De ce câinele meu linge aerul? Iată cauzele acestui comportament

Întrebare: De ce câinele meu linge în mod constant aerul?

Copilul meu este un maltezer de 4 ani. Abbi. A început lins "Air" de la vârsta de 1 an. Ea își lipsea în mod constant limba și linge nimic. Se oprește când o întrebăm. Arată fericit în timp ce o face. Îmi este frică că își va usca limba sau va obține gura / limba dureroasă. De ce o face și trebuie să fiu îngrijorat. Care este sensul acestui comportament? Prietenii spun că arată dragostea și afecțiunea.

- Tertia

câinele este în mod constant lins aerul

Răspuns:

Dragă Tertie,

Ce fată drăguță și o întrebare atât de interesantă!

Ceea ce descrieți sunete ca ceea ce veterinarii numesc "Comportamentul linsului de aer."Există mai multe cauze posibile pentru acest comportament neobișnuit.

Alergii

Alergiile la polen, alimente sau agenți de mediu pot provoca piele mâncărime, urechi mâncărime și chiar o gură mâncărime. Majoritatea câinilor vor avea și alte simptome de alergie, cum ar fi lingerea piciorului, zgârierea și inflamația urechii. VET dvs. poate sugera un proces de medicamente anti-alergie și / sau alimente hipoalergene.

Durere dentară

Boala dentară este foarte frecventă în câinii de rasă de jucărie. Durerea cauzată de boala dentară poate provoca lins aerian. Puteți să aruncați o privire la dinții lui Abbi, dar chiar dacă suprafața arată OK Dental X-Rays deseori dezvăluie probleme sub gingia. Ea poate avea nevoie de o examinare sub anestezie pentru a obține o idee mai bună despre starea ei de sănătate dentară.

Boala gastrointestinală

Lins de aer poate fi singurul simptom al durerii gastrointestinale ușoare până la moderate / greață. Cu toate acestea, mulți câini au alte simptome cum ar fi vărsăturile, pierderea în greutate, apetitul sărac, diareea. Veterinarul dvs. poate dori să ruleze teste de sânge și să facă niște imagini speciale pentru a vedea ce se întâmplă în tractul GI al lui Abbi.

Boala neurologică

Uneori, convulsii implică doar o mică parte a creierului. Convulsiile focale pot provoca comportamente ciudate care de obicei sunt repetitive în natură. "Gum mestecând" și linsurile de aer pot fi o manifestare a convulsiilor focale. Diagnosticul poate necesita consultări cu un neurolog veterinar. Unii câini se îmbunătățesc cu medicamente anti-convulsive.

Comportamental

Comportamentul de lins de aer poate fi un rezultat al tulburării obsesive-compulsive. Ar putea fi, de asemenea, un comportament de căutare a atenției, mai ales dacă nu se întâmplă niciodată atunci când câinele este singur.

Cauzele comportamentale ale linsului de aer sunt greu de diagnosticat deoarece nu există un test specific care trebuie făcut. Lickingul de aer comportamental este diagnosticat prin deconectarea altor cauze ale comportamentului. Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți situația care provoacă lins de aer comportamental, dar trebuie să excludeți mai întâi cauze mai grave.

Concluzie

Fără îndoială, Abbi are nevoie de un examen veterinar aprofundat. Veterinarul dvs. poate avea o idee bună despre ceea ce se întâmplă cu ea imediat sau poate avea nevoie să facă unele teste pentru a identifica problema. Există o șansă bună ca calitatea vieții ei să poată fi îmbunătățită cu un tratament adecvat, deci nu întârziați în căutarea ajutorului de la VET dvs!

Cu sinceritate,

TB Thompson DVM

Disclaimer: Utilizarea dvs. a caracteristica Cerere VET este supusă Cereți termenii de utilizare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinele meu linge aerul? Iată cauzele acestui comportament