Fda declară că crema de cancer de piele a provocat decese la câini

FDA declară că crema de cancer de piele a provocat decese la câini

Administrația alimentară și a medicamentelor (FDA) este de avertizare proprietarii de animale de companie pentru a prezenta măsuri de precauție atunci când administrează o nouă cremă de cancer de piele după 5 câini care au ingerat brusc a murit. 

Crema de Cancer, Fluorouracil, este vândută sub numele de marcă Carac, Efudex și Fluorpoplex. Este o cremă topică care nu este comercializată pentru ingestia orală.

Fluorouracil este un medicament topic utilizat la om și câini pentru a trata și a preveni anumite tipuri de cancer de piele. Funcționează prin uciderea celulelor care cresc prea repede și provoacă sau pot provoca, cancer.

FDA este proprietar de animale de companie pentru a păstra acest produs la îndemână. Într-un caz, doi câini au jucat cu un tub de medicament atunci când izbucni deschis și intra în gura unui câine. În două ore, acel câine a experimentat vărsături și convulsii. Câinele a murit la 12 ore mai târziu.

LEGATE DE: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

FDA declară că crema de cancer de piele a provocat decese la câini

Un alt câine a ingerat conținutul tubului de medicamente. Deși proprietarul său a realizat-o și îl grăbi repede la medicul veterinar, Câinele sa îmbolnăvit și a trebuit să fie eutanasiat oricum.

Deși nu au existat rapoarte despre pisici care ingeră fluorouracil, FDA avertizează că ar putea fi, de asemenea, în pericol. Proprietarii sunt încurajați să-și amintească că, dacă folosesc crema pe câinele lor și apoi își ating pisica, pisica ar putea ingera crema la îngrijire.

Proprietarii sunt încurajați să-și spele mâinile imediat după ce a folosit această cremă și pentru a stoca toate medicamentele departe de locul în care animalele de companie le pot accesa.

Dacă aveți fluorouracil în casa dvs. și credeți că animalul dvs. poate fi ingerat oricare dintre acestea, trebuie să contactați imediat medicul veterinar de urgență. Dacă este cazul, puteți apela și controlul otrăvitorului la animale la 1-800-222-1222.

Citiți următorul: 15 moduri ieftine de a preveni cele mai frecvente probleme de sănătate la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Fda declară că crema de cancer de piele a provocat decese la câini