22 Semne și simptome care necesită o vizită imediată

În cele mai multe cazuri, dacă câinele dvs. arată că au nevoie de urgență asistență medicală, este probabil așa. Unele condiții medicale aparente necesită întotdeauna îngrijire la o practică veterinară, iar proprietarul trebuie să solicite ajutor imediat după observarea semnelor.

Cu toate acestea, problema este atunci când simptomele nu sunt vizibile la prima vedere, chiar dacă animalul se află într-o situație care pune viața în pericol. Iată o listă a celor mai severe semne și simptome care necesită o vizită imediată.

1. Respiratie dificila

Dacă există cel mai urgent caz care necesită îngrijire veterinară de urgență, este cu siguranță o Dificultate în respirație. Odată ce câinele nu mai respiră, nu aveți mai mult de trei minute pentru a face ceva înainte de a ajunge prea târziu.

Orice probleme de respirație la câini, respirație neobișnuită, zgomote alarmante în timp ce respirația sau buzele umflate vă cere să căutați imediat asistența unui veterinar.

De asemenea, este esențial să se acorde atenție simptomelor, cum ar fi tusea, respirația șuierătoare, sufocarea și respirația superficială. Ei vă pot avertiza că câinele are un corp străin în gât sau în altă parte, alergie, astm, precum și boli pulmonare sau de inimă.

2. Tuse

A tuse de câine este una dintre acele state care pot sau nu necesită ajutor veterinar. Cauza poate fi ceva relativ inofensiv, cum ar fi tusea benigenului benign. Cu toate acestea, deoarece există cauze mai grave de tuse la câini, cum ar fi pneumonia, este mai bine să vizitați medicul veterinar doar în caz.

3. Tulburări neurologice

Tulburări neurologice sunt un rezultat al problemei cu creierul, nervii și / sau măduva spinării câinelui. În funcție de cauză, simptomele problemelor neurologice la câini pot fi letargie, incoordonare, mers pe jos în cercuri, convulsii, tremor, paralizie facială și orbire.

Nu este nevoie să subliniem importanța numirii cu VET într-o astfel de situație - este evidentă.

4. Criză de epilepsie

Nu există nici un motiv să vă panicați dacă câinele a avut a Episodul unic de convulsii. Cu toate acestea, în cazul în care condiția vine în clustere și devine progresivă, este necesar să se trateze această condiție ca fiind amenințătoare de viață și este timpul să cerem ajutor cât mai curând posibil.

Printre numeroasele cauze potențiale de convulsii la câini, cele mai severe sunt toxine, medicamente și traume cap.

5. Slăbiciune și prăbușire

În unele cazuri, aceste simptome apar atunci când câinele are alte probleme de sănătate mai grave, cum ar fi:

  • Hemoragia Or Hemoabdomen nontraumatic
  • Șoc anafilactic
  • Otrăvire
  • Anemie
  • Boala Addison
  • Inima, vasculară, respiratorie sau neurologică

Cele mai multe dintre aceste probleme pot fi amenințătoare de viață și necesită asistență veterinară de urgență.

6. Sângerări profunde

Hemoragia profundă este întotdeauna un condiție de urgență care necesită îngrijire veterinară imediată. Este necesar să vă luați câinele la veterinar dacă au căzut de la o înălțime, a fost rănită într-o luptă cu alți câini sau dacă au fost loviți de o mașină.

După o examinare detaliată, este posibil ca VET să găsească leziuni interne sau sângerare, care nu sunt vizibile la prima vedere, dar pune viața la câine.

7. Traume semnificative

Într-o situație de traume semnificative, În special cu oase sparte și / sau răni deschise, nu este nevoie de prea multe explicații. După un accident sau alte vătămări similare, nu există altă soluție decât să vă adresați medicului veterinar pentru ajutor. Același lucru se aplică cazurilor de sângerare din ochii, gura sau nasul câinelui.

8. Dureri severe

Orice durere acută în câine este întotdeauna o condiție de urgență fără excepții. Dacă animalul dvs. de companie începe brusc să plângă, să tremure și să-i limpezească sau prezintă alte semne de durere sau agonie, au nevoie de un tratament veterinar urgent și să fie administrați ucigași puternici de durere.

9. Picioarele posterioare

Așa-numitele rase de câine chondrodysplastice cu spate lungi și picioare scurte pot suferi dintr-o pierdere bruscă de utilizare a picioarelor posterioare. În majoritatea cazurilor, este a tulburare scheletică genetică sau consecința prejudiciului la măduva spinării câinelui.

Indiferent dacă paralizia este completă sau parțială, condiția este îngrozitoare pentru animalul dvs. de companie. Prin urmare, începând cu tratamentul cât mai curând posibil, poate avea o mare diferență în rezultatul acestei condiții severe.

10. Tragând partea din spate a corpului

Dacă câinele dvs. începe să tragă sau să-și scot partea din spate a corpului pe podea, probabil suferă de viermi, o infecție a tractului urinar, infectat sau blocat Glandele anale, sau diaree. Deoarece nu veți ști ce este cauza exactă a acestui lucru, va trebui să vă aduceți pooch-ul pentru a vedea un medic veterinar.

