5 Mituri comune despre sănătatea dentară a animalului dvs. De companie

5 mituri comune despre sănătatea dentară a animalului dvs. de companie

Animalele de companie au nevoie de o mulțime de dragoste, atenție și îngrijire, și poate fi ușor să uităm un aspect al sănătății lor ca îngrijirea dentară. De la îngrijorare de comportamentul lor, ținându-și un ochi pe haina lor, și îngrijindu-și articulațiile, poți fi iertat Nu plătiți la fel de multă atenție dinților animalului dvs. de companie. Din păcate, acest lucru poate duce la o mulțime de dezinformare despre sănătatea dentară. Vrem să eliminăm miturile de igienă dentară pentru animale de companie să vă ghideze spre păstrarea dinților animalului de companie cât mai sănătoasă.

labrador retriever cu periuță de dinți

Gurile câinelui sunt mai curate decât gurile umane

Probabil ați auzit pe cineva spunând că câinele are guri mai curate decât oamenii. Mulți proprietari de câini cred acest lucru și adesea menționează-o dacă împărtășesc un pic de mâncare sau sărutări dulci cu cel mai bun prieten al lor. Datorită acestui fapt, este probabil cel mai comun mit despre gura de companie acolo. Din păcate, nu este cu totul precis.

Adevărul este că câinii și oamenii au o mulțime de bacterii în gură. Tipurile de bacterii, cu toate acestea, pot fi foarte diferite, care pot fi de la mine. Cu toate acestea, bacteriile sunt încă bacterii și, deși pot fi unele bacterii Bun pentru digestie, Acesta nu este cazul bacteriilor orale ale câinelui. Dog Saliva poate provoca în continuare infecții și alte probleme de sănătate.

În timp ce câțiva sărutări câine sunt, probabil, există o preocupare serioasă atunci când vine vorba de acest mit. Unii oameni merg un pas mai departe și cred că saliva de câini are proprietăți vindecătoare, deoarece câinii își linguează rănile și apoi îi încurajează pe câinii lor să-și lingă rănile umane. Aceasta nu este o idee bună. Câinii își linge rănile, deoarece fricțiunea cauzată de limitele lor pot dezactiva murdăria care poate fi în interiorul plăgii. Dacă vă linge rănile, riscați infecția din bacteriile care trăiesc în gura lor.

Respirația proastă este normală

Un alt mitul potențial periculos care înconjoară îngrijirea dentară pentru animale de companie este că animalele au respirația în mod natural mirositoare. Acest mit este atât de răspândit încât adesea pune proprietarii potențiali de animale de companie de a obține un animal de companie în primul rând, deoarece se îngrijorează că casa lor va deveni neplăcută. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat.

Animalele nu trebuie să aibă o respirație neplăcută cu îngrijire și igienă adecvată și este, de fapt, un simptom comun și important al unui număr mare de preocupări grave potențiale. Un câine care are o rutină sănătoasă de curățare a dinților nu ar trebui să aibă respirație considerabil ofensivă. Dacă sunteți deranjați de respirația animalului dvs., este probabil timpul pentru un curat. Respirația urâtă persistentă, în ciuda curățării regulate, ar putea fi un indicator timpuriu al unei preocupări serioase de sănătate, deci este înțelept să nu o ignorați.

În legătură cu o postare: Cel mai bun spray dentar câine

Preocupările legate de sănătate că sunteți potențial cu vedere dacă ignorați respiratie urat mirositoare include:

  • Boala parodontală, care este denumită în mod obișnuit infecție gingivală
  • Probleme dietetice
  • Diabet
  • Boală de rinichi
  • Boală de ficat

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru boala renală

Alimentele uscate își păstrează dinții curat

Acest al treilea mit este unul care este adesea încurajat de profesioniști. De fapt, este ceva pe care l-am menționat în acest site înainte! Acest lucru se datorează faptului că este parțial adevărat, dar este, de asemenea, important să nu supraevaluați faptele și să încurajeze accidental sănătatea dentară slabă. Construcția alimentelor de orice fel va provoca în continuare probleme dentare, indiferent dacă este umed sau uscat.

