11 Cele mai morți bolile câinilor

Când adoptați un câine, vă așteptați să vă ocupați de unele probleme de sănătate în cele din urmă. În timp ce cele mai frecvente condiții câinii suferă de ușoare și adesea tratate cu ușurință, altele pot fi severe și provoacă daune ireparabile ale organelor. Este mai bine dacă proprietarii de animale de companie sunt conștienți de bolile cele mai moarte pentru câini pentru a le împiedica în primul rând.

În timp ce unele boli mortale la câini sunt moștenite sau nerecuperabile, câinele dvs. ar putea evita alții ca cancerul. Știind ce condiții de câini morți sunt, cum să recunoaștem semnele și simptomele și ce să faceți pentru a le trata poate salva viața câinelui. Mai jos sunt cele mai bune boli de câini pe care veterinarii le cunosc în prezent.

11 cele mai morți bolile câinilor prin rate de mortalitate

Rabies la câini

1. Rabies

Rabies este una dintre cele mai infamate boli de câine pe care toată lumea le-a auzit. Este un virus care este întotdeauna fatal. Un alt motiv pentru care rabie este atât de temut minciuni în faptul că oamenii se pot infecta, de asemenea, dacă sunt mușcați sau zgâriați de un câine rabd.

Acest virus durează două până la opt săptămâni pentru a se dezvolta pe deplin, iar simptomele nu pot deveni evidente înainte ca acele etape să fie atinse. Acesta este motivul pentru care rabie sunt atât de morți la câini, deoarece nu există nici o modalitate de ao diagnostica înainte ca simptomele să apară și este prea târziu să facă ceva când problema devine evidentă. De fapt, nici un test nu poate diagnostica rabia în animalele vii. Este de obicei diagnosticată după moartea unui câine, deoarece testul cel mai precis pentru aceasta necesită țesut creier.

Simptome:

Un câine infectat cu rabie va afișa mai multe semne cum ar fi schimbări comportamentale extreme cum ar fi reținerea, neliniștea și, în cele din urmă, agresiunea. Câinii vor mușca adesea, linge și mesteca zona pe corpul lor în care un animal le-a bătut. Febra este un alt simptom comun al rabiei la câini.

Pe măsură ce virusul progresează și starea câinelui se înrăutățește, animalul poate deveni extrem de sensibil la lumină, sunet și atingere. În majoritatea cazurilor, apare paralizia mușchilor și gâtului maxilarului, motiv pentru care animalele radiabile încep să spună la gură. În cele din urmă, vin dezorientare, slăbiciune, convulsii și moarte bruscă.

Tratament:

Vestea bună este că rabia este o boală prevenită. În timp ce nu există nici un tratament pentru el, dacă țineți câinele la curent cu vaccinarea lor, nu va trebui să vă faceți griji. Rabies infecție în câinii vaccinați este sporadic, Chiar și după primirea unui singur vaccin.

Din păcate, rabia încă ucide zeci de mii de oameni din întreaga lume, în special în țările mai puțin dezvoltate din jurul Asiei și Africii. Cu toate acestea, chiar și în SUA, acest lucru a fost raportat în toate statele, cu excepția lui Hawaii, dar pisicile sunt raportate mai mult decât sunt la câini.

Canin distemper

2. Canin distemper

Aceasta este o altă boală care poate fi prevenită la vaccin, dar altfel foarte morți. Este o boală virală contagioasă, o rudă a virusului rujeolic care afectează oamenii. Puii nevaccinați și câinii mai în vârstă sunt deosebit de susceptibili la această boală. Canin distemper este transferat prin contact direct și expunere în aer, ceea ce face acest lucru atât de contagios.

Simptome:

Virusul canin distemper (CDV) atacă inițial amigdalele și ganglionii limfatici înainte de a ataca sistemele respiratorii, gastro-intestinale, urogenitale și nervoase.

Simptomele CDV vin în două etape. În prima etapă, câinii suferă de obicei de febră, ochi apoasă, descărcarea nazală, și pierderea apetitului. Unele alte simptome pe care le observați includ tuse, vărsături, diaree, anorexie și letargie. Câinele dvs. se poate dezvolta, de asemenea Hiperkeratoză a tampoanelor de nas și a labei, care determină ca picioarele câinelui să devină mărite și întărite.

Pe măsură ce boala progresează în a doua etapă, pot suferi câțiva câini Probleme neurologice cum ar fi înclinarea capului, răsucirea musculară, paralizia, convulsii și convoluțiile.

