Mastită la câini

Puii care alăptează în afara sânilor de câine umflate

Mastita este o afecțiune evidentă care poate afecta orice câine cu glandele mamare. În timp ce starea este mai des gândit ca o problemă care afectează numai gravidă sau îngrijirea câinilor de sex feminin, poate să apară în orice câine, chiar bărbați. Știind cum să eviteți și să tratați această condiție este importantă pentru sănătatea și bunăstarea câinelui dvs.

Ce este mastita la câini?

Mastita apare atunci când glandele mamare, care sunt situate în sânii câinilor, devin inflamați, de obicei datorită unei infecții bacteriene sau acumulării laptelui. Bacteriile intră în glandă prin deschiderea în teatru și cauzează o infecție, inflamație și alte simptome problematice ale mastitei. Alteori, bacteriile nu sunt implicate, iar mastita apare pur și simplu ca urmare a acumulării excesive lapte în glanda mamară.

Cel mai frecvent semn al mastitei la un câine de sex masculin sau de sex feminin este un sân umflat. Unul sau mai mulți sânii pot fi infectați și umflați și această umflare nu se limitează la câinii de îngrijire medicală sau însărcinată. Pe măsură ce sânii se umflă, ei pot deveni, de asemenea, inflamați, decolorați ca o vânătăi și chiar dezvoltă ulcere sau leziuni pe ele. TEATS pot deveni, de asemenea, foarte inflamați și mai mari decât de obicei. Unele sânge sau puroi pot chiar să strige de la teatru. Dacă atingeți glandele mamare ale câinelui, se pot simți cald la atingere datorită inflamației și infecției și pot fi dureroase. Belly Frabe nu sunt dorite de majoritatea câinilor cu mastită datorită sensibilității și durerii pe care le cauzează glandele mamare.

În cazurile timpurii de mastită într-o câine de îngrijire medicală, Puteți observa că puii nu câștigă nici o greutate dacă încearcă să asiste dintr-un sân cu mastită. De asemenea, puteți observa că laptele care este produs poate conține sânge sau puroi și câinele dvs. poate fi reticent să-și asume puii pe măsură ce mastita se agravează. Glandele mamare dureroase rănesc mai mult dacă puii încep să se alăture de la ei, astfel încât un câine care alăptează cu mastită poate încerca să scape de puii și să nu le lase să asigure asistența medicală.

Pe măsură ce infecția din glanda mamară se răspândește, un câine poate deveni septic dacă mastita nu este tratată. Vărsături, diareea, și chiar anorexia sunt de obicei văzute la acești câini.

Semne de mastită la câini

  • Sânii umflați
  • Sânii decolorați
  • Inflamed sau roșu
  • Utilaje umflate
  • Sânii ulcerați
  • Glande mamare care sunt fierbinți la atingere
  • Sânge sau puroi în lapte
  • Sânge sau puroi de la quoturi
  • Sânii dureroase
  • Letargie
  • Anorexie
  • Vărsături
  • Reticența de a permite asistența medicală
  • Puii care alăptează nu câștigă greutate

Cauzele mastitei la câini

Cea mai frecventă cauză a mastitei se datorează bacteriilor care intră în glanda mamară, dar poate apărea, de asemenea, pur și simplu din lapte prea mult în glandă.

  • Trauma: Cel mai frecvent motiv pentru un câine de a dezvolta mastită se datorează traumei TEAT. Trauma dintr-un cățeluș de îngrijire medicală sau un alt tip de vătămare permite bacteriilor, cum ar fi E. coli, Pentru a intra în glanda mamară prin canalul de teatru. Acest lucru are ca rezultat o infecție bacteriană.
  • Excesul de acumulare lapte: Ocazional, se produce prea mult lapte și se acumulează în glanda mamară. Această presiune poate provoca mastită fără o componentă bacteriană.
  • Medii murdare: Trauma nu este singura modalitate de bacterii pot intra în canalul de teatru. Pur și simplu într-un mediu murdar poate permite bacteriilor să provoace o infecție în glanda mamară.

Diagnosticarea mastitei la câini

După obținerea unui istoric medical și se efectuează o examinare fizică completă, medicul veterinar va diagnostica cel mai probabil cainele dvs. cu mastita pe baza concluziilor fizice, mai ales daca este un caine de sex feminin care este gravida sau asistenta medicala. Ocazional, un eșantion de orice descărcare din TEAT va fi examinat sub microscop pentru a vedea dacă există dovezi de sânge sau bacterii. Dacă aveți un câine de sex masculin cu mastită sau un câine de sex feminin care nu este însărcinată sau care alăptează, pot fi efectuate teste suplimentare pentru a exclude alte probleme cum ar fi cancerul mamar.

Tratamentul și prevenirea mastitei la câini

Dacă câinele dvs. este diagnosticat cu mastită, antibioticele orale și medicamentele antiinflamatorii vor fi cel mai probabil prescrise. Mastita nu necesită în mod obișnuit spitalizare decât dacă câinele dvs. a devenit septic sau necesită îndepărtarea chirurgicală a glandelor bolnave de sever.

Dacă mastita se datorează acumulării de lapte, sânul poate fi de muls laminat de mână pentru a exprima excesul. A varză Compresul de frunze poate fi, de asemenea, recomandat pentru a ajuta la durere și inflamație. Aceasta implică aplicarea unui bandaj în jurul corpului câinelui pentru a ține frunza de varză în loc, dar ar trebui eliminată pentru a permite puii să asigure. În cele din urmă, păstrarea curată a glandelor mamare este importantă nu numai pentru a ajuta la tratarea mastitei, ci și în prevenirea acestuia să apară în primul rând. Coborârea regulată și ștergerea glandelor mamare ale câinilor lactative este o parte importantă a menținerii acestora curată și sănătoasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mastită la câini