Stopate picioare în cai

Cal

Stocarea diferă de umflarea datorită rănirii în faptul că calul este puțin probabil să fie lame, iar umflarea va fi generalizată, nu în nici o locație specifică. De obicei, fronturile sau spatele sau toate cele patru picioare vor fi umflate, mai degrabă decât un picior - care ar putea indica o leziune. Umflarea este în mod normal sub genunchi și hocks. Umflarea se va afla, de asemenea, de îndată ce calul se mișcă în jur.

Proiectat pentru mișcare

Caii sunt proiectați să se miște aproape în mod constant. Inimile lor pompează sângele pe tot corpul lor și, bineînțeles, la extremitățile lor. Perna digitală din copite și țesuturile moi, cum ar fi mușchii și tendoanele piciorului, ajută la circularea sângelui pe măsură ce calul își mișcă picioarele. Pe măsură ce sângele circulă că transportă substanțe nutritive și oxigen la vasele de sânge mai mici, cele mai mici fiind capilarele prea mici pentru a vedea cu ochiul liber.

Prin pereții capilarelor acestor minute, nutrienții și oxigenul trec în țesutul înconjurător. Nutrienții neutilizați și orice deșeuri sunt apoi drenate în sistemul limfatic, unde, în mod ideal, sunt filtrate prin ganglionii limfatici. Sângele se filtrează înapoi în vene, pentru a fi difuzate înapoi în inima unde, desigur, repetă procesul.

Cheia pentru aceasta este faptul că acțiunea de pompare a pernei digitale și într-o măsură mai mică, mușchii, tendoanele, ligamentele și articulațiile în picioarele picioarelor în procesul de circulație și curățare a sângelui. Pentru ca acest lucru să se întâmple eficient, calul trebuie să se miște. Când un cal este limitat la un stand, unde nu se poate mișca liber, acest proces poate fi împiedicat.

Din moment ce sângele și deșeurile trebuie să fie pompate picioarele, înapoi în inimă, unele dintre ele se pot baza dacă calul nu se mișcă. Această punere în comun a rezultatelor în umflarea pe care o numim "stocare". Este, de fapt, edem, iar unii cai par a fi mai predispuși la el decât alții. Stocarea poate fi mai probabilă la cai mai în vârstă, a căror sistem circulator nu este la fel de puternic ca și odată. Unii cai pot avea probleme nediagnosticate de inimă sau pot avea probleme de sănătate care afectează sistemul limfatic picioarele lor.

Prevenirea

Dacă calul tău este predispus la stocare, cel mai bun remediu este să-i permită libertatea în a padoc sau pășune în cazul în care poate fi încurajată să se miște prin plasarea apei, hrănirii și adăpostului în locuri diferite. Cu cât se mișcă mai mult calul, chiar și la o plimbare, cu atât mai bine. Când vremea este rea, păstrați-vă calul stabilit în timpul celui mai rău parte a zilei.

Dacă este imposibil să întoarceți calul, Pinguri la rece este următoarea opțiune. Acest lucru poate veni cu probleme ale propriului său proiect răcit la rece necesită timp și lasă picioarele calului tău umed - ceea ce ar putea să nu fie o idee bună în anumite condiții. De asemenea, puteți încerca să mergeți cât mai mult posibil, chiar dacă este în sus și în jos aleea hambarului. De asemenea, călăria poate ajuta.

Unii cai par să răspundă la anumite fluxuri, deci aruncați o privire la orice schimbări în boabe sau concentrate calul tău devine. Ocazional, umflarea poate fi legată de alergii.

Bandajele, bătăile și linia de linii pot ajuta și pe termen scurt, dar pot provoca și probleme. Bandajele permanente aplicate necorespunzător pot deteriora picioarele calului, iar remedii topice pot provoca probleme cutanate. Bandajul poate face de fapt calul mai predispus la stocare.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Stopate picioare în cai