Distemperul este statistic unul dintre cele mai morți bolile de câini ca studiile arată O rată foarte mare a mortalității în rândul caninilor: 60% până la 80% din câini mor de la ea. Din păcate, chiar și animalele care supraviețuiesc acestei boli sunt susceptibile de a suferi de deteriorarea ireparabilă și permanentă a sistemului lor nervos.

Tratament:

Virusul de dezintegrare canin nu poate fi vindecat, iar tratamentul se concentrează asupra managementului și ameliorează simptomele într-un câine. Aceasta include fluidele IV pentru diaree sau anorexie, antibiotice dacă există o infecție bacteriană secundară prezentă și bromură de potasiu sau fenobarbital pentru a controla convulsii și convulsii câinelui.

Deoarece nu există nici un remediu pentru acest virus, prevenirea este vitală. Păstrați câinele la curent cu vaccinuri de bază și evitați contactul cu animalele infectate. Fiți precauți atunci când socializați cu cățeluși nevaccinați sau câini adulți nevaccinați.

Infecții fungice la câini

3. Infectii fungice

În timp ce infecțiile fungice la câini prezintă de obicei doar o neplăcere ușoară, unele dintre ele pot fi destul de grave și chiar fatale pentru animale. Infecții fungice care afectează numai pielea unui câine sunt ușor tratați, dar cei care afectează întregul corp al unui câine sunt periculoși, mai ales dacă se răspândesc la plămâni, ficat sau creier.

Cele mai mortale bolile de câine legate de infecțiile fungice includ histoplasmoza, blastomicoza, febra valei și criptococoza.

Valea febrei

Valea febrei (coccidioidomicoza) este o non-contagioasă, Infecția cu praf că câinii pot contracta. Este în mare parte prezentă în regiunile uscate din sud-vestul SUA și văile din California de Sud. Epidemii apar frecvent atunci când perioadele de ploaie torențială sunt urmate de secetă, ceea ce creează furtuni de praf.

Valea febrei la câini începe ca o boală respiratorie care se poate răspândi și infectează alte țesuturi într-un corp de câine, în special articulații, oase și ochi. Simptomele variază în funcție de severitatea infecției și de organele care sunt afectate. Semnele includ pierderea apetitului, tuse, apatie, febră, articulații mărite și diaree. Ulcerele pot apărea și pe pielea unui câine.

Tratamentul include prescripția medicamentelor antifungice și durează adesea de la șase luni la un an.

Criptococoza

Cryptococcoză (Cryptococcus Neoformans) este o ciupercă găsită în sol la nivel mondial, dar poate fi găsită și în gunoi de grajd, în special picături de porumbei. Această boală afectează tractul respirator al câinelui, ochii, pielea și sistemul nervos central.

Simptomele criptococozei la câini sunt, de obicei, cele mai vizibile în ochii animalului și includ inflamația ochiului și sângerarea în retină. Alte simptome comune sunt în mare parte legate de sistemul nervos central și includ înclinarea capului, paralizia nervului facial, coordonarea slabă și convulsii.

Tratamentul implică diverse medicamente antifungice, care pot fi administrate timp de câteva luni pentru cele mai severe cazuri. Un câine poate avea nevoie de intervenție chirurgicală dacă leziunile sunt prezente în nasul câinelui sau cavitatea nazală.

Histoplasmoză

Histoplasmoza la câini este o infecție neex contagioasă cauzată de Histoplasma ciuperci găsite în sol din întreaga lume. În SUA, se găsește frecvent în zonele de mijloc și sudice ale județului, în special în văile râului. Un ganglionii limfatici ai câinelui și plămânii se vor infecta mai întâi, dar tractul gastro-intestinal poate fi uneori afectat, de asemenea.

Simptomele sunt nespecifice, deoarece pot fi implicate diferite organe. Cele mai evidente semne includ problemele digestive precum diareea și pierderea în greutate. Tuse și dificultăți de respirație sunt, de asemenea, comune. Alte simptome includ febră, anemie, ulcere digestive, ganglioni limfatici măriți, răni de piele și diferite condiții oculare.

Tratarea histoplasmozei diseminate la câini este complicată și dificilă. Aceasta implică administrarea de medicamente antifungice, dar include și îngrijirea de susținere cum ar fi nutriția adecvată și hidratarea constantă. Tratamentul antifungic durează de obicei perioade prelungite de timp.