Alimentele uscate pot reduce placa de acumulare pe dinții animalului dvs., deoarece textura va "frecați de multe ori placa pe măsură ce mestecă. Acest lucru va contribui la construirea mai puțin plăcilor în aceeași perioadă în comparație cu utilizarea alimentelor umede, care se pot lipi de dinți pentru mult mai mult timp. Alimentele uscate, totuși, va provoca formarea plăcii. Fibrele mici pot fi blocate între dinți, iar unele bucăți uscate de alimente sunt atât de mici încât animalul dvs. de companie nu-i deranjează deloc, care nu vor disloca orice murdărie și placă. Trebuie să vă amintiți că multe alimente de pisică și câini comerciale au o semnificație semnificativă cantitatea de carbohidrați. Deoarece carbohidrații sunt zaharuri, vă puteți imagina probabil daunele pe care le pot face dinților.

Folosirea alimentelor uscate este încă o idee bună, dar nu o puteți folosi ca o scuză pentru a curăța dinții animalului dvs. mai rar. Asigurați-vă că nu vă bazați pe alimente uscate pentru a vă curăța dinții animalului și oferind o rutină dentară bună pentru a sprijini utilizarea alimentelor uscate. Ești riscă boala gingiilor și alte probleme de sănătate orală dacă nu.

Postări asemănatoare: Cel mai bun hrană pentru câini uscați și Cel mai bun alimente pentru câini umede

Veterinarul care examinează dinții unei pisici în timp ce

Dental de mestecat jucării, oase și tratamente păstrează dinții de companie curat

O greșeală similară pe care proprietarii de animale de companie îl fac adesea este să se bazeze prea mult pe diverse Chew toys, Bones și alte tratamente care sunt publicate pentru beneficiile lor dentare. La fel ca mâncarea uscată, acest mit se bazează pe fapt. Există jucării și mestecați care pot reduce construirea plăcii. Unii s-au dovedit chiar să reducă placa de până la 70%! Acest lucru este, evident, foarte benefic pentru sănătatea orală a animalului dvs. de companie. Asigurați-vă că sunt acreditați de Consiliul de Sănătate Orală Veterinară dacă doriți să vă asigurați că cererile lor sunt legitime.

Beneficiul utilizării câine mestecând Nu vă opriți acolo. Toți proprietarii de animale de companie știu că timpul de periere a dinților poate fi un coșmar, iar aceste tratamente sunt minunate pentru o reducere rapidă a plăcii atunci când câinele tău iubit are inima lor pus pe rezistența unui dinți curat. Cu toate acestea, este important să nu vă bazați pe mestecați dinți și jucării în loc de o bună rutină de igienă dentară. Chews dentar nu poate fi niciodată la fel de eficient ca Periajul dinților animalului și să le aducă în examene dentare regulate. Dacă vă bazați pe mestecați dentari, este posibil să pierdeți simptome importante care ar putea indica o problemă serioasă de sănătate.

Există câteva circumstanțe, cum ar fi un câine de salvare anxios, unde este posibil să nu puteți să vă periați în mod regulat dinții animalului de companie. În aceste cazuri, un mestector dentar este infinit mai bun decât ignorarea sănătății lor dentare. Cu toate acestea, pentru majoritatea animalelor de companie, este important să faceți efortul de a le instrui pentru a vă obișnui cu periuțele de dinți și igiena dentară. Formarea ar trebui să înceapă în timp ce sunt un cățeluș, dar câinii adulți pot fi de asemenea învățați să-și lase dinții să fie periat.

