Cancer de sân la câini

Masă sub un teacă de câine

Cancerul de sân nu este nimic care vrea să se gândească cineva, dar, din păcate, animalele noastre sunt uneori expuse riscului de a dezvolta această boală gravă. Cunoașterea cauzelor potențiale ale acestei boli, cum poate fi prevenită și ce se poate face dacă câinele dvs. este diagnosticat cu cancer de sân poate fi de ajutor.

Cum să urmăriți semnele comune ale cancerului la câini

Ce este cancerul de sân la câini?

Cancer este o boală care apare atunci când celulele se împart anormal și pot afecta orice parte a corpului. Cancerul de sân se dezvoltă în mod specific în țesutul mamar sau mamar al câinilor.

Țesutul mamar este în și în jurul sfârcurilor, dar se extinde și între fiecare mamelon sub piele. Țesutul este adesea găsit din axă la picioarele posterioare de pe fiecare parte a abdomenului unui câine. Deoarece câinii au de obicei opt până la zece sfaturi pe burtă, aceasta înseamnă că există și o mulțime de țesut mamar care poate fi afectat de tumorile mamare.

Tumorile de sân pot fi clasificate ca benigne sau maligne. Tumorile benigne sunt tumori non-canceroase și maligne sunt canceroase. Aproximativ jumătate din toate tumorile mamare la câini sunt canceroase, dar un câine poate avea atât tumori canceroase și non-canceroase în același timp.

Simptomele cancerului de sân la câini

Semne

  • Bucată pe lanțul mamar
  • Descărcarea de descărcare a mamelonului
  • Mamelon lărgit
  • Sânul dureros
  • Letargie
  • Scăderea apetitului
  • Tuse

Cel mai frecvent semn al cancerului de sân la câini este o bucată multiplă sau multiplă undeva în lanțul mamar. Aceste bucăți sunt de obicei ferme și situate chiar sub piele. Ele pot fi mari sau mici, situate sub un mamelon sau chiar între sfârcuri.

Dacă bucățile nu sunt aproape de un mamelon, proprietarii ar putea să nu crească că ar putea fi cancer de sân, dar din moment ce lanțul mamar se ridică în sus și în jos pe burta unui câine, aceste bucăți ar putea fi încă implicate în țesutul mamar. Aceste bulgări pot deveni, de asemenea, ulcerate, sângerate și chiar determină ca pieptul să fie dureros dacă sunt strânse ușor. Câinii cu cancer de sân, prin urmare, nu doresc ca burta lor să fie frecventată așa cum ar fi în mod normal.

Luptă care sunt situate în apropiere sau sub sfârcuri pot duce la mărirea mamelonului. Comparând dimensiunea fiecărui mamelon este o modalitate bună de a spune dacă unul este foarte extins, dar să fie conștient de faptul că variațiile minore de dimensiune pot fi normale. Descărcarea de la un mamelon, cu toate acestea, nu este normală (cu excepția cazului în care un câine nu este lactat), astfel încât fluidul provenit din mamelon poate, de asemenea, să indice cancerul de sân.

Dacă cancerul de sân sa răspândit în alte părți ale corpului câinelui, o lipsă de apetit, o scădere a energiei, tuse și alte simptome poate fi, de asemenea, văzută.

Cauzele cancerului de sân la câini

Câinii de sex feminin sunt expuși riscului de a dezvolta cancer de sân, mai ales dacă nu sunt spayed sau au fost spayed după primul lor ciclu de căldură. Câinii masculi pot dezvolta, de asemenea, cancer de sân, dar este foarte rar.

Hormonul numit estrogen pe care câinii intacți de sex feminin secretă din ovarele lor contribuie la dezvoltarea cancerului de sân. Estrogenul mai lung este secretat într-un câine, cu atât este mai probabil să se dezvolte cancer de sân. Acest lucru vă ajută să explicați de ce câinii mai în vârstă, intact, de sex feminin sunt mai susceptibili de a dezvolta cancer de sân decât câinii mai tineri, intacți, feminini.

Unele rase de câine arată, de asemenea, o predispoziție pentru a dezvolta cancer de sân mai mult decât altele. Cocker Spaniels, Malteză, Shih Tzus, jucărie și mini Pudele, Yorkshire Terriers și alte rase sunt considerate riscuri ridicate.

Diagnosticarea cancerului de sân la câini

Dacă bănuiți că câinele dvs. are cancer de sân, medicul veterinar trebuie să o examineze cât mai curând posibil. O istorie medicală completă, inclusiv dacă câinele dvs. a fost sau nu și când poate fi important să se cunoască și va fi de asemenea efectuat un examen fizic. Dacă o bucată este palpabilă, poate fi obținută o biopsie sau o aspirație fină a acului pentru a determina dacă este sau nu cancerul de sân.

Tratamentul cancerului de sân la câini

Dacă câinele dvs. este diagnosticat cu cancer de sân, razele X sunt adesea luate pentru a căuta semne de cancer în altă parte a corpului. Această răspândire a cancerului se numește metastază, iar razele X pot fi menționate ca "Met-verificare" din acest motiv.

Sângeri și alte teste pot fi de asemenea rulate pentru a vă asigura că câinele dvs. este suficient de sănătos pentru a avea o intervenție chirurgicală. Operația va fi recomandată pentru a îndepărta buchetul sau bulgări dacă câinele dvs. este considerat a fi capabil să se supună anesteziei după efectuarea acestor teste.

Dacă sunt prezente mai multe bucăți sau ambele lanțuri mamare sunt afectate, pot fi efectuate mastectomii complete sau bilaterale pentru a îndepărta tot țesutul mamar.

Dacă câinele dvs. este încă intact, va fi de asemenea recomandat spaying. Chimioterapia sau radiațiile pot fi necesare dacă cancerul de sân sa răspândit în alte părți ale corpului și alte medicamente sunt prescrise în mod obișnuit pentru a gestiona alte simptome ale bolii. Dacă cancerul sa răspândit, în funcție de severitate, îngrijirea paliativă poate fi singura opțiune.

Cum de a preveni cancerul de sân la câini

Cea mai bună modalitate de a preveni dezvoltarea cancerului de sân să se dezvolte în câinele dvs Luați-le spayed Când medicul veterinar recomandă acest lucru. SPAYING contribuie la scăderea substanțială a probabilității ca câinele dvs. să dezvolte cancer de sân.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Kim HW, Lim Hy, Shin Ji, Seung Bj, Ju Jh, Sur Jh. Diferențele legate de rasă și de vârstă în tumorile mamare canine. Poate j vet res. 2016-80 (2): 146-155.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cancer de sân la câini