25 Simptome de sănătate câine pe care trebuie să le adresezi imediat

Câinii sunt buni la ascunderea bolilor de la proprietarii lor. Acest comportament este inspirat de strămoșii câinilor folosit pentru a ascunde când au fost bolnavi, pentru că un câine bolnav era vulnerabil în sălbăticie. Uneori, boala câinelui tău pur și simplu nu este suficient de severă pentru a justifica o excursie la veterinar, dar există multe simptome grave de sănătate a câinelui pe care nu ar trebui să o ignori.

1. Dificultate urinare

Dacă câinele dvs. are dificultăți în urinare, acest lucru ar putea însemna că există o blocaj sau, chiar mai probabil, câinele poate fi atras infecții ale tractului urinar (UTI). Urinarea excesivă sau tensionarea atunci când încercați să urineți ar putea fi, de asemenea, simptome ale unei tumori și ceva care trebuie abordat rapid.

2. Setea excesivă

Dacă vă aflați în mod constant, completați castronul de apă al animalului dvs., deoarece câinele bea excesiv, potențial împreună cu gagging, diaree sau etanșeitatea stomacului, Cauza acestui fapt ar putea fi Canine Bloat, care este cunoscută și sub numele de torsiune gastrică sau dilatare gastrică Volvulus (GDV). Bea prea mult este, de asemenea, un simptom foarte comun al bolii hepatice, diabetului și pietrelor vezicii urinare. Când vă plimbați pe câine, păstrați-vă ochii cât de mult urină trece.

3. Letargie

Există extrem de lung Lista motivelor De ce câinele dvs. poate fi letargic și obosit constant, inclusiv infecții ale tractului urinar, infecții de inimă, bacteriene și parazitare, viruși și multe altele. Aceste condiții vă vor face ca câinele să fie somnoros, să refuze să se joace, și el se va mișca mult mai puțin decât de obicei.

4. Scoting

Când un câine este scootaj pe podea, este pentru că în spatele lor este mâncărime sau altfel le deranjează. Cel mai frecvent, acest lucru este cauzat fie de viermi, fie de problemele de glandă anală. Infestarea viermei poate fi ușor tratată cu a Dewormer, În timp ce lichidul care a construit în sacul anal al câinelui dvs. va fi drenat la biroul dvs. veterinar.

5. Pierdere în greutate

Dacă ați observat că câinele dvs. a început să piardă în greutate dintr-o dată și destul de repede, acesta ar putea fi un semn al multor condiții diferite care trebuie abordate imediat: infestare parazitare, boală a sistemului nervos, tulburare digestivă, ficat sau Boala renală, diabetul sau cancerul.

6. Gumă inflamație sau decolorare

A Câine gingiilor sunt o indicație foarte bună a stării lor actuale de sănătate. Inflamația gingiilor câinelui dvs. ar putea fi un semn de gingivită, iar cu gingivita câinele dvs. este probabil să aibă respirație urâtă. Inflamația gingiilor poate fi, de asemenea, cauzată de multe boli dentare și alte inflamații orale. Decolorarea gingiilor câinelui, cum ar fi acestea fiind palide, este un alt lucru al mai multor boli potențiale.

7. Pierderea poftei de mâncare

Când un câine refuză să mănânce, Ar putea fi pur și simplu că nu-i place mâncarea pe care o oferiți. Cu toate acestea, dacă acest lucru sa întâmplat câteva zile, atunci este un semn sigur al unui număr de boli potențiale. Cel mai frecvent, câinii pierd pofta de mâncare din cauza blocării stomacului, a bolii hepatice, a bolilor de inimă, a greaței și a blocajului intestinelor.

8. Drooling excesiv

Toți câinii tind să drool un pic, și este complet normal. Drooling excesiv, Cu toate acestea, cunoscut și sub numele de hiper-salivare (ptilism), este un semn important de avertizare, deoarece poate fi un simptom al unei reacții alergice cel puțin. Gâtul câinelui tău poate fi umflat, făcându-l să drool mai mult decât de obicei. Spumând la gură, care este diferită, este faimosul semn de rabie precum și alte probleme posibile care trebuie privite.