11. Lăguță și oboseală

Când un câine în mod normal fericit și jucăuș devine brusc letargic, poate avea o problemă cu mușchii dureri, dureri sau temperaturi ridicate. Când această condiție durează mai mult de două zile, este necesar să vizitați medicul veterinar.

12. Otrăvire

Dacă există cea mai mică suspiciune că câinele dvs. este otrăvit, acestea ar trebui să fie dus la veterinar înainte de a începe convulsii sau alte simptome.

Cele mai comune expuneri includ momeală de rozătoare, Slugoane, struguri, stafide, ciocolată, precum și o supradoză cu medicamente canine umane sau aromate. În astfel de situații, este posibilă recuperarea completă atunci când se furnizează tratamentul imediat, înainte ca toxina să fie digerată.

13. Reactii alergice

cel mai comun Reacțiile alergice la câini sunt edemul anafilaxiei, feței sau gâtului, urticariei și dermatitei alergice. Cele mai severe cazuri apar după zgârierea viespi și a hornetelor urmate de umflarea căilor respiratorii, dificultăți de respirație, urticarie, diaree și șocuri. Dacă terapia nu este inițiată imediat, există o posibilitate reală de un rezultat fatal.

14. Echipa roșie sau tulbure

Schimbări în starea ochilor câinelui, cum ar fi norul, umflarea, roşeaţă, mâncărime, iar descărcarea excesivă indică, de obicei, o leziune și o infecție a ochilor. Pentru a evita o posibilă orbire, luarea câinelui pentru o verificare imediată a veterinarului este o necesitate.

15. Blotat (dilatare gastrică-volvulus)

Câinele neliniștit și fără suflare care încearcă, dar nu poate vomita și are umflarea abdominală, probabil are o afecțiune numită Canina Bloat (Dilatarea gastrică-volvulus). GDV este o stare severă care pune viața în pericol, care afectează frecvent rasele mari de câini. Pentru a crește posibilitatea recuperării complete, luarea de câine la VET imediat este necesară.

16. Vărsături pe termen lung urmate de diaree

Dacă câinele a mâncat ceva inadecvat, ei pot vomita sau să sufere de un bou de diaree pentru o zi. Cu toate acestea, dacă această condiție durează mai mult de douăzeci și patru de ore, mai ales dacă este urmată de scaunul sângeros, Este necesar să luați această condiție mult mai serios.

Vărsături repetate și diaree care durează mai mult de o zi și sunt urmate de febră, întotdeauna duce la deshidratare, iar această stare care amenință viața necesită ajutor profesional.

17. Scaun neobișnuit

A scaunul câinelui este un indicator excelent al sănătății sale generale. Orice modificări, inclusiv viermi, mucus sau sânge în scaun, sunt un semn de avertizare. O astfel de condiție trebuie tratată ca o urgență medicală și necesită o vizită imediată a medicului veterinar.

18. Pierdere bruscă în greutate

Rapid și Pierderea neașteptată în greutate Poate indica o problemă de sănătate severă în câinele dvs., astfel încât vizitarea unui veterinar este obligatorie. Fiecare scădere bruscă a greutății cu 10% ar trebui luată în serios. Este o mare afacere în special pentru câinii mici, unde pierderea în greutate de doar 1 kilogram (0.45 kg) este un motiv bun pentru a vă îngrijora.

19. Dificultate urinare

În majoritatea cazurilor, această condiție înseamnă că câinele are o infecție a vezicii urinare. Chiar dacă această problemă este extrem de dureroasă, nu este amenințătoare. Pe de altă parte, dificultatea câinelui tău în urinare poate fi un simptom al Pietrele vezicii urinare Obstrucționarea tractului urinar. Când vine vorba de blocare, singura modalitate de a ajuta câinele dvs. este o îngrijire veterinară adecvată.

20. Setea excesivă

Ocazional, câinii pot bea mai mult decât normal. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. continuă să ceară mai multă apă decât de obicei, poate fi o condiție numită Polyidsia și este probabil cauzată de diabetul sau boala renală. Pentru a elimina inofensiva, în prezent a crescut setea, consultarea cu VET este necesară.

21. Refuzând să mănânce sau să bea

Nu este nevoie să se panică dacă câinele ignoră una sau chiar două mese. Cu toate acestea, atunci când pooch-ul tău evită să mănânce mai mult de o zi, este cel mai probabil pentru că sunt bolnavi. Dacă și câinele refuză apa, Acest lucru este mult mai periculos, deoarece condiția va duce la deshidratare. Într-o astfel de situație, vizitarea veterinarului este o necesitate.

22. Uscat și blană dură

O blană de câine sănătoasă este strălucitoare, groasă și moale. Odată ce devine plictisitor, uscat și dur, cu patch-uri chel, aceasta este o indicație că ceva este greșit. Motivele comune sunt bolile cutanate, alimentele inadecvate sau dieta necorespunzătoare și alergii. În orice caz, o întâlnire cu VET este foarte recomandată.

Citiți următorul: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Cele 22 de semne și simptome care necesită o vizită imediată

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 22 Semne și simptome care necesită o vizită imediată