25 Semne de avertizare pentru sănătatea câinilor: ce să caute

25 Semne de avertizare pentru sănătatea câinilor

Câinii nu erau întotdeauna minunați animale domestice și tovarășii devotați care trăiesc astăzi cu noi. Trebuie să ne amintim că câinii sunt descendenți de la lupi și că strămoșii lor au trebuit să dezvolte mecanisme pentru a supraviețui într-un mediu ostil, sălbatic.

În natură, arătând semne de boală sunt aceleași ca și cum vă scapi slăbiciunile și asta vă face foarte vulnerabili. Deci, instinctul câinelui tău îi va spune să nu dezvăluie că sunt bolnavi.

Cu toate acestea, există o mulțime de semne de spus că puteți privi că acest lucru va indica faptul că nu totul este bine cu poochia ta. Unii sunt indicatori ai bolii grave și necesită o atenție veterinară de urgență. Iată 25 de semne de avertizare pe care nu trebuie să le ignorați.

1. Dificultăți de respirație

Acest lucru este întotdeauna îngrijorător și necesită o atenție veterinară imediată. Toate cauzele posibile sunt extrem de grave. Ar putea fi un semn al unei boli infecțioase respiratorii, cum ar fi o tuse de canisa, bronșită sau chiar pneumonie. Există și alte cauze potențiale grave, incluzând insuficiența cardiacă sau o reacție alergică. Ar putea fi, de asemenea, astm sau fluid sau sângerare în plămâni. Tumorile sunt o altă cauză potențială.

2. Leșin

Termenul veterinar pentru leșin este "sincopă" și este o pierdere completă a conștiinței pentru o perioadă scurtă de timp. Un câine de leșin va părea că se prăbușește brusc, iar membrele lor pot deveni rigide.

Unele rase, cum ar fi boxerii, Dobermans și Marele Danes sunt mai predispuși la leșin. Poate fi un semn al bolii cardiace (e.G. heart aritmii) sau probleme neurologice (e.G. Problemele creierului sau măduvei spinării).

La alți câini, acesta este declanșat de o concentrație scăzută de glucoză, calciu sau sodiu în sânge sau prin medicamente cum ar fi diuretice și vasodilatatoare. Oricare ar fi cauza, Pooch trebuie să fie verificată de un veterinar.

3. Tuse sau vărsăm sânge

Aducerea sângelui (hematemesis) este un simptom care nu ar trebui să fie ignorat și necesită întotdeauna investigarea unui veterinar.

Este important să descoperi originea sângelui. Ar putea fi tractul intestinal și asta înseamnă fie gura, esofagul (tubul care leagă gura cu stomacul), stomacul sau intestinele. Ar putea semnala boala intestinală, ulcerele tractului intestinal sau ulcerației de căptușeală a esofagului. În mod alternativ, sângele poate fi îndoit direct de la sistemul respirator (plămânii) sau se topește, înghițit și apoi vărsat (regurgitate). Acesta este un semn al bolii pulmonare, cum ar fi tuberculoza.

Ar putea fi un semn sau o afecțiune mai generalizată, cum ar fi o tulburare de coagulare a sângelui, traumatismul capului, insuficiența hepatică.

4. Paralizia membrelor din spate

Aceasta este extrem de alarmantă și trebuie să le duceți rapid la un veterinar. Există o listă foarte lungă de cauze potențiale și toate au nevoie de diagnostice și tratament profesional. Unele cauze comune includ probleme structurale, cum ar fi discuri alunecate, leziuni (e.G. accidente auto) sau malformații spinale. Ar putea fi cauzată de tulburări genetice sau de inflamație. Unii câini devin paralizați în membrele din spate după ce a ingerat toxinele sau au fost mușcate de căpușe. Tumorile canceroase, cheagurile de sânge și hipotiroidismul vor trebui, de asemenea, să fie excluse.