Blastomicoza

Blastomicoza la câini este cauzată de Blastomyces ciuperci care se dezvoltă în soluri umede, acide și lemn de putrezire sau altă vegetație decăzută. În America de Nord, este predominant în bazinele hidrografice și de-a lungul ST. Lawrence Seaway și Marele Lacuri. Se găsește, de asemenea, în fecalele BAT și porumbei. Această infecție se răspândește de obicei printr-un plămâni câine, dar uneori se poate răspândi prin piele.

Simptomele comune de blastomicoză la câini includ tuse, dificultăți de respirație, febră, pierdere în greutate și apatie. Uneori, ganglionii limfatici ai câinelui pot deveni măriți. Probleme de ochi cum ar fi sensibilitatea la lumină, glaucomul și chiar orbirea pot apărea dacă infecția se răspândește în acea zonă. Câinii cu această infecție suferă adesea de noduli de piele de scurgere.

Tratamentul blastomicozei implică administrarea prelungită a medicamentelor antifungice, de obicei tatraconazol. Câinii cu dificultăți de respirație pot necesita oxigen suplimentar până când plămânii lor încep să funcționeze în mod normal din nou.

Leptospiroza la câini

4. Leptospiroza

Leptospiroza este o boală infecțioasă care afectează atât animalele, cât și oamenii, și se poate răspândi de la câinele dvs. la dvs. Câteva bacterii diferite cauzează leptospiroză la câini. Acesta poate fi contractat prin contact direct cu alte animale infectate, prin ingestia de carne sau fecale infectate, sau prin contactul cu orice contaminat de un urină a animalelor infectate.

Simptome:

Infecția cu leptospiroza se poate prezenta în multe simptome diferite și subtile, care pot varia și în intensitate. Unii câini pot fi chiar fără simptome. Totuși, cele mai multe semne de leptospiroză canine includ febra, setea crescută, urinare, letargie, mușchii și rigiditatea articulațiilor, pierderea apetitului, diareea, vărsăturile și icterul.

Cazurile de leptospiroză severă pot duce la picioare umflate, tulburări de sângerare, boală pulmonară, fluid în piept sau abdomen și insuficiență renală. Leptospiroza este una dintre bolile de câini mai morți, deoarece studiile arată că este fatală pentru animal în aproape jumătate din cazuri.

Tratament:

Deoarece aceasta este o boală bacteriană, un medic veterinar poate trata cu antibiotice. Cu toate acestea, este esențial să începeți tratamentul cât mai curând posibil pentru a crește supraviețuirea. Spitalizarea și îngrijirea de susținere a câinelui sunt aproape întotdeauna necesare.

Veterinarii pot preveni leptospiroza cu vaccinuri disponibile în comerț care protejează câinii timp de cel puțin 12 luni. În timp ce nici un vaccin nu poate oferi protecție absolută de această boală de câini morți, păstrați-vă animalul la curent cu vaccinurile de bază pentru a minimiza riscul.

Boala de vierme la câini

5. Boală de vierme

Aceasta este o altă boală gravă de câine care poate duce la deces, dar poate fi prevenită cu buna Medicină de inimă. Unii proprietari de câini nu folosesc medicamente preventive, chiar dacă câinii pot obține o boală de vierme de la o singură mușcătură a unui țânțar infectat. Și chiar dacă se consideră că climatul uscat este sigur de la viermii de inimă, această boală a fost raportat În toate statele americane.

Această boală parazitară atacă cel mai frecvent inima unui câine și vasele de sânge înconjurătoare, deși viermii pot fi uneori găsite în plămâni și alte zone de sistem circulator. Viermii adulți pot trăi până la cinci ani și pot provoca multe complicații grave de sănătate la câini, inclusiv moartea.

Simptome:

Progresia bolii de viermi de canin este împărțită în patru clase, pe baza severității bolii și a simptomelor expuse. Prima clasă este adesea asimptomatică, ceea ce înseamnă că câinii nu prezintă de obicei semne de boală.

Clasa II include simptome cum ar fi tusea și obosirea repede, de obicei după un nivel moderat de exerciții fizice. Câinii cu boala de vierme de clasă III pot suferi din greutate sau pierderea musculară, păr uscat sau gras, intoleranță extremă pentru a exercita, respiratie dificila, și acumularea de lichide în abdomen.

