Câine a umflat fața: 5 motive pentru care și ce să facă

Determinarea cauzei unui câine care are o față umflată este un proces simplu de eliminare. Odată ce lucrați de ce se umflă fața, veți ști cum să o abordăm, să opriți umflarea și să vă ajutați câinele să se recupereze.

Când un câine are o față umflată, cauza potențială ar putea fi:

  • Alergii
  • Abceses
  • Probleme dentare
  • Tumorile
  • Alte cauze

Ar trebui să căutați întotdeauna consilierea unui medic veterinar profesionist pentru un plan complet de diagnostic și de tratament pentru animalul dvs. de companie.

1. Alergii

O reacție alergică severă poate duce la umflarea gâtului unui câine, ceea ce le face dificilă a respira în mod normal. Dacă gâtul câinelui dvs. se umflă, vântul lor poate fi tăiat, ducând la o schimbare a culorii lor gume și potențial câinele tău care trecea.

Probabil că nu veți ști că câinele dvs. este alergic la ceva până când au o reacție. Semnele dvs. câinele dvs. poate avea o reacție alergică includ:

  • Respiratie dificila
  • Fata arata umflat
  • Gumele purpurii sau albastre
  • Pierderea conștienței

Dacă vedeți oricare dintre aceste semne, luați-vă câinele la veterinar imediat. VET dvs. va pune întrebări pentru a le ajuta să lucreze cauza. Poate fi utilă pentru veterinarul dacă sugerați ceea ce ar fi putut cauza reacția alergică.

Cele mai frecvente cauze ale unei reacții alergice la câini:

  • Alimente
  • Produse chimice
  • intepatura de albina
  • mușcătură de păianjen
  • Medicament
  • Vaccin (rar)

Dacă VET decide că câinele dvs. a avut o reacție alergică, opțiunile de tratament pot include un antihistaminic, antibiotic sau steroizi. Acestea pot dori să ia teste de piele sau de sânge, iar în funcție de diagnostic, pot recomanda o dietă specială pentru câinele dvs.

2. Abceses

Când un câine are un abces, este probabil să fie foarte dureros pentru ei. Un câine în durere ar trebui să fie întotdeauna manipulat cu grijă, deoarece are mai multe șanse să se ciocnească și să muște o persoană în această stare, chiar dacă câinele nu este de obicei agresiv.

Abcesele la câini pot fi cauzate de o mușcătură de animale sau se datorează unei răni infectate. Unele semne spun că câinele dvs. poate avea un abces includ:

  • Fața unui câine este umflată
  • Fața sau gâtul câinelui apare pe lop-verso
  • Umflarea este însoțită de febră
  • Un câine refuză să mănânce sau să bea

Un abces are nevoie de o atenție veterinară imediată. Un veterinar va fi capabil să-ți trateze câinele cu antiinflamatori și antibiotice. În cazuri mai grave, abcesul poate avea nevoie de drenare chirurgicală.

3. Probleme dentare

O cauză comună a abceselor la câini este Probleme dentare. Dacă câinele dvs. are un dinte fracturat sau infectat sau o boală gumă netratată, sunt susceptibile abcese dureroase.

Când observați că câinele dvs. și-a pierdut apetitul, poate fi pentru că este prea dureros pentru ca ei să mănânce, în special alimentele care trebuie mușcate și mestecate. Împreună cu umflarea facială a câinelui, durerea unui abces poate duce la depresie, deci aveți grijă de schimbări în comportamentul și starea de spirit pentru animalele de companie.

Un veterinar va elimina orice dinți care cauzează o problemă în gura câinelui dvs. și prescrie antibiotice pentru a elimina infecția. Medicamentele antiinflamatorii pot fi, de asemenea, oferite pentru a ajuta la durere.

Unele metode de prevenire excelente pentru a vă ajuta să evitați viitoarele probleme dentare:

  • Periați în mod regulat dinții câinelui
  • Oferi chews dentar și jucării
  • Hrană oase de carne crudă
  • Prioritizați alimentele de câine uscate pe alimente umede
  • În timpul unei probleme dentare existente, treceți de la Kibble la o dietă alimentară moale
  • Încercați o dietă naturală completă

4. Tumorile

Tumorile La câini pot fi canceroase sau non-canceroase, dar este important să obțineți întotdeauna câinele dvs. verificat de un veterinar pentru a elimina orice risc. Dacă câinele dvs. are o tumoare în gură sau în gât, atunci se poate produce umflarea vizibilă în fața animalului dvs. de companie.

De asemenea, a fost cunoscut ca câinii să aibă tumori care sunt asociate cu priza de ochi, ceea ce poate provoca ochiul să aibă un efect bulging.

Dacă observați ceva ciudat care se întâmplă cu ochiul câinelui sau în jurul feței, dacă nu mănâncă în mod normal sau vă mărturisiți orice fel de sângerare sau miros neplăcut, ia-ți câinele pentru a vedea un veterinar.

Chiar dacă tumoarea câinelui se dovedește a fi benignă, va avea nevoie de tratament timpuriu. Tumorile apar din creșterea necontrolată a celulelor și trebuie îndepărtate prin intervenție chirurgicală sau radioterapie.

5. Alte cauze ale umflarea facială la câini

Câinele meu a umflat fata - heres ce sa facÎn afară de cele de mai sus, când un câine are o față umflată, câteva alte cauze ar putea fi:

Osteopatie craniomandibulară. Aceasta este o condiție rară care se poate dezvolta în anumite rase de câine, cum ar fi niște terrii, Dobermans, Labradors, Marele Danes și Boxeri. Condiția este cea mai frecventă la câinii tineri în vârstă de 3 - 10 luni și provoacă o umflare a maxilarului câinelui.

Simptomele asociate includ drooling, pierderea apetitului și febra. Nu există nici un remediu pentru osteopatia craniomandibulară la câini, dar veterinarul dvs. va fi capabil să ofere ameliorarea durerii până când boala se stabilizează, de obicei când câinele este de aproximativ un an.

Celulita. Aceasta este o infecție bacteriană a pielii unui câine. Poate fi cauza prin rănile de puncție sau câini mușcături. Semnele includ ulcere, roșeață, sensibilitate, umflare și durere. Tratamentul este, de obicei, un amestec de spălare a plăgii cu antiseptic, tratarea durerii cu analgezice și un curs de antibiotice pentru a lupta împotriva infecției.

rezumat

Când câinele dvs. se umfla fața, este un semn sigur pentru a le duce la un veterinar, chiar dacă numai pentru pacea proprie. Cel mai mult ar trebui să vă faceți în astfel de situații este să curățați cu atenție și să acoperiți orice răni evidente cele mai bune pe care le puteți împiedica să fie infectate mai departe și să vă apeleze veterinarul local pentru mai multe sfaturi.

Când este prezentat cu simptome vizibile, poate fi ușor să încercați singur un diagnostic, dar opțiunea cea mai sensibilă pentru siguranța și confortul animalului dvs. de companie este de a permite unui profesionist să facă ceea ce sunt instruiți să facă. Problemele grave de sănătate pot fi înmuiate mai devreme și puteți constata că ați evitat un proiect de lege mai mare sau mai rău, o tragedie pentru animalul dvs. de companie și familia dvs.

Citiți următorul: Ghidul VET privind cumpărăturile pentru alimentele de câini hipoalergenic

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Dacă câinele dvs. are umflarea față - 5 motive pentru care și ce să faceți

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine a umflat fața: 5 motive pentru care și ce să facă