Accidente la câini

Happy Senior Lab în aer liber

Stroke-urile sunt ceva care poate fi văzut cu regularitate alarmantă în populația noastră în vârstă. Este a treia cauză principală de deces la oamenii din Statele Unite. În timp ce câinii nu suferă de lovituri la aproape aceeași frecvență, ele sunt ceva pe care proprietarii de vârstnici, câinii geriatri ar trebui să fie conștienți de.

Câine de urgență trebuie să știi despre

Ce este un accident vascular cerebral?

Un accident vascular cerebral este orice pierdere a fluxului sanguin la o parte sau părți ale creierului. La fel ca la oameni, acest lucru poate provoca diferite semne neurologice. Mecanic, există două moduri diferite în care se poate produce un accident vascular cerebral. Accidentele ischemice sunt cauza atunci când vasele de sânge sunt obstrucționate. Acest lucru se poate datora cheagurilor de sânge, celulelor tumorale, aglomerărilor, bacteriilor sau chiar paraziților. Accidentele hemoragice sunt cauzate atunci când există sângerări ale creierului, fie dintr-o ruptură a vaselor de sânge, fie dintr-o tulburare de coagulare.

Dacă câinele dvs. a suferit un accident vascular cerebral, puteți vedea semne care sunt similare cu cele observate la oameni.

Semne de accident vascular cerebral la câini

  • Gheață necoordonată sau incapacitatea completă de a merge
  • Înclinare a capului
  • Mișcări anormale ale ochilor ("nystagmus")
  • Poziționarea anormală a ochilor ("strabism")
  • Pierderea conștienței
  • Falling sau listing pe o parte
  • Orbire
  • Comportament anormal / schimbare bruscă a comportamentului
  • Mai puțin conștienți de împrejurimi sau confuzie
  • Pacing sau circulare
  • Pierderea de vezică sau controlul intestinului

Debutul simptomelor va fi rapid și poate dura doar câteva minute până la ore sau chiar zile. Manifestarea simptomelor și severitatea va depinde de localizarea leziunii cerebrale. Cu alte cuvinte, un accident vascular cerebral dintr-o parte a creierului ar putea fi caracterizat prin simptome ușoare, de scurtă durată, în timp ce un accident vascular cerebral într-o altă parte a creierului ar putea fi caracterizat prin simptome severe, de lungă durată.

Stroke, deși nu este un diagnostic obișnuit realizat de veterinari, sunt văzute mult mai des în câinii geriatrici. Câini de rang înalt care au deja un proces de boală care poate crește riscul unui câine de sângerare sunt mai expuse riscului pentru un accident vascular cerebral decât câinii seniori care nu au acele boli. Lucruri ca boală de rinichi, Boala Cushing, hipotiroidismul, cancerele, tulburările de sângerare și bolile de inimă pot crește riscul câinelui pentru accident vascular cerebral. Nu există nici o rasă de câine specifică, care este semnificativ expusă riscului de accident vascular cerebral, dar există rase de câine care sunt predispuse la procesele de boală menționate anterior.

Ce trebuie să faceți dacă bănuiți că câinele dvs. are un accident vascular cerebral

Dacă câinele dvs. începe brusc să prezinte oricare dintre simptomele menționate mai sus, luați-l la veterinar imediat. Veterinarul dvs. poate dori să ruleze o muncă de sânge, o analiză de urină, să ia radiografii, să ruleze un ecran EKG sau să obțină o citire a tensiunii arteriale pentru a verifica orice boli concurente. Din păcate, deoarece un accident vascular cerebral prin definiție are loc în țesuturile moi ale creierului, un diagnostic definitiv poate fi realizat numai de imagistica specializată, cum ar fi o scanare RMN sau CAT. Deși acestea sunt disponibile în medicina veterinară, un proprietar trebuie, de obicei, să meargă la un spital de trimitere și poate fi prohibitiv. Dacă orice boli subiacente sunt descoperite medicamente pentru a controla mai bine aceste boli vor fi prescrise.

VET va dori, de asemenea, să excludă ceva numit boală vestibulară idiopatică, care este prezentă în mod similar, dar este o boală diferită cu totul. Idiopatica se referă la cauza exactă a bolii necunoscute, dar această boală, numită și sindromul de câine vechi, efectele sistemului vestibular din urechea interioară a câinelui. Un câine care suferă de boli vestibulare va dezvolta o înclinare a capului, un mers în circulație și nu mai poate să-și mănânce alimentele. Simptomele sunt alarmante similare cu cele ale unui accident vascular cerebral, dar bolile vestibulare idiopatice sunt mult mai frecvente la câinii vârstnici decât la un accident vascular cerebral adevărat.

Ce pot face pentru câinele meu dacă au un accident vascular cerebral?

Recuperarea depinde de tipul de accident vascular cerebral, precum și de severitate, precum și de prezența sau absența oricăror boli subiacente. Unii câini pot începe să se recupereze în doar câteva săptămâni, în timp ce altele se vor recupera mai încet. În plus, unii câini nu pot niciodată să se recupereze complet. Din păcate, câțiva câini pot suferi un accident vascular cerebral care dovedește fatal.

Nu există niciun tratament specific pentru accidentele la câini. Mai degrabă, îngrijirea de susținere pentru a le ajuta să se simtă mai confortabilă va fi prescrisă de medicul veterinar.

Pot face orice pentru a preveni loviturile în câinele meu?

Loviturile nu pot fi împiedicate cu adevărat prin niciun mijloc medical. Cu toate acestea, deoarece acestea sunt atât de des asociate cu alte boli, verificările de rutină cu medicul veterinar, inclusiv munca de sânge, pot identifica orice boală înainte de a provoca simptome clinice care ar putea crește riscul câinelui pentru un accident vascular cerebral. Dacă aveți un câine care este o rasă care este predispusă la lucruri precum boala Cushing`s, boala de inima, Boala renală, hipotiroidismul etc. A deveni conștient de semnele și simptomele acestor boli pot, de asemenea,, la rândul lor, să vă ajute să împiedicați un stoke în viitor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Accidente la câini