9. Probleme de respirație

Din motive evident, problemele de respirație este una dintre cele mai importante simptome de sănătate a câinilor care nu pot fi ignorate și ar trebui abordate în cel de-al doilea pe care l-ați observat. Dacă nu este adresat, dvs câinele este în pericol de a pierde complet accesul la oxigen, care este fatal. Există numeroase motive pentru motivul pentru care câinele dvs. poate avea probleme cu respirația, inclusiv insuficiența cardiacă, tuse de canisa, bronșită, pneumonie, reacții alergice, astm și mai mult.

10. Sensibil când este atins

Dacă câinele dvs. este dintr-o dată foarte sensibil atunci când îl atingeți, mai ales dacă este într-un anumit loc pe corp, cum ar fi abdomenul, atunci acesta ar putea fi un simptom al pălăriei de câine. Blotat este o condiție medicală foarte gravă care trebuie abordată. Câinele ar putea fi, de asemenea, sensibil atunci când este rănit sau are unele dureri interne din cauza problemelor comune și similare.

11. Bulgări de corp

Warts și bulgări pe corpul câinelui pot fi pur și simplu buzunare grase care sunt tumori benigne care sunt complet inofensive; ele sunt foarte frecvente la câinii mai în vârstă. Acestea fiind spuse, bulgări corporale pot indica, de asemenea, inflamație sau tumori maligne care au nevoie să se uite la medicul veterinar, să efectueze o biopsie dacă este necesar, și poate începe un tratament dacă este canceros.

12. Limping

Dacă câinele tău este limpede, el ar fi putut fi rănit, și-a rănit piciorul, sau ceva ar putea fi blocat în laba. Aceasta ar putea fi o problemă destul de inofensivă care va dispărea singură sau după un ajutor de la dvs. Dar ar putea fi, de asemenea, un simptom al bolii articulare, artrită, displazie de șold și chiar cancer.

13. Haina plictisitoare

Cele mai multe rase de câine care sunt hrănite corect în mod regulat ar trebui să aibă un strat elegant, strălucitor și sănătos. Dacă haina dvs. de pui a devenit brusc plictisitoare și dură, acest lucru ar putea fi un semn al deficienței de vitamine, alergia alimentară sau câinele ar putea fi subnutriți. Hipertiroidismul ar putea fi, de asemenea, cauza împreună cu boala renală.

14. Vărsături în mod repetat 

Toți câinii voma din când în când și, dacă acest lucru se întâmplă ocazional, este probabil ca pooch-ul tău să mănânci ceva care nu este de acord cu stomacul său și nu este nimic de preocupat. Cu toate acestea, atunci când câinele dvs. este în mod continuu vărsăt, ceva este foarte greșit: blocarea internă, boala renală, tulburarea digestivă și o serie de alte probleme de sănătate ar putea fi cauza.

15. Convulsii

Mulți câini și proprietarii lor trăiesc cu convulsii pe tot parcursul vieții, dar asta nu trebuie să spună că convulsii la câini sunt normale. Dacă acest lucru sa întâmplat pentru prima dată, va trebui să discutați imediat cu un veterinar. Sechestrarea unui câine poate fi cauzată de epilepsie, infecție bacteriană, tumori cerebrale și boli hepatice.

16. Febră

Veți observa un câine care are febră din cauza modului în care lehargic devine dintr-o dată. Cand tu Verificați temperatura, și dacă vedeți că este peste 102 de ani.5 grade, atunci aceasta este o urgență medicală. Febra este un semn important de avertizare a unei probleme de sănătate care stau la baza și, cu siguranță, unul dintre cele mai importante simptome de sănătate câine pe care nu ar trebui să o ignor.