Puteți folosi pasta de dinți umană și periuțele de dinți

Utilizarea produselor specifice animalelor poate uneori să se simtă ca o risipă de bani. Sigur, câinele tău nu poate mânca exact aceeași mâncare ca tine, dar cu siguranță pasta de dinți este doar pastă de dinți? Aceasta este o mare greșeală pentru proprietarii de animale de companie să facă. Pasta de dinți specifică animalelor și periuțele de dinți există pentru un motiv și, din păcate, nu puteți economisi bani prin utilizarea alternativelor umane.

Pasta de dinți umană conține xilitol, care este foarte dăunătoare pentru animalele de companie dacă o mănâncă. S-ar putea să vă gândiți "Ei bine, ei nu sunt menită să mănânce pastă de dinți", dar realitatea este că vor ingera o pastă de dinți de fiecare dată când vă periați dinții. Oamenii fac adesea la fel și suntem foarte conștienți de faptul că pasta de dinți nu este menită să fie înghițită, așa că imaginați-vă cât de mult trebuie să înghită un câine sau o pisică.

De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că gustul de piatră de dinți uman poate fi foarte neplăcut pentru anumite animale, ceea ce îi va descuraja să coopereze cu dvs. când trebuie să-și speli dinții. Acest lucru ar putea influența cât de regulat chiar încerci să-și speli dinții. Dacă doriți să vă încurajați animalul de companie să acceptați o rutină de igienă obișnuită, trebuie să faceți rutina cât mai plăcută și să aveți o pastă de dinți delicioasă, cum ar fi aroma de pui, poate face diferența.

Periuțele de dinți specifice animalelor pot părea și mai inutilă decât pasta de dinți specifică PET, dar sunt de fapt foarte importante pentru sănătatea orală a animalului dvs. de companie. Panurile de pe o periuță de dinți umană este probabil să facă deteriorarea gurii animalului de companie. Acest lucru ar putea provoca disconfort sau chiar durere, care îi va încuraja să reziste în întregime procesului și, la cele mai grave sale răni la infecția cu riscul gurii. Există o mulțime de opțiuni pentru periuțele de dinți PET, inclusiv perii utile pentru gura mică, deci ar trebui să puteți găsi ceva care va funcționa bine pentru dvs. și cel mai bun prieten al tău.

Proprietar de curățare dinți de câine drăguț cu perie acasă

Top sfaturi de dinți

Acum știți câteva greșeli comune făcute de proprietarii de animale de companie peste tot, vă puteți întreba dacă există altceva pe care ar trebui să știți că vă poate ajuta animalul sănătatea orală. Cel mai bun lucru de făcut este să luați sfaturi de la veterinarul dvs. Ei vă vor putea ajuta să creați o rutină bună de igienă. Dacă doriți mai mult ajutor pentru a ști unde să începeți, aici sunt câteva sfaturi pe care le puteți găsi utile.

  • Cunoașteți rasa particulară a animalului dvs., deoarece unele rase sunt mai multe șanse de a avea anumite probleme dentare. Dacă știți că animalul dvs. are o predispoziție genetică pentru o problemă de sănătate dentară, ar trebui să le luați pentru verificarea periodică.
  • Programați o curățare profesională obișnuită, chiar dacă aveți o rutină bună. O curățenie profesională va ajunge în zone pe care te lupți pentru a ajunge.
  • Scopul dvs. ar trebui să vă folosiți animalul folosit pentru a-și curăța dinții zilnic dacă doriți să evitați problemele dentare. Începeți când sunt încă tineri ca 90% din pisicile care au vârsta de patru ani sau mai mari, suferă deja de o problemă dentară. De asemenea, va contribui la compatibil cu acest proces.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Suplimente pentru câinii mai în vârstă
Suplimente pentru creșterea în greutate pentru câini
Suplimente de calciu pentru câini
Suplimente pentru câinii gravide
Suplimente de calmare pentru câini
Suplimente de afine pentru câini
Probiotice pentru câini
Suplimente comune de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Mituri comune despre sănătatea dentară a animalului dvs. De companie