Câine cancer de sân: un ghid scurt

Tumorile mamare sau cancerul de sân, este cel mai frecvent la câinii de sex feminin și este un apariție rară la câinii de sex masculin. Ca câinii de sex feminin devin mai în vârstă, sunt mai susceptibili să dezvolte cancer de sân, în timp ce aceștia care sunt spayed au un risc redus. În general, toți câinii de sex feminin sunt expuși riscului de a dezvolta cancer de sân, care este o idee foarte apropiată și intimidantă pentru un proprietar de animale de companie.

Din moment ce este posibil să aveți nevoie să vă ocupați de acest lucru, ar trebui să cunoașteți semnele și simptomele cancerului de sân pentru câine pentru a vă căuta, cum să îl împiedicați și ce se întâmplă dacă pooch-ul dvs. dezvoltă tumori mamare. Majoritatea tratamentelor nu sunt ușoare pe câine sau pe tine și durează săptămâni până la câteva luni pentru a trata și a îngriji. Nu există o reparație rapidă, doar pregătirea și îngrijirea pe termen lung.

Ceea ce este cancerul de sân caine?

Cancerul de sân la câini este de obicei menționat ca tumori mamare. Sa demonstrat că afectează aproape 1 din 4 câini de sex feminin de peste doi ani. Tumora se poate dezvolta fie ca benignă, fie malignă și este situată în glandele mamare.

Glandele mamare la câini sunt folosite pentru a produce lapte care este necesar pentru a hrăni puii nou-născuți și sunt situate în două rânduri de-a lungul pieptului câinelui de sex feminin. Niplurile arată locația lor exactă.

Câinii de sex feminin sunt predispuși să aibă cancer de sân, împreună cu unele rase care sunt ușor la un risc mai mare statistic, dar câinii masculi pot dezvolta și cancerul de sân. Când un bărbat dezvoltă această condiție, rezultatele sunt mult mai grave și mai puțin tratate.

Cauzele cancerului de sân la câini

Ce cauzează dezvoltarea cancerului la oameni și câini nu este încă înțeleasă în mod clar de către știință; Se crede că dezvoltarea cancerului de sân la câini poate avea o componentă hormonală, precum și o componentă genetică.

Elementul hormonal este presupus datorită riscului redus de câini care au fost spionați față de câini care au nu a fost spayed. Dacă un câine a fost spayed înainte de primul lor ciclu de căldură, în general la vârsta de șase luni, riscul de a dezvolta cancer de sân este redus la 0.5%. Crește la 8% după ele Prima căldură, și 26% după al doilea ciclu de căldură. 25% dintre câinii nesănătoși au riscul de a dezvolta cancer de sân.

Există anumite rase care sunt predispuse la cancerul de cancer canin și sunt mai predispuși să-l dezvolte, indiferent dacă sunt spulbed sau rămân neputincioși. Aceste rase de câine includ:

  • Brittany Spaniel
  • Dachshunds
  • Boston Terrier
  • Ciobănesc german
  • Pointer
  • English Setter
  • Cocker spaniol
  • Pudel

Acestea nu sunt singurele rase care pot dezvolta cancer de sân, totuși. Toate rasele sunt expuse riscului de tumori mamare. Cele de mai sus sunt rasele pe care studiile s-au dovedit a fi mai susceptibile de a dezvolta cancer de sân față de toate celelalte.

Simptomele cancerului de sân

Cele mai multe simptome ale cancerului de sân sunt legate de tumora în sine și pot fi simțite de-a lungul corpului câinelui, în special zonele din jurul glandelor mamare. Acestea sunt simptome fizice și sunt ușor de identificat pe câinele dvs. Unele simptome includ:

  • Singular Bumps
  • Ulcerații
  • Descărcarea de descărcare a mamelonului galben
  • Puroi de la mamelon
  • Bumps multiple
  • Descărcarea de mamelon sângeroasă
  • Sânii dureroase
  • Sânii umflați

Câinii care suferă de cancer de sân nu vor arăta doar simptome fizice, ci vor experimenta și cele sistemice. Acestea sunt cauzate de dezvoltarea tumorilor și schimbarea în organism, dar nu pot fi atinse sau resimțite fizic de către proprietar.

