Umflarea facială la câini

Umflarea facială la câini

Umflarea facială la câini poate apărea din mai multe motive. În general, o față umflată este secundară unei alte probleme. Cauza umflarea facială poate sau nu poate fi gravă. Cu toate acestea, aproape întotdeauna necesită intervenție medicală. Cel mai frecvent, umflarea feței acută (bruscă) la câini are loc ca urmare a unei reacții alergice. Umflarea facială care se dezvoltă mai lent poate fi în rezultatul unei creșteri faciale sau a tumorii.

Cauze de umflarea facială la câini

Există multe motive posibile pentru care câinele dvs. are o față umflată. Deoarece umflarea facială este un semn al unei probleme subiacente, acești câini vor arăta adesea alții semne de boală, cum ar fi letargia și pierderea apetitului.

Reactie alergica

Când o față de câine devine brusc umflată, este de obicei cauzată de o reacție alergică. Reacțiile alergice pot fi cauzate de mușcăturile de bug-uri, intepaturi de albine, Vaccinări, medicamente, anumite alimente, Expunerea la toxină, polen și alte alergeni de mediu.

Reacțiile alergice provoacă un răspuns inflamator în organism. Acest lucru poate duce la stupi și umflături, în special pe față. Este posibil să observați mai ales umflarea botului și pleoapelor. Gâtul poate fi umflat și chiar afectează respirația. Unele reacții alergice se vor agrava rapid, ceea ce duce la respirația gravă a problemelor sau chiar Convulsii. Reacțiile ușoare tind să se îmbunătățească cu puțină intervenție, însă reacțiile majore sunt considerate situații de urgență.

Probleme dentare

Umflarea facială poate fi legată de o problemă cu dinții sau gura. Abscesele dintelui și alte infecții dentare pot merge adânc sub gingiile și pot provoca un buzunar pentru a se umple cu puroi. Aceasta, de obicei, face ca fața unui câine să devină umflate, mai ales sub ochi. Dinți spartă, leziuni orale și boală parodontală poate, de asemenea, face ca un câine să se umfle.

Trauma

Un rănire la fața, capul sau pielea poate duce la umflarea facială. Leziuni comune, cum ar fi mușcăturile de animale și alte răni, pot duce la infecții care provoacă umflături. Mușcăturile de șarpe caută adesea umflarea feței și a gâtului, chiar dacă mușcătura este situată în altă parte a corpului.

Tumorile

Anormal Creșteri pot apărea pe față și pe cap. Uneori canceroase, tumorile pot provoca dureri și acumularea de presiune. Indiferent dacă acestea sunt benigne sau maligne, tumorile faciale se pot răspândi și pot crește, provocând deteriorarea nervilor faciali, a mușchilor și a oaselor. Chisturile sunt creșteri pline de fluid care sunt adesea benigne. Cu toate acestea, ele pot deveni destul de mari și vizibile, în special pe față.

Tratamentul umflarea facială la câini

Tratamentul adecvat al umflarea facială la câini depinde de cauză de cauză. Înainte de a continua tratamentul, este important să contactați medicul veterinar pentru sfaturi.

Reacții alergice extreme și infecții majore poate cauza căile respiratorii să devină umflate, obstrucționând respirația. Aceasta este o Situația de urgență- ajungeți la cel mai apropiat veterinar deschis imediat.

Reacții alergice ușoare până la moderate poate fi tratabil la domiciliu folosind medicamente. O reacție este considerată ușoară până la moderată dacă câinele dvs. respiră în mod normal și acționând relativ normal (nu mai mult decât ușor letargic). În aceste cazuri, VET-ul dvs. poate recomanda să ofere un antihistaminic superior. Dacă fața câinelui dvs. este umflată din alt motiv (sau din motive necunoscute), următorul pas este să vă aduceți câinele la veterinar pentru un examen. VET dvs. va recomanda tratamentul bazat pe diagnosticare.

Umflarea facială din cauza Probleme dentare sau orale poate necesita o muncă dentară profesională. Câinele este adesea tratat mai întâi cu antibiotice și medicamente antiinflamatorii înainte de a intra în anestezie și a Curățarea dentară completă și examinarea. Dental X-Rays se pot face în timp ce câinele dvs. este sub anestezie. În funcție de cauză, VET poate avea nevoie să extragă dinții sau să efectueze un alt tip de intervenție chirurgicală orală. Câinele dvs. poate fi trimis acasă cu antibiotice pentru a trata sau a preveni infecția.

Dacă trauma a avut loc pe față sau la cap, tratamentul depinde de severitatea rănirii. X-razele pot fi necesare pentru a determina severitatea. Începeți prin asigurarea unui prim ajutor necesar, apoi ajungeți la veterinar imediat. Tratamentul implică adesea antibiotice, medicamente antiinflamatorii și îngrijire de susținere. Leziunile grave pot necesita o intervenție chirurgicală. Mușcături de șarpe sunt tratate cu îngrijire de susținere și, uneori, antivenină (dacă sunt disponibile și considerate necesare).

Dacă veterinarul dvs. suspectează o tumoare și / sau cancer, vor fi necesare teste suplimentare pentru a afla mai multe. VET-ul dvs. poate recomanda teste de sânge, raze X și testarea tumorii însuși (de obicei o aspirație fină de ac sau biopsie este trimisă unui patolog pentru analiza microscopică). Tratamentul depinde de diagnostic. Cancer poate fi necesar să fie tratați cu chimioterapie, radiații și / sau chirurgie.

Cum de a preveni umflarea facială la câini

Dacă știi că câinele tău are alergii, Încercați să minimalizați expunerea la alergeni. Dacă este aprobat de către VET, utilizați antihistaminice ca prevenire. Dacă câinele dvs. este cunoscut că are reacții de vaccin, asigurați-vă că VET știe că câinele dvs. poate fi tratat în avans, minimizând reacția. Dacă vedeți că câinele dvs. a fost mușcat de un bug, lovit de o albină, sau expus altfel la un alergen, tratați imediat cu un antihistaminic (adresați-vă medicului dumneavoastră pentru sfaturi despre acest lucru).

Puteți preveni cu ușurință majoritatea probleme dentare de Având în grijă de dinții câinelui tău. Începeți o rutină de îngrijire dentară pentru câinele dvs. și rămâneți la el. Câinele dvs. va fi mult mai puțin probabil să dezvolte o problemă dentară și veți fi mai probabil să capturați problemele la începutul.

Trauma nu pot fi întotdeauna prevenite, dar puteți lua măsuri Păstrați-vă câinele în siguranță în general. Nu vă lăsați câine roam liber sau jucați în afara leash în zone lipsite de lipsite. Supraveghează interacțiunile cu alte animale, astfel încât să puteți preveni luptele. Adu-ți câinele la veterinar imediat dacă are loc un fel de traume.

Tumorile și cancerul nu pot fi chiar prevenite. Cu toate acestea, acțiunea timpurie poate minimiza daunele făcute. Dacă observați că câinele are o față umflată, este important să acționați imediat.

Cele mai frecvente alergii de câine și catelus au explicat
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Alergiile la câini. Merck Manual veterinar

  2. Tulburări dentare ale câinilor. Merck Manual veterinar

  3. Tumorile pielii la câini. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Umflarea facială la câini