Cum să tratați cuterebra în animale de companie

Close-up de un câine în timp ce se înfurie într-o pădure

Deși nu este foarte comun, Cuterebra larvele sunt paraziți care sunt uneori văzuți în animale de companie. Știind mai multe despre aceste probleme mici vă poate ajuta să obțineți animalul dvs. Ajutorul necesar și, sperăm, preveni acest lucru parazit de la provocarea unor probleme viitoare.

Ce este Cuterebra?

Cuterebra larvele sunt descendenții zbura de bot și sunt, de asemenea, cunoscute ca avizii. Ele sunt în culori alb și seamănă cu viermii mari. Un animal de companie cu a Cuterebra Larva se spune că are cuterebriază.

Muștele de bot feminin își pun ouăle și când un animal de companie vine în contact cu ouăle, ei infectează animalul prin intermediul gurii sau nărilor, în timp ce animalul se îngrijește de el însuși. Ouăle pot introduce, de asemenea, un animal de companie printr-o rană deschisă. Trapele larve din ou când în interiorul animalului de companie și migrează într-un loc sub pielea animalului de companie. Apoi creează o gaură de respirație și crește timp de aproximativ o lună până când cade din animal de companie pentru a-și continua ciclul de viață.

Simptomele de cuterebra în animale de companie

Cuterebra larvele pot fi greu de găsit pe un animal de companie, dar cel mai evident lucru de căutat este o umflare sub piele care are și o gaură mică în ea. Această umflare este adesea confundată cu un abces rupt, dar va locui de fapt în creștere Cuterebra. Larva poate fi vizibilă prin deschidere, deoarece apare pentru a respira, dar este altfel nevăzută până când nu cade.

În afară de umflarea în sine, mai multe simptome pot fi văzute în animale de companie cu a Cuterebra infestare. Unele animale de companie vor linge excesiv la umflarea, strigă atunci când umflarea este atinsă, au descărcarea din umflături, experiență Convulsii, au excesiv strănut, să fie letargic sau deprimat, să dezvolte orbire sau o infecție respiratorie superioară sau să aibă o temperatură anormal de mare sau scăzută a corpului. Pisicile în aer liber sunt deosebit de susceptibile Cuterebra Dar orice animal care petrece timpul în afara este în pericol.

Cauzele Cuterebra

Animalele de companie vor primi a Cuterebra LARVA Dacă au intrat în contact cu ouăle de muște bot. Acest lucru se întâmplă cel mai frecvent cu animalele de companie care petrec o cantitate semnificativă de timp în aer liber care se rostogolesc pe pământ sau săpare în murdăria în care trăiesc rozătoarele. Cuterebra în mod natural trăiesc în mediul înconjurător la fel ca alte tipuri de muște.

Tratamentul Cuterebra

Atenția veterinară este necesară pentru a elimina a Cuterebra deoarece poate necesita medicamente de sedare sau durere, dar pentru a trata un animal de companie cu Cuterebra, Locația larvei trebuie mai întâi determinată. Aceasta implică de obicei tăierea blănii de pe locul umflăturii și localizarea gaura de respirație. Odată ce acest lucru se face și dacă larva nu este evidentă, gaura poate fi acoperită cu jeleu de petrol timp de 10-15 minute pentru a facilita glisarea larvei din gaură și restricționați respirația. Umflarea nu trebuie să fie strânsă, deoarece acest lucru poate zdrobi larvele și poate provoca alte probleme. Porții mici sunt folosite pentru a prinde larva și a-l îndepărta într-o singură bucată, dar gaura de respirație poate fi mărită pentru a facilita îndepărtarea. Anafilaxie și reapariția infecțiilor în situsul de umflare pot duce potențial la un animal de companie dacă larva nu este îndepărtată intactă sau dacă bucățile sunt lăsate în urmă.

Odata ce Cuterebra este îndepărtată, gaura poate fi spălată cu soluție salină sterilă. Ocazional, medicul veterinar va trebui să taie un țesut mort din umflături pentru a permite gaura să se vindece în mod corespunzător. Antibioticele și medicamentele antiinflamatorii sunt adesea prescrise, dar antihistaminice, anti-paraziții și alte medicamente pentru a trata simptomele de cuterebriasis pot fi, de asemenea, necesare. Unele drenaj de la umflare pot apărea, dar gaura nu trebuie să fie închisă.

Cum de a preveni Cuterebra

Cea mai bună modalitate de a împiedica animalul dvs. de a obține cuterebriasis este să o păstreze în interior, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Dacă aveți un animal de companie care petrece timp afară, încercați să o păstrați departe de rozătoare și de casele de rozătoare, în special în timpul lunilor de vară și cădere. Dacă observați că animalul dvs. de companie dezvoltă o umflare sub piele, ar trebui să o verificați de către un medic veterinar cât mai curând posibil pentru a preveni dezvoltarea simptomelor grave ale cuterebriasisului.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să tratați cuterebra în animale de companie