Probleme pentru sănătatea câinilor

5. Fiind excesiv de însetat

Băuturile excesive la câini se numește "Polyidsia". Dacă este însoțită de etanșeitate abdominală, poate indica torsiune gastrică sau umflătură. Gagging și diaree poate fi, de asemenea, prezent. Alte semne sunt neliniște și saliva spumei. Aceasta este o condiție gravă atunci când o cantitate anormală de aer sau lichid se acumulează în stomac. Poate fi, de asemenea, o răsucire a stomacului în sine. Se poate întâmpla cu orice câine, dar rase mari cu cufere adânci sunt cele mai predispuse. Este, de asemenea, mai frecventă la câinii mai în vârstă și la bărbați. Din păcate, este o cauză principală de deces la câini și o atenție veterinară este întotdeauna necesară.

Polyidipsia poate fi, de asemenea, un semn de boală de rinichi sau hepatică și pietre vezice sau diabet zaharat. Ar putea chiar să indice o tulburare endocrină, astfel încât întotdeauna să vă consultați medicul veterinar dacă îl observați.

6. Letargie

Letargia este unul dintre acele simptome vagi care sunt greu de definit, dar de obicei implică o mulțime de somn. Palul tău va apărea leneș și refuză să se miște. Există mai multe motive posibile. O infecție de orice fel poate face animalul dvs. letargic și ar putea fi orice de la parvovirus la boala de vierme. Ar putea fi, de asemenea, un semn că câinele dvs. a dezvoltat o boală metabolică sau organică, cum ar fi boala de inimă sau diabetul. Toate acestea necesită o atenție veterinară. O întâlnire de urgență este necesară dacă bănuiți că medicamentul sau otravă este cauza lehargiei.

Există multe alte cauze posibile, inclusiv durerea, o tumoare sau anemie și veterinarul dvs. pot face unele teste pentru a stabili cauza.

7. Dificultăți care trec urina

Dacă observați că câinele dvs. pare să aibă probleme care trece urina pentru mai mult de o zi, ar putea indica faptul că tractul lor urinar este blocat sau este infectat. Blocurile pot fi uneori cauzate de tumori. VET dvs. trebuie să verifice acest lucru.

8. Tragându-și fundul pe podea - scotaj

Viermii sunt cel mai frecvent motiv pentru câinele tău care își trage fundul de-a lungul podelei. Paraziții provoacă disconfort în jurul anusului și câinele dvs. încearcă să se simtă mai bine. Ele pot avea, de asemenea, diaree cronică și o burtă umflată. Explicația alternativă este că acestea au fluid acum în ei Glandele anale. În mod normal, aceste glande goale atunci când câinele dvs. are un poop, dar dacă acest lucru nu se întâmplă fluidul se poate acumula și se numește "impacție" și provoacă o mulțime de iritare! Un veterinar poate ajuta cu ambele probleme.

9. Pierderea poftei de mâncare

Abilitatea aici este să puteți spune a pierderea poftei de mâncare care indică boala de la comportamentul normal al alimentației. Unii câini nu par să se bucure de mâncarea lor, iar mastifful tibetan este un prim exemplu. Ele pot merge chiar și fără a mânca o masă normală.

Cu toate acestea, dacă pooch-ul dvs. este în mod normal entuziasmat de timpul de masă și au pierdut acel entuziasm, de obicei indică faptul că ceva este greșit. Începeți prin eliminarea cauzelor evidente. Câinele dvs. a avut o schimbare de mediu? Ai călătorit? Este mai cald de vreme decât în ​​mod normal? Dacă este cazul, lucrurile ar trebui să se stabilească în termen de 24 de ore.

Dacă durează mai mult decât atât, ar putea fi deoarece stomacul sau intestinele sunt blocate. Ar putea fi, de asemenea, un semn al bolilor de rinichi, ficat sau de inimă. Toate acestea trebuie investigate prin veterinarul dvs.

boală în câine

10. Scădere bruscă sau inexplicabilă în greutate

Pierderea bruscă a greutății, fără o explicație fiziologică evidentă (nașterea, puii de hrănire) întotdeauna trebuie să fie investigată. Pierderea în greutate neexplicată (chiar dacă nu este rapidă) necesită și investigații. Unele dintre cauzele potențiale sunt un dezechilibru hormonal tiroidian, diabet, paraziți (inclusiv vierme), boală hepatică sau probleme dentare.

