Cele mai bune sfaturi despre tratarea descărcării ochilor de câine

ochi de cățel

Poate fi obișnuit ca câinele să aibă o descărcare din ochii lui. În majoritatea cazurilor, nu este nimic de îngrijorat, dar ocazional poate fi un semn că există ceva mai grav în neregulă cu el. Există modalități prin care vă puteți ajuta câinele dvs. să se ocupe de descărcarea din ochi.

Tipuri De descărcare de gestiune

Înainte de a începe să vă curățați ochii câinilor, ar trebui să vă dați seama ce tip de descărcare are. Există câteva tipuri principale de descărcare a ochilor.

câine ochi

Crusta sau descărcarea goopiei

Este posibil să observați o crustă sau o substanță de goale asemănătoare jeleului în colțul interior al ochilor câinelui. Aceasta vine de la conductele lacrimogene. Conductele de lacrimi sunt de fapt foarte importante în ceea ce privește menținerea sănătății ochilor. Ele oferă oxigen corneei și elimină orice construire a resturilor. Lacrimile se scurg din conductele de lacrimă, dar uneori va fi o crustă sau o goop. Aceasta este alcătuită din resturi, cum ar fi lacrimi uscate, praf, celule moarte, mucus, uleiuri etc. Probabil că veți observa mai mult dimineața sau după ce câinele dvs. a avut un pui de somn. În general, acest lucru este în întregime normal și este ușor de îndepărtat. Îl poți șterge cu o cârpă caldă și umezită. Dacă observați că dvs ochii câinelui sunt roșii, sau arată semne de disconfort de ochi sau are mai multă crustă sau goop decât de obicei, atunci este posibil să aveți nevoie Sunați-vă medicul veterinar.

Apoasă, descărcare clară

Descărcarea clară a apoaserii poate fi un semn al multor condiții diferite. Unele sunt inofensive, iar unele sunt mai grave. Denumirea medicală pentru ochiul excesiv de apă este Epifora, iar cauzele comune includ alergii, Iritanți, corpuri străine, canale de lacrimă blocate, vătămări la cornee, anomalii anatomice și glaucom. Dacă nu există semne de durere, disconfort sau alte simptome, atunci este posibil să doriți să monitorizați situația pentru o perioadă scurtă de timp înainte de consultarea medicului veterinar. Dacă există alte simptome sau dacă câinele dvs. dezvoltă alte tipuri de descărcare în plus față de descărcarea apoasă, atunci ar trebui să-l duceți pentru a-și vedea medicul veterinar cât mai curând posibil.

Petele roșii roșii

Dacă câinele dvs. este colorat ușor, puteți observa niște roșu-maro Petele de rupere În colțul ochilor. În majoritatea cazurilor, acest lucru nu este nimic de îngrijorat și vă va afecta doar câinele cosmetic. Acest lucru se întâmplă deoarece lacrimile au un pigment numit porfirin, care transformă o culoare maro roșie după expunerea prelungită la aer. Atâta timp cât nu există alte simptome, atunci nu este nimic de îngrijorat și poate fi pur și simplu șters cu o cârpă caldă, umedă sau o soluție de curățare a ochilor. Cu toate acestea, poate dura câteva luni pentru ca colorarea să fie complet plecată.

Găzire galbenă sau verde

Galbenul galben sau deversare verde din ochii câinelui dvs. poate fi un semn al unei infecții oculare. De asemenea, ar trebui să căutați semne de roșeață și disconfort. Infecțiile cu ochii pot avea câteva cauze, dar pot fi, de asemenea, un semn al unei stări de bază. Alte condiții, cum ar fi rănile corneene, ochii uscați, și mai mult pot slăbi sistemul imunitar și permit infecția să se țină. Uneori câini care au alte boli sistemice sau probleme cu tractul respirator, sistemul nervos sau alte părți ale corpului pot prezenta cu ceea ce arată ca o infecție a ochilor. Ar trebui să contactați medicul veterinar pentru o întâlnire.

Mucus alb-gri

Mucusul alb gri poate fi un simptom al unei afecțiuni numite keratoconjunctivita sicca sau kcs. Sistemul imunitar atacă glandele de producere a lacrimilor. Acest lucru face producția de lacrimă anormală, astfel încât corpul va încerca să compenseze făcând mai mult mucus pentru a menține ochii lubrifiați. Cu toate acestea, mucusul și lacrimile nu pot face aceleași locuri de muncă, astfel încât ochii pot deveni roșii, dureroase și pot dezvolta ulcer. Dacă KC-urile nu sunt netratate, poate duce la dureri severe și, eventual, orbire.

Un Vet poate testa pentru KCS utilizând o procedură simplă numită un test de lacrimă Schirmer. De cele mai multe ori, KCS răspunde la medicamente precum ciclosporina, tacrolimus sau lacrimi artificiale. În cazurile în care tratamentul medical a fost nereușit, medicul veterinar poate avea nevoie să efectueze o operație care va redirecționa saliva în ochi, dar acest lucru este necesar numai în cazurile în care starea nu poate fi tratată cu medicamente.

Descărcarea ochilor de câine

Cum să curățați descărcarea din ochii câinelui

Este posibil să fiți tentați să utilizați degetele pentru a șterge orice descărcare de la ochii câinelui dvs., dar ar trebui să încercați să nu. Ochii sunt o zonă foarte sensibilă și ați putea ajunge doar la mai multă iritare. În schimb, ar trebui să utilizați un prosop curat și umed pentru a șterge ușor orice descărcare.

De asemenea, ați putea dori să vă gândiți la utilizarea picăturilor de ochi de câine special formulate. Ei vor ajuta la lubrifierea ochiului și pot ajuta la îndepărtarea oricăror corpuri străine care ar putea provoca iritarea. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că părul din jurul câinilor tăi este ținut curat și tăiat. Unii proprietari recomandă utilizarea unui pieptene de ochi de câine, care poate fi folosit pentru a combina ușor părul din jurul ochilor. Acest lucru este deosebit de util pentru păstrarea oricăror substanțe chimice de la ochi înșiși. Ați putea dori, de asemenea, să utilizați o îndepărtare a câinelui lacrimă. Acestea pot fi foarte eficiente la îndepărtarea petelor de rupere roșiatice în jurul ochilor câinilor. Va trebui să urmați cu atenție instrucțiunile și să îl încorporați în rutina dvs. de îngrijire obișnuită.

Cea mai bună modalitate de a face față descărcării de ochi inofensive este de a face o parte din dvs Rutina regulată a câinelui. Ochii sunt sensibili, iar câțiva câini sunt deosebit de dornici de a avea zona îngrijit, Dar rutina și tratamentele pot ajuta. Dacă sunteți îngrijorat sau câinele dvs. prezintă semne de descărcare neobișnuită, atunci vă puteți numi medicul veterinar pentru o întâlnire sau sfat. Veterinarul dvs. poate fi chiar capabil să recomande produse pe care le puteți utiliza sau modalități de a vă ajuta câinele să se obișnuiască să-și îngrijească zona ochiului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cele mai bune sfaturi despre tratarea descărcării ochilor de câine