Pink ochi în pisici: cauze, simptome și tratament

Pink Eye in Cats Feature

Ochiul roz este un alt cuvânt pentru conjunctivită sau inflamație a țesutului subțire, umed care liniilează ochii și pleoapele interioare.

Multe lucruri diferite pot provoca ochi roz la pisici, dar infecțiile sunt cele mai comune vinovate. Tratamentul și prognosticul depind de ceea ce provoacă ochiul roz, iar îngrijirea veterinară este recomandată indiferent de cauză pentru a proteja ochiul de daune.

Aici vom discuta ce să căutăm, posibile cauze, teste de diagnostic și tratamente comune.

Ce este ochiul roz la pisici?

"Pink Eye" nu se referă la o singură condiție. Este un simptom decât un diagnostic și descrie roșeața, iritarea și umflarea care apar în jurul ochilor cu conjunctivită.

Deci, ce este conjunctivita?

"Conjunctiva" este o căptușeală subțire, clară și roz, care acoperă ochii și suprafețele interioare ale pleoapelor. Produce mucus, care ajută pleoapele să alunece peste ochi fără frecare.

Conjunctivita înseamnă inflamația acestei conjunctive, care se poate întâmpla doar într-un singur ochi sau ambii ochi, odată datorită unei varietăți de cauze. Această inflamație poate provoca dureri sau disconfort în zona ochilor, precum și simptome precum roșeața, umflarea și descărcarea ochilor.

Ochiul roz sau conjunctivita este cea mai frecventă condiție a ochilor din pisici, atât de multe pisici vor avea această afecțiune cel puțin o dată în timpul vieții lor.

Simptomele ochiului roz

Simptomele ochiului roz la pisici

Ochiul roz la pisici se caracterizează prin inflamația conjunctivei. Pleoapele vor arăta roșii, pufoase și, probabil, umflate.

Când conjunctiva este inflamată, pleoapele arată roșu, pufos sau chiar umflate.

Acest lucru poate fi însoțit de descărcarea excesivă de rupere (Epifora), Goopy sau Mucoid din ochi, scuturarea, înălțimea celei de-a treia pleoape (o membrană situată în colțul interior al fiecărui ochi) sau sensibilitate la lumină.

Unele sau toate aceste simptome pot apărea în unul sau ambii ochi. Iar aceste simptome nu se limitează la conjunctivită - pot apărea și cu alte probleme oculare, cum ar fi un ulcer cornean (o zgârietură sau abraziune pe suprafața ochiului).

Indiferent de ce cauză, este important să căutați îngrijirea veterinară, astfel încât problema ochiului să nu se înrăutățească.

Dacă o infecție este ceea ce a condus la ochi roz, se poate observa alte simptome, cum ar fi o febră, pierderea apetitului, șuierătoare, strănut, descărcare nazală sau ulcerații gura și.

Cauze de ochi roz

Cauzele conjunctivitei la pisici

Infecții precum calicivirusul, herpesvirusul și altele, sunt cea mai frecventă cauză a ochiului roz sau conjunctivită.

La pisici, infecțiile sunt cea mai frecventă cauză a conjunctivită.

Iată câteva infecții care pot duce la ochi roz la pisici:

  • Rinotraheita virală vie (FVR), cunoscută și ca herpesvirus feline - Această infecție respiratorie superioară poate provoca, de asemenea, ulcere a ochilor. Este foarte frecvent în pisicile - cele mai multe feline sunt expuse în timpul pisicilor, iar multe pisici poartă virusul întreaga lor viață într-o stare latentă fără simptome. Apoi, dacă pisica trăiește stres (de exemplu, datorită unei schimbări la domiciliu sau devenind bolnav), virusul se aprinde și provoacă simptome.
  • Alți viruși, cum ar fi calicivirusul felinar.
  • Infecții bacteriene ca Chlamydophila Felis sau Mycoplasma Poate provoca conjunctivită în pisici.
  • Infecții secundare cu bacterii pot apărea, de asemenea, secundare oricărei cauze ale conjunctivită, făcând simptome mai slabe.

Ochiul roz sau conjunctivita poate apărea, de asemenea, datorită cauzelor neinfecțioase. Iată câteva exemple:

  • Iritanți, cum ar fi materialul străin, cum ar fi praful sau nisipul care se blochează sub pleoapă, sau expuneri chimice.
  • Sezonier sau de mediu alergii.
  • Tumorile sau cancerele ochiului.
  • Cronic ochi uscat.
  • A Blocat de lacrimă blocată.

Este ochi roz la pisici contagioase?

Infecțiosul ochi roz este foarte contagios între pisici!

Pisicile afectate trebuie izolate într-o cameră mică, dacă este posibil, pentru a evita răspândirea infecției la alte pisici din casă.

Purtați o strângere sau o acoperire în timp ce vă tindeți pisicii cu conjunctivită, apoi spălați-vă mâinile înainte de a mângâia sau a hrăni alte pisici în casa dvs.

Din fericire, virușii tind să fie specifici specifici - ceea ce înseamnă că tu (și câinele tău) nu pot prinde herpesvirus feline. Dar anumite tipuri de bacterii pot fi preluate de alte specii, inclusiv de oameni.

În timp ce răspândirea conjunctivită bacteriană de la pisici la oameni este rară, este întotdeauna cel mai bine să fie pe partea sigură și să vă spălați mâinile după ce mângâiați sau medicamentează o pisică cu ochi roz.