Un câine anxios va reuși, de asemenea, să mănânce și acest lucru va duce la pierderea în greutate. VET-ul dvs. vă poate ajuta să descoperiți cauza anxietății și să faceți ceva pentru ao aborda.

11. Excesiv de drooling

Toți câinii salivează și un grad de salivare (drooling) este perfect normal. Unele rase, cum ar fi Newfoundland, sunt mari droolere! in orice caz, excesiv de somn într-un câine care nu este în mod normal drool atât de mult se numește hipersalivare și se întâmplă atunci când glandele produc mai mult saliva decât câinele este capabil să înghită. Problema poate apărea deoarece un exces de saliva este produs sau pentru că există ceva în neregulă cu mecanismul de înghițire.

Aceasta ar putea indica faptul că un obiect străin este depus în gură sau poate fi cauzat de o alergie. Explicații alternative sunt tumori, abcese sau otrăvire. Un veterinar vă va putea spune mai mult.

12. Gingii care sunt roșii sau umflate

Când gingiile sunt inflamate, arată roșu și umflat și puteți observa că dvs câinele are respirație urâtă de asemenea. Particulele alimentare și bacteriile se acumulează de-a lungul gingiei și formează placa. Acest lucru cauzează iritarea și inflamația rezultată se numește gingivită. Este, de obicei, un semn că igiena dentară a câinelui dvs. are nevoie de o atenție!

Dacă nu sunteți conștienți de importanța canin de sănătate dentară Și nu știu cum să păstrați gura câinelui curat, este timpul să căutați câteva sfaturi de la veterinarul dvs!

13. Lameness

A câine lame (limpezi) nu este în măsură sau nu dorește să-și pună greutatea totală pe una sau mai multe membri. Este întotdeauna un semn că ceva este greșit și va necesita adesea tratament cu un veterinar. Dacă este ceva la fel de simplu ca excesul de utilizare, se va rezolva într-o zi. Dacă merge mai mult, probabil că are o altă cauză.

Căutați alte indicii vizibile. Există un obiect care iese din laba lor? Este un cuplu de unghii peste sau există o muscatura de tăiere sau insectă vizibilă? Există și alte cauze potențiale, cum ar fi displazie de șold, o boală articulară degenerativă (artrită) sau chiar cancer.

14. Evitând atingerea

Majoritatea câinilor iubesc atenția omului! Ei nu-i plac nimic mai mult decât să fie mângâieți și zgâriați de proprietarii lor. Câinele dvs. a încetat să se rostogolească pentru freca obișnuită? Este aproape sigur un semn de boală care necesită atenție.

Un motiv comun pentru sensibilitate la atingere în zona abdominală este o torsiune sau inflamație gastrică. Acestea sunt foarte grave și necesită o atenție veterinară imediată.

15. Bulgări și lovituri

Există trei explicații principale pentru bucăți și umflături la câini. Primul este buzunarele de grăsime care sunt tumori benigne mari (numite lipomi). Ele sunt de obicei moi și mobile sub piele. Un câine ar putea avea mai multe dintre ele, dar fiecare trebuie verificat de un veterinar.

A doua posibilitate este o tumoare canceroasă și acestea tind să fie mai frecvente la câinii mai în vârstă. În cele din urmă, ar putea fi un corp străin, cum ar fi buruienile de foxtail care au declanșat o reacție.

Semne ale unui câine rău

16. Vărsături severe

Nu este neobișnuit ca un câine să vadă! Ceva nu ar fi fost de acord cu ei sau ar fi putut să-și poarte mâncarea prea repede. Cu toate acestea, vărsăturile repetitive și prelungite sunt mai îngrijorătoare. Unde un Câinele este vărsat mai mult de o dată într-o zi sau în cazul în care este însoțită de diaree, letargie, sânge în poop sau deshidratare trebuie să vezi un veterinar imediat.

Există un număr mare de cauze potențiale și numai un veterinar va fi capabil să facă un diagnostic precis. Ar putea fi orice dintr-o infecție bacteriană a tractului gastrointestinal sau a unui parazit intestinal la pancreatită sau un uter infectat.

