Lymphedema la câini

Română Bulldog dormește pe canapea

Lymphedema este o afecțiune medicală în care retenția de lichid localizată și umflarea țesuturilor sunt cauzate de un sistem limfatic compromis. Umflarea poate afecta una sau mai multe membre și, de obicei, începe la capătul membrelor și se mișcă încet în sus. De cele mai multe ori, cauza limfedemei animalului dvs. este cauzată de o altă boală sau rănire. De exemplu, umflarea feței ar putea fi o reacție alergică la o mușcătură de bug. Poate fi primară sau secundară. Lymphedema primară sau congenitală este de obicei prezentă la naștere sau cu câteva luni de vârstă.

Ce este Lymphedema?

Sistemul limfatic constă din vase limfatice care filtrează sânge, colectează limfa (un fluid apoasă care conține celule albe din sânge) și scurgerea excesului de lichid din țesut. Cele patru funcții majore ale sistemului limfatic includ îndepărtarea fluidului de țesut excesiv, transportul deșeurilor la sânge, filtrarea lichidului limfatic de ganglionii limfatici și transportul de proteine ​​mari la sânge.

Lymphedema este un simptom al unei afecțiuni medicale la câinii care este cauzată de un sistem limfatic compromis. Lymphedemul este o colecție de lichid limfatic în țesuturile corpului datorită obstrucției în cadrul sistemului limfatic. Datorită deteriorării sau a unei obstrucții în sistemul limfatic, se produce o acumulare a fluidului care are ca rezultat umflarea picioarelor câinelui sau a altor părți ale corpului, inclusiv a feței și a abdomenului.

Cauzele limfedemei pot fi dintr-o boală cronică sau o afecțiune acută, cum ar fi o vătămare. Poate fi, de asemenea, o condiție secundară care rezultă dintr-o altă boală sau poate fi boala principală. Cu toate acestea, cu o tulburare limfatică primară, simptomele sunt de obicei observate într-o canină atunci când sunt câini sub două luni de vârstă. Cel mai frecvent și evident semn al limfedemei este umflarea unuia sau a tuturor extremităților sau abdomenului.

Semne de limfedem la câini

Obstrucția fluxului de flux de lichid limfatic determină colectarea în țesuturile corpului. Deși intern, această colecție de lichid va deveni în cele din urmă vizibilă în exteriorul corpului. Semnele vizibile de umflare includ regiuni ale corpului, cum ar fi:

  • Picioarele (de obicei începe la laba)
  • Cufăr
  • Abdomen
  • Extremități (urechi sau coadă)

Câinele poate prezenta în cele din urmă alte simptome cauzate de retenția de lichide în membrele umflate. Aceste simptome includ:

  • Lameness
  • Durere
  • Letargie
  • Decolorarea pielii (în regiunea corpului afectată)
  • Întârzierea vindecării

Cauzele limfedemei

Lymphedema la câini poate fi un defect congenital sau ereditar, aceasta se numește limfedema primară. La acești câini, vasele limfatice normale sau țesutul pot fi complet absente sau reduse.

Lymphedema poate să apară în orice câine, dar rasele care sunt mai predispuse la aceasta Borzoi, Bulldogs, Pudele, Labrador Retrievers, Pozițiile germane scurte, și Sheepgogii englezi vechi.

Lymphedemul secundar poate fi cauzat de tulburări de inimă, traume, tumori sau infecții. Unele dintre aceste probleme duc la producerea excesivă a fluidului care copleșește sistemul limfatic de drenaj. Dacă se întâmplă deteriorarea sistemului limfatic din traume, chirurgie, radioterapie, infecție sau cancer, capacitatea de a transporta eficient lichidul este, de asemenea, afectată.

Diagnosticarea limfedemei la câini

Dacă vă îngrijorați câinele dvs. poate avea limfedem, este important să vedeți un medic veterinar.

Veterinarul dvs. va începe prin efectuarea unui examen aprofundat și obțineți o istorie pe câinele dvs. Când dați istoria pe câinele dvs., asigurați-vă că includeți dacă ați dat câinelui dvs. orice medicament sau alimente noi, deoarece umflarea poate fi legată de o alergie.

VET dvs. va efectua cel mai probabil o serie de teste de diagnosticare pentru a exclude mai multe cauze comune de umflare a țesuturilor, cum ar fi bolile de inimă, trauma sau infecția și pentru a forma un diagnostic. Acestea vor include cel mai probabil un număr total de celule sanguine, teste pentru infecțiile suportate și boala de vierme, evaluări ale ficatului, renalei și funcțiilor pancreatice, testele de electroliți pentru a verifica deshidratarea, testele de sânge pentru a exclude pierderea proteinei și a căutării pentru dovezi de infecție și cancer și o aspirație fină a acului a zonei afectate sau a ganglionilor limfatici din apropiere. O aspirație fină a acului (FNA) este efectuată prin colectarea celulelor de la creșterea pe un ac și apoi transferați-le într-un diapozitiv pentru a se uita sub microscop. FNA este de asemenea folosită pentru histiocitomul. Este minim invaziv și se poate face în aceeași zi ca și examenul inițial. Dacă FNA nu dezvăluie celule canceroase sau inflamatorii, pot fi recomandate raze X și / sau ultrasunete. X-Rays ale membrelor afectate pot fi recomandate dacă trauma este suspectată. X-RAYS și / sau imagistica cu ultrasunete a abdomenului și a pieptului pot fi efectuate pentru a evalua inima și ecranul pentru cancer.

Dacă limfedema este foarte suspectată, poate fi luată în considerare limfangiografia. În această procedură, colorantul este injectat sub zonele umflate, iar fluxul este observat prin intermediul razelor video video (fluoroscopie) sau printr-o serie de raze X. Limfangiografia este adesea efectuată la instalațiile de referință veterinare.

Tratament

Cu excepția cazului în care este diagnosticată o condiție de bază corect, limfedema nu este considerată curabilă. Dacă medicul veterinar găsește cauza subiacentă și este tratabil, eu.E. alergia sau infecția, vor trata cauza și umflarea se va rezolva cu tratament.

Restingul câinelui și a masajului membrelor afectate pot îmbunătăți circulația limfată. La câțiva câini, este necesară utilizarea unor împachetări de presiune pe termen lung și a terapiei fizice. Antibioticele sunt utilizate pentru a trata infecțiile secundare. Chirurgia poate fi încercată în unele cazuri, pe baza rezultatelor limfangiografiei.

Recuperarea limfedemei la câini

Nu există nici un tratament pentru limfedem, dar dacă cauza de bază este găsită și tratată, starea se poate rezolva cu tratament. În cazul limfedemei congenitale, mai multe forme pot fi fatale pentru câine. Continuați să urmăriți câinele dvs. pentru complicații sau întoarcerea limfedemei și vizitați medicul veterinar conform recomandărilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lymphedema la câini