Clasa IV Boala Heartworm este cea mai gravă etapă în care câinii dezvoltă o condiție care amenință viața cunoscută sub numele de Sindromul Caval. Sindromul Caval la câini înseamnă că există prea multe vierme în inima unui câine. Viermii blochează fluxul de sânge în inimă și, în acest stadiu, boala este considerată fatală și non-tratabilă, iar tratamentul este axat pe asigurarea confortului animalului.

Tratament:

Tratamentul pentru viermii de inimă la câini implică medicamente pentru a ucide viermi circulați. În majoritatea cazurilor, aceasta implică trei injecții răspândite timp de o lună.

Spitalizarea este necesară în timpul administrării acestor injecții sau chiar dincolo de faptul că dacă veterinarul dvs. recomandă acest lucru. Unele medicamente precum doxiciclina sau prednisonul sunt prescrise pentru a reduce șansele câinelui dvs. de a reacționa prost la moartea viermilor.

Unii câini vor fi, de asemenea, administrați medicamente de durere, diuretice dacă există lichide în plămâni și diverse medicamente cardiace, care pot fi uneori necesare chiar și după ce boala de vierme devine tratată.

Chirurgia este ultima opțiune pentru câini cu sindrom Caval, deși este o procedură periculoasă, iar majoritatea câinilor mor, indiferent de tratament. Sindromul Caval pe cont propriu poate fi considerat unul dintre cele mai morte bolile de câine ca studiile arată Ratele extrem de ridicate ale mortalității la câini și pisici.

Boala Lyme la câini

6. Boala Lyme

Boala Lyme este o boală provocată de căpușe care poate fi fatală dacă nu este tratată, deși nu este o astfel de apariție comună. boala Lyme se poate răspândi foarte repede, deoarece este suficient pentru ca o bifă infectată să fie atașată la câinele dvs. timp de 36-48 de ore înainte ca câinele să devină infectat și. Se poate găsi și peste tot în lume, cu excepția Antarcticii. Un medic licențiat poate împiedica boala cu vaccinare.

Simptome:

Cel mai frecvent simptom al bolii Lyme la câini este lamele în membrele lor. Rigiditatea în articulații și pierderea apetitului poate apărea, de asemenea, și letargia, febra și ganglionii limfatici măriți. Insuficiența renală este cel mai grav simptom al bolii Lyme, dar se dezvoltă numai dacă boala este lăsată netratată.

Tratament:

Marea majoritate a câinilor răspund bine la tratamentul cu antibiotice cu amoxicilină sau doxiciclină. Simptomele dispar, de obicei, după patru săptămâni, dar câțiva câini pot suferi de simptome recurente. Vă vaccinați câinele Pentru boala Lyme și utilizarea medicamentelor de tip preventive pentru a minimiza riscurile. De asemenea, trebuie să vă verificați câinele pentru căpușe de multe ori dacă petrece o mulțime de timp în aer liber.

Parvovirus la câini

7. Parvovirus

Canin parvovirus (CPV) sau parvo, este o boală virală care atacă intestinele și inimile câinilor. Deoarece vaccinurile PARVO fac parte din vaccinurile de bază administrate câinilor, cățeluși și câini nevaccinați în adăposturi sau instalații de reproducere sunt la cel mai mare risc de infecție. În majoritatea cazurilor, Parvo se răspândește prin fecale contaminate.

Parvo este un virus extrem de contagios și rezilient, iar în timp ce apar fatalități, este una dintre bolile de câine mai mortale cu rate de mortalitate foarte întâmplătoare. Studii retrospective au estimat rata mortalității în rândul câinilor cu parvovirus între 20% și 70%.

Simptome:

Semnele de parvovirus la câini includ pierderea în greutate, vărsături, diaree severă și letargie. Câinii cu Parvo vor avea de obicei un apetit slab. Alte simptome mai puțin frecvente includ deshidratarea, slăbiciunea și depresia.

Tratament:

O atenție veterinară imediată este necesară dacă bănuiți că câinele dvs. are Parvo. Boala necesită îngrijire intensivă, iar prognosticul este semnificativ mai bun cu tratamentul precoce. Câinele dvs. va fi probabil spitalizat și izolat, în cazul în care VET dvs. va oferi o îngrijire de susținere și va ține cont de orice semne de infecții secundare.

