spatele gâtului sau a zonei de bărbie - depinde doar de preferințele fiecărui câine. Dacă se rostogolește peste spate, este o invitație de a-și petrece burta!

Cu toate acestea, există câteva zone care sunt clare nu atunci când vine vorba de mângâiere. Partea pe care toți câinii îl urăsc este capul lor. Poate că le afectează simțurile sau se simt sensibile sau altceva motiv, câinii o urăsc doar când atingeți capul lor. De asemenea, majoritatea câinilor nu le place să fie mângâiați pe labele, picioarele sau coada.

Coada, în special este o zonă sensibilă pe care ar trebui să o evitați. Dacă aveți copii, instruiți-i să evite prinderea unui câine prin coada sa, deoarece acest lucru ar putea face ca câinele să fie agresiv.

De asemenea, niciodată pleacă un câine când ești încântat, deoarece acest lucru ar putea să-l sperie. Câinii urăsc îmbrățișările și pentru că le amenință. Ei nu vor putea să fugă și împiedică mișcările lor.

Pe scurt, mângâia câinele tău este calmant nu doar pentru câinele tău, ci și pentru tine. Creează o legătură emoțională profundă pentru amândoi, iar câinele se simte mai sigur cu tine. De asemenea, atingerea fizică ar putea merge mult în Păstrați câinele fericit și sănătos!

Care a spus, așteptați ca câinele să inițieze contactul și animalul de companie numai în acele locuri pe care le place câinele tău.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii le place să fie mângâiați? Tot ce trebuie să știți