17. Schimbări în haină

Starea de haină a unui câine vă poate spune multe despre sănătatea și bunăstarea lor. O haină groasă lucioasă este un semn al unui pooch fericit și sănătos. Dimpotrivă, un strat de subțiere care este dur și și-a pierdut luciu este un semn că nu totul este bine. În timp ce este posibil să nu necesită o întâlnire de urgență la veterinar, aceasta necesită o investigație și o excursie la veterinar dacă nu puteți ajunge în partea de jos a acestuia.

Coat de păr sărac este caracterizat printr-o lipsă de luciu de haină și o senzație uscată și fragilă. Ar putea fi cauzată de o dietă slabă, hipotiroidismul (nivel scăzut al hormonilor tiroidieni) sau diabet.

Căderea părului peste tot corpul poate indica un sistem imunitar slăbit și pot urma infecții ulterioare. Mange este o afecțiune a părului cauzată de acarieni și adesea însoțită de roșeață și pustule. Ringworm este o infecție fungică care provoacă pierderea parului. Diferitele alergii pot provoca pierderea părului, precum și mâncărime sau pielea și roșeața scalabilă. Boala lui Cushing (o creștere a corticosteroizilor în organism) poate provoca pierderea părului cu vânătăi și letargie.

Punctele baldate discrete pot avea o cauză alternativă. Acestea ar putea fi cauzate de expunerea la toxine sau dermatita de contact sau prin calusuri. Ar putea exista o cauză fizică, cum ar fi presiunea cronică sau ar putea fi o reacție de vaccin sau medicamente.

18. Febră

Temperatura normală a corpului pentru câini este între 101 și 102.5 grade Fahrenheit și orice peste acest lucru înseamnă boală. Un câine cu febră este probabil să fie letargic și pare a fi deprimat. Ei pot, de asemenea, să tremure, nu au apetitul și pot vomita.

Singura modalitate de a fi sigur că au o febră este să-și ia temperatura rectală cu o special concepută Dog termometru. Dacă sunteți un proprietar experimentat și calificat, puteți face acest lucru folosind un lubrifiant bazat pe apă. S-ar putea să vă simțiți mai fericiți pentru ca un veterinar să faceți acest lucru, deoarece vor ști cum să efectueze rapid testul și să provoace cea mai mică cantitate de disconfort la câinele dvs. De asemenea, pot interpreta cu exactitate rezultatele și pot da sfaturi.

19. Decolorarea gingiilor - palid, alb, albastru, galben

Acesta este adesea un semn de șoc, sângerare internă, boală hepatică sau probleme circulatorie. Trebuie să-ți aduci câinele la un veterinar cât mai curând posibil. Când gingiile sunt galbene, este de obicei cauzată de o concentrație ridicată de bilirubină (un pigment biliar) și indică o problemă cu ficatul.

20. Strănut și snorting care este constantă și repetitivă

Strănut și snorting sunt atât de asemănătoare la câini că sunt aproape același lucru! Un lupt brusc de strănut constantă înseamnă că ceva a iritat membranele mucoase ale nasului lor. Ar putea fi praf, parfumuri, pulberi de covoare sau polen.

O cauză de strănut extrem este o plantă numită Foxtail. Produce barele mici care se atașează spre interiorul nasului și pot intra chiar în interiorul corpului și pot călători în alte organe. Aceasta nu este o chestiune de râs și se poate transforma într-o urgență medicală, astfel încât acestea trebuie să fie îndepărtate imediat de un veterinar. De asemenea, puteți observa că pooch-ul vostru își aruncă ochii, labe la ochii lor și își scutură capul de la o parte la alta.

21. Convulsii

Dacă pooch-ul dvs. de obicei obositor devine instabil și confuz și apoi flops pe podea și pare să treacă apă, este probabil ca aceștia să aibă o confiscare. Se poate întâmpla cu orice rasă la orice vârstă și este foarte dificilă pentru ca un proprietar să vadă. Toate convulsii necesită o atenție veterinară. Cu toate acestea, dacă dvs câine are o confiscare care durează mai mult de cinci minute sau are mai multe la rând, trebuie să le dați la un veterinar foarte rapid.