Canina Bloat

8. Blotat

Dilatarea gastrică Volvulus (GDV), cunoscută în mod obișnuit ca Canine Bloat, este o stare de sănătate gravă în care stomacul de câine se răsucește și se umple cu gaz. În timp ce cauza exactă a Blotat este necunoscut, rasele mari sau uriașe sunt mai susceptibile la aceasta. De asemenea, câinii de sex masculin au mai multe șanse de a suferi de umflături. Se crede că mănâncă o cantitate mare de alimente sau de a mânca prea repede poate duce la această condiție și să mănânce de la un castron ridicat. Stresul poate fi, de asemenea, un factor care contribuie.

GDV la câini este periculos deoarece stomacul poate presiune diafragma câinelui și poate provoca probleme de respirație. Poate duce, de asemenea, la ruperea stomacului câinelui și deteriorarea diferitelor țesuturi, inclusiv țesuturile splinei. În cele din urmă, Canina Bloat poate deveni fatală dacă este lăsată netratată.

Simptome:

Din fericire, Simptomele Blotat sunt destul de vizibile și dacă observați oricare dintre ele, luați-vă câinele la veterinar imediat. Semnele de umplutură canine includ retrogradarea și incapacitatea de a vomita, salivarea, agitația și zona de stomac mărită. Pe măsură ce starea devine mai gravă, animalul dvs. de companie poate avea, de asemenea, să experimenteze bătăile inimii rapide, dificultăți de respirație, slăbiciune și colaps.

Tratament:

Tratamentul pentru Bloat Canine va depinde de severitate. În primul rând, veterinarul dvs. va introduce un tub în jos în gâtul câinelui dvs. până la stomac pentru a elibera presiunea construită. Dacă tubul nu poate trece din cauza răsucirii stomacului, veterinarul dvs. poate pune un ac mare prin burta câinelui pentru a elibera presiunea.

Câinii pot intra uneori în șoc dacă starea este severă, caz în care veterinarul dvs. va da fluidelor de câine IV, steroizii sau antibioticele. VET-ul dvs. va folosi apoi raze X pentru a determina dacă stomacul este răsucite. Dacă este, câinele dvs. va avea nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență. În cele din urmă, Bloat este una dintre bolile mai mici de câine de pe această listă, deoarece, dacă este tratată la timp, prognosticul este bun; Cu toate acestea, dacă este tratat prea târziu, atunci este fatal.

Insuficiență renală la câini

9. Insuficiență renală

Insuficiența renală la câini este o afecțiune care se dezvoltă independent sau datorită unor complicații legate de anumite medicamente sau alte boli. Cel care se dezvoltă pe cont propriu se numește insuficiență renală cronică și este de obicei cauzată de predispoziția genetică, ceea ce înseamnă că nu este prevenită. O cauză a insuficienței renale care este prevenită este Boala dentară. Insuficiența renală acută apare brusc și poate fi severă.

Ambele condiții pot fi fatale pentru câini, dar insuficiența renală cronică necesită, de obicei, timp să se dezvolte. Pe de altă parte, insuficiența renală acută poate fi tratată. De asemenea, boala renală cronică este mai frecventă în câinii de rang înalt. Se estimează că mai mult de unul din 10 câini vor dezvolta boală renală pe parcursul vieții lor.

Simptome:

Semnele de insuficiență renală canine includ o setea crescută, creșterea sau scăderea urinării, pierderea controlului vezicii urinare, letargie și scăderea apetitului. În unele cazuri, respirația rea ​​poate fi, de asemenea, prezentă, în special în insuficiența renală acută cauzată de boala dentară.

Tratament:

Tratamentul de insuficiență renală acută se concentrează pe tratarea cauzei subiacente dacă cauza este cunoscută. De exemplu, antibioticele sunt utilizate în mod obișnuit pentru a trata o infecție, în timp ce antidoturile sunt prescrise dacă insuficiența renală este cauzată de otrăvire. Dializa este adesea recomandată pentru a ajuta rinichii să elimine toxinele din sânge.

Insuficiența renală cronică la câini este terminală, făcând această etapă una dintre bolile de câini mai morți acolo, astfel încât tratamentul se concentrează doar pe gestionarea stării și asupra îmbunătățirii calității vieții pentru câine. Aceasta include terapia cu fluide, diferite medicamente și schimbări în dietă.