Dacă simptomele fizice ale cancerului de sân de câine sunt neobservate, simptomele sistemice ar trebui să vă avertizeze proprietarul că ceva este în neregulă și că poate exista o problemă fundamentală pentru comportamentul animalului dvs. de companie. Unele simptome includ:

  • Lameness
  • Letargie
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Dificultăți de respirație
  • Slăbiciune
  • Pierdere în greutate

Tipuri de cancer de san câine

Nu există un singur tip de cancer de sân care afectează câinii. Mai multe tipuri diferite de cancer pot afecta sânii canini sau glandele mamare. Fiecare are caracteristicile și simptomele distinctive.

Sarcom

Sarcoamele sunt tumori maligne care sunt alcătuite din celule osoase, cartilajului sau grăsimilor. În timp ce ele sunt un tip de cancer de sân, ele sunt o cauză neobișnuită de cancer de sân în canini.

Carcinosarcomas

Acestea sunt tumori în mod obișnuit maligne la câinii care sunt alcătuiți din celule epiteliale, care sunt celule care se găsesc în corpul animalului. Ele sunt, de asemenea, alcătuite din celule din alte țesuturi.

Adenom

Un adenom este o tumoare benignă de origine glandulară. Deși adenoamele sunt considerate a fi în mare parte benigne, se pot dezvolta în tumori maligne.

Fibroadenom

Acestea sunt dureroase, tumori benigne care sunt create dintr-o combinație de piele și țesuturi conjunctive. Aceste tumori de sân au posibilitatea de a fi mobil în țesutul mamar.

Carcinom

Carcinoamele sunt creșterile maligne dezvoltate din celulele epiteliale. Acestea au subtipuri cum ar fi adenocarcinoame și carcinoame inflamatorii care sunt cauze comune ale cancerului de sân canin.

Diagnosticarea cancerului de sân

Când credeți că vedeți simptome de cancer de sân în câinele dvs., este esențial să le duceți la medicul veterinar cât mai curând posibil pentru a obține un diagnostic complet. Fără acest diagnostic, veterinienii nu pot începe tratamentul, care vă poate pune pooch-ul la un risc crescut de a muri sau de a necesita tratament pentru restul vieții lor.

Când veniți la veterinarul dvs. cu suspiciuni de cancer de sân, ei vor începe, de obicei, numirea simțindu-se de masă sau mase pe câinele dvs. și să colecteze informații despre dimensiunea, duritatea și mobilitatea masei. Ei vă vor cere să oferiți istoria sănătății câinelui, inclusiv ciclurile de căldură, sarcini și medicamente.

O biopsie a acului poate fi utilizată pentru a determina tipul de tumoare și poate completa aceeași procedură pentru ganglionii limfatici. Ei vor verifica pentru alte tulburări, completează un număr de sânge, urineză și profil de chimie de sânge. Pentru un diagnostic final și identificare, poate fi necesară o biopsie chirurgicală.

Opțiuni de tratament

Câine de cancer de san - un ghid scurtCâine cancerul de sân nu este ceva de proprietari pot face fără a vizita o clinică VET. Primul pas de tratare a acestor tumori este VET pentru a elimina chirurgical tumora în sine. Pentru cele mai multe situații, numai tumora și o zonă mică înconjurătoare va necesita eliminarea. În alte cazuri, există o cantitate mare de țesut eliminat.

În funcție de tumoare, unii veterici vor recomanda îndepărtarea tuturor țesutului mamar și, eventual, ganglionii limfatici nu numai pentru a elimina cancerul curent, ci pentru a împiedica, de asemenea, recurente în viitor.

Se poate stabili, de asemenea, că cel mai bun mod de acțiune este de a combate cancerul și recurgerea la cancer cu chimioterapie. VET dvs. poate sugera, de asemenea, radioterapie, dar aceste metode nu sunt la fel de eficiente în canini așa cum sunt la om.

Citiți următorul: 7 toxine ascunse în casa ta care sunt canceroase la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine cancer de sân: un ghid scurt