La pui, infecțiile bacteriene și virale pot provoca convulsii, dar la câini adolescenți și adulți tineri, ar putea însemna că au epilepsie. La câinii mai în vârstă, acesta poate fi un semn al unei tumori cerebrale, encefalită (inflamație cerebrală) sau boală renală sau hepatică.

semne ale unui câine bolnav

22. Supra-încălzire

Acest lucru este mult mai mult decât obținerea unui pic fierbinte. Canina supraîncălzirea poate deveni amenințătoare de viață, deoarece duce la epuizarea căldurii și la cursa de căldură. Din păcate, ambele pot duce la moarte subită din aritmiile cardiace fără tratament imediat.

De unde știi că câinele tău este supraîncălzitor? Ei vor fi cu siguranță să se ciocnească foarte mult, iar acest lucru va fi urmat de dezorientare cu un model de respirație rapidă, zgomotos. Ei pot, de asemenea, să se prăbușească și să sufere convulsii, să aibă gume roșii strălucitoare sau albastre și vărsături.

Orice câine poate supraîncălzi și la lăsarea lor într-un vehicul este cel mai mare factor de risc. Acesta este ceva ce nu ar trebui să faceți niciodată. Câinii de câmp sunt deosebit de vulnerabili la supraîncălzirea, deoarece au o dorință irezistibilă de a continua să recupereze chiar și atunci când sunt periculos de fierbinți. Depinde de dvs. ca proprietarul lor să recunoască semnele și să le răcească cu apă pe măsură ce le transportați imediat la un veterinar.

23. Mărirea sau umflarea abdominală

Multe cauze ale măririi abdominale la câini sunt potențial care pun în pericol viața, deci aveți nevoie de ajutor veterinar imediat. Ar putea fi cauzată de dilatarea gastrică și de Volvulus (GDV), care este, de asemenea, numită Bloat, care este o urgență medicală gravă.

De asemenea, ar putea fi cauzată de peritonita, care este o infecție a membranei care acoperă intestinele. Acest lucru ar putea însemna că intestinul câinelui dvs. a fost perforat de splinte osoase, ulcere sau o tumoare.

Ar putea fi o acumulare de sânge din cauza sângerării interne sau prin acumularea de lichid în abdomen (ascite). Acest lucru poate proveni din insuficiența cardiacă, boala hepatică sau chiar probleme renale.

24. Scratching excesiv și pierderea părului

Aceasta este una pe care ați putea să o investigați ca fiind cea mai probabilă cauză este puricii. Dacă zgârierea este însoțită de căderi sau de "murdărie de purice" în haina lor, ouăle de purici în mediul câinelui (pătură de câine sau pat) și scabs, atunci este timpul să începeți tratamentul cu purici. Ar putea fi, de asemenea, o reacție alergică la alimente, astfel încât o schimbare în dietă poate ajuta.

Probleme mai grave de sănătate care necesită o excursie la medicul veterinar includ mange și dermatită.

În legătură cu o postare: Pături de câine

25. Reactii alergice

Câinii nu primesc cât mai multe reacții alergice ca pisici, dar pot reacționa prost la unele lucruri din mediul înconjurător sau în dieta lor (porumbul și glutenul sunt cel mai probabil vinovați). Heartworms pot declanșa, de asemenea, o reacție alergică.

Este posibil să puteți observa ceea ce a cauzat reacția dacă urmează o vaccinare, o schimbare a dietei, o infestație de purici.

Problema sănătății câinilor

Este clar că unele dintre cele 25 de semne de avertizare pot aștepta o zi sau așa că observați dacă s-au îmbunătățit singuri. Altele (cum ar fi o infestație de purici) pot fi tratați cu succes la domiciliu.

De asemenea, este important să rămâneți alertă pentru oricare dintre semnele care ar putea indica faptul că ceva este grav greșit și să-l verifice imediat. Dacă câinele dvs. prezintă alte semne de a fi diferite de cele obișnuite, minunate, pentru mai mult de o zi, este întotdeauna merită să o verificați.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 25 Semne de avertizare pentru sănătatea câinilor: ce să caute