Semne de cancer la câini

Familie în jurul câinelui mor

Orice câine poate contracta cancer, dar se produce mai ales la câinii mai în vârstă, parțial deoarece câinii nutri mai buni de îngrijire continuă să trăiască mai mult decât în ​​trecut. Cancerul lovește unul la fiecare trei câini în conformitate cu Fundația Națională de Cance Canine. Pentru câinii cu vârsta peste 10 ani, aproximativ jumătate din decese sunt legate de cancer. La fel ca la om, există multe tipuri de cancer care afectează câinii și multe semne clinice care pot fi observate.

Cancerul este o creștere anormală a celulelor care sunt localizate într-o parte a corpului câinelui sau care este agresiv și se răspândește în tot corpul. Cauzele cancerelor sunt în mare parte necunoscute, făcând o prevenire dificilă. Fiind conștienți de posibilele semne de cancer la animalele de companie ajută la asigurarea detectării și îngrijirii precoce.

Rasa dispunerii cancerului

Cancerul este văzut mai des în unele rase decât altele, în special retrieveri de aur, boxeri, Câini de munte Bernese, Marele danezi și podele standard. Unele linii pot purta susceptibilitatea genetică la anumite tipuri de cancer. Cercetătorii studiază atât genomul canin cât și la om pentru a debloca genetica cancerului.

Posibile semne de cancer la câini

Cancerul poate afecta orice zonă a corpului și orice sistem de organism. Cancerul pielii, noduli limfatici, tractul gastrointestinal, sânge și os sunt comune la câini.

Iată câteva semne posibile de cancer care justifică o vizită la medicul veterinar:

  • Ceva nou Lump sau Bump
  • Răni care nu se vor vindeca
  • O schimbare în mărime, formă sau consistență a unei bucăți existente
  • Un nas curbat, mai ales daca este sanatos
  • Dificultate urinare sau urină sângeroasă, care este, de asemenea, comună cu infectii ale tractului urinar
  • Străinând pentru a defeca, sau scaune subțiri de panglică
  • Vărsături sau diaree, ambele fiind comune cu multe alte boli
  • Limping sau o schimbare în mersul obișnuit al animalului
  • Respirație murdară, drooling excesiv sau dinți care s-au mutat
  • Drenaj și miros de la urechi, care sunt, de asemenea, comune cu infecțiile urechii
  • Creșterea aportului de apă și urinare
  • Letargie sau lipsa apetitului
  • Pierdere în greutate
  • Dificultate de înghițire sau de a mânca
  • Respiratie dificila

Cancer Opțiuni de tratament

Oricând se schimbă comportamentul animalului dvs., ar trebui să verificați cu medicul veterinar. Pentru cancer, precum și alte boli, diagnosticarea precoce și tratamentul sunt esențiale pentru un rezultat favorabil. Tratamentul pentru cancer poate implica o intervenție chirurgicală, chimioterapie și radiații, dar cea mai bună opțiune este să o prindeți mai devreme înainte de a se răspândi.

Nu fiecare cancer poate fi tratat cu succes. Unii proprietari au ieșit din tratament agresiv și în schimb lucrează cu veterinarii lor pentru a oferi o gestionare a durerii.

Este posibilă?

Nu puteți împiedica toate tipurile de cancer, dar puteți lua măsuri pentru a reduce șansele pe care câinele dvs. îl va dezvolta. Nutriție sănătoasă și ajutor de exerciții fizice. Deci, poate ca câinele dvs. să fie spayed sau sterilizat atunci când este tânăr. Acest lucru împiedică majoritatea cancerelor de reproducere. Veterinarul dvs. poate prescrie vitamine specifice pentru câinele dvs.

Chiar dacă prevenirea cancerului nu este de obicei posibilă, când aflați despre cancer devreme, câinele dvs. are cea mai bună șansă pentru un rezultat de succes. Să fie vigilenți și proactivi pentru a vă proteja animalul de companie.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Centrul, Gardner. Anumite rase de câine sunt predispuse la cancerGardner Animal Care Center

  2. Tratament pentru cancerManualul veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Semne de cancer la câini