17. Tuse sau vărsături sânge

Un câine tusește sânge, o condiție cunoscută sub numele de Hephatemesis, este un simptom al problemelor, cum ar fi boala intestinului, problemele esofagului, ulcerul stomacului sau gâtului, insuficiența hepatică, rănirea capului, infecțiile, viermii de inimă, tuberculoza și bolile pulmonare.

18. Supraîncălzire și epuizare de căldură

Expunerea constantă a soarelui și vremea caldă de vară pot fi amenințătoare pentru câini. Supraîncălzirea în special este extrem de periculoasă și este adesea cauzată atunci când câinele își petrece prea mult timp în aer liber fără acces la umbra, apa rece sau similare modalități de răcire. Dacă câinele dvs. se confruntă cu epuizare de căldură, trebuie să apelați un veterinar în acest moment.

19. Gingii palide

După cum sa menționat mai sus, gingiile reprezintă o bună indicație a numărului de probleme de sănătate la câini. Gumele palide sunt, în special, un simptom major de sănătate a câinelui care nu poate fi ignorat. Există multe motive pentru gingiile palide, inclusiv boala hepatică, probleme de inimă, șocuri și sângerări interne. Câinele dvs. poate, de asemenea au icter (Icterus) Dacă boala hepatică este motivul gingiilor sale palide.

20. Leșin

Spre deosebire de convulsii, leșin (sincopă) este pierderea completă a conștiinței pentru câini și este o urgență medicală. Există multe motive pentru care un câine poate fi slab, inclusiv prea multă stres și anxietate, dezechilibru de vitamine în dietă, tumori de inimă, boli de inimă și chiar Prea multă emoție.

21. Paralizia picioarelor spate ale câinelui

Paralizia nu trebuie să fie ignorată niciodată. Există multe motive pentru care câinele dvs. nu poate să-și poată mișca picioarele din spate, inclusiv discuri din spate, distemper, fluxul sanguin blocat, tulburări genetice, infecții ale creierului, infecții spinale, cheaguri de sânge, toxine, tumori, răni și hipertiroidism. Paralizia câinelui a picioarelor din spate ar putea fi cauzate chiar de căpușe.

22. Abdomenul extins

Dacă atingeți sau chiar uitați-vă câinele dvs. și observați că abdomenul său a mărit, sunați imediat medicul veterinar. Acesta poate fi un semn al Canine Bloat deja menționat și este a urgență medicală care amenință viața. Un abdomen lărgit poate fi, de asemenea, cauzat de construirea de fluid și boala hepatică.

23. Reactie alergica

Unele reacții alergice sunt ușoare în simptomele lor și nu sunt o urgență, în timp ce altele pot provoca câini să aibă probleme de respirație și pot fi fatale. Există multe motive ca câinii să aibă reacții alergice, cum ar fi mediul, suplimentele și medicamentele, vaccinurile, diferite alimente și ingrediente, purici, căpușe și vierme de inimă.

24. Zgârierea continuu

Evident, toți câinii zgâria tot timpul. Dar dacă pooch-ul tău se zgârie în mod clar excesiv, uneori aproape până la punctul de a sparge pielea, acesta ar putea fi un semn al multor Condiții de piele, purici, dermatită, mange sau o reacție alergică. Dacă este lăsată netratată, mâncărimea excesivă la câini ar putea duce la probleme mai grave.

25. În mod constant snorting și strănut

Ocazional strănut și snort este nu o problemă. Există multe lucruri care pot determina câinele dvs. să înceapă să strălucească și să se strecoare excesiv și constant, inclusiv buruieni și alergii, reacții alergice, blocaje și multe altele. Unele rase și strănut invers. Va trebui să apelați medicul veterinar pentru a diagnostica cauza exactă și pentru a vedea dacă este necesar tratamentul.

Citiți următorul: 22 semne și simptome care necesită o vizită imediată

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Top 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 25 Simptome de sănătate câine pe care trebuie să le adresezi imediat