Cum este diagnosticat ochii roz la pisici?

Diagnosticul ochiului roz la pisici

Deoarece ochiul roz este un simptom al unei probleme de sănătate și nu o condiție proprie, un diagnostic se va concentra pe identificarea cauzei subiacente a conjunctivitei.

Din moment ce ochiul roz este un simptom și nu o boală specifică, un medic veterinar poate declara că o pisică are ochi roz doar făcând un examen fizic.

Cu toate acestea, este important să determinați ceea ce provoacă ochiul roz și să excludă problemele concurente, cum ar fi un ulcer de ochi care ar putea provoca cicatrizarea permanentă a corneei (suprafața zonei centrale) sau chiar orbirea sau pierderea unui ochi dacă este severă.

În plus față de o examinare fizică, un veterinar poate efectua teste pentru producția de lacrimi și presiunea intraoculară (presiune în interiorul ochiului) și să folosească o pată specială pentru a căuta ulcere sau anomalii pe suprafața ochilor.

Dacă se indică o evaluare suplimentară, mai ales dacă starea ochilor este severă sau reapare frecvent, diagnosticarea suplimentară, cum ar fi sângele, biopsiile sau testarea bolilor infecțioase, pot fi următorul pas.

Tratamentul cu ochii roz

Tratamentul cu ochii roz

Problemele oculare se pot înrăutăți repede, deci urmați instrucțiunile Vet-ului dvs. exact - și nu treceți la întâlnirea de rechemare!

Tratamentul variază în funcție de nevoile pisicilor dvs., dar tratamentele comune pentru ochi roz includ:

  • Antibiotice sub formă de picături de ochi sau unguente, și / sau medicamente orale. Chiar și cu infecții virale, antibioticele pot fi prescrise pentru a preveni complicațiile din infecțiile bacteriene secundare.
  • Antiinflamatori sau medicamente pentru durere prescris ca picături / unguente pentru ochi și / sau medicamente orale.
  • Antiviral medicamente dacă sunt indicate (de obicei, acest lucru este rezervat pentru infecții mai severe).
  • Un guler Elizabethan Pentru a preveni zgârierea ochiului care altfel ar putea duce la o leziune oculară.
  • Suplimentul L-lizine Pentru a ajuta la funcția sistemului imunitar împotriva infecțiilor virale. Dacă o pisică are infecții recurente cu herpesvirus feline, un veterinar poate recomanda acest supliment pentru utilizarea pe tot parcursul vieții.
  • Izolare o pisică cu conjunctivită de la alte pisici din casă, pentru a preveni răspândirea infecției.
  • Recomandare la un specialist (oftalmolog veterinar) pentru condiții severe, complicate sau non-îmbunătățite.

Sfat: Dacă nu sunteți sigur cum să oferiți unguentele sau picăturilor de pisici, adresați-vă echipei dvs. de veterinar pentru o demonstrație.

Un cuvânt de prudență: dând medicamente greșite ale ochilor poate face mai rău probleme oculare. Deci, niciodată nu dați medicamentele contrare sau medicamentele de ochi prescrise anterior fără a verifica mai întâi cu veterinarul dvs.

Concluzie

Ochiul roz sau conjunctivita este o condiție foarte frecventă la pisicile care implică inflamație, roșeață și iritarea țesuturilor din jurul ochilor și suprafața interioară a pleoapelor. Infecțiile sunt cea mai frecventă cauză, dar sunt posibile multe cauze diferite.

Din fericire, majoritatea cazurilor de ochi roz sunt clarificate rapid cu medicamente. Dar este important să solicitați îngrijirea veterinară cât mai curând posibil și să urmați așa cum este recomandat, pentru a preveni să se răcească sau să ducă la deteriorarea ochilor.

întrebări frecvente

Cum tratezi ochiul roz la pisici?

Tratamentul depinde de cauza fundamentală, dar include în mod obișnuit medicamente (picături de ochi / unguente, cu sau fără medicamente orale) pentru a trata infecțiile sau pentru a ameliora inflamația și durerea. Monitorizarea atentă este necesară pentru a asigura că are loc vindecarea.

Cât durează ochii roz în pisici?

De obicei, se observă o îmbunătățire semnificativă în primele zile. Dar tratamentul poate fi necesar timp de până la trei săptămâni. Este important să dați întregul curs al tuturor medicamentelor - chiar dacă ochiul pisicii dvs. arată mai bine - pentru a preveni reapariția.

Puteți obține ochi roz de pisici?

Din fericire, cele mai multe cauze infecțioase ale ochiului roz la pisici nu sunt transmisibile la om. Cu toate acestea, în cazuri rare, oamenii pot ridica conjunctivită bacteriană de la o pisică, deci este o bună practică de a vă spăla mâinile după ce mâncați sau medicatând o pisică cu ochi roz.

De unde știi dacă pisica ta are ochi roz?

Dacă pisica ta are ochi roz, pleoapa lor poate arăta roșu, inflamat, umflat sau umflat. S-ar putea să observați, de asemenea, scuturarea, ruperea, descărcarea ochiului Goopy sau alte simptome.

Aceste simptome pot apărea, de asemenea, cu alte probleme oculare, cum ar fi ulcerele de ochi sau rănile. Deci, dacă observați simptomele oculare, este necesară o vizită veterinară.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pink ochi în pisici: cauze, simptome și tratament