Conjunctivită în pisici

Ochiul pisicii close-up

Conjunctivita este o comună Problema ochilor la pisici. Există două tipuri diferite de conjunctivită și mai multe cauze ale acestei probleme oculare. Proprietarii de pisici ar trebui să fie familiarizați cu semnele conjunctivitei pentru a-și păstra pisica confortabilă și, de asemenea, împiedică răspândirea acesteia.

Ce este conjunctivita în pisici?

Denumită în mod obișnuit ochiul roz, conjunctivita este o problemă care afectează ochii pisicilor. Conjunctivita determină inflamația țesuturilor roz care înconjoară ochiul numit conjunctiva și poate afecta doar unul sau ambii ochi în același timp.

Două tipuri de conjunctivită există în pisici - infecțioase și neinfecțioase. Ambele soiuri de conjunctivită au aceleași simptome, dar sunt diferite pe baza modului în care sunt cauzate.

Semne de conjunctivită în pisici

  • Creșterea roșeață și umflarea în jurul ochiului
  • Squinting sau păstrarea ochilor închis
  • Excesiv clipește
  • Alb sau galben
  • Frecare sau pasăre la ochi
  • Udare excesivă a ochilor

Un semn evident al conjunctivită într-o pisică este atunci când există o creștere a modului în care este roșie sau roz partea carnoasă din jurul ochiului. Când o pisică are conjunctivită, această parte a ochiului devine inflamată și cu inflamație vine umflarea. Asta duce la durere și disconfort, astfel încât ochiul va fi ținut închis sau o pisică va arăta sau va clipi excesiv din cauza ei. Uneori ochiul va apărea și chiar să dezvolte descărcarea din conjunctivită care părăsește zona de ochi umedă sau caută murdară. În cele din urmă, deoarece o pisică cu conjunctivită este inconfortabilă, va freca adesea ochiul pe mobilier sau covor sau laba la ea.

Cauzele conjunctivitei la pisici

Cauzele conjunctivitei determină dacă este sau nu clasificat ca tip infecțios sau neinfecțios de conjunctivită.

  • Virusuri: Dacă conjunctivita este cauzată de un virus, este considerat a fi tipul infecțios. Cel mai frecvent văzut tip de virus care poate provoca conjunctivită este tipul herpesvirus felinar, cunoscut și sub numele de rinotraheita virală felină (FVR). Acest virus determină, de asemenea, o varietate de simptome respiratorii, inclusiv strănut, și se poate răspândi de la pisică la pisică.
  • Bacterii: Un alt tip de conjunctivită infecțioasă este cauzată de bacterii. Staphylococci, Streptococci și Chlamydophila Bacteriile pot infecta ochii pisicilor și pot provoca conjunctivită împreună cu alte probleme. Aceste tipuri de infecții sunt, de asemenea, contagioase de la pisică la pisică.
  • Iritante de mediu: Praf, mucegai, fum, calitate slabă a aerului, odorizatoare de aer și alte lucruri într-o casă care ar putea provoca iritarea ochilor pot provoca conjunctivită. Chiar și animalul de companie şampon și murdăria care ajunge într-o ochi de pisică poate provoca conjunctivită din cauza cât de iritant poate fi. Aceste lucruri pot provoca tot tipul neinfecțios de conjunctivită.

Diagnosticarea conjunctivită în pisici

Un medic veterinar va efectua un examen fizic complet pentru a determina dacă o pisică are sau nu conjunctivită. De multe ori conjunctivita va avea loc, de asemenea, cu alte probleme, inclusiv boli respiratorii și alte probleme oculare. Un oftalmoscop poate fi folosit pentru a vă uita mai bine la ochiul pisicii și pot fi necesare și diverse teste pentru a se asigura că nu există alte probleme oculare asociate conjunctivitei. Petele speciale ale ochilor și testele de rupere sunt utilizate în mod obișnuit.

Tratamentul conjunctivită în pisici

Conjunctivita însăși va fi tratată cu picături speciale de ochi, dar motivul care stă la baza conjunctivității poate avea tratamente suplimentare. Suplimentele de stimulare a imunității, steroizii, antibioticele, antiinflamatorii și alte medicamente pot fi recomandate în funcție de motivul conjunctivitei. O cârpă caldă, umedă poate, de asemenea, să ajute la ameliorarea unui disconfort și ajută la curățarea ochiului afectat.

Cum de a preveni conjunctivita în pisici

Păstrarea unui mediu curat va ajuta la prevenirea tipului non-infecțios de conjunctivită, dar poate fi mai greu de prevenit tipul infecțios. Pisicile infectate ar trebui să fie ținute departe de alte feline pentru a reduce răspândirea conjunctivitei infecțioase și suplimentele imune pot ajuta la stimularea sistemului imunitar al pisicilor expuși. Oamenii ar trebui, de asemenea, să-și spele mâinile după manipularea pisicilor infectate.

Este conjunctivita contagioasă pentru oameni?

Nici tipul infecțios sau neinfecțios de conjunctivită nu este contagios pentru oameni, dar oamenii pot răspândi conjunctivita infecțioasă la alte pisici doar prin atingerea lor. Dacă o persoană are o pisică, o pisică care are herpesvirus tip-1 sau conjunctivită evidentă, ei ar trebui să-și spele mereu mâinile înainte de a manipula orice altă pisică, chiar dacă nu sunt siguri dacă pisica au atins a avut un tip de conjunctivită infecțioasă. Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău și să limitezi o expunere a pisicii la viruși și bacterii ori de câte ori este posibil.

Identificați problemele și simptomele care pot duce la orbirea pisicilor
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Conjunctivită în pisici