Otrăvirea cu ciocolată la câini

10. Otrăvire de ciocolată

Majoritatea proprietarilor de câini știu că este ciocolată toxic pentru câini (otrăvirea cu teobromină), iar această condiție poate fi fatală. În timp ce acest lucru este rar, deoarece se produce numai moartea 1 din 3000 de cazuri de otrăvirea cu ciocolată, rămâne o vinovală foarte comună de otrăvire la câini.

Principalele componente toxice din ciocolată sunt teobromina și cofeina, ambele alcaloizi de metilxantină care atacă în primul rând sistemul nervos al unui câine. Nu toate bomboanele conțin aceeași cantitate de aceste alcaloizi. Ciocolata albă, de exemplu, are cea mai mică concentrație de metilxantină, în timp ce ciocolata simplă sau întunecată (procentaj mare de cacao) are un nivel foarte ridicat de cofeină și teobromină.

Studiile arată că mai puțin de 100g de ciocolată întunecată va ucide un câine de 20 de lire. De aceea puii mici sunt susceptibili la ciocolată, precum și câini care au o istorie de pancreatită, diabet sau probleme cardiace.

Simptome:

Simptomele intoxicației de ciocolată la câini includ vărsături, diaree, urinare crescută, gâfâie, pacing și agitare. Cazurile mai severe pot duce, de asemenea, la câinii care au o bătăi inimii neregulate, atac de cord, tremor și convulsii. Simptomele otrăvirii de ciocolată canină pot dura până la 72 de ore.

Tratament:

Tratamentul pentru intoxicația de ciocolată pentru câini depinde de tipul și cantitatea de ciocolată consumată. VET dvs. va oferi medicamentelor dvs. de companie pentru a induce vărsături și cărbune activat pentru a opri absorbția metilxantului.

Îngrijirea de susținere, în special terapia cu fluidele IV, poate stabiliza un câine și poate induce excreția substanțelor toxice. În cazuri mai severe în care este prezentă aritmie sau rata cardiacă ridicată, veterinarul dvs. va administra beta-blocante.

Cancer la câini

11. Cancer

Cancerul este principala cauză a decesului în câinii de rang înalt, care sunt mai vechi de 10 ani. În timp ce aceasta este una dintre cele mai morți bolile câinilor, mai mult de jumatate din toate tipurile de cancer la câini pot fi tratați dacă este prins devreme.

Cancerul este numele dat unei colecții de boli asociate caracterizate de împărțirea celulelor corporale care se răspândesc în țesuturile înconjurătoare. Cea mai mare parte a formei de cancer canin Tumori solide, cu excepția leucemiei și a altor tipuri de cancer al sângelui.

În timp ce cauzele de cancer la câini nu sunt clar dovedite, se crede că dieta necorespunzătoare și lipsa exercițiului joacă roluri importante, printre multe alte lucruri. in orice caz, factori de mediu și predispozitie genetica Probabil oferă o mai mare responsabilitate în dezvoltarea cancerului la câini (și oameni).

Simptome:

Deoarece cancerul poate apărea oriunde în corpul câinelui, simptomele pot varia foarte mult. Cu toate acestea, unele dintre cele mai frecvente semne ale cancerelor canine includ Luptă Pe piele, mirosuri neobișnuite, răni care nu se vor vindeca, pierderea în greutate, pierderea apetitului și letargia.

Tratament:

Tratamentul cancerului depinde de severitate și locație. Șansele de supraviețuire sunt de obicei mult mai mari dacă cancerul se găsește devreme. Cele trei tratamente de bază pentru cancer la câini includ chimioterapie, radioterapie și chirurgie. În timp ce numai unul dintre acestea poate fi suficient în unele cazuri, de obicei este necesară o combinație de două sau trei.

rezumat

În timp ce bolile de câini mortale menționate mai sus pot fi fatale față de animalul dvs. de companie, cele mai multe dintre ele sunt prevenite fie cu imunizare de vaccin, medicină preventivă, fie prin anumite măsuri de precauție, cum ar fi hrănirea câinelui de înaltă calitate și o dietă echilibrată, evitând zonele cu câini nevaccinați , si asa mai departe.

Descoperirea timpurie a acestor condiții canine potențial letale poate crește semnificativ șansele de a trata tratamentul și supraviețuirea, astfel încât să vă luați câinele la veterinar pentru verificări regulate sau dacă observați orice modificări ale sănătății și comportamentului acestora.

Citiți următorul: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

Doriți să împărtășiți acest lucru?

11 cele mai morți bolile de câini pe baza ratelor de mortalitate

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 11 Cele mai morți bolile câinilor